Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Які Airpods краще — порівняння 9 параметрів

Дата публікації: 11.06.2024 10:49
Дата оновлення: 11.06.2024 10:49

Якщо кілька років тому вибір навушників AirPods обмежувався варіантами з бездротовою зарядкою або без неї, у 2024 завдання ускладнилося. Популярних моделей вже 3, крім AirPods Max, тому що це повнорозмірні навушники. У кожних із них різні можливості, форма та ціна. Детальне порівняння AirPods допоможе визначитися з вибором найкращої моделі.

Які AirPods вибрати

Які AirPods краще у 2024 році

Найпопулярніша модель 2024 року — AirPods Pro другого покоління. Зручні та відомі навушники-вкладиші із силіконовими амбушурами. Вони лідирують у преміумсегменті. Друга версія зовні майже не відрізняється від першої, а ось якість шумоізоляції значно покращилася.

Але не тільки Pro моделі варті уваги. Цього року AirPods 2 та AirPods 3 теж опинилися на піку популярності. Більш демократична ціна, привабливий дизайн та полегшена форма — конкурентні атрибути навушників 2 та 3 покоління. До того ж вони добре адаптуються до будь-якого вуха без силіконових накладок.

Щоб зрозуміти, які з них краще, Airpods 3 або Airpods Pro, або варіант ейрподсів другого покоління, потрібно розглянути їх базові та принципові відмінності.

Найкраще підготуватися заздалегідь: Що подарувати хлопцеві на День народження — на розгляді 24 придатні пропозиції

Дизайн та розмір моделей AirPods

Головна видима відмінність всіх моделей — це дизайн та форма.

  1. В AirPods Pro 2 використовуються адаптивні силіконові насадки 4 розмірів, які підходять для різних типів вух. Витягнута завширшки форма кейсу та самих навушників залишилися без змін.
  2. AirPods 3 по дизайну практично один в один як AirPods Pro 2, тільки в них немає амбушур. Навушники повністю пластикові, створені за принципом вкладок. За заявами бренду зручні в носінні та не випадають із вух. Відрізняються також корпусом, він легший.
  3. Модель AirPods 2 за формою та дизайном повторює вже знайомі дротові EarPods. Вони сподобаються тим, хто не женеться за просунутими технологіями.

 відмінність у розмірах та формі Airpods

Сенсори та датчики в навушниках

Кожна з моделей оснащена набором датчиків та сенсорів, які забезпечують їм безперебійну роботу.

Характеристика
AirPods 2 AirPods 3 AirPods Pro 2 
Датчики та сенсори
  • Подвійний оптичний сенсор,
  • датчик активності голосу,
  • акселерометр
  • Датчик контакту зі шкірою, датчик здавлювання,
  • датчик голосової активності,
  • акселерометр
  • Акселерометр,
  • оптичний сенсор,
  • датчик здавлювання,
  • датчик активності голосу
Можливості Навушники можуть самостійно вибирати мікрофон для голосового зв'язку, включати/вимикати паузу, розпізнавати, знаходиться навушник у вусі чи ні

Замість оптичного сенсора додано датчик контакту зі шкірою, хоча функція у них однакова.

З нововведень — датчик здавлювання, який потрібен для перемикання та керування музичними треками та відео у додатках

Можливості реалізовані на рівні моделі 3-го покоління 

За технічними характеристиками відмінність Airpods Pro від Airpods 3 у версії Bluetooth 5.3 замість Bluetooth 5.0.

Відмінності AirPods: час автономної роботи

AirPods 2-го покоління забезпечують до 5 годин автономної роботи від одного заряду. Повністю заряджений кейс дозволяє зарядити AirPods 2 покоління до 5 разів.

У AirPods 3-го покоління час автономної роботи збільшено на 20%: до 6 годин на одному заряді та додано можливість швидкого заряджання. Це означає, що 5 хвилин знаходження навушників у футлярі дають їм 1 годину роботи.

Pro версія може похвалитися рекордною автономністю роботи — до 7 годин у режимі прослуховування музики та до 4,5 години у режимі дзвінків. В іншому вони повністю повторюють можливості AirPods 3.

На замітку: Як знайти музику з відео

Звучання AirPods

У всіх трьох моделях використовуються здвоєні спрямовані мікрофони. Вони необхідні для розмов телефоном та відеодзвінків.

За якістю звучання та можливостями звуку AirPods Pro 2-го покоління найпросунутіші з усіх моделей. Вони оснащені функцією Conversation Awareness, яка вимикає музику і знижує шум фону, коли виявляє розмову. У навушниках встановлено режим адаптивної прозорості. Він поєднує в собі шумозаглушення та прозорість для налаштування звучання, щоб важливі звуки навколо залишалися доступні, а гучні та ревучі — ні. Кейс оснащений вбудованим динаміком, який відтворює звук у разі втрати.

AirPods 2 не має подібного набору функцій. У них доступне зовнішнє шумозаглушення при розмові, а ось системою активного шумоподавлення вони не забезпечені. При цьому, якість звучання в режимі прослуховування музики у них залишається на високому рівні. AirPods 2 більше сподобаються тим, хто любить слухати подкасти, музику, дивитися фільми, грати зі звуком і не вибагливий до високого рівня шумоізоляції.

У AirPods 3-го покоління з нових функцій — просторове аудіо та Dolby Atmos, адаптивний еквалайзер. Перша особливість змінює звучання залежно від положення голови щодо джерела звуку, друга змінює якість звучання в різних композиціях. А ось функції активного шумоподавлення немає. Як і раніше, це не найкраща модель для використання у громадському транспорті. А ось для занять спортом — те, що потрібно.

Порада: щоб якість звуку у всіх навушниках AirPods була ще кращою, можна налаштувати регулювання частот. У меню «Налаштування» у вкладці «Доступність» зайти в «Аудіо та Візуалізації» й вибрати там баланс частот у вкладці адаптація навушників. Таким чином можливе налаштування низьких, середніх та високих частот.

Цікавий огляд: ТОП онлайн ігри на телефон — добірка 20 вартих уваги продуктів з 8 жанрів

Жести та управління

Стандартно AirPods 2 розпізнають жести 2-го або 3-го торкання. Завдяки цьому можна перемикати треки в плеєрі, викликати віртуального помічника Siri, відповідати та закінчувати дзвінок.

 керування навушниками AirPods

Також доступні стандартні можливості керування:

  • Виймання навушника з вуха зупиняє програвання (функція «пауза»);
  • повернення його на місце — продовжить програвання.

AirPods 3 та AirPods Pro 2 однаково управляються стисканням вушка. Одиничний стиск ставить аудіодоріжку на паузу або відновлює відтворення. А подвійне та потрійне натискання — перемикає треки. У навушниках AirPods Pro 2 є довге здавлювання, яке активує режим шумоподавлення. У них є ще один ексклюзивний елемент — вбудований сенсор, що реагує на рухи та регулює гучність. Функція активується автоматично, потрібно лише провести вказівним пальцем вниз або вгору, трохи зачепивши датчик інтенсивності звучання.

Сумісність моделей AirPods

Навушники AirPods всіх поколінь сумісні з iPhone на базі iOS, починаючи з 10 версії та новіші. Також їх можна підключати до комп'ютерів або ноутбуків на macOS Sierra та смартгодинника під керуванням WatchOS. Вони можуть з'єднуватися з будь-яким пристроєм, сумісним зі стандартом Bluetooth 4.0. При підключенні до гаджетів на Android буде доступний жест подвійного торкання для управління навушниками.

Це варто знати: Який Айфон краще вибрати у 2024 році — аналіз 9 популярних моделей

Додаткові функції та режими

Різниця між усіма поколіннями AirPods у можливостях керування звуком. Але є в них і низка інших відмінностей.

AirPods 2 додає функцію «Анонсувати повідомлення за допомогою Siri», яка робить можливим диктування текстового повідомлення Siri. Функція доступна для гаджетів на iOS не нижче версії 13.2.

AirPods у прив'язці до смартфона

В AirPods Pro 2 та AirPods 3 можна вибрати, на якому навушнику буде мікрофон — правому або лівому, а також встановити автоматичне визначення. Завдяки чіпу U1 легко скористатися функцією «Локатор», яка показує на екрані точне місцеперебування кейсу. При з'єднанні з гаджетом можна налаштувати та оптимізувати зарядку кейсу та персоналізувати просторове аудіо.

В AirPods Pro 2 доступний вибір проникнення сторонніх звуків або шумопоглинання. Цей режим можна налаштувати лише на один навушник.

Порівняння Airpods 2, AirPods 3 або AirPods Pro: які вибрати

У таблиці наведено порівняння технічних характеристик і функцій всіх моделей, які допоможуть розібратися в тому, які навушники Airpods краще.

Індикатор
AirPods 2 AirPods 3 AirPods Pro 2
Дизайн Навушники-вкладиші із силіконовими амбушюрами Навушники-вкладиші без силіконових насадок Форма проводових Earpods без амбушюр
Активне шумозаглушення ні ні є
Функції та можливості Подвійним торканням: приймання та відбій вхідного дзвінка, виклик Siri, навігація по треках, пауза відтворення Здавленням ніжки навушника: прийняття та відбій вхідного дзвінка, виклик Siri, навігація по треках, пауза відтворення

Здавленням ніжки навушника: приймання та відбій вхідного дзвінка, виклик Siri, навігація по треках, пауза відтворення. 

Здавленням та утриманням ніжки навушника: активація режиму шумоподавлення.

Жест пальцем вгору-вниз регулює гучність

Час автономної роботи на одному заряді До 5 годин, 24 години від кейсу До 6 годин, 24 години від кейсу 7 годин, 28 годин від кейсу
Захист від води та поту ні IPX4 IP54
Тип заряджання Lightning, Qi Wireless Lightning, MagSafe, Qi Wireless Lightning, MagSafe, Qi Wireless, USB-C
Сумісність З iOS та Android (обмежені можливості керування) З iOS та Android (обмежені можливості керування) З iOS та Android (обмежені можливості керування)

Багато хто вибирає навушники, ґрунтуючись на факторі зручності використання, щоб пристрій не випадав із вух під час ходьби або бігу. Не створюють дискомфорту в носінні. У цьому всі навушники Apple зручні та підходять під будь-який тип вух.

Підсумовуючи зазначимо, що AirPods Pro 2 оснащені новітніми звуковими якостями та прості у використанні. AirPods 2 має оригінальний формфактор і доступну для більшості ціну. У AirPods 3 більшість функцій Pro моделі, але без силіконових накладок і, в середньому, на 70 доларів дешевше. Щоб вирішити, які Аірподс краще, потрібно відштовхуватися від того, що важливіше: додаткові функції, бюджет чи дата виходу у продаж.

Це врятує техніку від згоряння: Як правильно підібрати стабілізатор напруги для дому: 4 різновиди

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини