Блендер- ЗРУЧНИЙ прилад: і змішає, і подрібнить, і зб'є. Усі Варіанти ділять на стаціонарні та занурювальні. Але Який із них краще купити? Чи Є взагалі різниця між ними, крім зовнішності? Забігаючи наперед – так, різниця є. Чим відрізняються ці два пристрої, який із них краще вибрати – розповідає стаття. Також у ній даються загальні поради щодо вибору подрібнювача.
На що звертаємо увагу?
Щоб дізнатися, який блендер краще купити: занурювального типу або зупинитися на стаціонарному апараті, потрібно визначитися, для чого він потрібен.
Любителям коктейльчиків, супчиків-пюре, всіляких соусів найкраще підійде стаціонарний варіант. Цей варіант зможе подрібнити лід, а ще за його допомогою можна за дві секунди замісити тісто на млинці або оладки.
Потрібно подрібнити горіхи, зелень, м'ясо? Варто взяти занурювальний апарат. Справа в тому, що дрібні частинки цих продуктів ущільнюються і прилипають до стінок чаші: маючи насадку під різним кутом, цього можна уникнути. Занурювальні апарати хороші і тим, що замість чаші можна використовувати глибокі миски, каструлі. Це зручно, якщо потрібно зараз приготувати дуже багато.
Технічні характеристики
Єдині для блендерів будь-якого типу. Головних параметрів у цьому випадку всього два:
- Потужність. Чим більше, тим швидше блендер справляється з обробкою і твердіше продукти, які він зможе подрібнювати.
- Кількість швидкостей. Оптимальний мінімум – 2 швидкості. Наприклад, на повільній добре збивати, а на більш швидкій — подрібнювати тверді, сирі продукти у великій кількості.
Цікаво: краще – м'ясорубка або блендер: порівняння 2 типів техніки
Що ще враховувати
- Комплектацію. Саме від того, скільки насадок має блендер, залежать його функціональні можливості. Тут діє правило: що більше, то краще.
- Матеріали робочої частини. Впливають на зносостійкість. Пластикові елементи легкі, але нестійкі до подряпин. Оптимальний варіант – алюміній або нержавіюча сталь.
- Матеріал корпусу. правило, це пластик, метал або комбінація цих матеріалів. Пластиковий варіант легший, але він менш стійкий до механічних пошкоджень.
- Виробників. компаній-виробників багато: Bosch, Russell Hobbs, Kenwood, Electrolux інші. Вибрати можна будь-якій, якій душі завгодно. Єдина порада — не купувати техніку від ноунеймів: тут і з гарантією можуть бути проблеми, і з якістю товару.
У тему: ТОП-12 кращих виробників блендерів
Таблиця порівняння блендерів
Тип приладу
|
Кращі риси | Недоліки |
---|---|---|
Занурювальний | Швидше подрібнює продукти. Компактніше. | Потрібно тримати в руках і постійно контролювати процес. |
Здатний працювати з невеликою кількістю інгредієнтів. | ||
Стаціонарний | Не потрібно тримати в руках – все відбувається автоматично. | Погано працює з твердими інгредієнтами, особливо сирими фруктами та овочами. |
Дивіться також: Мультиварка або духовка – що вибрати: порівняння функцій і 5 різновидів страв
Об'єм і матеріал чаші
Тут не так багато правил, які допоможуть вибрати гарний блендер. Як вже було написано вище, у плані матеріалу є варіант купити прилад із чашею із пластику, скла або металу.
- Пластик – легкий, недорогий, але нестійкий до подряпин і з часом стає каламутним, жовтуватим.
- Метал – надійний, не б'ється, але на ньому видно дрібні подряпини і сліди від пальців.
- Скло – не видно подряпини, але може розбитися.
Тепер про об'єм. Цей параметр впливає на вартість, а також кількість інгредієнтів, які можна завантажити разом. Наприклад, у ручного HR1679/90 аж на 2 літри. А ще він дуже потужний, так що легко впорається з твердими інгредієнтами.
Але тут є один аспект. Зазвичай виробники пишуть повний об'єм чаші, а вщент завантажувати ємність не варто: все може розлетітися по кухні.
Примечание: все вищеперелічене стосується як стаціонарних, і занурювальних моделей.
Гурманам-кавоманам: Як вибрати каву для кавоварки: 5 основних порад
Насадки – які і для чого бувають
Від кількості насадок, які йдуть разом із блендером, залежать його функціональні здібності. Додаткові аксесуари
- дозволяють готувати різноманітніше. Нижче – найпопулярніші варіанти, якими комплектують стаціонарні та занурювальні апарати: Вінчик – для збивання.
- Спіралеподібна – для замішування тіста.
- Тертка – для приготування пюре, тіста на кабачкові/яблучні оладки, драники.
- Шинковка – для нарізки на салати.
- Млинок – для кави, горіхів.
Читайте також: ТОП-10 блендерів з млином
Зробити однозначний висновок і сказати, який блендер краще: той, що володіє стаціонарною конструкцією, або ж занурювальної, не вийде. Адже все залежить від цілей покупки. Якщо потрібен шейкер для коктейлів, смузі та супів-пюре, тоді можна вибрати стаціонарний варіант. Він відмінно впорається із завданням. Занурювальний підійде тим, хто не хоче витрачатися на м'ясорубку або комбайн: він легко справляється чи не з будь-якими продуктами: як у вареному, так і в сирому вигляді, працює навіть з м'ясом. У будь-якому випадку варто приділити увагу технічним моментам, комплектації, а також матеріалам, з яких виготовлений прилад. Це впливає як на якість апарату, так і його вартість.