Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Яку PS5 вибрати — порівняння та аналіз 6 відмінностей

Дата публікації: 11.06.2024 10:49
Дата оновлення: 14.06.2024 17:28

PlayStation 5 б'є рекорди з продажу з моменту її виходу у 2020 році. На ринку представлено дві базові моделі PlayStation 5: PS5 та PS5 Digital Edition. І PS5 Digital Edition, і PS5 — гарні ігрові консолі з погляду якості та можливостей для гри. Так що, яку ПС5 краще купити, залежатиме від індивідуальних вимог до консолі. У цій статті розглянемо Sony Playstation 5 і Digital Edition — відмінності, що їх поєднує і яку версію краще вибрати.

Playstation 5 Digital Edition vs Playstation 5: що у них спільного і в чому різниця

Стандартна версія консолі PS 5 являє собою звичну ігрову приставку, яка може відтворювати DVD-диски завдяки вбудованому дисководу. Це оновлення версія PS4. А що таке PS5 Digital Edition і чи краще вона базової моделі, важливо розібратися.

Головне, у двох версіях PS5 — це обсяг сховища, підтримка різноманітних ігор та RAM. Вони в них є абсолютно ідентичними. Дизайн та технічні характеристики як у дисковій PlayStation 5, так і в цифровій версії, практично однакові. Єдина реально відчутна відмінність — це відсутність приводу 4K Blu-Ray в діджітал Едішн моделі. Через це цифрова версія PS5 трохи тонша і важить на 1,3 кг менше, ніж стандартна.

Попри ці відмінності, обидві версії PS5 забезпечують однакову ігрову продуктивність:

  1. Підтримка гри з роздільною здатністю до 4K.
  2. Частоту 120 кадрів за секунду на сумісних дисплеях.
  3. Блискавичне завантаження завдяки об'ємному сховищу SSD.
  4. Передові графічні функції, такі як трасування променів у деяких іграх.

Докладніше про відмінності та подібності Playstation 5 та Digital Edition у таблиці:

Характеристики
PS5 Standard Edition  PS5 Digital Edition
Дисковод 4K Ultra HD Blu-ray  Ні (знімний дисковод доступний у Slim версії)
4K Так Так
Підтримка ігор PS5, PSVR 2, PS4, PSVR PS5, PSVR 2, PS4, PSVR
Потужність процесора 10.3 TFLOPS 10.3 TFLOPS
Сховище SSD 825 GB  825 GB 
Розміри, мм 390 × 104 x 260  390 x 260 x 92 
Аудіо  Tempest 3D audio  Tempest 3D audio
Вихід HDMI Роздільна здатність до 4K при 120 Гц за допомогою HDMI 2.1 Роздільна здатність до 4K при 120 Гц за допомогою HDMI 2.1
Порти 1x USB-C, 3x USB 3.1, 1x Ethernet 1x USB-C, 3x USB 3.1, 1x Ethernet
RAM GDDR6 16 ГБ, пропускна спроможність 44 ГБ/с GDDR6 16 ГБ, пропускна спроможність 44 ГБ/с

Обидві консолі оснащені восьмиядерним процесором Zen 2, який працює на частоті 3,5 ГГц на кожне ядро. Великий обсяг сховища обох версій забезпечує їм надшвидку швидкість читання даних 5,5 ГБ/с під час гри та знижує час її завантаження на обліковий запис.

Для тих, хто сумнівається: Що краще за Xbox або PlayStation: 12 паралелей між цими приставками

Наявність Blu-Ray програвача дисків

PS5 обладнана дисководом Ultra HD Blu-ray. Завдяки цьому можна грати на фізичних носіях PS5 Blu-ray та PS4 Blu-ray, відтворювати відео з дисків 4K Ultra HD Blu-ray та дисків Blu-ray та DVD.

У диджитал версії PS5 оптичний привід Ultra HD Blu-ray не передбачений. Власники такої консолі можуть купувати ігри для PS5 та PS4 з PlayStation Store або отримувати доступ до ігор через PlayStation Plus та PlayStation Now.

Для моделі Slim PS5 Digital Edition передбачена можливість докупити програвача Blu-ray. У середньому він коштуватиме 80 доларів.

Читайте: Рейтинг 10 найкращих ігор на двох на Sony Playstation 4,5 та інших платформах

Відмінності консолей у дизайні

Обидві консолі дуже схожі на характерні елементи у своєму оформленні:

  • Типові відблиски крил з боків,
  • гладкий білий корпус,
  • додаткові сині акценти підсвічування.

У вертикальному положенні однакові за висотою та за тактильними відчуттями. Але стандартна PlayStation 5 помітно товща через дисковод. Ця різниця впадає в око біля основи консолі, де розташований привід для компакт-дисків.

В тему: ТОП 10 ігор, схожих на GTA

Playstation 5 та Playstation 5 Digital Edition: вартість консолей

Ціна консолі часто стає вирішальним фактором у виборі ігрової консолі. Звісно, відсутність дисководу робить Digital Edition дешевше своїх аналогів. Стандартна PS5 обійдеться в 500-600 доларів, діджитал версія, в середньому, на 100 доларів менше, тому вона доступніша.

П'яте покоління Playstation має Slim версії. Вони вийшли у 2023 році як полегшений варіант. PS 5 Slim Digital Edition та PS 5 Slim за ціною приблизно однакові у порівнянні зі стандартними базовими моделями.

Кому підійде цифрова версія PS5

Окрім доступної ціни, вибір Діджитал Едішн стане найкращим рішенням з низки таких причин.

Якщо швидкісний інтернет

Оскільки PS5 Digital Edition залежить від інтернет-з'єднання для встановлення та оновлення нових ігор, швидкість інтернету потрібна не менше 50-100 Мбіт/с. Такі показники завантаження дають перевагу у змагальних кооперативних іграх, в які можна грати завдяки Playstation Network.

Якщо користувач — прихильник цифрових копій

Шанувальники цифрових магазинів, які рідко використовують диски, можуть без вагань віддати перевагу діджиталу версії. Такий вибір заощадить гроші та позбавить зайвих коробок з іграми. Крім того, завдяки розширенню цифрових каталогів за допомогою програми PlayStation Plus можна отримати доступ до сотень ігор за одну щомісячну плату.

Якщо важлива вага та дизайн консолі

Користувачі PS часто звертають увагу на ці деталі. Як мінімум габарити та вага важливі, щоб зрозуміти, чи поміститься консоль там, де задумано. Ці фактори також враховуються для зручності транспортування приставки.

Зміни ваги Sony Playstation 5 Digital Edition виглядають так:

  • 2020 рік консолі важать 3,9 кг;
  • 2021 рік випуску — 3,6 кг;
  • 2022 рік випуску — 3,4 кг.

Різниця несуттєва, але у Playstation 5 аж 4,5 кг із дисководом.

Варто спробувати: 10 найкращих РПГ ігор, які поглинають із головою

Кому варто розглянути варіант покупки PS5 з дисководом

Серед користувачів PlayStation багато таких, хто давно грає та вважає себе консерватором. Тому зрозуміла та звична консоль для них краща. Але купити базову версію можна з інших причин.

як виглядає PS5

Якщо повільний чи нестабільний інтернет

З диска встановити гру можна набагато швидше, ніж завантажити цифровий формат. Особливо при повільному інтернет-з'єднанні. Звичайно, іноді доведеться завантажувати патчі, але вони становлять лише малу частину від розміру гри.

Якщо подобається колекціонувати дискові версії ігор

Фани Sony PlayStation люблять не лише запускати фізичні копії ігор з диска, а й збирати рідкісні. Наприклад, популярні Poop Slinger та Fire Watch.

Якщо є колекція фільмів на DVD та Blu-Ray дисках

Коли потрібна найкраща якість відео та звуку 4K Blu-rays — ідеальний варіант. Навіть якщо не купувати кіно в 4K, придбати кілька улюблених і дивитися фільми на дисках цілком реально. «Into the Spider-Verse» — чудовий приклад диска, який перевершує потокове відтворення, а нова версія «Матриці» — це ще й приголомшливе видовище.

Якщо залишилося багато дисків з іграми на PS4

Ігри для PS4 на дисках можна перегравати на PS5. З діджитал версією так зробити не можна. Потрібно буде знову купувати старі ігри, щоб зберегти на приставці. Якщо з якоїсь причини гра буде вилучена з PlayStation Store, вона залишиться на фізичному диску. Потрібно її лише заново розпакувати.

Якщо є можливість перепродати ігри

Ігри на дисках можна перепродати іншим користувачам. Вони часто коштують дешевше за нові, охочих придбати вживаний диск завжди багато. Так різниця в ціні 100 доларів дуже швидко компенсуватиметься перепродажем старих дисків.

Кожна з моделей PS5 в огляді з набором переваг та недоліків, порівнюючи які можна визначитися з тим, яку ПС5 вибрати. Наприклад, стандартна PS5 підійде шанувальникам звичних ігор на дисках, а Діджітал Слім тим, хто віддає перевагу компактним габаритам та мобільності. Кожен вибирає консоль за індивідуальними уподобаннями.

Плюси та мінуси PS5 та PS5 Digital Edition у таблиці

 
PS5  PS5 Digital Edition
Переваги
  • Дисковод для спільного використання ігор.
  • Велика бібліотека ігор.
  • Можна знайти з гарною знижкою
  • Витончена конструкція.
  • Той самий чудовий список ігор.
  • Нижча стартова ціна
Недоліки
  • До 5 кг ваги, габаритна конструкція.
  • Коштує дорожче
  • Нечасто можна знайти у наявності.
  • Рідко бувають знижки.
  • Жодних спільних ігор або перегляду Blu-Ray

Оскільки Sony поки не анонсувала вихід нової моделі, тому дата релізу дуже туманна. Зараз ідеальний час купити будь-яку модель PS5 і не чекати на новинки.

Огляд портативної консолі: Sony Playstation Portal — 3 технічні переваги

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини