Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo Tab M8: огляд HD і FHD моделей – 5 особливостей

Дата публікації: 01.03.2021 12:38
Дата оновлення: 28.05.2024 12:27

У Lenovo Tab M8 цільова аудиторія від дитсадка до пенсіонерів. На пристрої комфортно спілкуватися у соцмережах, гуглити інфу, моніторити відеоресурси. 

 Lenovo Tab M8: обзор

Продумані комплектації, смачна ціна, зручність користування – все це викликає зацікавленість до планшетника.

Характеристики Lenovo Tab M8

Представлені 8" Lenovo в HD та FHD вирішенні:

 

HD

FHD

Процесор

4-ядерник Helio A22

8-ядерник Helio P22T

ОС

Android Pie

Пам’ять, Гб

2/3 оперативки,

16/32 для програм і контенту

3 і 32

Акумулятор

5100 мАг

Камери, Мп

Основна на 5 з автофокусуванням,

Фронталка на 2 з фіксованим фокусом

Основна на 13 Мп з авто фокусуванням і спалахом,

Фронталка на 5 з фіксованим фокусом

Підключення до інтернету

Wi-Fi, блютуз.  Також є моделі з LTE замість Wi-Fi, але вони мають менший попит

Колір

Сірий (grey)

Батарея і зарядка

За характеристиками Lenovo Tab M8 видно, що продуктивність не абияка.  Однак, це компенсується прийнятними розцінками та автономністю. Пристрої обох поколінь планшетів здатні працювати від одного заряду протягом 18 годин, якщо безперервно серфити в інтернеті. При перегляді фільмів по Wi-Fi, їх вистачає приблизно на 9 годин. Аналоги від Amazon, Huawei, Samsung не можуть тримати заряд так довго. Справа тут не тільки у батареї: Tab M8 економніше витрачає електроенергію.

эргономика Lenovo Tab M8: обзор

Якщо не зависати у Мережі цілодобово, заряджати пристрій можна кожні 2-3 дні. Розряджений акумулятор повністю приходить до тями через 5 годин після підключення до джерела живлення. До комплектації входять кабель та компактний адаптер.

Топчик на тему: Кращі планшети 8 дюймів – топ 5

Камера

У Tab M8, як і належить, 2 камери. У HD моделі оптика середнього рівня: непогано виходить робити селфі, спілкуватися за відеозв'язком, знімати інтер'єри, але високохудожніми фотографіями планшет не порадує. Для економії пам'яті можна знижувати настройки відео до 720p або 480p. Якість фото та роликів помітно падає при поганому освітленні.

У FHD моделі оптика потужніша, але виробник, звичайно ж, зробив ставку не на камери, а на дозвіл дисплею. Судячи з відгуків та закордонним оглядам, планшет Lenovo Tab M8 plus теж особливо не вражає своєю оптикою. Однак користувачі прощають йому недосконалість, оскільки купують таку техніку зазвичай через екран та автономність. Та й ціна не набагато більше, ніж у базової моделі.

Порівняння з Самсунг: Який планшет краще – Lenovo і Samsung: порівняння 9 характеристик

Продуктивність

Заліза планшета з лишком вистачить для призначених задач. Tab M8 не зависає при спілкуванні у соціальних мережах, набирати повідомлення на ньому зручніше, ніж на смартфоні, особливо якщо у користувача великі пальці. Вкладки сайтів, настройки, простенькі ігри працюють бадьоро. При спробі пограти у що-небудь важке, напевно будуть проблеми. Інколи їх вдається вирішити, встановивши налаштування нижче середнього.

 Фокус на Lenovo Tab M8 FHD модель

У FHD моделі характеристики заліза виглядають більш разючими, але у неї й екран мажорніше.  Відповідно, на нього йде більше ресурсів. Всі комплектації збалансовані. Досить високі рейтинги продуктивності планшета Lenovo Tab M8 та доброзичливі огляди закордонних лабораторій підтверджують, що в інженерів Lenovo вийшов добротний, добре збалансований девайс.

Дисплей

Екрани у HD та FHD моделей відрізняються дозволом. У першому випадку планшет обладнаний IPS-матрицею 1280x800, у другому — 1920x1200. Сенсори реагують на 10 одночасних дотиків, яскравість — 350 ніт. Вона у глянцевих екранів на рівні конкурентів, а контрастність дає фору аналогам. Кольори яскраві, насичені. У приміщенні будь-яке зображення чітко видно, але на вулиці не все так райдужно через відблиски. Втім, такий планшетник призначений для домашнього користування, а не для проведення часу на сонячному пляжі. Це видно по основному способі отримання інтернет-трафіку.

У дисплея приємне для очей, рівномірне підсвічування. Читати на ньому комфортно. Виробник отримав сертифікат TÜV, що підтверджує безпеку випромінювання екрану для зору.

Про вибір планшета: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом ключових критеріїв

Зовнішній вигляд, розміри, дизайн

Планшет виглядає стильно та солідно, можна брати, не побоюючись отримати пристрій з колгоспним дизайном. Тильну панель зроблено зі сріблястого металу, екран обрамлено добротним пластиком. Інтерфейси та елементи управління, розташовані на ребрах:

  • на лівій боковині — слот карти пам'яті;

  • на правій — регулятор гучності та кнопка старту;

  • на верхній межі — аудіовихід і досить значний динамік;

  • на нижній — мікрофончик, роз'єм microUSB.

 Леново купить

Якщо придивитися до торців Lenovo Tab M8, швидкий огляд елементів управління покаже не зовсім вдале сусідство кнопки старт/викл. і важеля гучності. Користувач може їх переплутати, натискаючи не дивлячись. Зате динамік розташований вдало, його випадково не закриєш пальцем.

Корпуси HD та FHD планшетів майже не відрізняються габаритами: 122x199x8 і 123x198x8 мм відповідно. Вага в обох випадках 300 грамів. Кольори у першому випадку сталевий або платиново-сірий, а в другому — залишився тільки платиново-сірий.

Пізнавальна стаття: Що краще вибрати – ноутбук або планшет: 4 пункти для порівняння

Ціна на Lenovo Tab M8

Всі моделі в одному ціновому діапазоні. Тут відсутні контрасти, притаманні цінникам на продукцію Apple. Вартість планшетника залежить від розміру ОЗУ, способу отримання інтернету і дозволу дисплея. Складемо рейтинг за зростанням цінників:

  1. Lenovo HD 2/32 Wi-Fi.

  2. Lenovo HD 2/32 LTE.

  3. Lenovo FHD 3/32 Wi-Fi.

Тут наведені моделі, які мають попит. Різниця між позиціями — у межах 500 гривень. Приблизний діапазон цін — 4000-5000 грн. Пристрої з LTE коштують дорожче, і для них потрібно буде ще купувати сімку, регулярно оплачувати тариф мобільного оператора. За порівнянням із Wi-Fi-моделями, у них тільки одна перевага — можна користуватися інтернетом де завгодно.

М8 має попит завдяки вдалому співвідношенню функціональних можливостей та вартості. Девайс склав конкуренцію розрекламованим аналогам інших виробників, оскільки інженерам Lenovo вдалося створити гармонійну комбінацію внутрішнього опорядження, і помістити її у найтоншу та симпатичну металеву оболонку. Для малюків передбачений дитячий режим.

Джерела М-серії: Lenovo представила планшети Tab 4, які підійдуть усім, навіть дітям і бізнесменам

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини