Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращі 10 екшен-ігор на ПК, від яких захльостує захоплення та азарт

Дата публікації: 14.07.2023 11:55
Дата оновлення: 28.05.2024 14:58

Жанр екшн-ігор швидко розвивається. З'являються нововведення, покращуються ігрові механіки, сюжет та дизайн. Переконайтеся в цьому на прикладі рейтингу ігор екшен.

Half-Life 2

Шутер від першої особи, дата виходу якої припала на листопад 2004 року, є продовженням Half-Life 1998 року. Він поєднує в собі стрілянину, головоломки та забирущу розповідь, щоб створити неповторний досвід поодинокої гри.

Цей шутер відомий своєю реалістичною фізикою, анімацією, звуком, штучним інтелектом та графікою. Примітно, що Half-Life 2 одна з перших ігор, де в основі ігрового процесу лежав фізичний двигун. Гравітаційна гармата може маніпулювати фізичними об'єктами — це вражало тоді та залишається досі культовою.

Half-Life 2

Half-Life 2 має непередбачуваний розворот подій. Кат-сцен немає. Всі дії та діалоги в режимі реального часу, що створює ефект повного занурення. У грі різноманітні налаштування — від міста-антиутопії до ландшафтів, що кишать інопланетянами, і ці середовища деталізовані та атмосферні. Персонажі гри, керовані штучним інтелектом, реалістично реагують на дії гравця, посилюючи відчуття присутності тут і зараз.

Те, що відбувається в Half-Life 2, розвиваються через кілька років після того, що було в першій частині. Нашого героя — фізика-теоретика доктора Гордона Фрімена — виводить із заціпеніння таємничий персонаж G-Man. Лікар опиняється в Сіті 17, антиутопічному місті, яке контролює інопланетна імперія Альянс. Людське населення пригноблено, і Фрімен швидко стає вогником надії протиборства. Його ключова мета — зламати правління Альянсу на Землі.

Важливі персонажі у Half-Life 2:

  • Алікс Венс: член людського спротиву. Він підтримує Гордона протягом усієї гри.
  • Барні Калхун: офіцер служби безпеки із Чорної Мези.
  • Доктор Елі Венс: батько Алікс та колишній колега Фрімена.
  • Доктор Ісаак Кляйнер: вчений та ще один із колег Гордона з Чорної Мези.
  • G-Man: загадкова фігура, яка маніпулює подіями за лаштунками.

У Half-Life 2 варто пограти, бо це віха в ігровому дизайні, яка допомогла визначити напрямок розвитку індустрії. Тут представлено безліч нововведень, у тому числі ігровий процес, що базується на фізиці. І акцент на взаємодії персонажів.

Гра відома своїми атмосферними налаштуваннями, штучним інтелектом супротивника та унікальним досвідом, який пропонує гравітаційна гармата. Крім того, історія Half-Life 2 захоплива, а персонажі незабутні й добре опрацьовані. Навіть через багато років після випуску гра залишається оціненою геймерами та часто рекомендованою.

DOOM Eternal

Вийшла навесні двадцятого року. Тут доводиться грати за Вбивцю Долі, надсильного воїна, якому доручено боротися із силами Ада. Сюжет розгортається після подій DOOM 2016 року, коли сили Ада розпочали вторгнення на Землю, а виживання людства висить на волосині.

Вбивці Долі за допомогою шахрайського II, на ім'я ВЕГА належить битися з полчищами Ада, знайти спосіб відобразити вторгнення і розібратися з давніми та могутніми істотами, що стоять за вторгненням. Це включає не тільки бої на Землі, але й подорожі в інші виміри, включаючи саме Пекло і небесне царство Майкров, рідний світ Стражів Аргент Д'Нур.

DOOM Eternal

DOOM Eternal славиться динамічними боями, які постійно тримають геймерів у напрузі. Гра вимагає вправності та точності, щоб вижити. Тут кожен ворог зі своєю тактикою, хитрістю та слабкостями. Примітно те, що у ката Рока разючий склад зброї та надздібності.

Але попри те, що історія всесвіту DOOM досить цікава, деякі вважають, що сюжет недоопрацьований з кількох причин:

  • Важко встежити за другорядними кодексами, розкиданими по всій грі.
  • Часто доводиться атакувати супротивника для поповнення боєприпасів, здоров'я та броні. Одним геймерам подобається цей додатковий елемент, інші вважають, що він відвертає від стрілянини.

Проте фанати шутерів від першої особи та екшн-ігор — основна аудиторія DOOM Eternal, особливо ті, хто любить динамічні та напружені бої. Гра приваблює тим, що складна, і доводиться наголошувати на майстерності, щоб вирішувати непрості завдання.

До слова: Кращі ігри для Xbox One 2023: 17 топових ігор

Mafia: Definitive Edition

Пригодницька гра 20-го року випуску. Це рімейк відеоігри Mafia 2002 року, з розширеним сюжетом, покращеним ігровим процесом, оновленою графікою та звуком. Візуально вона передає атмосферу 30-х років. І є суворою історією про організовану злочинність із закрученим сюжетом. Тут багатий відкритий світ: вигадане місто під назвою «Загублені небеса» деталізоване та атмосферне, пропонує безліч місій та занять. Сполучені Штати епохи Сухого закону зображені в грі докладно: тут тобі старовинні авто, одяг, музика, радіопередачі на той час.

Mafia: Definitive Edition

У Mafia: Definitive Edition доводиться грати за Томмі Анджело, роботящого таксиста з міста Lost Heaven. Історія гри розповідається як серія спогадів Томмі про своє життя. Він ділиться ними з детективом у закусковій. Після несподіваної зустрічі з членами злочинного клану Сальєрі Томмі опиняється на слизькій доріжці. Так, з невинної людини, втягнутої в злочин заради виживання, вона перетворюється на жадібну — прагне до влади, що пов'язала в зрадах.

Протягом всієї гри Томмі підіймається службовими сходами в сім'ї Сальєрі, беручи участь у різноманітних злочинних діях і займаючись підступною політикою мафії. У міру того, як він все більше залучається в погані справи, йому також доводиться відчувати на собі наслідки, що впливають на його особисте життя.

Головні герої:

Дон Сальєрі
Глава злочинного клану Сальєрі та батько Томмі Керує організацією своєю твердою рукою, але йому не чуже почуття честі. Він доброзичливіший за свого суперника Морелло
Полі Найближчий друг Томмі в рядах мафії Запальний та імпульсивний, але відданий
Сем Член сім'ї Сальєрі Стриманий та обережний, ніж Полі. Він надійний союзник Томмі протягом усієї гри
Сара Дочка дона Сальєрі Томмі закоханий у неї. Вона — як маяк невинності в його житті

Гра Mafia: Definitive Edition ідеальна для тих, хто цінує продумані історії, деталізовані відкриті світи та гострі відчуття від участі у розбираннях бандитів 1930-х років.

Max Payne

Це історія поліціянта з Нью-Йорка, якого звинувачують у злочинах, яких він не скоїв. Його звати Макс Пейн. Після того, як дружину та доньку вбили наркомани, Макс вирішив мстити. Він впроваджується у злочинний світ Нью-Йорка, де розкриває велику змову.

Розповідь про Max Payne — похмура історія у стилі неонуар, сповнена злочинів, корупції та трагедій. Вона тисне психологічно, оскільки хлопець сумує через смерть своєї родини.

Max Payne

Натхненний бойовиками «Матриці», Max Payne може уповільнювати час, поки прицілюється в режимі реальності та ухилятися від куль. Його внутрішній монолог, наповнений метафорами та філософськими роздумами, часом буває цинічним у боротьбі з особистими демонами. Це змушує гравців перейнятися трагічною історією.

Таким чином, Max Payne є захватною грою зі змістовною розповіддю про особистісну трагедію. У неї варто пограти через інноваційну механіку.

На основі особистого досвіду: Red Dead Redemption 2 — огляд, Або чому моя оцінка 9,5 з 10

Batman: Arkham City

Геймери оцінять велике міське середовище Аркхем-Сіті та частину Готэм-сіті, яке перетворили на величезну в'язницю. Бетмену є де розгулятися. Гра поєднує стелс-геймплей і жорстокий бій, де Бетмен може використовувати тіні у своїх інтересах і розпоряджатися безліччю гаджетів. Вільна бойова система гри дає можливість плавно перемикатися між ворогами та заохочує використання комбо.

Сюжет такий: Брюс Уейн перебуває в ув'язненні в нещодавно створеній Аркхем-Сіті, супертюрмі, що оточувала міські нетрі Готем-сіті, які руйнуються. Він захоплений зловісним доктором Хьюго Стренджем, який знає альтер его Уейна, Бетмена. Має свої плани щодо Аркхем-Сіті, відомі як «Протокол 10».

Batman: Arkham City

Граючи за Бетмена, геймери повинні розкрити плани Стренджа, а також розібратися з безліччю лиходіїв, у тому числі Джокером, Дволиким і містером Фрізом. Серед хаосу Джокер помирає від хвороби, викликаної формулою Титана (з Arkham Asylum), і Бетмен заражається тією ж хворобою, додаючи в історію елемент цокання годинника.

Серед головних героїв:

  1. Бетмен/Брюс Уейн: досвідчений детектив і боєць, що не шкодує себе при захисті Готем-сіті.
  2. Хьюго Стрендж: керує Аркхем-Сіті та знає справжню особу Бетмена.
  3. Джокер: заклятий ворог Бетмена, який відіграє важливу роль у сюжеті гри, борючись зі смертельною хворобою.
  4. Жінка-кішка / Селіна Кайл: з'являється у певних частинах зі своєю ігровою механікою та історією.

Також представлені другорядні персонажі з розряду шахраїв. У тому числі Харлі Куїнн, Пінгвін, містер Фріз і Рас аль Гул — кожен зі своїми місіями та сюжетними лініями.

Геймерів у цій грі приваблює поєднання скритності, бою та дослідження. Тут складна і забируща історія, з несподіваними сюжетними поворотами та безліччю посилань до коміксів про Бетмена.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Особливістю Shadow of Mordor вважається система Немезиди, яка створює ворогів зі своїми характерами, сильними та слабкими сторонами. Ці вороги пам'ятають свої зустрічі з гравцем, розвиваються та реагують на попередні взаємодії. Такий поворот може призвести до особистого суперництва та динамічних історій з геймером.

Бої в грі плавні, схожі на ті, що з серії Batman: Arkham. Протистояти ворогам можна у різний спосіб, благо, що механіка скритності дозволяє.

Middle-earth: Shadow of Mordor

У Shadow of Mordor доводиться грати за Таліона, рейнджера Гондора, відповідального за охорону Чорної брами Мордора. Коли силовики Саурона повертаються до Мордора, вони ліквідують Таліона та його близьких. Однак Таліон відроджується із «примарними суперможливостями» і пов'язаний із духом лорда ельфів Келебрімбора, який хоче помститися Саурону. Гра слідує за Таліоном та Келебрімбором. Вони подорожують підступними землями Мордора, прагнучи помститися тим, хто завдав їм зло, і намагаючись перешкодити поверненню Саурона до влади.

Головні герої:

  • Таліон: рейнджер, який отримує різні «примарні» сили після того, як був убитий та відроджений на початку гри.
  • Келебрімбор: привид, що оживляє Таліона. Він древній ельфійський лорд, який має свої причини протистояти Саурону. Згодом розкривається його історія та стосунки з Сауроном.
  • Саурон: головний лиходій, який намагається повернути владу у Мордорі.

Завдяки системі Nemesis багато хто з персонажів, що найбільш запам'ятовуються, будуть унікальними для кожного з гравців. Адже, створюючи особистих антагоністів, вони ростуть і змінюються в залежності від зустрічей з геймером.

Гра сподобається любителям пригод, особливо тим, хто любить Batman: Arkham або Assassin's Creed через схожу механіку бою та скритність. Тут система Nemesis — особливість, що найбільше запам'ятовується, адже вона створює особисті епопеї та суперництво, про які геймери довго пам'ятають.

Рейтинг-вогонь: ТОП 15 ігор на Nintendo Switch

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Дія відбувається у 1984 році, через 9 років після подій Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Гра йде за лідером найманців Пунішедом «Веномом» Снейком, який вирушає до Афганістану, окупованого Радянським Союзом. А точніше — до прикордонного регіону Анголи та Заїра, щоби помститися людям, які знищили його загони.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Отже, тут за головних:

  1. Снейк / Великий Бос — лідер найманців. Він виходить із дев'ятирічної коми у 1984 році. У нього замість руки протез і уламок, що застряг у голові. Хлопець хоче помститися тим, хто намагався його вбити під час кульмінації Ground Zeroes.
  2. Револьвер Шалашаска Оцелот — давній ветеран серіалу. Він командир Diamond Dogs, найманого підрозділу Снейка, і є радником.
  3. Казухіра Міллер, також відомий як Каз, — права рука Снейка, допомагає керувати Diamond Dogs.
  4. Тиха — снайпер із надприродними здібностями, може стати невидимою за потреби. Має особливу роль.

Metal Gear цікава любителям нелінійного ігрового процесу з багатьма завданнями. Тут заплутана історія, вона до останнього тримає геймера у напрузі, вимагаючи стратегічного планування та управління ресурсами. The Phantom Pain поєднує у собі відточену ігрову механіку та високий рівень свободи гравця, що рідко зустрічається у таких іграх.

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Це гра з відкритим світом, дія якої відбувається у провінції Скайрім, на континенті Тамріель. Крім всебічного рольового досвіду, тут акцент на налаштування персонажа, дослідження, бої та взаємодію із живим світом. Гравці можуть створювати своїх персонажів різних рас та з унікальними здібностями. Бойова система Skyrim включає зброю, магію і скритність. При цьому гравець може поєднувати їх відповідно до свого стилю. Також геймери можуть створювати зброю, готувати їжу, варити зілля та багато іншого, при цьому навички покращуються в міру їх використання.

The Elder Scrolls 5: Skyrim

У Skyrim сильна спільнота моддерів, що дозволяє грати та змінювати перебіг подій незліченними способами, додаючи новий контент і налаштування. Хоча вже неодноразово помічено, що бої згодом повторюються, оскільки типаж ворогів та бойових сценаріїв обмежений.

Хай там як, феномен Skyrim полягає в його здатності занурювати гравців у деталізований світ, наповнений дослідженнями та відкриттями.
Skyrim ідеальний для тих, хто воліє грати своїм персонажем по-своєму.

Для ознайомлення: Найкращі головоломки на Андроїді: 10 ігор, що зламають мозок

Heavy Rain

У грі чотири честолюбці, що загрузнули в таємниці Вбивці Оригамі. Він пускає на дно своїх жертв коли йдуть затяжні дощі. Сюжет змінюється залежно від рішень геймера, що зумовлює різні результати. Проте більшість ігрового процесу містить дослідження місця злочину, допит персонажів і прийняття рішень, які впливають на результат історії.

Heavy Rain

Головні герої:

  • Ітан Марс: успішний архітектор, який живе щасливим життям, доки не загине його син в автомобільній аварії. Сюжет гри обертається навколо його боротьби з почуттям провини та зусиль щодо порятунку іншого сина від Вбивці Оригамі.
  • Медісон Пейдж: журналіст, який страждає на безсоння, і мимоволі присвячений в таємницю Вбивці Оригамі.
  • Норман Джейден: профілювальник ФБР. Його долучили, щоб допомогти місцевій поліції у справі про вбивцю Оригамі. Він озброєний парою експериментальних окулярів, які можуть аналізувати місця злочину та знаходити докази.
  • Скотт Шелбі: приватний детектив, найнятий сім'ями жертв Вбивці Оригамі, щоб знайти зловмисника.

Heavy Rain ставить перед гравцями складний моральний вибір. Вона інтригує та тримає у напрузі протягом усього часу. Шанувальникам драм на кшталт «Дожити до світанку» чи «Детройту: Стати людиною», сподобається однозначно.

Yakuza: Like a Dragon

Сама по собі Yakuza є пригодницькою екшн-грою з битвами, а Yakuza: Like a Dragon — покроковою рольовою історією. В іграх цієї серії бої із системою, схожою на класичні рольові ігри. Персонажі складні та добре опрацьовані. Кожен зі своєю передісторією та мотивами, які гравець відкриватиме протягом усієї гри. Тут безліч побічних квестів — серйозних та безглуздих. Також рясніють мініігри: караоке, збір банок, перегони на картингах та інші.

Yakuza: Like a Dragon

Серед ключових героїв:

  1. Ічібан Касуга — новенький персонаж. На відміну від стійкого Казуми Кірю з попередніх ігор Yakuza, емоційний, зухвалий та ідеалістичний. Він низькопоставлений член якудза, який потрапив до в'язниці за злочин, якого не робив. Відсидівши свій термін, опиняється у світі, що змінився.
  2. Ю Нанба — колишня медсестра. Її позбавляють будинку після звільнення за продаж наркотиків. Стає цінним союзником Ічібану.
  3. Коїчі Адачі — у минулому детектив, звільнений із поліції. Він об'єднується з Ічібаном та компанією для досягнення своїх цілей.
  4. Саєко Мукода — господиня кабаре-клубу. Вона перша жінка-член партії в основній грі Yakuza і приєднується до Ічібана у його прагненні домогтися справедливості за вбивство свого боса.

Серія Yakuza завжди була відома поєднанням кримінальної драми та гумору. Yakuza: Like a Dragon продовжує цю традицію. Прониклива історія, привабливі персонажі та різкий перехід до покрокових рольових боїв — головні переваги гри. Крім того, поєднання серйозного та часто емоційного з веселим забезпечує ігровий досвід, не схожий ні на що інше.

Різке зрушення в ігровому процесі до покрокових боїв вважається сміливим кроком, і він був добре прийнятий, внісши в серію новий поворот, зберігши при цьому шарм якудза. У сюжету гарний баланс важкої, драматичної розповіді та безтурботного, комедійного полегшення, за яке люблять серії Yakuza.

Популярність та рейтинг ігор екшн можна пояснити якістю історій, розвитку персонажів, ігрової механіки, а також рівнем занурення та свободи дій, які пропонуються гравцеві. Екшн-ігри, в яких вдається ефективно поєднувати ці елементи, виділяються і продовжують свердлити мозок. ТОП 10 екшен ігор на ПК, представлених у цьому огляді, тому наочне підтвердження.

Читайте: Як грати в Майнкрафт мережею: 5 безпрограшних способів та боротьба з помилками

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини