Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращі компактні фотоапарати: 5 моделей для відпускників

Дата публікації: 17.06.2024 13:49
Дата оновлення: 18.06.2024 17:00

На ринку фототехніки досить жорстка конкуренція. Провідні виробники пропонують десятки моделей на будь-який смак та гаманець. Читайте добірку найкращих компактних цифрових фотоапаратів від Canon, Sony та Panasonic. Вибирайте перевірені моделі.

топ компактних фотоапаратів

Варто знати: Як прибрати биті пікселі на фотоапараті 4 способами

CANON EOS M200

Для людей, які люблять брати з собою фотоапарат про всяк випадок — раптом під час поїздки чи прогулянки буде що знімати — компактність камери має важливе значення. CANON EOS M200 у цьому плані відмінний варіант. Легка та малогабаритна фотокамера без проблем поміститься у барсетці чи кишені куртки.

CANON EOS M200

На корпусі мінімум елементів керування, роз'ємів лише 2: microUsb та HDMI. Фотоапарат заточено на автоматичний режим знімання. Якщо потрібно встановити параметри вручну, можна скористатися сенсорним екраном. Чітку картинку забезпечує технологія Dual Pixel. Нескладно фокусуватися, у тому числі на рухомих об'єктах. У комплекті фотооб'єктив 15-45 мм. Автофокус дружить з рідною оптикою та іншими сумісними склами.

Основні характеристики

  • Матриця APS-C на 24 Мп — перевірений варіант. Такий самий сенсор компанія Canon ставить на моделі М50, 250D та 850D.
  • Серійне фільмування забезпечує сучасний процесор Digic 8.
  • Швидкість серійного знімання — 6 к/с, з автофокусом — 4 к/с.
  • Дисплей сенсорний, яскравий, відкидний на 180 градусів. Діагональ — 3”. Поворотний механізм дозволяє знімати селфі.
  • Камера може записувати 4К-відео в режимі 25 к/с. Реалізовано 5-осьову цифрову стабілізацію. Технологія може працювати разом з оптичною стабілізацією в об'єктиві.

Переваги

  1. Компактність, мала вага.
  2. Можливість вертикального відеознімання для соціальних мереж.
  3. Бездротові інтерфейси спрощують передачу фото та відео.
  4. Колір корпусу: білий або чорний.
  5. Демократична ціна

Недоліки

  • Вхід під мікрофон відсутній. Запис звуку обмежений можливостями вбудованого аудіопристрою.
  • Відсутній гарячий черевик.

Видошукача теж немає, але це навряд чи можна записати в недоліки, оскільки виробник наголосив на максимальній компактності.

SONY ZV-E10

Відеоблогінг — один з напрямків діяльності в інтернеті, що активно розвиваються. Виробники фотоапаратів відчувають кон'юнктуру та пропонують користувачам моделі, заточені на знімання відео. Одна з них — SONY ZV-E10. У середньобюджетному фотоапараті є все необхідне для створення відеоконтенту: просунута начинка, можливість зміни об'єктива, різноманітність роз'ємів та елементів керування, 3 стереомікрофони зі знімним пухнастим захистом від вітру. У комплектацію входить фотооб'єктив на 16-50 мм.

SONY ZV-E10

Натисканням кнопки можна запустити функцію демонстрації продукту. Цю фішку використовують під час створення огляду товару. Коли блогер показує продукт, камера плавно перефокусується на нього. Після закінчення демонстрації фокус повертається на обличчя оповідача.

Основні характеристики

З фотоматрицею все стандартно: розмір — APS-C, роздільна здатність — 24 Мп. Знімки виходять досить різкими, можна фотографувати за слабкого освітлення. Швидкострільність — 11 к/с. Оптичне збільшення — 8х. Діагональ екрана — 3”. Батареї вистачає щонайменше на 440 знімків.

Переваги

  1. Відеознімання в 4К з винятковою деталізацією.
  2. Фотокамера підтримує всі відеопрофілі Sony, що спрощує корекцію кольорів.
  3. Роз'єм для підключення мікрофона, навушників, зовнішнього спалаху.
  4. Чіпкий автофокус по обличчю, очам, ділянці, позначки тапом по екрану. Точне налаштування фокусування.
  5. Разючі аудіоможливості. Із захистом все чутно навіть за сильного вітру.
  6. Стрімінг через Type-C.
  7. Зручний хват.

Недоліки

  • Пластиковий корпус.
  • При включенні активної стабілізації з'являється кроп: при зніманні з китовим об'єктивом з відстані витягнутої руки, крім обличчя, мало що міститься в кадрі.

Пізнавальна стаття: Як використовувати фотоапарат як вебкамеру — налаштування моделей 5 брендів

SONY ZV-1

Моделька з'явилася раніше за ZV-E10, стала першим кроком у розробці фотокамер, призначених для ведення відеоблогів. Перший млинець не вийшов глевким, SONY ZV-1, як і раніше, є одним з кращих маленьких фотоапаратів.

Sony отримала компактну камеру з великими можливостями. Серед елементів управління є кнопка, якою можна призначити якусь часто використовувану функцію. За замовчуванням при натисканні діафрагма відкривається на повну для розмиття фону.

SONY ZV-1

На моделі ZV-1 компанія Sony вперше випробувала функцію демонстрації продукту. Фотоапарат швидко та чітко змінює фокус з появою товару в кадрі. Вбудований об'єктив має високу світлосилу. Для розв'язування проблеми з пересвітом передбачено 3-кроковий ND-фільтр. Є роз'єм для підключення мікрофона. Фотокамера чудово підходить для запису блогів під час поїздок на автомобілі. Процесор ZV-1 досить потужний, але при 4К-зйомці в спеку потрібно стежити, щоб фотоапарат не перегрівся.

Основні характеристики

У фотоапараті дюймова матриця на 20 Мп, ширококутний об'єктив ZEISS f/1.8-2.8, 9-26 мм. Реалізовано підтримку HDR. Дисплей з діагоналлю 3” повертається приблизно на 270 градусів. Швидкострільність — до 24 к/с. Передбачені Wi-Fi та Bluetooth. Батареї вистачає на 30 хвилин під час фільмування 4К-відео.

Переваги

  1. Легкість та компактність.
  2. Шикарні фото та відео.
  3. Добротний звук, вітрозахисний екран у комплекті.
  4. Продумане керування.
  5. Рухомий екран.
  6. Попри демократичну ціну корпус не виглядає дешево.
  7. Можливість використання як вебкамеру.

Недоліки

  • Незнімний об'єктив.
  • Не можна прикрутити додатковий фільтр ND. Потреба в ньому може виникнути за певних налаштувань у сонячний день.

До речі: Як користуватися дзеркальним фотоапаратом: 3 етапи до натискання кнопки затвора

Panasonic Lumix DC-FZ1000 II

При знайомстві з характеристиками супер зуму може виникнути відчуття, що Panasonic Lumix DC-FZ1000 не зовсім компактна камера, оскільки в кишеню куртки вона навряд чи поміститься. Однак, якщо порівнювати з фотоапаратами, оснащеними знімними далекобійними об'єктивами, модель від Panasonic однозначно виграє в розмірах.

На солідному корпусі розташовані численні органи управління. По ергономіці камера відповідає вимогам професійних фотографів. Існують 2 контрольні диски, за допомогою колеса на об'єктиві можна зумувати, а в режимі ручного фокусування — налаштовувати різкість на об'єкт фільмування. Комфортне керування забезпечують 9 кнопок на корпусі та сенсорні клавіші на екрані.

Panasonic Lumix DC-FZ1000 II

Світлосильний об'єктив дозволяє отримати фото та відео відмінної якості за умови денного або штучного освітлення. Фотоапарат чудово підходить для відпустки, знімання міських пам'яток та гарної природи. Непрофесійному фотографу ультразум замінить камеру з кількома об'єктивами, що знімаються.

Основні характеристики

Зображення приймає дюймовий MOS-сенсор на 20 Мп. Вбудований світлосильний фотооб'єктив на f/2.0-4.0, 9,1-146 мм створений Leica спеціально для цієї лінійки Panasonic. Ергономічний видошукач трохи висунуто до фотографа, що спрощує наведення на об'єкт знімання. Батареї вистачає на 440 знімків.

Переваги

  1. Універсальність. Фотоапарат чудово підходить для фільмування фото та відео з різних відстаней.
  2. Потужний зум.
  3. Добротний об'єктив Leica.
  4. Точний та швидкий автофокус.
  5. Зручний брекетинг експозиції.
  6. Порт для мікрофона.
  7. Демократична ціна

Недоліки

Дюймова матриця. Втім, з урахуванням бюджетної вартості, досить скромний розмір сенсора не є критичним недоліком.

Цікава стаття: Устрій фотоапарата — що потрібно знати про 5 основних елементів цифровика

CANON EOS R8

Виробник спробував вмістити функціонал R6 Mark II у малогабаритний корпус Canon RP. В результаті на ринку з'явився найкращий компактний фотоапарат за співвідношенням ціни та можливостей. У порівнянні з R6 Mark II функціональність практично не постраждала, а ціна приблизно на третину менша.

CANON EOS R8

Основні характеристики

Повнокадрова матриця на 24 Мп дозволяє робити фотографії для подальшого масштабування у великий формат. Швидкострільність у RAW — 30 к/с, є й інші режими швидкого знімання. Безперервне фільмування 4К зі швидкістю 60 к/с без обрізання кадрів протягом 30 хвилин.

Переваги

  1. Розкішні кольори на фото.
  2. Влучний, спритний та чіпкий автофокус. Можна фокусуватися по очах, голові та тулубу (у тому числі спині) людини. Камера тримає в різкості транспорт, очі та тулуба тварин.
  3. Винятковий діапазон робочих ISO.
  4. Роз’єм під мікрофон і навушники.
  5. Порт Type-C дозволяє заряджати фотоапарат або підключати його до смартфона. Батарея камери заряджається на 30% за 20 хвилин за підтримки технології Power Delivery.
  6. Бездротові інтерфейси.
  7. Гарячий черевик з можливістю бездротового підключення просунутих периферійних пристроїв від Canon, наприклад, чутливих мікрофонів.
  8. Герметичний корпус з непоганим вологозахистом.

Недоліки

  • Для аматорської камери, а саме так позиціює Canon EOS R8 компанія Canon, досить серйозна ціна. Хоча фотоапарат з такою матрицею та функціоналом складно назвати аматорським. Він швидше належить до напівпрофесійної чи професійної техніки початкового рівня.
  • Відсутність матричної стабілізації. Цифрова не завжди справляється під час відеознімання на ходу.

Таблиця для порівняння компактних фотоапаратів:

Модель
Тип фотоапарата Розмір матриці Габарити, мм Вага, г Наявність об'єктива в комплектації Орієнтовна ціна, $
Canon EOS M200 Бездзеркальний APS-C 108х67х35  300 + 700
Sony ZV-E10 Бездзеркальний APS-C 64х115х45 460 + 1000
Sony ZV-1 Бездзеркальний 1” 106х60х44 290 + 800
Panasonic DC-FZ1000 Ультразум 1” 136х132х97 810 + 700
Canon EOS R8 Бездзеркальний 36x24 133х86х70 460 - 1600

Найбільш технічно оснащена модель з ТОПу компактних камер — Canon R8. Найгабаритніша та найважча — фотокамера від Panasonic, але в цьому випадку виробника виправдовує об'єктив з винятковим наближенням.

Готуємось до тривалого фільмування: Як закріпити фотоапарат на штативі: 3 етапи

Коментарі
Залиште коментар