Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Мобільний кондиціонер: що це, як працює і 4 причини купити

Дата публікації: 31.07.2019 11:15
Дата оновлення: 03.06.2024 14:39

Чого тільки не вигадають виробники для комфорту користувачів… Взяти хоча б мобільний кондиціонер. Цей невеликий пристрій, що охолоджує, здатний швидко знизити температуру в приміщенні до потрібних Показників. Як тільки прохолоду досягнуто, підлоговий прилад переставляється до іншої Кімнати. Так, одиниці техніки достатньо створення оптимальних умов у всій квартирі чи офісі. І ніякої дорогої та склодної установки, як зі спліт-системою!

Цікава стаття: найкращих кондиціонерів для дому та офісу

 Мобильные кондиционеры

Але мобільність та транспортабельність – не єдині плюси пристрою. Чим ще порадує техніка, як вона працює і за які заслуги набула своєї популярності? Цікаво? Все про мобільний кондиціонер і навіть більше написано у статті.

Що за техніка така: нюанси та особливості мобільного пристрою

Мобільний кондиціонер – пересувна кліматична техніка, яка виконує основну функцію стандартної спліт-системи – охолодження повітря. Може працювати і на обігрівякщо в переліку можливостей передбачена така опція.

Залежно від моделі та виробника різниться форма приладу, але найчастіше це прямокутник, витягнутий вгору. Корпус є єдиним моноблоком, кнопки керування яким знаходяться збоку або зверху.

 Мобильные кондиционеры разного дизайна

Подібна кліматична техніка не потребує професійного монтажу. Після покупки мобільний кондиціонер одразу готовий до роботи, потрібно лише під`єднати його до розетки та вивести шланг для відведення гарячого повітря (можна висунути у вікно або з`єднати із системою вентиляції).

Є один важливий момент: мобільний кондиціонер для будинку, необхідно звернути увагу на висоту стель і розмір приміщення. Пристрій ефективно працюватиме при висоті не більше 2,5 м і площі до 35 м2. Якщо кімнати просторіші, варто вибрати звичайний настінний кондиціонер, наприклад, бренду Cooper&Hunter.

В тему: ТОП-10 найкращих кондиціонерів Cooper&Hunter

Сфера використання цієї мобільної кліматичної техніки

В основному пересувний пристрій, що охолоджує, купують для домашнього застосування. Встановлюють його в спекотній кімнаті або найчастіше використовуваному приміщенні. Але експлуатувати мобільний агрегат можна не лише вдома. Така річ буде дуже доречною:

  • у лікарні, поліклініці, дитячому садку чи іншому установі загального користування;
  • якщо немає сил терпіти спеку та охолодження потрібно негайно, наприклад, у санаторії або на дачі (їдучи кондиціонер можна спокійно забрати з собою);
  • коли на фасаді будівлі заборонено встановлення зовнішніх блоків, (наприклад, будівля має історичну цінність) мобільний кондиціонер стане єдиним виходом.

Крім того, для людей, які живуть у гуртожитку чи на орендованих квартирах, такий прилад – справжній порятунок від літньої задушливої спеки. Не потрібні додаткові пристрої або інструменти для підключення, свіжий потік повітря відчувається миттєво.

 Где можно поставить мобильный кондиционер?

Із чого складається пересувна чудо-техніка?

Пересувний кондиціонер виготовлений із пластикового корпусу (іноді з додаванням металевих вставок), під кришкою якого знаходяться компресор, випарник, двигун, конденсатор, фільтр, інші складові. Під час роботи до спеціального отвору в корпусі підключається повітропровід, основне завдання якого вивести з приміщення прогріте повітря.

Читайте також: Функції та режими роботи кондиціонера – огляд 7 основних та 4 додаткових опцій кліматичної техніки

Потрапляє повітря у кондиціонер через інший отвір. Далі частина його виводиться на вулицю, а друга частина проходить через випарник, що очищає фільтр, і в охолодженому стані повертається в кімнату. Щоб перероблений кисень потрапив назад у приміщення, на корпусі пристрою передбачені грати, що нагадує жалюзі. За безперебійну циркуляцію повітря відповідають вентилятори, вбудовані у верхню та нижню частину приладу.

Устройство мобильного кондиционера

Крім того, кожен мобільний кондиціонер має збірку для конденсату. Сюди скопує волога після проходження повітря через випарник. Потрібно стежити за рівнем наповненості цього резервуара, інакше вода ризикує вилитися у приміщення.

Для дистанційного керування охолодним агрегатом у комплекті передбачений пульт.

Порада користувачам: фільтр мобільного кондиціонера набагато менше розмірами, ніж у звичайної спліт-системи, нього лягає велике навантаження по пропуску повітря. Щоб фільтр не вийшов з ладу, його потрібно регулярно чистити. Це – запорука працездатності та тривалого терміну експлуатації кондиціонера.

Як працює мобільний кондиціонер?

На сучасному ринку представлені 2 види техніки: кондиціонери з повітроводом і без нього. Чи вони відрізняються, і як працює кожен тип приладу – далі.

Стандартний мобільний кондиціонер

До цієї категорії входять звичайні пересувні пристрої з відвідним шлангом. Принцип роботи мобільного кондиціонера з повітроводом зводиться до 5 етапів:

  1. Тепле повітря з приміщення всмоктується в корпус, поділяється та проходить через вентилятори.
  2. Одна частина прямує на фільтр, залишає тут пил, бруд, мікроби і рухається далі, на контур, що охолоджує.
  3. Цей охолоджувач знижує температуру повітря та викидає його назад у приміщення.
  4. У цей час друга частина повітря потрапляє на конденсатор, ще більше нагрівається і в гарячому стані йде через шланг надвір.
  5. Частинки води випаровуються з гарячого повітря, конденсат у рідкому стані збирається у спеціальному відсіку.

Кондиціонери з повітроводом потрібно встановлювати не далі 2 м від вікна чи вентиляції. В асортименті ринку є і мобільні спліт-системи, вони мають 2 блоки (зовнішній та внутрішній), з`єднані між собою. Принцип роботи – аналогічний.

 Как работает мобильный кондиционер с воздуховодом

Кондиціонери без повітроводу

Тим, хто не хоче витрачати багато сил на обслуговування кліматичного пристрою, варто звернути увагу на агрегат без повітроводу. Жодних труб і додаткових дій при монтажі, досить просто включити його і чекати на прохолоду.

Умільцям на замітку: Як зробити кондиціонер зі старого холодильника: посібник зі складання

Принцип роботи мобільного кондиціонера без повітроводу полягає у охолодженні приміщення за допомогою води. Під корпусом пристрою ховається насос, який подає воду на спеціальну касету. Касета зроблена з пористого матеріалу та має у складі фільтр. Працює система так:

  • повітря потрапляє у корпус;
  • пропускається через фільтр із водою;
  • охолоджується;
  • виходить назовні, паралельно насичуючи атмосферу кімнати приємною вологою.

Порада: якщо вам, навпаки, потрібне повітря посушіше, знадобиться спеціальний осушувач повітря.

Ємності для прибирання конденсату тут немає, він просто не утворюється. Тож мобільність такого пристрою – найвища. При монтажі не варто зважати на наявність витяжки, вікон або вентиляції. Достатньо розетки та трохи місця в кімнаті.

Работа мобильного кондиционера без воздуховода

Прилад не позбавлений нюансу: освіжаюче повітря особливо відчувається тільки в зоні дії кондиціонера, температура в іншій частині приміщення практично не змінюється. Щоб насолоджуватися холодком, рятуючись від стомлюючої спеки з таким кондиціонером, його потрібно ставити поруч із собою.

Мобільні кондиціонери: плюси та мінуси покупки

Техніка вже отримала своїх шанувальників та чимало хороших відгуків завдяки характеристикам, доступній ціні, зручності використання. Але для ясної картини є сенс порівняти всі переваги та недоліки. Тільки так можна розібратися, чи потрібний взагалі у господарстві мобільний кондиціонер чи краще купити стаціонарну спліт-систему.

Переваги
Недоліки
Простота монтажу та використання. На охолодження потрібно більше часу.
На встановлення стандартної спліт-системи у сезон черги розписано на місяці. З мобільним кондиціонером можна отримати прохолоду будь-якої миті: купити, принести додому, під`єднати та вивести трубу. Якщо порівнювати пристрої із настінними спліт-системами, то мобільні кондиціонери – менш потужні та продуктивні. Щоб з`явилася довгоочікувана свіжість у всьому приміщенні, часу піде у 2 рази більше.
Встановлення не потребує втручання в інтер`єр. Потрібне обслуговування та догляд.
Якщо в будинку нещодавно зроблено ремонт або будинок занадто старий, немає потреби проводити маніпуляції зі стінами. Мобільний кондиціонер встановлюється на підлогу. Потрібно регулярно виливати конденсат, що накопичився, стежити за чистотою фільтрів. А щоб вони були чистішими, можна додатково придбатиочищувач повітря.
Не потрібні спеціальні дозволи. Займає місце.
Перш ніж монтувати зовнішній блок спліт-системи, необхідно узгодити установку з місцевими органами влади (ЖКГ). У разі мобільного пристрою таких проблем не виникне. Проблема є актуальною для кімнати невеликих розмірів. Оскільки кондиціонер встановлюється на підлозі, він займає певний простір, чим може спричинити незручність пересування по кімнаті.
І в спеку, і в холод. Звук.
Багато мобільних кондиціонерів можуть працювати на обігрів приміщення за принципом тепловентилятора, та використовуються до моменту увімкнення централізованого опалення. Кондиціонер працює на гучності в районі 50 Дб. Почитати книгу або поспати поруч із таким пристроєм навряд чи вдасться.

Це цікаво: Як вибрати кондиціонер, який підійде саме вам

Мобільний кондиціонер – ідеальний компроміс, якщо не можна встановити звичайну кліматичну техніку. Він легко транспортується з кімнати до кімнати, не вимагає особливих навичок для монтажу. Такий пристрій можна взяти із собою на дачу, перенести до кабінету офісу, встановити у конкретній зоні відпочинку для кращого охолодження. Крім того, прилад використовує втричі менше електроенергії, ніж настінна спліт-система. Ось вона – економія!

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини