Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Моноблок або комп'ютер: вибір з 2 варіантів

Дата публікації: 18.06.2018 09:14
Дата оновлення: 18.06.2018 09:14

Всього кілька років тому користувачі вибирали техніку для роботи і вдома, «розриваючись» між комп'ютером і ноутбуком. Але з недавніх пір з'явився новий фаворит серед комп'ютерних пристроїв – моноблок. Він створений для того, щоб заощадити вільний простір навколо себе (у порівнянні зі стаціонарним ПК), паралельно виступаючи оригінальним елементом декору.

Моноблок и стационарный компьютер

Моноблок поєднує в собі стаціонарний ПК, монітор та ін. Але в чому ж його головна відмінність від компа? І чи варто купувати цю техніку як альтернативу звичайному пристрою? Про це та інше розкаже стаття.

Що таке комп'ютер-моноблок?

Моноблок – це той же ПК, де всі складові зібрані в одному корпусі. Візуально він нагадує звичайний монітор, але виглядає злегка товстіший і оснащений розширеним функціоналом. Сучасні моноблоки оформлені стильно, займають мінімум простору і підходять як для особистого використання, так і для офісної роботи.
пристрій за допомогою кабелю живлення. Це єдиний провід, що веде до моноблоку. Все інше вже вбудовано в корпусі.

3 моноблока

Розібравшись, що таке моноблок, можна переходити далі, до його застосування. Користуватися цим екраном-комп'ютером дуже зручно, адже більшість моделей оснащено сенсорним дисплеєм. Також тут легко підключити мишу і клавіатуру.

Техніка встановлена на ніжці, а деякі зразки обладнані регульованою підставкою. Для постійного використання варто вибрати другий варіант, адже гнучка підставка дозволяє змінювати кут нахилу, поворот, висоту і т.д.

На корпусі моноблока є всі стандартні роз'єми: Wi-Fi, Bluetooth, USB. ДО нього легко підключаються навушники, мікрофон і інші сумісні з роз'ємами пристрою.

Переваги та недоліки моноблока

  1. Перш ніж остаточно вирішити, що краще вибрати: моноблок або комп'ютер з системним блоком, варто детально розглянути всі «плюси» і «мінуси» кожного з варіантів. Так, на користь компа виступає:
  2. Продуктивність – середній ПК з більшою ймовірністю потягне важкі ігри і програми, ніж середній моноблок.

Можливість розширити об'єм пам'яті і не тільки – адже можна зібрати ПК самому «з нуля».
великі габарити і велику кількість проводів, в призначенні яких легко заплутатися непрофесійному користувачеві.

 Моноблоки: вид спереди и сбоку

Моноблок отримав популярність за:

  • компактні розміри, адже немає потреби шукати окреме місце для системного блоку і проводів;
  • легкість обслуговування і транспортування, як всередині приміщення, так і за його межі;
  • можливість заощадити на покупці додаткової техніки;
  • безшумний блок живлення, який менше за розмірами і не має гучного вентилятора.

Сучасні моноблоки використовують не тільки в якості комп'ютера, але і як альтернативу мультимедійного центру або телевізору. Дистанційне керування дозволяє розмістити техніку в зручному місці (наприклад, на стіні), і з задоволенням переглядати улюблені фільми.
– у багатьох моделях немає можливості апгрейда, тобто розширити пам'ять або вдосконалити швидкість роботи в майбутньому не вийде.

Пользователи с моноблоком

Порівняльна таблиця стаціонарного комп'ютера і моноблока

Пристрій
Зручність Шум Продуктивність Ремонт
Моноблок Компактний, немає зайвих проводів Для відводу тепла використовується невеликий радіатор без вентилятора, що працює безшумно Працює швидко, але вдосконалити внутрішню «начинку» не вийде. Чи підлягає ремонту, ось тільки коштувати він буде недешево.
Комп'ютер Громіздкий: В комплект входить монітор, системний блок, клавіатура та ін. Чим могутніше комп'ютер, тим більше охолоджувальний пристрій в ньому встановлено, а отже і шумить воно голосніше. Можна апгрейдити так часто, як цього захочеться. Поліпшити швидкість роботи, збільшити пам'ять, розширити функціонал і ін. Все комплектуючі легко замінюються на нові.

Що ж краще?

Далеко не один користувач, вибираючи комп'ютер або моноблок, задавався питанням: «Що купити?». Насправді, однозначної відповіді тут не існує. Все залежить від того, які критерії важливі для роботи. Якщо в пріоритеті зручність використання, компактність і легка транспортабельність – моноблок буде явним фаворитом. Для тих, хто любить важкий геймплей і в першу чергу робить акцент на потужності, більше підійде стаціонарний ПК.

Не останню роль при виборі грає і особистий бюджет. Тільки об'єднавши всі критерії воєдино, вийде вибрати ідеальний варіант під свої запити.

Коментарі
Залиште коментар