Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Мийки високого тиску – як вибрати ту, яка необхідна, беручи до уваги 5 критеріїв

Дата публікації: 06.08.2024 11:39
Дата оновлення: 06.08.2024 15:30

Хочеш зробити добре – зроби це сам. Таке гасло цілком підходить людям, які купують побутові мийки високого тиску. За допомогою цих компактних пристроїв можна якісно помити автомобіль у себе на ділянці. Також виконати купу домашніх справ, за які не візьметься клінінгова компанія: вичистити килими, відмити від бруду садові доріжки або стіни будинку. Як правильно вибрати мийку високого тиску, на що звернути увагу, розповідаємо в матеріалі.

побутова мінімийка для власних потреб

Сфери застосування мийок високого тиску

Останнім часом навіть професійні автомийки не «зациклюються» на одних тільки машинах. Часто паралельно надають послуги з миття килимів, а іноді – меблів. Що ж казати про господарство ощадливого селянина, де кожна річ в ідеалі має бути здатна виконувати кілька завдань. Саме таким апаратом можна назвати мінімийку. Цей унікальний прилад попри свої компактні розміри має силу струменя, яка не поступається обладнанню професійних мийок. Розглянемо основні варіанти її застосування.

Очищення транспортних засобів

Мити все, що рухається – основне призначення мийок високого тиску. Хоча помити власне авто біля будинку у вільний час, заощадивши при цьому на послугах мийників, теж хороша надбавка до бюджету. Крім цього, у кожному дворі багато техніки, яка брудниться чи не частіше за машину. На мийку її не повезеш. Квадроцикл, снігохід, причіп, велосипед, самокат, мотоблок, трактор – усім їм необхідна чистота.

користь автомийки для дому

Мінімийка має низку важливих переваг перед класичними (а точніше, застарілими) способами миття транспорту:

  1. Дозволяє очистити важкодоступні місця (колісні диски, ланцюги, днище), куди не дістануть щітка з ганчіркою.
  2. Ефективно бореться з сильними забрудненнями, в'ївшимся брудом.
  3. Істотно економить час, необхідний для миття.
  4. Дозволяє докладати мінімум зусиль, а отже, доступна для людей з обмеженими фізичними можливостями.

При цьому можливість використання спеціального шампуню забезпечує безконтактну мийку. За якістю вона нічим не відрізняється від професійних процедур. Автомобіль і всі його «колеги по цеху» завжди будуть чистими. Крім краси це ще боротьба з корозією.

Очищення фасадів, покрівлі та інших елементів будівель

Хоча будинки та дачі не їздять по дорогах, не занурюються в мокрий ґрунт, вони теж час від часу брудняться. Пил, опади з технологічними домішками, мох, цвіль, продукти життєдіяльності тварин і рослин забруднюють не тільки вікна, які регулярно миють щовесни. Забруднення залишаються на даху, стінах, декоративних елементах, водовідвідних конструкціях приватних будинків. Страждають веранди, сходинки, лавочки, тротуарна плитка.

змивати мінімийкою бруд зі сходів

Мийки високого тиску допоможуть повернути первозданну красу будинку і прибудовам. Очистять від злежалого бруду, грибка, гнізд комах та інших забруднень. При цьому зроблять це швидко, ефективно без витрачання зайвих зусиль, а також дорогих мийних препаратів.

Очищення садових територій

На присадибній ділянці для автомийок теж багато роботи. З їхньою допомогою можна мити плитку на доріжках, паркани, сміттєві баки, прибирати альтанки, вуличні туалети, душові кабіни. Вони допоможуть очистити дерева від моху і паразитів, збити осині гнізда або пух із тополі. І все це, як у попередніх варіантах використання, легко, швидко, без підвищених витрат. 

Беремо до уваги: Як вибрати каністру для бензину – 6 ознак якості

Типи мийок високого тиску

Залежно від призначення, потужності, продуктивності, наявності додаткових функцій і частоти експлуатації, поділяють мийки на три категорії.

Побутові

До цього типу належать однофазні пристрої – тобто ті, що підключаються в розетку 220 В. Вони розраховані на обмежений час роботи. Більше підходять для короткочасного використання. Їх достатньо для того, щоб раз на день помити авто або мотоцикл, очистити килим, прибрати в саду. Більш інтенсивна експлуатація може стати причиною перегріву мийки високого тиску з подальшим виходом з ладу.

Плюси побутових мийок

Мінуси

Невисока ціна

Обмежена потужність і можливості

Компактність, легка вага

Шум, вібрації

Простота використання

Надлишкові витрати води та електроенергії

Їхня портативна конструкція найкраще підходить для домашнього застосування за мінімуму завдань.

На замітку: Як працює мінімийка: 5 підказок

Напівпрофесійні

Цей тип підходить для простих домашніх справ і для тривалих складних завдань. Напівпрофесійні мийки високого тиску витримують більше навантажень, ніж побутові апарати. У них проста, надійна конструкція. Такі пристрої можна застосовувати для миття великих транспортних засобів: вантажівок, автобусів. Або навіть на СТО для миття автомобілів перед технічним обслуговуванням.

мити машину у себе вдома

Професійні

Називають промисловими. Відрізняються обов'язковим трифазним підключенням, ну і звісно, підвищеною потужністю, а також іншими додатковими функціями (наприклад, підігрівом води). Більше підходять для застосування як стаціонарне обладнання для автомийних комплексів. Можливе використання в побуті за наявності необхідних параметрів підключення, зокрема параметрів водопровідної мережі та каналізації.

Однак є низка мінусів. Завдяки високій потужності й силі струменя за відсутності досвіду легко пошкодити поверхні предметів, які потрібно помити. Збити деталі автомобілів – дзеркала, молдинги, пошкодити фарбу або скло.

Яку мінімийку вибрати – необхідні критерії

Отже, ви зрозуміли, що власна мийка на присадибній ділянці допоможе тримати господарство в чистоті, прикладаючи мінімум зусиль. Тепер головне — підібрати потрібний варіант відповідно до потреб і можливостей інфраструктури. Розповімо про фактори, які необхідно врахувати для оптимальної роботи.

Пізнавальна стаття: Аератор для газону – що це таке: 4 шпаргалки як ним користуватися

Вид і призначення мийки високого тиску – яку вибрати

Спочатку бажано визначитися із завданнями, які доведеться виконувати апарату. Якщо входить у плани зрідка мити автомобіль і килимові покриття, достатньо побутової мінімийки. Для того, щоб прибирати в саду або на ділянці, необхідний апарат на коліщатках. Коли багато техніки великих габаритів, як мінімум, необхідна напівпрофесійна мийка. І, звісно, якщо подумуєте про відкриття «автопральні», варто придивитися до промислових варіантів.

Купувати ультрапортативні моделі з живленням від 12 вольтів, тим більше ті, що підключаються в гніздо прикурювача, немає сенсу. Не кожен акумулятор витримає навантаження водяним насосом. А для досягнення нормальної потужності воно має бути не маленьким. Від малопотужної мийки толку мало. Таку іграшку приєднають максимум один-два рази, потім вона буде марно припадати пилом у багажнику або на полиці в гаражі.

Тип підключення до водопостачання

Один із головних параметрів мийки високого тиску. Розділяють два основних типи:

  • Мийки із забором води з місткості;
  • апарати, що підключаються до водопроводу.

У першому випадку (так званий самовсмоктувальний метод) агрегати здатні самостійно забирати воду з резервуарів, де відсутній тиск (колодязь, озеро, цистерна). Такі мінімийки універсальніші, але дорожчі.

Продуктивність і тиск

Ці характеристики актуальні для апаратів, які підключаються до центрального водопостачання. Необхідно розрахувати, чи впорається водопровід із навантаженнями. Необхідна продуктивність для побутових мийок високого тиску коливається від 230 до 500 літрів на годину. А нормальним тиском для миття автомобіля вважається від 100 до 130 барів. Що вищий тиск води, то більша вартість мийки. Підвищується ймовірність з незвички пошкодити ЛФП автомобіля. Тому новачкам краще підбирати моделі помірної потужності.

Пізнавальна стаття: Як залити присадку у двигун – корисні поради та рекомендації в 7 розділах статті

Матеріал насоса

Помпа (водяний насос) для мийки високого тиску – як вибрати надійну? Вона має бути міцною, якісною, а отже, металевою. Може бути латунною, з нержавійки або алюмінію, головне, не пластиковою. Так, такі помпи набагато дешевші, але вони не підлягають ремонту. У разі ламання існує великий ризик викинути всю мінімийку.

Аксесуари: комплект насадок, шланги та інше

Наявність додаткових насадок істотно розширює сферу застосування пристрою. А фільтр очищає воду від домішок, що значно збільшує термін служби агрегату. Особливо, якщо він підключається не до домашнього водопроводу. Мінімийка обов'язково повинна мати резервуар під шампунь: вбудований або на шлангу. Варто перевірити, чи вистачить довжини шлангів і кабелів для підключення.

професійна мінімийка

Поради та рекомендації

Ми дізналися, як правильно вибрати мийку високого тиску. Тепер дамо кілька порад, як нею користуватися.

Перед тим, як купувати мінімийку, потрібно спробувати помити автомобіль на мийці самообслуговування, щоб уявляти процес.

Руків'я (там, де курок) тримають робочою рукою (у правші це права), а пістолет притримують не знизу, а зверху, щоб компенсувати інерцію потоку.

Якщо автомобіль не сильно забруднений, починають відразу з нанесення шампуню. Витримують його на кузові 5-10 хвилин, потім змивають чистою водою. Шампунь наносять зверху вниз, починаючи з даху. Змивають — навпаки, спочатку колеса, пороги, після все інше. Внутрішні косяки дверей миють останніми.

Прекрасне тренування — вміння користуватися пістолетом – помити серветку, що лежить на підлозі, не торкаючись до неї руками. Включаючи перевертання силою струменя.

Після мийки обов'язково протирають кузов насухо пористою серветкою, інакше залишаться плями.

І пам'ятайте: зроблене своїми руками завжди дорожче, ніж те, за що заплатили!

Варто знати: Як вибрати тент для автомобіля – 8 ключових аспектів

Коментарі
Залиште коментар