Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Мультиварка чи аерогриль: ваш детальний гід щодо вибору

Дата публікації: 16.06.2017 17:32
Дата оновлення: 28.05.2024 17:05

Отличия мультиварки от аэрогриля

Існує думка, що мультиварка аерогриль – це майже одне і те ж. Але на практиці це два абсолютно різних приладу, кожен зі своїми сильними сторонами. Щоб не помилитися і купити те, чим ви дійсно будете користуватися, давайте розберемо «по кісточках» ніж мультиварки відрізняються від аерогрилів. І, звичайно, зробимо висновок що таки вибрати – мультиварку або аерогриль.

Мультиварка – що це таке


Говорячи по-простому, це розумна каструля + духовка або вдосконалена рисоварка, що отримала цілий ряд додаткових функцій.

мультиварка: варити, смажити, в тому числі у фритюрі, тушкувати, томити, готувати на пару, випікати і підігрівати. Крім того, в цій просунутої каструльці зустрічаються функції приготування йогуртів, варення, супів і борщів, холодцю, тесту, піци і багато чого іншого.

Что мультиварка умеет готовить лучше всего – так это каши и тушеное рагу из мяса и овощей

Мультиварка складається з:

  • пластикового або металевого корпусу, внизу якого розміщується ТЕН, а зовні збоку – дисплей і кнопки керування,
  • знімною чаші з антипригарним покриттям,
  • і кришки з отвором для спуску пара.

Завдяки такому пристрою всередині підтримується оптимальний для готування рівень температури, вологості і тиску.

Режимів приготування у мультіварок може бути від 5 до 70, але найчастіше їх 10-20. Повністю автоматичні, такі як «рис», не вимагають ніяких додаткових рухів. А для напівавтоматичних, наприклад, «випічка», потрібно вручну задавати час.

Читайте також: Як вибрати мультиварку?

програм складаються з декількох етапів, на яких потрібно перемішати продукти або додати інгредієнт. В такому випадку мультиварка повідомляє про це господині звуковим сигналом. А режим «мультіповар» дозволяє запрограмувати власний рецепт страви.

вміє готувати багато страв, обіцяє замінити скороварку, пароварку, духовку, фритюрницю, сковороду, йогуртницю і навіть аерогриль. Але головний коник пристрої – це все ж розсипчасті каші, дуже смачний плов і томлені страви з овочів і м'яса. А ось випічка – її слабке місце.

Переваги мультиварки


1. Різноманітність страв, які легко зробити за допомогою мультиварки. З нею легко можна внести нові рецепти в своє меню. З цієї ж причини прилад ідеальний для дачі або житла, в якому поки немає кухонної техніки.

2. Навіть у не вміють готувати, в мультиварці блюдо вийде смачним і збалансованим. За заданою програмою вона сама встановить потрібну температуру, зменшить або збільшить її коли потрібно, і вчасно відключиться.

Автоматические программы и отложенный старт мультиварки

3. Чим хороша мультиварка, так це підготовкою до заданому часу. Засипали крупу ввечері, встановили таймер, і вранці отримуєте готовий сніданок. Або заклали продукти вранці – після роботи приходьте на гарячий суп.

4. Якщо є режим скороварки, на звичні страви піде менше часу, ніж якщо використовувати звичайну плиту. З мультиваркою простіше організувати стіл раптово наскочили гостей.

5. Молочна каша не втече і суп не википить, так як кришка щільно закривається і в деяких моделях є влагосборнік.

6. Завдяки антипригарному покриттю продукти не пристануть до чаші, тому її просто мити.

7. Можна готувати не додаючи масло або жир, що ідеально для дотримуються дієти або прагнуть до здорового живлення.

8. Коли страва готова, мультиварка не відключається повністю, а злегка підігріває блюдо, щоб воно не охололо. Дуже зручно, якщо рідні затримуються на вечерю.

9. Просунуті мультиварки управляються через додаток зі смартфона.

Що таке аерогриль


Якщо мультиварка – це розумна каструля, то аерогриль – це конвекційна піч.

робити аерогриль: смажити м'ясо, запікати і коптити рибу, піч борошняне, варити найперше, робити печеню в горщику, сушку, смажене насіння, а також стерилізувати тару для консервації.

Аэрогриль может делать с мясом волшебные вещи, например курицу-гриль или шашлык

Вся кулінарна магія в конвекційної печі відбувається в двох основних зонах.

  • Скляна чаша, встановлена на підставці. У неї дають йому дуже високий або низький металеву решітку, і на них викладають продукт. Також в аерогриль можна помістити термостійкий посуд з інгредієнтами страви.
  • Кришка, зверху якої знаходиться панель керування, а всередині – нагрівальний елемент і вентилятор. Дуйчік направляє гарячі потоки в скляну камеру і вони циркулюють навколо продукту – так готується їжа в аерогрилі.

Особливий тип конвекційної печі – це кришка без колби. Такий універсальний аерогриль можна надіти на відповідну по діаметру жароміцний посуд або мультиварку з кришкою.

функціональні моделі мають сенсорне керування. Основна ж маса аерогрилів управляється механічно – поворотними перемикачами. Зазвичай їх два: термостат і таймер. Також вибирається низька, середня або висока швидкість обдування.

Корисно буде дізнатися: Як вибрати електропіч для будинку?

Хоча в цій незвичайній духовці багато що можна готувати, аерогриль найкраще справляється з м'ясом і рибою. Котлети, Биточки, курочка-гриль, стейки, кебаби, ціла і порційна риба, а також подгарніровкі з запечених овочів, чи то пак гриль-меню – ось його козирі. Чізкейк запіканки, як і в випадку з мультиваркою, що не призвичаїтися краще залишити для духовки.

Чим гарний аерогриль


1. Піч пропонує великий діапазон кулінарних шедеврів. Завдяки приладу можна балувати себе шашликом і всіляких грилем незалежно від погоди, наявності мангала і дров.

2. Конвекція зберігає корисні речовини в продуктах. Цей спосіб приготування робить страви засмаженою зовні, але м'якими і соковитими в серединці.

Аэрогриль хорош тем, что поджаривает продукты снаружи и пропекает изнутри

3. Аерогриль допомагає в заготовках на зиму: з ним можна обійтися без сушарки і простіше підготувати банки для закруток.

4. Можна готувати відразу в посуді, в якій збираєтеся подавати на стіл: наприклад, в термостійких горщиках. Крім жароміцності до неї немає ніяких вимог – використовуйте кераміку, метал і скло.

5. Об'єм багатьох конвекційних печей можна збільшувати за допомогою спеціальних розширювальних кілець. Це стане в нагоді, коли потрібно запекти птицю цілком.

6. Завдяки місткості, декількох рівнях решіток і можливості ставити посуд, одночасно можна готувати кілька страв. В аерогрилі прекрасно уживуться м'ясо і гарнір.

7. Не потрібні масло або жир – продукти прекрасно проготовятся і без них. Це великий плюс для турботи про здоров'я.

8. Якщо готувати м'ясо на решітках, які йдуть в комплекті, воно вийде ще більш дієтичним, так як навіть його власний жир стече на дно. При цьому смак не постраждає: в грилі страви виходять навіть смачніше, ніж в інший кухонній техніці.

9. Деякі соковижималки мають функцію самоочищення: досить залити в колбу теплу воду із засобом для миття і почекати поки прилад сам наведе чистоту.

Мультиварка і аерогриль 2 в 1


У звичайній мультиварці нагрівальний елемент знаходиться в нижній частині корпусу. Але є моделі, забезпечені додатковим Теном і вентилятором в кришці – мультиварки з функцією аерогрилю.

Мультиварка и аэрогриль 2 в 1 – DELONGHI обещает пышную выпечку

Маленький лайфхак: пристрій 2 в 1 можна зібрати і своїми руками. Як уже згадувалося, до мультиварці з кришкою можна докупити сумісний універсальний гриль.

користувалися електричною духовкою, то знаєте, що коли є нагрів і знизу, і зверху, добре виходить випічка. Тому мультиварка з функцією аерогрилю краще справляється з пирогами і запіканками, ніж ці два пристрої окремо. Та й інші страви виходять по-особливому.

Читайте також: Як вибрати скороварку на кухню?

Зверніть увагу: просунуті каструльки бувають з нагрівальними елементами з трьох сторін: знизу, зверху і збоку. Дізнатися мультиварку з такою потрійною системою ТЕНів в описі можна по напису «3D-нагрів». Це не мультиварка з аерогрилем, так як немає конвекції, але теж непоганий варіант.

Відмінності мультиварки від аерогрилю


 

Відмінність

Мультиварка

Аерогриль

Розташування Тена та принцип роботи

Нагрівальний елемент знаходиться під каструлею.

Нагрівальний елемент розташований над колбою, гаряче повітря роздувається вентилятором і циркулює навколо продуктів.

Найкраще вміє

Варити розсипчасті каші, робити плов, тушкувати м'ясо і овочі.

Запікати і зажарювати м'ясо і рибу соковиті всередині і з рум'яною скоринкою зовні.

Шашлик і копчення

Ні

Є

Сушка фруктів і смаження насіння

Ні

Є

Матеріал чаші

Метал з антипригарним покриттям.

Жароміцне скло, додатково використовуються металеві решітки та термостійкий посуд.

Об'єм чаші

До 7 літрів

До 15 літрів

Габарити

Компактна техніка близько 30 см шириною і 5 кг вагою.

З чашею – більш громіздка техніка шириною понад 30 см і вагою понад 5 кг (часто 7-8 кг). Без чаші – компактніше мультиварки.

Догляд

Казан з тефлоновим покриттям легко миється, в деяких моделях кришка або її внутрішня частина знімаються для миття.

Є самоочищення, але не можна мити кришку – тільки протирати вологою серветкою.

Порівняння цін


Скільки коштує мультиварка, залежить від набору функцій і програм. Ціна цієї розумної каструлі коливається від 600 до 6600 гривень.

Сколько стоит мультиварка зависит от ее характеристик и функций

  • Найдешевша модель – DELFA DMC-310 619 гривень – оснащена чашею на 3л, має потужність 500 Вт і набір з 14 програм, включаючи пароварку, пасту, глибоку жарку і десерт.
  • Золота середина – це моделі вартістю 1000-2000 гривень: наприклад, ROTEX REPC57-BЗА 1399 ГРИВЕНЬ, DEX DMC 70 ЗА 1749 ГРИВЕНЬ або REDMOND RMC-02 ЗА 2031 ГРИВЕНЬ .
  • Мультиварка з функцією аерогрилю DELONGHI FH1394.BK в 5999 гривень. За ці гроші пропонують систему кругового нагріву, конвекцію, функцію помішування, 5 л, 1400 Вт і 7 основних режимів. У два раз дешевше обійдеться аерофрітюрніца або мультіпечь зразок Gorenje AF 1500 B.
  • Найдорожча мультиварка – REDMOND RMC-IH300 6091 гривню – індукційна мультиварка з 3D-нагріванням, має об'єм 4 л, потужністю 1250 Вт і 24 автоматичні програми.

Тепер про те, скільки коштує хороший аерогриль. Найдешевше універсальні соковижималки, тобто кришки без колби: Redmond RAG-241 – 1199 гривень, Redmond RAG-240 – 1200 гривень. Пристрій в колбою виллється в суму до 1500-2000 гривень.

функціональні сенсорні грилі або аерофрітюрніци доведеться готувати вже 3000-4000 гривень. Але сенсу витрачати на цей предмет більше 2000 гривень, мабуть, немає.

такими цінами водиться мультиварка, і де придбати аерогриль, можете простежити по посиланнях на зазначені товари.

Так що ж вибрати: мультиварку або аерогриль?


Мультиварка – варіант, якщо ви любите варені і тушковані блюда. Ця техніка врятує тих, хто не особливо вміє готувати або не має часу це робити. Також вона стане в нагоді матусям, яким часто доводиться готувати каші та супи.

в тому випадку, якщо ви – любитель смаженого і запеченого м'яса, риби, овочів. Пристрій не буде припадати пилом на полиці у сім'ї, яка регулярно збирає друзів на барбекю.

аерогриль 2 в 1 можна порадити тим, хто бажає саму універсальну з можливих грубок, щоб готувати все. Зокрема у кого немає духовки, але хто хотів би випікати кекси і пироги.

ви не вибрали, залишитеся в плюсі, так як пристрої готують смачно і корисно.

уявити різницю, подивіться як курячі гомілки виходять в мультиварці, а як в аерогрилі:

Коментарі
Залиште коментар
Л
27.06.2017 14:40

Буквально на днях мультиварка начала барахлить!(( Поставила на приготовление кашу гречневую. Все как обычно. А она получилась странная: одна часть переваренная, вторая - не доваренная. Кто-нибудь сталкивался с подобными проблемами?

Ю
26.06.2017 11:08

Девочки, подбираю мультиварку для мамулечки. Главное требование - простота в управлении. Что можете порекомендовать?! Что касается стоимости, то готова рассмотреть любые предложения!

Ж
26.06.2017 11:03

Однозначно за мультиварку. Моей уже 5 лет. Она у меня без наворотов. Но мне и того хватает. Чаще всего готовлю в ней каши, омлеты, творожные запеканки. Реже блюда на пару, хотя получается вкусно. Кстати, от рецептов давно уклоняюсь. Но блюда от этого не страдают.

М
20.06.2017 09:12

Уникально, но плов в мультиварки получается и не совсем диетический. Мясо, например, даже немного зарумянивается. А вкусовые качества нисколько не уступают плову "на плите". Также, обожаю гречневую кашу, которая умеренно разваривается, ног остается рассыпчатой.

Л
20.06.2017 09:07

Доверяю только Panasonic. За 4 года "сотрудничества" с ней, я ни разу не разочаровалось. Готовится, все просто, легко и вкусно. Никаких "заморочек" с вакуумом, воздухом... Крышку можно открыть в любой момент, да и выключить раньше проще простого.

И
19.06.2017 00:03

В принципе, я правильно понимала их отличия в общих чертах, но в статье все описано более подробно. Думаю, что мультиварка подойдет больше любителям легкой и здоровой пищи: каши, супы, тушеное мясо, а аэрогриль - для тех, кто жить не может без запеченного мяса) Лично мне больше подойдет 1-й вариант!

Р
18.06.2017 21:59

Дешевый, лучше даже не рассматривать. Уже столько про них наслушалась!!! Рецепты страдают и блюда получаются не вкусными. Например, бисквит, по непонятным причинам, подгарает и не поднимается! А каша с молоком выбегает!((

М
19.06.2017 14:52

Однозначно. Либо же придется потратить больше. Именно в том случае, если дешевое сразу сломается. У меня так и получилось. Решила купить соковыжималку отечественного производителя. Морковный сок так и не удалось попить.((

А
18.06.2017 21:54

Мультиварка появилась сразу после рождения сынульки. Сначала, я даже представить не могла, что блюда, приготовленные в ней, до такой степени вкусненькие. Каждую неделю балую себя творожной запеканкой с вишенками. Нежнее не ела!

Л
18.06.2017 21:48

Оба устройства хороши!!! Выбирая одно или другое для дома, прежде всего стоит призадуматься, а что Вы привыкли кушать, что предпочитаете жареное либо отварное?!?! Я лично, за мультиварку. Готовлю все, начиная от бульона, который получается прозрачный, и заканчивая паровыми котлетками.

А
18.06.2017 18:57

Предпочла 2 в 1, мультиварку с аэрогрилем DELONGHI. Дороговато, но по состоянию здоровья мне можно только отварное и запеченное, без масла! Чудо-прибор! Сочные овощи в аэрогриле и каша сама варится по часам)

Я
18.06.2017 13:41

Предпочла бы именно мультиварку. Все-таки комплекс пищи (здоровой), которую можно приготовить с ее помощью - огромен. А аэрогриль применим только для узкой направленности. Аэрогриль на замену духовке неплох.

П
16.06.2017 20:27

А готовка "ко времени" - мне вот боязно оставлять включенными электроприборы в сеть, даже на ночь, вообще без присмотра! Каши у меня рассыпчаты и так, а вот мясо/курицу готовить не могу. Поэтому аэрогриль!

О
21.06.2017 10:20

Напрасно боитесь. Данной функцией пользуюсь очень часто. Особенно мне нравится варить суп. Ингредиенты "закинул" и порядок. Также, могу рекомендовать функцию подогрева. Приехал с работы, а свежесваренный суп или каша теплые.

А
16.06.2017 19:35

Мультиварка Панасоник - моя лучшая подруга. Вожу ее по Миру. Готовлю в ней как самые простые, так и блюда по сложнее. Служит верой почти 6 лет. Рекомендую всем мамочкам и людям, которые привыкли питаться правильно без зажарок.

Е
16.06.2017 19:31

Я за мультиварку. Она творит чудеса. Не знаю, в чем секрет, но все, что не готовила получается отменным. Обожаю плов, молочные каши и гречку. Также могу похвастаться бисквитами. Главное соблюдать рецептуру.

А
27.06.2017 14:45

Соблюдаю все, но коржи бисквитные, почему-то прилипают. Причем, красиво "оторвать" не выходит. Корж либо ломается, либо остается без красивой верхушки. Уже думаю, может маслом подсолнечным смазывать?!

Останні новини