Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Asus Zenfone 2: провал чи успіх?

Дата публікації: 17.03.2017 10:35
Дата оновлення: 17.03.2017 10:35

З того часу, як компанія Asus представила світової громадськості свою першу трійку смартфонів під маркою Zenfone, пройшло чимало років і багато що встигло змінитися. Китайські виробники з аутсайдерів стали лідерами в багатьох позиціях, Samsung зганьбилася з Galaxy Note 7, продажу Apple iPhone почали падати і навіть Nokia 3310 повстає з мертвих. І ось через стільки часу і подій, Asus знову вийшла на ринок, представивши публіці в другому поколінні своїх смартфонів. Найяскравішим і неоднозначним представником з яких є Asus Zenfone 2 (ZE551ML).

1. Комплектація

Коробка, в якій продаються нові Zenfone, майже нічим не відрізняється від минулого покоління: білий, твердий картон хорошої якості з зображенням телефону зверху, поруч з яким красується наклейка IF Design Award 2015 (нагорода за кращий дизайн). 

Усередині коробки знаходяться: телефон, документація, мережевий адаптер, шнур Micro-USB і дротова гарнітура (навушники) з декількома насадками під різні розміри (форми) вух і плоским кабелем – перешкоджає заплутування. Комплектація не сильно багата, але краще, ніж це було раніше – не всі телефони першого покоління йшли з навушниками.

2. Зовнішній вигляд і ергономіка

 
Створюючи Zenfone 2, розробники пішли на досить суттєві зміни, які не зачепили хіба що передню панель телефону. Весь корпус виконаний в так званому Zen-дизайні – це поєднання арочної форми і текстури з паралельних тонких ліній з відступом 0,13 мм.

Вгорі фронтальної частини апарату знаходяться розмовний динамік, об'єктив камери, сенсори і логотип компанії. Внизу розташовані стандартні сенсорні клавіші. Дисплей займає 72% від площі передньої панелі. Цей показник був би ще вище, якби не рельєфна вставка – візитна картка серії. 

У новому Asus Zenfone 2, як і в його попередника, арочний дизайн: товщина телефону плавно зменшується від центру до країв. При цьому товщина по краях дорівнює 3,9 мм (краю), а в самому центрі корпусу вона досягає 10,9 мм. Виглядає і відчувається така форма телефону досить добре.

Поверхня тиловий панелі смартфона повністю покрита Zen-текстурою. Вона добре «чіпляється» за руку, красиво виглядає і на ній не залишаються сліди від пальців. Вдале рішення. 

Внизу панелі знаходиться логотип і решітка для мультимедійного динаміка. 

Вгорі можна помітити камеру і, раптово, клавішу гучності. За задумом розробників така перестановка повинна допомогти користувачем управляти телефоном однією рукою. Теоретично, це непогано, але в більшості людей вже утворилася звичка тягнутися до «качельці» гучності на тильній стороні телефону. Тому рішення на практиці виявилося спірним. Та й відшукати її в кишені, не витягуючи апарат назовні, важкувато.

Ще одне сумнівне нововведення – чергове перенесення, але тепер клавіші увімкнення. Тепер вона красується в центрі верхньої панелі поруч з 3,5 мм аудіо роз'ємом і мікрофоном для шумозаглушення. Навіщо це було зроблено – незрозуміло. Щоб дотягнутися до неї, тримаючи телефон однією рукою, його потрібно стиснути сильніше і пересунути вниз по долоні. При русі або трясці ця процедура чревата падінням телефону (підтверджено відгуками користувачів). 

Головний мікрофон і роз'єм Micro-USB розташовані в нижній частині. Решта панелі нефункціональні, тільки справа внизу є заділ для відкриття кришки. Під нею знаходяться два слоти Micro-SIM і один microSD для розширення пам'яті на додаткові 64 Гб. Акумулятор незнімний. 

Габарити Asus Zenfone 2 (ZE551ML) – 152,5х77,2x10,9 мм, вага – 170 г. Ергономіка і дизайн корпусу просто чудові. На нього приємно дивитися і його зручно тримати, недарма він отримав премію IF Design Award 2015. Але коли справа доходить до керування – тут все не так райдужно. Перенесення кнопок зіграв злий жарт з Asus. Вони, напевно, думали, що будуть як Apple – законодавці моди, а вийшло, що вони як все – невдалі новатори. 

3. Екран

Новий флагман від Asus отримав 5,5-дюймовий екран з IPS-матрицею, яка працює з дозволом до 1920х1080 при щільності пікселів 400 ppi. Зверху дисплей покритий загартованої антибликовой дзеркально-гладкою пластиною, яка прибирає відблиски не гірше, ніж «стандарт ринку» Google Nexus 7 (він зліва на картинці). 

Максимальна яскравість в Asus Zenfone 2 (ZE551ML) досягає 270 кд/м² (330 кд/м², якщо використовувати сторонні програми), мінімальна – 26 кд/м². Контрастність невелика – 600: 1. Якість зображення при огляді під великими кутами хороше: яскравість не знижується, зсув кольору невеликою. Якщо порівнювати з тим же Google Nexus 7, то різниця непомітна. Правда, є проблеми з чорним – він стає темно-сірим.

Передача кольору і насиченість також хороші. Пристроєм можна без проблем користуватися як в темному приміщенні, так і на вулиці при яскравому світлі.

4. Звук

За відтворення аудіо відповідає Realtek ALC5647, як і в минулому поколінні. При прослуховуванні звуку через тиловий динамік панують середні частоти, високі і низькі майже відсутні. Якщо підключити навушники, то ситуація з басами трохи покращиться. Шумов і хропінням на високих громкостях немає. Що стосується розмовного динаміка, то він на всі 100% справляється зі своїм завданням: мова співрозмовника пізнавана, чітка і гучна. З додаткового, в Zenfone 2 є FM-радіо і можливість запису мови. 

5. Телефонна частина і комунікації

Телефон підтримує основні діапазони російських мереж 2-го і 3-го покоління і LTE Cat4 з максимальною пропускною здатністю 150 на 50 Мбіт/с (прийом і віддача відповідно). Більш новий LTE Cat6 не підтримується. Крім мобільного інтернету, смартфон працює з Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC і Bluetooth 4.0 LE. Є можливість підключити зовнішній накопичувач через інтерфейс USB OTG. 

З навігацією в Asus Zenfone 2 (ZE551ML) все на належному рівні: GPS, BDS, Глонасс і, іноді, працює QZSS (японська система). Швидкість визначення місця розташування стандартна: до хвилини при холодному старті, до 5 секунд при наступних. 

Телефон може працювати з двома Micro-SIM телефонними картками. Одна з яких працює з усіма мережами та заявленими діапазонами мобільного зв'язку, а друга – лише з мережами другого покоління. З хороших новин: на борту апарату два радиомодуля, тобто обидві карти будуть завжди активні. 

6. Камери

Камери в телефоні не з найновіших. Одна на 13 Мп – сенсор PixelMaster з діафрагмою f/2.0 і спалахом, друга на 5 Мп – фронтальна лінза з f/2,0 і 85-градусним кутом огляду. Знімки основної камери чіткі і глибокі, якщо достатньо освітлення. Інакше вони будуть змазаними і «туманними».

З особливостей: можливість робити знімки з роздільною здатністю 50 Мп і велике число налаштувань/режимів для поліпшення якості фотозйомки. Якщо в цих функціях розібратися, то знімки будуть дуже і дуже непогані як для камери на 13 Мп.

Що стосується фронтальної камери, то її можна використовувати лише для Селфі і то тільки при хорошому освітленні. 

Відеоролики на Asus Zenfone 2 можна знімати в форматі 1080p (без стабілізації) і 720p (з включеною стабілізацією).

7. Продуктивність, начинка

За продуктивність в телефоні відповідає чіп Intel Atom Z3580 з архітектурою x86-64 з лінійки Intel Moorefield. У нього чотири ядра, які можуть працювати в діапазоні від 333 до 2333 МГц і GPU PowerVR, що працює в діапазоні 457-533 МГц. Крім цього, на борту є 4 Гб ОЗУ і 32 ГБ ПЗУ (доступно 25,53 ГБ).

Тестування конфігурації показує:

  • AnTuTu – 47256 (v5.x);
  • GeekBench 3 – 924/2846;
  • Bonsai Benchmark – 3700 (53 fps);
  • 3DMark Ice Storm Extreme – 8412;
  • Google Octane 2 – 7621;
  • Mozilla Kraken – 5127.

Ці числа багато в чому ідентичні результатам тестування Meizu MX4 Pro (Exynos 5 Octa 5430), а в деяких випадках навіть краще – робота з браузерами. Що однозначно йде в плюс нашому герою. 

8. Операційне середовище

В основі всіх Zenfone 2 платформа Android 5.0 Lollipop з фірмовою оболонкою ZenUI. Її основні переваги: ​​найширші налаштування зовнішнього вигляду, зручне контекстне меню Android і стабільність роботи. Телефони з ZenUI дуже рідко потрапляють в сервісні центри через збої операційної системи або «краш», викликаних її несумісністю з популярними програмами. В іншому ОС досить стандартна. 

9. Тривалість роботи

Акумулятор в Asus Zenfone 2 ZE551ML незнімний з ємністю 3000 мА · год. Його вистачає на 12 годин. 50 м. В режимі читання, 10 ч. 15 м. – режимі відео, 4 ч. 30 м. – режимі 3D-ігор. Є три режими енергозбереження і підтримка швидкої зарядки BoostMaster.

резюме

Головним недоліком минулого покоління Zenfone була їх вартість, але з появою нових технологій і їх реалізацією в масовому виробництві Asus зуміла піти від цього. Оновлені моделі більше не виглядають надмірно дорогими на тлі основних конкурентів. І вони навіть готові поборотися за лідерство в своїх нішах. У чому можна було б побажати їм удачі, якби не кілька спірних нововведень в дизайні. Через них Asus Zenfone 2 ZE551ML можна рекомендувати лише з позначкою «на любителя такого керування». І цей їх головна і по суті єдина проблема. 

переваги:

  • дизайн корпусу;
  • два радиомодуля;
  • продуктивність.

недоліки:

  • громіздкий корпус;
  • великі рамки дисплея;
  • незвична ергономіка клавіш.
Коментарі
Залиште коментар
Останні новини