Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Nintendo Switch — 9 параметрів, плюси та мінуси консолі

Дата публікації: 25.09.2023 10:54
Дата оновлення: 22.05.2024 11:03

Поява Нінтендо Світч у березні 2017 року стала знаковою подією для шанувальників портативних приставок. З того часу виробник встиг випустити три версії пристроїв, наділивши кожну особливими характеристиками.

У цьому огляді приставки Nintendo Switch подивимося, як оцінили її геймери, виділимо переваги та ознайомимося з мінусами консолі.

Позиціювання

Нінтендо Світч відрізняється від того, що звикли бачити користувачі PlayStation та Xbox. Пристрій позиціюється як портативна консоль-трансформер, яку можна будь-якої миті від'єднати від док-станції та взяти з собою. Сама ідея гри в улюблений Super Mario, Doom чи Resident Evil здається дуже привабливою. Це одна з причин, чому продаж консолі перевищив позначку в 90 мільйонів.

Версії Нінтендо Світч

Виробник постарався зібрати приставку для споживача з різними уподобаннями, тому на ринку переважають три версії:

  • Nintendo Switch Lite — бюджетна версія консолі з яскравою палітрою корпусів та примітивним управлінням. Тут немає легендарних джой-конів, всі елементи керування розміщені на корпусі, екран трохи менший, ніж у класичної моделі. Такий варіант підійде для дітей чи покупців, які не хочуть багато витрачати на портативну консоль.
  • Nintendo Switch — базова версія з РК дисплеєм, керуванням через joy-con джойстики та док-станцією для трансляції вмісту на телевізор.
  • Nintendo Switch OLED — покращена версія Свіча зі збільшеним дисплеєм у технології Олед. До того ж цей пристрій оснащений великою кількістю внутрішньої пам'яті.

Вартість моделей відрізняється в межах 350-670 $. Розкид суттєвий, тому при виборі варто звертати увагу на важливі параметри своїх завдань.

Нагоді: Підключення до ПК Nintendo Switch — 4 кроки

Технічні характеристики

Параметр
Switch Lite Switch Switch OLED
Діагональ дисплея, дюйми 5.5'' 6.2'' 7''
Розширення 1920 x 1080  
Оперативна пам'ять 4 ГБ
Вбудована пам'ять 32 ГБ 64 ГБ
Інтерфейси Міні-джек, Тайп-сі Блютуз, міні-джек, тайп-сі, вай-фай
Наявність док-станції Ні Є

Пам'ять пристрою можна розширити з'єднанням MicroSD. Що погано, при оновленні зі старої консолі на новий вміст на картці пам'яті не зберігається. Прийдеться її відформатувати та з нуля завантажити всі ігри.

Комплектація

У Лайт версії найпростіша комплектація. До неї входить сама консоль, документація та кабель ЮСБ для підзарядки. З класичними версіями набагато цікавіше. Крім приставки є:

  1. Джойкони — фірмові джойстики (2 штуки), які підключаються безпосередньо до екрана або на спеціальний каркас.
  2. Кріплення для джойконів — дозволяє зібрати повноцінний джойстик для гри через док-станцію.
  3. HDMI провід — для конекту док-станції та монітора.
  4. Док-станція — так звана база для трансляції вмісту з приставки. Через неї відбувається підключення до інтернету та ТБ-екрана.

В ОЛЕД версії також є ремінці для джойстиків, щоб одягнути їх на руку і запобігти падінню.

Що входить до комплектації Нінтендо Світч

Додатково виробник пропонує докупити чохол. Правильне рішення, якщо консоль потрібно постійно брати із собою.

Читайте: Підключення Nintendo Switch до телевізора в 3 кроки

Екран

Дозвіл у всіх версій приставки однаковий і не такий високий, як того хотіли б користувачі. При цьому урізана картинка на невеликому екрані не створює поганих вражень. Завдяки своїй портативності графіка виглядає гідно, якісь недоліки можна побачити тільки при підключенні до широкоформатного телевізора.

Яка роздільна здатність екрана у Нінтендо Світч

Впровадження ОЛЕД у 2021 році стало найкращим рішенням виробника. Хоча роздільна здатність дисплея не змінилася, а діагональ навпаки підвищилася, у порівнянні з класичним Свічем версія Олед виглядає набагато яскравіше і контрастніше. Єдиний мінус такої матриці — схильність до вигоряння, але насправді довговічності екрана вистачить на сотні годин активної гри.

Док станція

Через цей елемент відбувається підключення портативної приставки до телевізора. Порівняно з ранніми версіями, док у Switch OLED трохи змінили. Однією з важливих відмінностей є ширший простір для розміщення корпусу консолі. Раніше гравці скаржилися, що при приміщенні Свіча у док-станцію екран швидко дряпається. Виробник прислухався та усунув проблему.

Як увімкнути Нінтендо до монітора

Також у корпусі станції додали роз'єм ethernet для прямого підключення інтернету шляхом роутер-консолі. Таке рішення дозволило підвищити швидкість з'єднання, що, безсумнівно, зробило ігровий процес більш комфортним.

Цікаве порівняння: Що краще: PS4 або Nintendo Switch — 10 критеріїв для порівняння

Управління

Основним елементом управління є два маленькі джойстики, для лівої та правої руки відповідно. Їхні кнопки відповідають звичному розташуванню на контролерах XBOX.

Якщо потрібно використовувати консоль як портативну, джойстики підключаються безпосередньо до основного дисплея з двох сторін. При грі через док-станцію джойкони конектяться до каркаса, який імітує геймпад.

Як керувати джойконами Нінтендо

До дизайну контролерів виробник підійшов із креативом. В асортименті базове забарвлення — неонові червоний і синій джойстики (поставляються в комплекті). Під час випуску Олед версії додали класичний білий колір. Окремо можна докупити лімітовані видання джойстиків у стилі популярних ігор чи ексклюзивних кольорах.

Рекомендуємо: Xbox Series S: огляд 10 особливостей приставки

Ергономіка

Корпус всіх приставок виконаний із пластику, але в останній версії його якість помітно відрізняється на краще. Приставка не люфтить, приємно лежить у руці та навіть відчувається преміально.

Щодо зручності використання консолі на вазі — тут все на високому рівні. Разом із підключеними джейконами конструкція важить трохи більш як 400 грамів, при цьому не створює обтяження на руку. Кріплення для джейконів теж доопрацювали та зробили їх надійнішими.

Звук

Є два варіанти трансляції звуку:

  1. Через зовнішні динаміки. Вони відрізняються у ранньої та останньої версії. У класичному Свічі 2019 динаміки — всеспрямовані, у нової — точкові. Звук через це здається об'ємнішим і чистішим, а баси більш насиченими.
  2. Через бездротові навушники. У консолях від Соні та Майкрософт заборонено підключати сторонню бездротову гарнітуру, і компанія Нінтендо їх у цьому лихо обігнала. До Свіча вийде під'єднати ті ж AirPods і насолоджуватися грою наодинці із самим собою.

Чи можна приєднати навушники до Нінтендо Світч

Також на всіх консолях є стандартний вхід під навушники 3.5 мм, до якого можна увімкнути будь-яку дротову модель.

Для любителів гри на консолі: Що краще Xbox або PlayStation: 12 паралелей між цими приставками

Автономність

Місткість батареї 4310 мАг, незалежно від діагоналі екрана та версії. Виходячи з такої місткості, виробник гарантує від 4 до 9 годин роботи без підзарядки. Точний час залежатиме від навантаження гри на оперативну пам'ять та інші параметри. Для перезаряджання потрібно, в середньому, три години.

Плюси та мінуси консолі

Серед головних причин купити Nintendo Switch:

  • Портативність. Бажаєте зробити Нінтендо консоллю для домашнього використання з друзями — будь ласка. Чи бажаєте взяти улюблені ігри з собою у будь-який куточок планети? Не питання. Концепт приставки-трансформера більш ніж виправдовує себе.
  • Можливість завантажити мультиплатформери. Крім ексклюзивних ігор, на кшталт The Legend Of Zelda і Super Mario Odyssey, на консоль можна завантажити мультиплатформери: Майнкрафт, Метро 2033, Діабло, Біошок, Ассасін, Зоряні війни.

Які ігри можна звантажити на Нінтендо Світч

Мінуси приставки:

  • Висока вартість. Олед Версія за ціною порівнянна з XBOX Series S. Враховуючи, що Нінтендо — все ж таки не повноцінна приставка, таку ціну можна вважати завищеною.
  • Якість зображення при виведенні на 4К телевізор залишає бажати кращого. Це проблема будь-якої версії. Максимальна роздільна здатність дисплея приставки не дозволяє виводити якісну картинку на широкоформатне ТБ. У майбутньому виробник планує розв'язувати цю проблему.

Nintendo Switch доводить, що її можна і потрібно купувати. Особливо задум сподобається тим, хто не любить грати на великих екранах.

Чи варто оновлюватися з Лайт або звичайної консолі на Олед? Це навряд чи. Користувачі припускають, що скоро вийде Pro-версія приставки, тоді вже можна буде задуматися про оновлення.

Цікава стаття: ТОП 10 платформерів, які постійно привертають увагу гравців

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини