Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд портативних колонок Sony і JBL: порівняння 5 характеристик

Дата публікації: 11.12.2020 13:11
Дата оновлення: 29.05.2024 17:11

Оголошуємо старт огляду двох популярних бездротових колонок «Соні» та «Джібіел». Яка модель виявиться краще за головними параметрами: SRS-XB43 Blue або Charge 3 Gray? Читаємо, порівнюємо, вибираємо.

Портативная колонка Sony SRS-XB43 Blue и JBL Charge 3 Gray

Корисна інфа: Що таке портативні колонки – як вибрати портативну колонку по 11 параметрам

Sony SRS-XB43 Blue

Модель в довгастому пластиково-тканинному корпусі. Кнопки керування розташовані на акуратною гумовою смужці у верхній частині девайса.

Портативная колонка Sony SRS-XB43 Blue

З боків – світлодіодне підсвічування. Крім неї, в активному стані світяться ще й динаміки. На задній частині корпусу під гумовою кришечкою заховані роз'єми.

Sony SRS-XB43 Blue і портативна, але важить майже 3 кг. Зате грунтовно додала потужності, а за звучанням – одна з найгучніших серед останніх акустичних розробок «Соні».

Звук

Виробник обіцяє суперпроработанние баси і не поступається їм за якістю вокал. Звукова конструкція портативної колонки будується за схемою:

  • зліва і справа пассівкі,
  • посередині 2 низкочастотника,
  • з боків від них твітери для передачі високих частот.

Для опрацювання нижнього діапазону звучання треків використовується технологія «Екстра бас». Подвійні пассівкі дозволяють слухати потужні баси.

Можна активувати режим LIVE SOUND. Тоді в колонці включиться поширення звукової хвилі на ширшу площу. Музику добре чутно навіть у віддалених куточках великого приміщення або на вулиці.

 Устройство звука Sony SRS-XB43 Blue

В SRS-XB43 використовуються дифузори прямокутної форми. Завдяки такій формі бас став потужнішим, середина композиції не «провалюється», а вокал – ще більш чіткий і природний. Дифузор покритий спеціальною слюдою, підсилює динамік. Це дає меломанам чисте звучання на максимальній гучності.

Харчування

Вбудований акумулятор дозволяє слухати музику без перерви і підзарядки колонки порядку діб. Але при включеному «Екстра бас» + підсвічування можна розраховуйте на 14 годин роботи без додаткового підживлення.

Схема зарядки музичного девайса максимально проста.

  1. Беремо адаптер з комплекту.
  2. Один кінець кабелю ЮСБ Type-C вставляємо в відповідний роз'єм на колонці.
  3. Підключаємо зарядний блочок в розетку.

Зарядка завершиться ≈ через 5 годин. Час живлення залежить від ступеня «виснаженості» батареї.

 Разъемы и зарядное устройство колонки Sony SRS-XB43 Blue

Колонка також оснащена стандартним юсбішним роз'ємом, до якого можна підключити смарт для зарядки батареї.

Подробиці зарядки розписані тут: 2 ефективних способу, як правильно заряджати портативну колонку

Підключення

SRS-XB43 підтримує бездротової коннект за допомогою:

  • Блютуз (версія 5.0)

Якщо активувати опцію Party Connect , можна під'єднати до девайсу до 100 шт. інших колонок. Доступна повна синхронізація не тільки треків, але і підсвічування;

  • NFC

Невеликий кружечок з відповідним написом на корпусі каже, що пристрій може в один дотик сполучатися з іншими гаджетами, що підтримують НФС.

ДО SRS-XB43 можна підключитися і за допомогою дротів. Для цього в колонці передбачені роз'єми ЮСБ-С, ЮСБ-А і 3,5 мм міні-джек.

Водонепроникність

Пристрій не страшні волога і пил. У характеристиках вказано стандарт захисту IP67. Це означає, що колонка витримає занурення на глибину до 1 метра на 30 і менше хвилин без втрати функціональності.

SRS-XB43 можна брати з собою на пляж, використовувати біля басейну, навіть помити при необхідності очистити тканинну поверхню. Девайс не боїться крапель, піску, інших забруднень.

Єдине, прослідкуйте, щоб гумова заглушка щільно закривала роз'єми. Це важливо для забезпечення повної водо- і пилонепроникність пристрою.

Додаткові фішки

Сорок третя SRS-XB може використовуватися як в горизонтальному, так і у вертикальному положенні. Ставте колонку як зручно.

Одна з основних фішок моделі – наявність різнобарвною підсвічування. Причому 2 світлодіодні смужки з боків пристрою не просто світяться, вони разом з динаміками пульсують, переливаються і запалюються по черзі або всі разом в ритмі музики.

 Приложение Music Center и Fiestable

Встановивши на смарт додатки Music Center і Fiestable можна «погратися» з настройками звуку і підсвічування. Остання прога дозволяє користуватися жестами на екрані смарта для керування відтворенням аудіо та світловими ефектами.

Функція «вільні руки» дозволяє за допомогою колонки приймати дзвінки і вести розмову, не тримаючи смарт в руках. Правда, без використання навушників переговори будуть чутні не тільки вам, а й оточуючим.

JBL Charge 3 Gray

800-грамова модель в пізнаваному дизайні акуратного «барильця». Корпус обшитий тактильно приємним тканим матеріалом, для окремих елементів використовується прогумований пластик. З боків – 2 радіатора з лого JBL. Можна юзати колонку хоч в горизонтальній, хоч у вертикальній орієнтації: «ніжки» є і внизу, і з боків.

Портативная колонка JBL Charge 3 Gray

Кнопки керування виведені наверх:

  • блютуз;
  • керування гучністю;
  • синхронізація з іншими колонками бренду;
  • керування відтворенням (грати/пауза).

Кнопочки опуклі, їх можна легко намацати навіть при нестачі зовнішнього освітлення. Порти ззаду прикриті масивною заглушкою. Індикатор заряду на 5 позицій розташувався у верхній частині «підніжки» колонки.

Звук

Звучання в «Чардж три» на рівні, добре збалансовано. Висока якість звуку забезпечено двома 50-міліметровим динамікам сумарною потужністю в 20 Ватт.

З двох сторін корпус обрамляють пассівкі, що відповідають за виведення насиченого баса, які ще і вібрують під музику.

Модель «Джібіел» звучить з солідним об'ємом і має серйозний запас гучності. Низькі і високі частоти добре програються навіть на високій гучності.

Згодиться для прослуховування треків і в кімнаті, і на свіжому повітрі.

Для ознайомлення: Топ-6 найкращих портативних колонок JBL – рейтинг портативної акустики JBL

Харчування

Charge 3 оснащений вельми ємним акумулятором на 6000 міліампер годин. Час зарядки становить ≈ 4,5 ч. Після цього колонка зможе грати до 20 годин без підзарядки.

Третій Charge поставляється разом з microUSB-шнуром для зарядки і блочками живлення + 2 змінними вилками на англо- і євророзетку.

Питание беспроводной колонки JBL Charge 3 Gray

Колонку можна використовувати як павербанк і підживити енергією батарею смарта, наприклад, в дорозі. Шести тисяч мАг вистачить на 2 повноцінні зарядки середньостатистичного мобільника. Гаджети Коннект між собою за допомогою юсбішного шнура.

Підключення

Можна користуватися як бездротовим, так і провідним коннектом з колонкою. У першому випадку знадобиться Bluetooth. В Charge 3 використовується версія 4.1. За Блютуз приєднуються інші колонки JBL і до трьох пристроїв, з яких можна запустити музон. Припустимо, три смарта або планшетника.

У другому, роз'єми:

  • міні-джек для навушників і ін .;
  • мікро ЮСБ для зарядки;
  • ЮСБ на віддачу струму Смарта.

Покроковий мануал: Як підключити блютуз колонку до телефону: 2 перевірених варіанти для 2 ОС

Водонепроникність

Завдяки прогумованою оболонці улюблені треки на колонці можна слухати навіть в сиру погоду , під дощем або снігом. Пристрій не боїться намокання або забруднення.

Водонепроницаемость колонки JBL Charge 3 Gray

Стандарт волого і пило-захисту у Charge 3 – IPX7. Музичний «барильце» можна розташовувати поблизу джерел води (море, басейн та ін.), Ненадовго занурювати під воду (до 30 хв і не глибше 1 метра). Не забудьте перед цим щільно закрити прогумовану заглушку, щоб волога не пошкодила роз'єми девайса.

До речі, колонка не тоне, а легко спливає на поверхню. Так що при випадковому попаданні в річку її можна легко «врятувати» без пірнання під воду.

Додаткові фішки

Чим ще «Чардж 3» порадує користувачів:

Наявністю мікрофона – завдяки шумо- та ехопоглинання забезпечується чистий звук під час розмов по телефону.

Підтримкою JBL Connect – потрібно встановити додаток з такою назвою на смарт, і можна об'єднувати в одну музичну систему кілька колонок без проводів і проблем.
Можливістю підключення декількох гаджетів, з яких можна виводити треки по черзі. Зручно, якщо у вас зібралася компанія друзів і хочеться послухати музику з різних плейлистів.

На цьому все. Закінчуємо порівняння висновками. Нагадаємо основні параметри двох змагаються колонок:

Характеристики
Sony SRS-XB43 Blue JBL Charge 3 Gray
Акустика (формат) 2.0 2.0
Потужність (Вт) 50 20
Кількість динаміків 2 2
Частотний діапазон (Гц) 20-20000 65-20000
NFS є немає
Bluetooth є є
Wi-Fi немає немає
FM-приймач немає немає
Габарити (мм) 325х123х117 мм 213x87x88.5
Вага (г) 2950 800

Моделі двох брендів прийшли до фінішу на рівних. Не поступаються один одному ні в якості звучання, ні в автономності, ні в захищеності корпусу від води. Цінник теж приблизно на одному рівні. Кожен варіант може похвалитися власними фичами, такими як підсвічування у «Соні» чи колонка-павербанк від JBL. Тому вибір робимо кожен для себе: який дизайн подобається більше, які фішки потрібні, а без чого можна обійтися.

Для бажаючих заощадити: бюджетних портативних колонок до 1500 грн: 10 найкращих

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини