Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Samsung Galaxy S21: об'єктивні 5 фактів

Дата публікації: 09.02.2021 09:11
Дата оновлення: 29.05.2024 17:23

У тексті цифр хоч відбавляй (куди ж без них?). Але ми їх підтвердимо розповіддю про реальні можливості смартфона. Так що в огляді характеристик на Samsung Galaxy S21 знайдете куди більше корисних речей, ніж при перегляді хвалькуватих відеороликів на Ютубі.

Характеристики Samsung Galaxy S21

Новий Самсунг запам'ятовується завдяки своїй 5-модульній фотокамері з лазерним автофокусом і роботі з електронним пером S Pen.

Ці особливості роблять телефон повноцінним замінником робочої станції: можна працювати з великими базами даних, монтувати відео та навіть писати листи від руки. Детальніше — нижче по тексту.

В тему: Огляд Samsung Galaxy Z Fold 2: круті фішки телефону 3-в-1

Дата релізу

Samsung презентувала телефон в середині січня 21-го року. Продаж стартує з лютого. Вже ведеться попереднє замовлення.

Батарея та зарядка

Відгуки інсайдерів виявилися правдою. Батарейка залишилася практично такою ж, що й раніше:

  • S21 — 4000 мАг. Вистачить на 1,5 дня, а якщо постійно сидіти в мобілці, на 10-12 годин;

  • S21+ — 4800 мАг (став більше, адже у 20-ці був 4500 мАг). Якщо безперервно юзати телефон, 13-15 годин заряду забезпечені;

  • S21 Ultra — 5 000 мАг — це монстр у світі акумуляторів. При стандартному використанні (кілька годин активності) вистачить на 2 дні, а любителям надовго залипнути в екран, подарує 15-17 годин справної роботи.

У мобільному є надшвидка крапельна підзарядка, яка «підживить» мобілку до 50% всього лише за 15-20 хвилин! Також доступна реверсивна зарядка — достатньо покласти на корпус телефону навушники з бездротовою зарядкою, й вже через 10-20 хвилин вони готові до роботи.

На замітку: Як перенести дані на новий телефон: 5 способів «відновитися»

Камери

Камери також змінилися. Основні показники (мега пікселі та апертура) залишилися практично такими ж як і раніше, зате виробник сконцентрувався на поліпшеній обробці даних. Це стало можливо завдяки потужній начинці та передовому процесору. В ультра-девайсі є лазерний приціл, що покращує знімання рухомих об'єктів і виокремлює передній план від фону.

Параметри камер на задній панелі в Самсунг С21 наступні.

  1. В S21 і S21+ 3 модулі. Головний — 12 Мп, телемодуль — 64 Мп, ультраширокий об'єктив — 12 Мп.

  2. У моделі Ultra 5 модулів, один з яких автоматично фокусується за допомогою лазера. Це зручно:

  3. поліпшена основна 108 мегапіксельна матриця з апертурою 1.8, датчиком ISOCELL Bright HM2 виправить проблеми з автофокусом і перетримуванням;

  4. телекамера на 10 Мп (зі збільшенням 10х) і зі світлочутливістю 4.9;

  5. телекамера на 10 Мп (наближає в 3 рази) і апертурою 2.4;

  6. ультраширокий об’єктив на 12 Мп;

  7. лазерний автофокус — для точної «концентрації на потрібному об'єкті». Можна відвернутися від предмета фільмування, а після того, як оператор повернеться в початкове положення, телефон сам наведе фокус на обраний об'єкт.

У смартфона доступне відеознімання в 4К, де кадри змінюють один одного зі швидкістю 60 кадрів в секунду (fps), і у 8К з 30 fps.

Фронталка так і залишиться «бубликом» у верхній частині екрану. Samsung не вдалося вмонтувати селфі-модуль в дисплей в цьому поколінні. Найімовірніше, ця фішка з'явиться в Galaxy S22. За параметрами камера залишилася такою ж, як і в Galaxy S20:

  • кількість мегапікселів — 40;

  • апертура — 2.2;

  • лінза — 26 мм, або 80° огляду.

Фронталка знімає в 4К з частотою 60 fps. Оновлення характеристик камери в новому Самсунг С21 стосуватимуться невеликих апдейтів, що поліпшують досвід користування пристроєм.

Цікава стаття: Огляд і порівняння смартфонів Samsung Galaxy M31, M21, M11, або Чим відзначилися 3 топові бюджетники

Продуктивність

Основні зміни в телефоні стосуються заліза. Воно стало ще кращим, швидшим та пропрацьованим. Телефон став схожий на портативну робочу станцію, та здатний самостійно замінити ноут і планшет.

  1. Процесор — Snapdragon 888 (для Америки) і Exynos 2100 для Європи та Азії (новинку презентували одночасно з мобільником).

  2. Оперативка — 8 Гб в «стандартних» смартах і 12/16 Гб в S21 Ultra. Вимоги до прог ростуть, отже, підвищується потужність девайсів.

  3. Вбудована пам'ять — від 128 Гб, у ТОП-сегменті про 64 Гб можна забути. А майбутні власники Ultra-пристроїв зможуть придбати смарт об'ємом в 512 Гб. Тут немає місця для micro-SD, тому потрібно брати мобілку з запасом.

  4. Наявність 5G-модему — і нехай поки цієї мережі немає в Україні, зате власник телефону у відпустці за кордоном зможе протестувати надшвидку мобільну мережу (де завантаження 1 Гб займає кілька секунд).

  5. Підтримка мереж Wi-Fi 6 доступна тільки для Ultra-моделей. Передача даних проходить ще швидше, можна стрімити у 8К.

  6. Підтримка Samsung DeX — потрібно лише під’єднати телефон до монітора і користувач отримує повноцінне робоче місце.

  7. Ultra-смартфони працюють з S Pen — можна писати рукописний текст і малювати замітки з ескізами.

Читайте: Google припиняє підтримку Android для смартфонів Huawei: 5 відповідей на «Що тепер робити?»

Дисплей

Samsung все так же акцентує на великих Dynamic AMOLED матриці. У S21 екран від 6,2 дюйма до 6,8 "(Ultra). В самих параметрах змін від минулої моделі майже нема — з першого погляду помітно лише іншу силу вигину монітора по боках.

 

  • Розміри

    • S21 — 6,2";

    • S21 + — 6,7";

    • S21 Ultra — 6,8".

  • Роздільна здатність — 3200 х 1400 px
    Така вже була у S20.

  • Частота оновлення — 120 Гц
    Завдяки цьому анімації виглядають плавними та «живими». Герцовка автоматично визначається телефоном — це економить батарею при читанні електронних книг і листуванні.

Зовнішній вигляд стандартних екранів і меню

Меню ідентичне Galaxy S20, оскільки у Самсунга інтерфейс залежить не від моделі, а від версії системи. У найближчому майбутньому (2-3 роки) смарт буде оновлюватись до найбільш актуальної версії ОС Андроїд.

Інструкція: Як налаштувати VPN на смартфоні: ТОП-3 додатки

Ціна на Samsung Galaxy S21

Заплатити доведеться солідно. Прайс варіюється між двадцятьма сімома та сорока чотирма тисячами гривень. Базовий за S21 коштує до 29 тис. грн, S21+ — до 33,5 тисяч, а за S21 Ultra прийдеться віддати приблизно 44-45 тис. грн.

Покращення в порівнянні з попередньою моделлю Samsung Galaxy s20

Галаксі двадцять один — класичний представник флагманів. Якихось витребеньок по типу складного дисплея тут не буде, але обновка явно порадує любителів технологій. Дивимося таблицю порівнянь:

Характеристика

Було у S20

Стало у S21

Батарея

Об’єм — від 4000 до 5000 мАч, с кроком в 500 мАч

Швидка зарядка на 25 Вт, підживить телефон до 50% за пів години, а повністю за 2 год

У «середньої» моделі батарея стала більше — замість 4 500 мАч вона зараз 4 800 мАч
Зарядка стала трохи швидше — перших 50% користувач отримає протягом 20-30 хв

Головна камера

3 об’єктиви у базовій версії, та 4 шт в ультра-моделі.

А в телекамері Ultra-телефону є 10-кратний оптичний зум

Ультра-версія порадує одразу 2 модулями з фізичним зумом: в 3 і 10 раз. Також тут з’явився лазерний автофокус — якщо відвернутися від об'єкта, а потім повернутись до нього знову, камера швидко знайде та наведе фокус на нього

Процесор

Snapdragon 865, Exynos 990

Snapdragon 888 і Exynos 2100. Чипсет став витривалішим. Він легко працює з 3D-іграми та монтажем «важких» і зможе це робити найближчі 2-3 роки

Як випливає з огляду, Самсунг С21 має дуже потужне «залізо», з яким можна працювати, використовуючи окремий монітор. Різниця в продуктивності в порівнянні з великими системними блоками майже не відчутна. А розумна камера зі збільшенням в 10-крат дозволить знімати навіть те, що знаходиться за сотні метрів.
 
 

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини