Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Sony WF 1000XM4: 11 переваг та 3 недоліки гарнітури

Дата публікації: 21.09.2022 10:22
Дата оновлення: 21.09.2022 11:23

Наповнення вакуумних навушників вимагає від виробника особливо копіткої праці. Впихнути в мініатюрний корпус залізо, що забезпечує гідне звучання в різних умовах — завдання нелегке. Однак у Sony з ним впоралися на п'ятірку, якщо не брати до уваги дрібних огріхів.

огляд навушників соні WF 1000XM4

Навушники Sony wf1000xm4: основні технічні характеристики

Отримати первісне уявлення про гарнітуру допоможе таблиця технічних характеристик:

Вага
7,3 грама х 2 важить сама гарнітура, 41 г — чохол з підзарядкою
Динамік 6 мм
Пропускна спроможність Від 20 до 20 тис. Гц за частоти дискретизації 44 кГц, від 20 тис. до 40 тис. Гц за 96 кГц
Водостійкість IPX4. Для душу не підходять, але бризок дощу та крапель поту не бояться
DSEE EXTREME +
Час зарядки гарнітури 1,5 г
Час зарядки чохла 3 г
Можливість бездротової зарядки +
Час роботи вушок від акумулятора 8 год з шумодавом, 12 год без. У режимі розмови: 5,5 та 7 годин відповідно
Блютуз 05.Лют
Підтримка кодеків AAC, LDAC, SBC
Профілі A2DP, HSP, AVRCP, HFP
Кольори Сріблястий та чорний

Розшукуємо пропажу: Як знайти AirPods: що робити, якщо втратив навушники — 2 способи вирішення проблеми

Кейс та комплектація

Навушники від Sony моделі WF1000XM4 поставляються в простій картонній коробці. Виробник за прикладом Apple та багатьох інших топових брендів відмовився від використання пластику в спакуванні. Можливо, від цього коробка дещо втратила в плані привабливості, зате природа стала трохи чистішою. На картоні зображені навушники, є назва гарнітури. Знайшлося місце навіть для деяких техпараметрів.

У комплектацію входять:

  • самі навушники з амбушурами, компактний зарядний кейс;
  • дві запасні пари амбушурів, Usb-кабель для заряджання та документація.

набір амбушур для навушників Sony wf1000xm4

У коробці з попередньою бездротовою гарнітурою серії 1000ХМ йшли силіконові та пінні амбушури. Sony WF1000XM4 оснащені лише пінними, що можна занести до пасиву виробнику. Добре хоч, при необхідності можна використовувати амбушури з інших вушок TWS, оскільки WF1000XM мають стандартні кріплення насадок.

Цікава стаття: Навушники на основі кісткової провідності: історія, поняття, 5 порад для вибору

Звук

Звук хороший, особливо якщо порівнювати з іншими внутрішньоканальними навушниками. Потрібно поправлятися на наслідки мініатюризації акустики. Дуже складно добитися бездоганного звуку в компактному пристрої з солідною автономністю та шумодавом.

При переході на Sony WF1000XM4 з інших вакуумних навушників аналогічної цінової категорії може виникнути відчуття, що звук занадто темний, є невелика перевага до низьких частот. Однак згодом вуха звикають до такої специфіки.

навушники Sony wf1000xm4 в спакуванні

Не можна сказати, що виробник не зміг забезпечити звучання належної якості. Навушники мають широку сцену, досить чітку чутність інструментів та іншу атрибутику топової акустики. Вокал у міру акцентований та звучить ніби здалеку. Ви не втомитеся від звуку, навіть якщо півдня проходите у навушниках, слухаючи музичні треки на високій гучності.

Навушники непогано піддаються еквалізації, але при використанні технології якість звуку падає при великій гучності. Звучання стає якимось глухим і трохи змащеним.

Усі недоліки звучання зводяться нанівець, якщо слухати музику у режимі LDAC на Android-смартфоні. За такого тандему гарнітура виграє у будь-якої акустики аналогічного формату. Звучить крутіше навіть ніж AirPods Max.

пару Sony wf1000xm4 зі смартфоном

Навушники чудово підходять для прослуховування легкої музики: попси, електроніки, хіп-хопу тощо. Наголосити на сильних сторонах обраного стилю допоможуть пресети еквалайзера.

Визначаємося з вибором: AirPods 3: огляд та свіжі факти на основі інсайдів 2021 року

Підключення

Під'єднати навушники за блютузом праці не складає. Алгоритм дій:

  1. Розблокуйте екран смартфона.
  2. Дістаньте гарнітуру із чохла, після чого вона увімкнеться автоматично.
  3. Надягніть навушники. У разі автопідключення ви почуєте відповідне голосове повідомлення. Активувати режим сполучення можна вручну тривалим утриманням в області обох сенсорних зон.
  4. Подивіться, що з підключенням на смартфоні. Якщо сполучення не відбулося, перегляньте, які гаджети бачить телефон через Bluetooth. Виберіть гарнітуру Sony та законектіть її.

Порядок дій не залежить від операційної системи смартфона. Навушники добре сполучаються як з моделями на Android, так і з iPhone. Також їх можна подружити з ноутбуком.

Гарнітура може відбиватися у вигляді WF-1000XM4 та LE_WF-1000XM4. Зачекайте до появи варіанта без LE і виберіть його.

Нюанси технології: TWS навушники — що це: 5 секретів передової технології

Управління

Стандартна схема управління логічна та інтуїтивно зрозуміла.

Лівий навушник:

  • 1 дотик. Круговий перебір режимів шумодава: увімкнено, прозорість, вимкнено.
  • Утримання. Вмикається режим прозорості звуку на максимальному рівні. Відтворення музичного треку ставиться на паузу. Утримання включають, коли потрібно відповісти, не знімаючи гарнітури. Або прослухати оголошення у громадському місці.

Правий навушник:

  • 1 дотик. Старт/пауза.
  • 2 торкання. Перехід до наступного треку.
  • 3 торкання. Перехід до попереднього треку.
  • Утримання. Увімкнення голосового помічника.

Реалізовані стандартні опції: дотиком до сенсорних панелей можна приймати телефонні дзвінки, завершувати дзвінки; за допомогою Google Assistant — користуватися голосовими командами.

Оскільки в схемі присутні одинарні торкання, при спробі виправити навушник бувають помилкові спрацьовування. Однак особливих незручностей це не завдає. Адекватна чутливість сенсора забезпечує комфортну керованість акустикою.

Модні фрібадси: Huawei Freebuds 3: огляд у 5 розділах

Автономність

З автономністю у навушників Sony WF1000XM4 повний порядок. Із шумодавом працюють до 8 годин. Повністю заряджений футляр дає можливість привести в повну готовність гарнітуру ще 1-2 рази. Таким чином, повна автономність становить 16-24 години. На день цього достатньо. Якщо ніколи заряджати гарнітуру, можна обмежитися 5-хвилинним підключенням до електрики. Цього вистачить на одну годину прослуховування музики. Футляр можна заряджати по кабелю або бездротовим способом.

У додатку Headphones Connect можна переглянути заряд кожного навушника. Розряджаються вони трохи нерівномірно. Це залежить від функціонального навантаження та відстані від джерела сигналу.

Наводимо чистоту: Як почистити навушники: 4 універсальні способи

Мікрофони

На кожному навушнику є по два мікрофони. Перша пара — з металізованими набалдашниками, які надають акустиці технологічного вигляду. Другі мікрофони не такі помітні, вони розташовані на протилежному боці, за сенсорними панелями.

як звучать Sony wf1000xm4

У гарнітурі виробник використав новий процесор Sony V1. Разом з мікрофонами він забезпечує можливості шумоподавлення. За інформацією компанії Sony, для зручності спілкування в мікрофонах реалізовано технологію формування променя. Навушники сприймають голос у широкому діапазоні частот.

За якістю та чутливістю мікрофони Sony WF1000XM4 трохи поступаються Airpods Pro, які вважаються найкращими в цьому плані серед компактних гарнітур.

Модельки на будь-який смак: Sennheiser HD 25: огляд та порівняння з 2 конкурентами з тієї ж серії

Шумозаглушення

Компанія Sony не перший рік працює над технологією шумоподавлення в компактній акустиці. Першим кроком у цьому напрямку стала модель WF1000X, яка з'явилась у 2018 році. Спроба №2 — гарнітура WF1000XM3 2019-го року. Третій вирішальний крок компанія зробила у 2021 році, обдарувавши меломанів навушниками WF1000XM4 практично з ідеальним шумозаглушенням.

слухати музику в навушниках Sony wf1000xm4

Звичайно, не можна сказати, що гарнітура прибирає абсолютно всі зовнішні шуми, але, наприклад, у літаку повністю глушить низькочастотний гул, залишаючи лише шипіння. У метро прибуття потягів ледве чутно. З силіконовими насадками інших виробників шумодав працює не гірше.

Накладна класика: JBL E45BT: огляд класичних накладних навушників або 5 доданків успіху

Дизайн та ергономіка

Навушники виглядають стильно та солідно. Непомітне чорне або сріблясте забарвлення гармонує з золотистими елементами.

Кейс став значно меншим у порівнянні з попередньою моделлю лінійки: довжина зменшилася з 79 до 66 мм, ширина — з 54 до 39 мм. Кришку прикрашає золотистий логотип виробника. Немазкий матовий корпус футляра спричиняє приємні тактильні відчуття. На передній панелі є індикатор, який показує рівень заряджання акумулятора.

На зовнішній стороні навушників привертають увагу декоративні металізовані елементи, що приховують мікрофони. Сенсорні зони виділені у вигляді округлих матових поверхонь. Звуковод середньої довжини прикриває насадка завдовжки 8 мм.

Вигини корпусів навушників забезпечують хорошу посадку у вушних раковинах. Гарнітура не завдає незручностей при носінні людям, які звикли до такого формату акустики.

водонепроникність Sony wf1000xm4

На внутрішніх поверхнях присутні літери L і R, з їх допомогою не важко розібратися, в яке вухо вставляти навушник. Крім того, на лівому є невеликий точковий виступ біля звуковика. З його допомогою можна розпізнати навушник на дотик. Поруч зі звуководом є невеликий компенсаційний отвір.

Актуальність встановлення Headphones Connect

Для повноцінного керування гарнітурою потрібно встановити на смартфон додаток Headphones Connect. Підключені навушники програма бачить відразу після інсталяції.

Цікава фішка ПЗ — адаптивне керування звуком. Для повноцінної роботи функціонала має бути включене геопозиціювання. Деякий час софт збиратиме відомості про місця, в яких найчастіше буваєте. Програма запам'ятає налаштування, якими в них користуєтеся та автоматично перемикатиметься на них. Наприклад, прийшли додому — відключився шумодав. Про зміну режиму повідомляє звуковий сигнал, який можна вимкнути.

За замовчанням програма вибирає якість з'єднання ААС. Якщо не виходить — SBC. Оптимальна якість звуку — LDAC, при ній передається максимум інформації з блютузу.

керувати звуком у навушниках Sony wf1000xm4

Шумодав тільки вмикається та вимикається, тонких налаштувань немає. Зате є режим протидії завиванню вітру. Шумодав бюджетної гарнітури у вітряну погоду може свистіти, а у WF1000XM4 цю проблему вирішили. Програма показує рівень зарядки навушників окремо та футляра.

Симпатичні вкладиші: Samsung Galaxy Buds: огляд та 5 вагомих аргументів профпридатності

Функції програми

Серед аналогічних програм Headphones Connect виділяється безліччю налаштувань. У додатку можна:

  • Увімкнути регулювання гучності за допомогою дотику до сенсорів гарнітури.
  • Налаштувати режими роботи: шумодав — звукова прозорість — без них. Якщо якийсь із цих варіантів не потрібен, можна прибрати його з перегортання.
  • Перевірити правильність посадки гарнітури. Навушники за допомогою вбудованих мікрофонів перевіряють якість посадки.
  • Змінити мову голосових повідомлень.
  • Керувати еквалайзером, вибирати пресети, надавати перевагу якості звучання або пріоритету підключення.
  • Налаштувати Google Assistant.
  • Вимикати/вмикати датчики. Вимкнення може знадобитися, наприклад, перед спортивними вправами, щоб музика не ставилася на паузу при зміні положення голови.
  • Увімкнути або вимкнути спілкування в чаті. Якщо почнете говорити під час прослуховування музики, програвання треку зупиниться, і ввімкнеться режим максимальної прозорості. На голоси інших людей та сторонні шуми гарнітура у такий спосіб не реагує.
  • Вибрати один із 20 рівнів навколишнього звуку.
  • Увімкнути розумну паузу.
  • Додати фокусування на голос.

сильні та слабкі сторони Sony wf1000xm4

Є ще DSEE Extreme — покращення звучання сильно стислих файлів під час відтворення. Функція є актуальною лише при прослуховуванні mp3 посередньої якості.

Плюси та мінуси Sony WF1000XM4

Плюсів, звісно, ​​більше:

  1. Добротний звук із гарною деталізацією.
  2. Симпатичний дизайн та якісне складання.
  3. Першокласні матеріали, продумана ергономіка. Пристрої справляють враження дорогої речі.
  4. Шикарне шумозаглушення. Гарнітура чудово ріже низькочастотні монотонні звуки.
  5. Зручно сидять у вушних раковинах.
  6. Виняткова автономність. Реальні випробування підтверджують час роботи без підзарядки, озвучений виробником.
  7. Багатофункціональна програма Headphones Connect дає можливість налаштувати гарнітуру під себе.
  8. Якісний блютузівський зв'язок, підтримка LDAC.
  9. Можливість використання лівого та правого навушника окремо. З налаштуванням пресетів — аналогічна ситуація.
  10. Підтримка бездротової зарядки.
  11. Якісний мікрофон.

Недоліки:

  1. Відсутність мультипойнта.
  2. Не поклали у футляр силіконові амбушури. Пінні у комплекті, але деякі меломани їх не люблять.
  3. Не вдасться керувати за допомогою сенсорів відтворенням, гучністю та шумодавом одночасно. Тільки 2 з 3 залежно від вибраних налаштувань.

шумозаглушення в навушниках Sony wf1000xm4

На закінчення огляду Sony WF 1000XM4 трохи міркувань на тему: брати чи не брати, чи стоять флагманські навушники своїх грошей? Модель розрахована на людей, які не бояться пробувати нові технології. Їх не відлякує той факт, що нова техніка часом коштує дорого. Гарнітура 1000XM4 за якістю шумоподавлення краща за попередню модель. Також у неї з'явилася підтримка LDAC та режим «антивітер». Чи варто заради цього та нового дизайну платити на кілька тисяч більше? Тут кожен вирішує самостійно.

Середньобюджетні соньки: Sony WH-CH510: огляд дизайну, звуку та 4 можливостей

Коментарі
Залиште коментар