Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Оптимальна діагональ телевізора – гайд із 3 пунктів про вибір розміру екрану

Дата публікації: 08.01.2020 10:54
Дата оновлення: 03.06.2024 10:23

Придбати потрібну діагональ ТВ – непросто. Адже в подальшому якість відображуваної картинки безпосередньо залежить від безпомилкового вибору. Приймати правильне рішення по відношенню до конкретної моделі необхідно виходячи з ряду критеріїв. Серед них: дальність від місця перегляду до екрану, роздільна здатність і площа приміщення, де власне і буде розміщуватися TV-монітор. Як визначити всі показники і до яких порад варто прислухатися – далі.

Выбор диагонали телевизора для просмотра

Зверніть увагу: ТОП-10 кращих телевізорів 2019 року – рейтинг найпопулярніших моделей на вибір користувачів

Відстань до телевізора

Як вибрати діагональ телевізора в залежності від його відстані до кіноглядача? Що вважається нормою? Більшість кіноманів віддають перевагу габаритним варіантів ТВ-моніторів, наприклад, ЖК-моделями. Але не завжди більше – значить краще. Вибираючи велику телевізійну панель, потрібно брати до уваги, в якій кімнаті і в якому місці вона буде стояти.

Расстояние до екрана телевизора

Не пропустіть: Що краще для дому та офісу – великий монітор або телевізор? Робимо правильний вибір з 2 варіантів

Якщо сім'я з дитиною проживає в малогабаритній квартирі з невеликими кімнатами, не рекомендується купувати LCD-модель діагоналлю> 55 дюймів (" ). Цілком достатньо Буде телевізор з параметрами ВІД 32" ДО 40", ЯКXiaomi Mi TV 4A 32 International.

Відстань від наглядача до телевізора впливає на розміри діагоналі. Чим вона більше, тим далі потрібно розташовуватися для затишного просматривания телепередач.

Важливо: Щоб очі не напружувалися, а властивості картинки при трансляції не змінювалися, найкращим мінімальним відстанню прийнято вважати показники в 3-4 діагоналі.

Зручний показчик-табличка допоможе визначити ту саму нормальну дистанцію для різних варіантів екрану:

Діагональ TV
Дистанція
17" 1 м
25" 2 м
32" 2,5 м
37" 2,7 м
40" 3 м
50" 4 м
55" 4,5 м
80" 6 м

Нагадування: Діагональ розраховують тільки в дюймах – 1 дюйм дорівнює 2,54 см.

Радимо почитати: Який телевізор купити: 20 рекомендацій для правильного вибору

Дозвіл телевізора

Чисельність точок на зображенні монітора – ще одна особливість. Чим їх більше, тим якість транслюється картинки краще. Крім того, збільшення пікселів призводить до збільшення відстані між людиною і екраном. Свого часу така закономірність отримала назву – ефект кутового дозволу. Але це правило діє тільки тоді, коли дистанція від глядача до монітора TV збігається з рекомендаціями, зазначеними в таблиці вище.

На дозвіллі: Телевізори LG або Samsung: який телевізор краще? 6 критеріїв вибору

Кращі екрани з високою роздільною здатністю (pixel):

  • HD (1280x720) або HD Ready (1366x720);
  • Full HD
  • 4К (від 3840х2160).

Яку все-таки діагональ телевізора краще вибрати? Варто звернути увагу на різницю між рідкокристалічним екраном і плазмою. Кількість точок на зображенні монітора плазми більше, ніж у РК. І це можливо навіть при однакових розмірах обох екранів. Розміщувати плазмову панель краще подалі від наглядача, щоб забезпечити зручний, без ризику для здоров'я, перегляд.

Представлена табличка нижче допоможе обчислити відстань в залежності від розміру екранної панелі:

 
Дозвіл екрану і оптимальне відстань
Діагональ HD Full HD
32" 1,9 м 1,3 м
37" 2,2 м 1,5 м
40" 2,4 м 1,6 м
42" 2,5 м 1,7 м
50" 3 м 2 м
52" 3,1 м 2,2 м

Корисно дізнатися: 4K або Full HD: який телевізор купити?

Для 4К (діагональ екрану варіюється від 49" і вище) представлена окрема табличка:

Варіанти діагоналей
Рекомендоване відстань
49" 1,2 -1,8 м
50" 1,3-1,9 м
55" 1,4-2 м
60" 1,5-2,2 м
65" 1,6-2,4 м

Щоб самостійно обчислити ту саму дистанцію, яка буде комфортною для всіх членів сім'ї, досить провести розрахунок за алгоритмом нижче.

Для розрахунку необхідно: точок (пікселів) зображення екрану помножити на одиницю площі (виміряти заздалегідь) – дальність від глядача до монітора.

Выбор разрешения екрана телевизора для просмотра

Важливо: Значне відстань призводить до того, що людське око не здатне враховувати окремі пікселі – картинка зливається і сприйняття зображення стає ідентичним HD або навіть SD. Але і покупка занадто маленького екрану також не доставляє комфорту – глядач погано вловлює деталі на відеозображенні.

Як вибрати діагональ телевізора в залежності від кімнати

Якщо мова йде про невеликій вітальні або спальні (до 24 кв.м.), оптимальною буде покупка рідкокристалічного екрана від 40" до 55" з підтримкою 4K.

Якщо ж покупець хоче обладнати кінозал у великій кімнаті – все буде обмежуватися лише його фінансами. Скільки дюймів у вподобаної моделі, практично не грає ролі. Але пам'ятати треба і той факт, що при дальності відстані від наглядача до екрану більше 5 метрів немає сенсу купувати 4K-пристрій. Це не підходить дистанція, враховуючи, що очі все одно не зможуть розпізнати пікселі.

Підсумки

Від вибору діагоналі TV (наприклад, LG 32LM6300PLA) безпосередньо залежить його розташування в приміщення, в тому числі на якій відстані від монітора будуть очі глядача. Комфорт – це не єдина мета, яка повинна бути досягнута після придбання. Важлива безпека всіх членів сім'ї. Дозвіл, площа кімнати – тонкощі, які потрібно знати. Взявши за основу прості обчислення, а також вивчивши пропозиції від виробників, сміливо можна віддати перевагу діагональ, яка задовольнить всі побажання кіномана.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини