Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Досвід використання - детальний огляд смартфонів Samsung S8 і S8 Plus - нескінченний екран, нескінченне задоволення

Дата публікації: 14.04.2017 11:25
Дата оновлення: 14.04.2017 11:25

Якщо ви цікавитеся смартфонами, то напевно встигли подивитися вже сто один огляд самсунга С8. Ми і самі як отримали його – побігли знімати перший погляд на нього. Але сьогодні я хочу розповісти вам не просто – що цей смартфон вміє, а для чого це вам потрібно і як ви це будете використовувати. Ті хто любить практику і реальний досвід – залишайтеся з нами! Поїхали!

Дизайн

Знайомство зі смартфоном починається з зовнішнього вигляду. І тут він просто космос! Відразу бачиш цей нескінченний 2,5D екран – і розумієш, що власник такого апарату розбирається в технологіях і стилі.

Для цього знадобилися згладжені краї корпуса – смартфон просто таки самі лягають в руку. Мені було дуже шкода упаковувати цю красу в чохол, але я дуже боялася за збереження смартфонів. Мені здається, що з таким гнутим дисплеєм будь-яке падіння буде фатальним. Але чудові хлопці в Samsung продумали цей момент і зробили чохол на будь-який смак і колір. 

Крім стандартних ванночок є книжечки з прозорою верхньою панеллю або панеллю з LED-view. Окремо варто згадати ось це щось – ці дві платівки – це чохол. Дуже дивний, незрозумілий і з точки зору дизайну, і по функціональності. Якщо ви можете пояснити, в чому його прикол – пишіть в коментарі. Мій фаворит – чохол з LED-view – він і симпатичний, і функціональний. А ви підбирайте на власний розсуд.

Обидва смартфони водонепроникні. Захист тут за стандартом IP68, так що падіння в басейн або випадково перекинутий склянку води переживуть безболісно. Головне – перевіряйте, щоб був закритий лоток для сім-карт. До речі, їх сюди можна поставити дві, або сімку і SD-картку. Дуже приємне і нечасте рішення для флагмана. 

Динамік у смартфона один, так що стереоефект не спіймаєш. Зате тут є Mini-jack, а комплектні навушники обіцяють класти не якісь там, а зроблені компанією AKG. Оскільки у нас були тільки семпли без коробок, то я нічого не можу сказати про них. Але круті навушники в комплекті – це неабиякі бонус, коли вибираєте смартфон, для мене так точно. Я не уявляю собі ранкову пробіжку без музичного супроводу.

На таку красу, звичайно, можна дивитися нескінченно, але куди крутіше доторкнутися до неї. Тому беремо смартфон в руки.

дисплей

Кнопку Home зробили з легким вібро-відгуком, як в iPhone. Плюс вона постійно світиться навіть при заблокованому екрані. Ми ж пам'ятаємо, що тут варто S_AMOLED, на якому можна активувати тільки частина дисплея і не садити батарею. Цей же принцип працює і з іншою фішкою, знайомої нам по попередніх моделях Samsung – Always on display – постійне відображення часу і повідомлень на заблокованому екрану. 

Екран – це те, з чим ми взаємодіємо найбільше – і тут все неймовірно круто. Виробник заявляє, що екран займає 83% передньої панелі. За відчуттями при використанні – здається, що екрану тут все 99 відсотків. Про верхню і нижню межі забуваєш дуже швидко, а бічні через що стікає edge-екрану взагалі не помітні. Картинка виглядає дуже живий, реалістичною і об'ємною. 

Обидва смартфони отримали 2К дозвіл і незвичайні пропорції дисплея. Щільність пікселів і в S8, і в Plus-версії більше 500, тому можна навіть не намагатися розгледіти окремі пікселі. У звичайному житті це може і не дуже критично, набагато важливіше це стає при використанні шолома VR, який сумісний з обома новими моделями. 

Ясна річ, цей шолом не можна порівняти з повноцінними шоломами віртуальної реальності по детальності картинки і ефектності ігор, але кроки до зближення робляться. Наприклад, у нового шолома з'явився свій маленький контролер. Він нагадує сильно зменшену копію контролера Vive як зовні, так і по відображенню до віртуальної реальності. 

Крута фішка, що можна змінювати дозвіл дисплея. Звичайно, зараз набіжать розумників, які згадають, що ця фішка під рутом була доступна вже давно. Але давайте подумаємо про звичайних користувачів, які не вмію перепрошивати телефони і зовсім не цікавляться інженерним режимом і рут-правами. Тут все просто, зрозуміло і винесено в стандартні настройки.

Можна виставити зручний вам режим відображення картинки або вручну відрегулювати колірну гамму екрану. Для любителів всього теплого лампового – є спеціальна кнопка включення фільтра синього світла. І так – у порівнянні зі звичайною IPSкой можна зробити екран і синє, і жовтіше, так що кожен знайде варіант на свій смак.

Мені подобається те, що нові S8 і S8 Plus зробили вузькими і високими. Так вони добре лягають в руку і добре в ній лежать. Є такий нюанс – у великій версії до верхньої шторки повідомлень дотягнутися справді не дуже просто. Але ось для прикладу моя рідна сяомік – і я не скажу, що в ньому мені шторку витягати легше. Хоча тут лише 5 з половиною дюймів, а в S8 Plus 6,2 дюйма. 

Це, до речі, один з головних вау-факторів – береш в руки смартфон – і думаєш – ну стандартні п'ять – п'ять з половиною дюймів. А там такі великі діагоналі умістили. Це дуже логічне напрямок розвитку смартфонів – не в ширину, а так би мовити вглиб. Всю начинку роблять тонше і легше, щоб у вас в руках були лопати, а зручні у використанні гаджети.

З приводу незвичайних пропорцій і зображень відразу хочу зазначити – так, це трохи помітно, якщо ви розвертаєте відео стандартного дозволу. Але добрі розумні люди придумали можливість розтягувати картинку на весь екран. Виходить, що картинка трохи з'їжджає на краю, але як на мене – це абсолютно не критично. Я особисто знаю тих, кого це дратує. Так що це потрібно дивитися самому. Якщо не розтягувати зображення – тут у вас екрани 5,8 і 6,2 дюйма. У такому ж корпусі ви б все одно отримали не більше 5,5 дюймів, так що ці дві невеликі смужки по краях – це реально дрібниці.

Крім того, що вузький смартфон зручніше тримати, ще одна бонусна фішка такого співвідношення сторін – це робота з двома вікнами одночасно. І дійсно, тепер ви отримуєте не вузькі смужки, в яких міститься мало інформації, а повноцінні вікна-квадратики, з якими комфортно взаємодіяти.

ПО і продуктивність

Ну що, смартфон покрутили в руках – пора і пробувати його в роботі! Для початку – як його розблокувати. Варіантів запропонована безліч. Стандартним графічним ключем не здивувати нікого, сканером відбитка пальця теж. До слова, розмістили його тут не в самому зручному місці – збоку від камери, тобто прощай чиста лінза і чіткі фотографії. Але те, що прибрали механічну кнопку, в яку він був вбудований раніше – це окреме досягнення дизайнерів. Так і зайві рамки навколо екрану пішли, і візуально смартфон став більш футуристичний.

Так що краще скористатися двома іншими унікальними на сьогоднішній день опціями – розблокуванням по скануванню особи або очей. Умільці відразу кинулися перевіряти, чи можна хакнуть систему за допомогою фото. Виявляється, так, можна, приблизно за півгодини терплячої роботи. Так що від випадкових спроб ви будете захищені, а якщо хтось вже поставив собі за мету ломануть саме ваш телефон, викрадений у вас на довгий час – його, мабуть, ніщо вже не зупинить.

Тут є S Health і багато інших крутих сервісів Samsung, якими зручно користуватися в повсякденному житті. А щоб зручно відстежувати все-все-все в цілому – додали спеціального помічника, про якого хотілося б сказати пару слів.

Bixby – це аналог Siri, до того ж – від тих же розробників. Поки що це тільки дитина, можна сказати – вміє трохи, розуміє всього пару мов. Але він дуже швидко вчиться і незабаром зможе порадувати власників S8 своїми талантами.

Чому окремий помічник, а не звичні для Androidов Google assistant? Розробники обіцяють, що їх дітище буде більш адаптивним і розуміти більш складні команди. До того ж, саме Bixby буде досить тямущим, щоб управляти рідної самсунговскіе системою розумний будинок. Перевага неслабка, з огляду на зростаючу популярність домашніх смарт-систем!

У смартфонах начинка однакова, так що можемо поки відкласти один в сторону. Я собі залишу звичайну версію, просто тому що мені подобається, як вона лежить в руці.

Отже, всередині тут варто восьміядерний ексінос. Цифри вголос говорити не буду – все одно на слух не запам'ятаєте, зате ось тут є титр, де все це детально написано.

Отже, дорогі мої любителі оцінок в тестах – радійте! Обидва смартфони набирають в антуту порядку 172 тисяч папужок! Фанфари, тріуфм, свято! А потім дивишся – а у айфона 175 тисяч! І ми вже чуємо, як далеко піднімається хвиля від захоплених фанатів Еппл!

А якщо серйозно – то ці мікроскопічні відмінності в цифрах синтетичних тестах на практиці взагалі не видно. У звичайному використанні смартфони поводяться ідеально, не дозволяючи собі жодного глюка або завтика.

автономність

Треба віддати належне інженерам компанії Samsung – вони примудрилися в такий тонкий компактний корпус вмістити акумулятор ємністю 3000 і 3500 мАг відповідно. Будь-які спроби впихнути туди більше ємності зробили б смартфони важкими і громіздкими. А тут як раз хотіли досягти компактності і невагомості в руках.

Заряджаються смартфони або через USB Type-C, або за допомогою бездротової зарядки. Останнє мені сподобалося найбільше – зарядка дуже продумана. Можна не тільки укладати смартфон на поверхню, але і ставити як на підставку. В такому випадку можна продовжувати зручно користуватися смартфоном і заряджати його одночасно.

Бездротова зарядка працює навіть через чохол. Начебто очевидне рішення – не витягувати же смартфон кожен раз. Але все одно – приємно, що навіть таку дрібницю передбачили. Чесно – з цієї зарядкою я взагалі забула про провідний варіант.

камери

І найголовніше для мене у виборі смартфона – це камера. Про камерах в смартфонах я можу говорити плюс-мінус вічність. Це моє велике захоплення, тому я дуже люблю по-перше, хорошу оптику і матрицю, а по-втори – режими з великою кількістю налаштувань, і зрозумілий програмний інтерфейс камери.

Отже, за першим пунктом тут на відмінно. Тут є і система оптичної стабілізації і дуже світлосильна оптика f/1.7. Це комбо дозволяє робити якісні знімки навіть при недостатньому освітленні. Ми спеціально пішли гуляти по нічному Києву і, повинна вам сказати, результати перевершили всі мої очікування.

Налаштовується все – ISO, витримка, фокусування, баланс білого, є навіть така штука як" режим" . Це не зовсім фільтр до фото, скільки режим відображення квітів, є навіть два користувальницьких пресета, які ви можете налаштувати за своїм бажанням. Експозицією управляти не вийде, вона коригується автоматично в залежності від витримки і значення ISO.

Здавалося б, навіщо в такому разі взагалі перемикатися в автоматичний режим? А ось навіщо – тільки в ньому є додаткова можливість стабілізувати відео. Це стане в нагоді всім блогерам, які знімають відео на ходу. Для зйомки динамічних сюжетів – спортивних подій, репортажів або дітей – можна також використовувати стежить автофокус. Працює це так – ви фіксуєте об'єкт в кадрі, за яким необхідно стежити – і як би ви не рухали телефон, об'єкт залишається у фокусі кадру. Серійна зйомка тут теж одна з найшвидших на сьогоднішній день – близько 15 кадрів в секунду.

Відео записується максимально в якості UHD, тобто 4К. Однак при цьому можуть втрачатися деякі фішки – наприклад, режим HDR, що стежить автофокус і додаткові відеоефекти. Все це доступно вам при зйомці в стандартному Full HD режимі. Є ще розширений Full HD із записом в 60 кадрів в секунду, на нього діють ті ж обмеження, що і на запис в 4К. Є можливість записувати слоу-моушен відео і таймлепс. Так що у вас буде достатньо можливостей покерувати часом (вставка Герміони з маховиком часу)

В основній камері є ще одна фішка – камера Bixby. За логікою дії – це чимось схоже на сканер QR-кодів. Тільки тут зчитуються НЕ коди, а навколишні вас предмети. Поки що на дрібних ніштяк типу футболок і смартфонів працює не дуже, зате в архітектурних пам'ятках розбирається легко. За функцію розпізнавання відповідає нейронна мережа, так що чим більше люди будуть нею користуватися, тим точніше стануть відповіді. 

Фронтальна камера в порівнянні з S7 стала трохи краще – на 8 МП. Знімки виходять чіткими, ступінь улучшайзеров можна регулювати вручну за пунктами. Для Селфі в темряві є опція підсвічування – з момент знімка весь екран м'яко підсвічується світлом теплого відтінку, так що ви отримуєте природний відтінок шкіри і рівномірне підсвічування всього особи заповнює світлом. 

Для любителів екстравагантних Селфі, а також снепсіда – в рідному додатку камери вбудований цілий пак анімованих стікерів. Фоткайте себе більше, фоткайте себе веселіше! Розумом я розумію, що це треш, але як же він затягує!

підсумки

В цілому мені смартфон дуже сподобався. Кілер-фіча у нього – це звичайно ж нескінченний дисплей, який як для стандартних габаритів смартфона нереально великий. Продуктивність тут дуже висока, інтерфейс – простий і зрозумілий. 
Що мені не сподобалося в нових смартфонах – це розташування сканера відбитка пальця збоку від камери. В іншому – я вважаю Samsung S8 і S8 Plus дуже крутими флагманами, які задають високу планку всім конкурентам як по продуктивності, так і по дизайну.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії