Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Особливості використання зовнішнього жорсткого диска: 6 плюсів і 3 мінуси

Дата публікації: 28.02.2019 10:16
Дата оновлення: 03.06.2024 10:44

Зовнішній жорсткий диск працює так само, як і пристрої, які встановлюються всередину ПК. Головна відмінність — у корпусі (зовнішній вінчестер більш захищений) та способі підключення: до комп'ютера або ноутбука зовнішній HDD підключається за допомогою роз'єму USB. Чим корисний такий вид носія, які особливості його використання, у чому полягають його переваги та які є підводні камені, розповідається у цій статті.

портативные жесткие диски

Використання зовнішнього жорсткого диска

Застосування зовнішнього HDD накопичувача вирішити безліч завдань. Так, за його допомогою заощадити місце на основному вінчестері, встановленому в комп'ютері чи лептопі. Він також використовується, щоб розмежувати, наприклад, робочу інформацію та розважальний контент.

Крім того, такий диск – відмінний варіант альтернативної системи зберігання на той випадок, якщо основний HDD раптово вийде з ладу і всі дані зникнуть.

Оскільки виробники роблять зовнішні вінчестери з абсолютно різним об'ємом, такі HDD можна використовувати для зберігання ігор або інших мультимедіа-файлів, так і документів.

внешний жесткий диск можно подключить почти к любому гаджету

Читайте також: ТОП-10 зовнішніх жорстких дисків на 1000 Гб

Головна зручність – у можливості підключення носія до будь-якого пристрою, адже він з'єднується з девайсом по USB. По суті, таке зовнішнє сховище можна підключити навіть ДОдо смартфонаАБО планшета, якщо такий гаджет підтримує OTG. ЯК Правило, драйвера не потрібні або встановлюються автоматично, так що власник зовнішнього жорсткого носія може за пару секунд отримати доступ до файлів, що зберігаються на диску. ПРО переваги, а також мінуси, які притаманні таким HDD, розповідається в розділах нижче.

Лікбез: Як відформатувати жорсткий диск – стандартні інструменти і 6 спеціальних утиліт

Переваги зовнішнього жорсткого диска

Позитивних якостей у портативних HDD чимало. У цьому розділі — шість основних плюсів, які мають такі жорсткі диски.

  1. Безпека від інтернет-загроз. відмінне рішення для створення резервних копій файлів, адже причиною втрати інформації може бути не тільки вихід з ладу комплектуючих ПК лептопа, але й різні комп'ютерні віруси, шпигунські програми тощо подібні неприємності. Скопійовані на зовнішній носій важливі дані можна легко відновити пізніше.

  2. Портативність. Перевага для тих, хто часто перебуває в дорозі. Великий об'єм інформації переносити або перевозити можна в рюкзаку сумці, в кишені куртки або піджака.

Примітка. Зовнішні накопичувачі представлені у двох форм-факторах: 3,5” для настільного використання та 2,5” ще компактніший і легший. Обидва займають трохи місця та ідеально підійдуть для того, щоб взяти їх собою у ділову поїздку.

TRANSCEND 2.5" USB 3.0 StoreJet 2TB в защищенном корпусе

  1. Міцний корпус. Навіть бюджетні моделі, корпус яких виконаний із пластику, відрізняються витривалістю. Навмисно перевіряти на міцність жорсткий диск, звичайно, не рекомендується, але при випадковому падінні зі столу HDD залишиться цілим і неушкодженим.

Примітка: із недоліків пластикових корпусів є низький показник звукоізоляції, і тому такі моделі працюють більш шумно. Викликано Це ще й тим, що корпус не захищений належним чином від вібрацій, які також сприяють підвищенню рівня шуму. Куди Більш надійний варіант – МОДЕЛІ в прогумованому корпусі, на кшталт двохтерабайтного StoreJet. Вони мають захист від вібрації, рівень звукоізоляції та стійкість до ударів вище.

  1. Захищеність. Крім міцного корпусу, можливого захисту від вологи та пилу, багато портативних HDD мають шифрування для захисту інформації.

LENOVO ThinkPad USB 3.0 Secure Hard Drive 1TB с цифровой панелью

Цікаво: деякі виробники роблять моделі з цифровими панелями для введення персонального пароля, без якого отримати доступ до інформації на диску неможливо. Терабайтний ThinkPad саме такий вінчестер.

  1. Відновлення даних. На зовнішній накопичувач можна перенести інформацію з відновленого внутрішнього жорсткого диска. Крім того, разом із деякими дисками в комплекті йде спеціальний софт, який надає користувачеві віддалений доступ не тільки до файлів на самому вінчестері, але і до хмарного сховища.

  2. Поділ інформації. Наявність кількох накопичувачів дозволяє просто та зручно розділити файли. Наприклад, один диск служить, як резервний, другий – для аудіо та відео, а також подальшого підключення до ТБ, третій – для важливої документації чи конфіденційної інформації, а четвертий – для розваг, наприклад, для зберігання комп'ютерних ігор, які важать чимало.

WD 2.5 USB 3.00 2TB 5400rpm Elements Portable с доступом в облако

Рада: якщо хочеться «живучу» модель з доступом у хмару, то варіант типу Elements Portable підійде.

Хороша добірка: Рейтинг зовнішніх жорстких дисків на 2 TB

Недоліки зовнішнього жорсткого диска

Як це не сумно, але якщо є плюси, значить і недоліки теж є. У цьому розділі виділено головні мінуси зовнішніх HDD:

  • Ризик зараження вірусами зовнішніх жорстких все ж таки існує, але ймовірність підхопити його значно нижче в порівнянні з накопичувачами, встановленими всередині: віруси, «хробаки», зараження даних тощо можуть проникнути через встановлену антивірусну програму і брандмауер через прямий доступ .

WD 2.5 USB 3.0 3TB My Passport

Рада: якщо потрібен місткий портативний носій, у якому інформація буде захищена максимум, то трехтерабайтный My Passport Має серйозне шифрування, плюс можна встановити пароль.

Дивіться також: ТОП-10 кращих виробників зовнішніх жорстких дисків

  • Схильність до неполадок. Цей факт не можна зарахувати до однозначних недоліків зовнішнього носія. Несправності через певний час використання можуть виникати у будь-яких девайсів через знос комплектуючих. З цієї причини виробник і встановлює термін експлуатації.

Увага! Прискорити зношування диска може неакуратне звернення, часті удари, падіння: навіть суперзахищений корпус не врятує пристрій, якщо користувач постійно упускає його.

  • Зовнішні HDD чутливі до умов зберігання. Підвищена вологість, часті перепади температур, тривале попадання прямих сонячних променів, вогкість, пил та потрапляння рідини – все це фактори, що негативно впливають на технічний стан Пристрою. Якщо ж зберігати накопичувач у комфортних йому умовах, то певних вимог немає. В офісі чи квартирі підійде практично будь-яке місце.

SILICON POWER 2.5" USB 3.1 Armor A75 1TB

Рада: якщо не хочеться особливо морочитися з умовами зберігання, то Armor A75 підійде. Він здатний нормально працювати і при -40, і за +70 градусів за Цельсієм.

НА тему: ТОП-10 кращих зовнішніх HDD об'ємом 500 GB

Користуватися портативним жорстким диском чи ні – індивідуальне рішення. Втім, можна одразу сказати, що плюси таких носіїв сильно переважують мінуси. Переконатись у цьому допоможе таблиця.

Переваги зовнішніх жорстких дисків

Недоліки зовнішніх жорстких дисків

Безпека від інтернет загроз – майже не боїться вірусів.

Схильність до зараження вірусів. Як уже говорилося в попередньому розділі, це умовний недолік: зовнішні HDD все ж таки менше чіпляють віруси, ніж внутрішні.

Портативність – компактний, легко переносити

Схильність до неполадок через неправильну експлуатацію

Міцний корпус – у більшості моделей передбачений захист від подряпин, механічних пошкоджень

Вибагливість до умов зберігання

Захищеність інформації шифруванням

Можливість відновити дані

Можливість розділити інформацію

Як видно, майже всі перелічені недоліки можна нівелювати дбайливим поводженням з пристроєм.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини