Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чому ламаються відеореєстратори: ТОП-6 причин

Дата публікації: 26.11.2018 09:59
Дата оновлення: 04.06.2024 10:21

 

 

Насправді причин, чому самі по собі ламаються відеореєстратори, не так вже й багато: несправність окремих деталей, проблема з прошивкою, неякісна або невідповідна карта пам'яті. Це відображається на самому реєстраторі по-різному: він може не включатися, пищати, грітися або відмовлятися записувати відео. Як з цим розібратися, розказано нижче.
Цікаво з'ясувати: Для чого потрібні відеореєстратори: 4 головні відмінності від відеокамери.

Примеры видеорегистраторов

Відеореєстратор не включається або відразу вимикається

Якщо чомусь відеореєстратор включається і відразу вимикається сам по собі, то джерела проблеми можуть бути такими:

  • Несправний шнур або зарядний.
  • Розхитати гніздо пристрою або прикурювача.
  • «Мертва» батарея.
  • Реєстратор не розпізнає кабель.
  • Прошивка на флешці, яка кожен раз намагається найновіших удосконалень у програмах.
  • Неправильний формат флешки в пристрої.

Для перших трьох проблем рішення просте – перевірити справність роз'ємів і кабелів, знайти проблему і замінити зламану деталь. Якщо все кабелю і роз'єми працюють з іншими пристроями, але екран все ще чорний, то причина, чому не включається відеореєстратор, в зламаною батареї. Тут єдиний вихід – купити нову.

Читайте також: Як підібрати відеореєстратор: 10 найкращих моделей.

 Видеорегистратор и его комплектующие

У тому випадку, якщо на флешці версія вже встановленої прошивки, то при включенні вона буде знову встановлюватися, збиваючи все налаштування і вимикаючи пристрій. Також причиною того, що відеореєстратор відключається сам по собі, може бути вірусм. Якщо проблема в прошивці або програмах, то простіше скинути налаштування до заводських, натиснувши маленьку кнопку відновлення. Вона зовсім невелика і більше нагадує дірочку в корпусі, але поруч є напис Reset. Щоб її натиснути, потрібно взяти тонку голку.

Якщо проблема не вирішилася, то потрібно перевірити, чи підходить клас карти пам'яті. Вона повинна бути високого класу, щоб встигати записувати відео хорошої якості. Також важливо, щоб вона мала потрібний формат, наприклад, FAT, а не FAT32, так як більшість нових реєстраторів його не підтримують. Навіть така банальна річ може бути причиною, чому відеореєстратор включається і через пару секунд відразу відключається, тому економити на карті пам'яті не потрібно.

Цікава інформація: Як працює автомобільний відеореєстратор: 5 корисних функцій

Запис відео йде ривками

Тепер давайте розберемося з іншою поширеною проблемою: чому ж відеореєстратор знімає ривками. Тут також може бути кілька причин:

  1. Карта пам'яті низького класу.
  2. Погано зафіксований провід в гнізді.
  3. Включення реєстратора з підключеним живленням.

Дешева флешка низького класу – найпоширеніша причина, чому гальмує відео з відеореєстратора. Для того, щоб камери з HD дозволом нормально працювали, потрібно купувати карту не нижче, ніж сlass 6, а в ідеалі – class 10 вище. Флешки нижчого класу просто не встигають обробляти інформацію, тому і відео виходить уривками.

У другому випадку провід в гнізді реєстратора при їзді може просто сильно розхитуватися, від'єднуючись на частку секунди, що впливає на якість відео. Тому його потрібно добре зафіксувати або поміняти гніздо в пристрої.

У третьому випадку просто не потрібно вставляти провід з включеним живленням в реєстратор. Він може спочатку нормально працювати, але потім почне подвисать або половинити відео.

Також по темі: Як самому прошити GPS навігатор: керівництво для початківців з 3 пунктів

 Карты памяти со скоростью 10 класса

Не работает циклічна зйомка – відео не буде перезаписано

Зазвичай у відеореєстраторів є функція, коли вони стирають старі відео і записують нові з виставленим інтервалом (2, 5, 10 хвилин). Але іноді вона не працює. І є кілька причин, чому відеореєстратор не пере старі записи, тобто не перезаписує відео.

1. Мало місця на карті пам'яті. Це буває, якщо з метою економії вставити стару флешку з телефону або фотоапарата в пристрій, який знімає Full HD. Відео просто НЕ вистачає місця для запису – ось чому на відеореєстраторові не працює циклічна запис. Щоб це виправити, потрібно просто купити флешку з великим об'ємом: мінімум 8 гб, але краще 32 гб. А якщо немає впевненості, що потрібна карта з найбільшою місткістю, то по таблиці нижче можна зрозуміти, який саме об'єм пам'яті потрібен.

Ємність пам'яті
Відео Full HD H.264
8 Гб 10 хвилин
16 Гб 21 хвилин
32 Гб 43 хвилин
64 Гб 1 годину 27 хвилин
128 Гб 2 час 54 хвилин

2. Перестановка карти з одного реєстратора до іншого. Якщо переставити карту пам'яті з реєстратора, який автоматично створював папку для запису з назвою, наприклад, DCIM, в інший, який за замовчуванням створює папку 1000MEDIA, то циклічна зйомка працювати не буде. Другий пристрій не має доступу в DCIM і не може прати звідти відео, а для відео в 1000MEDIA пам'яті просто немає. Тому потрібно видалити папку DCIM через комп'ютер або відформатувати всю флешку.

Удаление лишней папки на карте памяти

3. Невідповідна файлова система – це ще одна причина, чому відеореєстратор не пише по колу. Він намагається працювати з файлової системою флешки, наприклад, NTFS, а йому потрібен FAT. Для того, щоб її змінити, достатньо відформатувати флешку, і реєстратор автоматично встановить потрібну файлову систему.

Відеореєстратор пищить

Несправність одного з деталей або збій в роботі програм – це єдині поломки, через які відеореєстратор може пищати. Чому він так робить? Все просто: пристрій повідомляє про проблему, яку потрібно усунути, і зазвичай разом зі звуком видає текстове повідомлення. Розшифровки основних – в таблиці.

Повідомлення
Що означає
HDD Full виключена перезапис і HDD завантажений
HDD Error/Exception несправністьВінчестераабо його неправильне з'єднання
Network Disconnected немає виходу в мережу
IP Conflict/IP Address Conflict IP-адресу реєстратора вже присвоєно іншого пристрою в мережі
Illegal Login неправильний логін
Record/Capture Exception зник сигнал з камери

 
Выключение оповещений через видеорегистратор или компьютер

Кращий спосіб прибрати писк – це розібратися з проблемою, через яку він виник. Якщо здається, що причина, по якій пищить відеореєстратор відеоспостереження, вже усунена, але писк не припиняється, то можна в налаштуваннях на екрані реєстратора прибрати звукові оповіщення. Це не кращий варіант, так як без оповіщення можна пропустити реальну проблему.

Корисно знати: Які навігаційні програми вибрати? ТОП-5 кращих карт для GPS навігаторів

Пристрій сильно гріється

Причина, чому гріється відеореєстратор, по суті, одна – несправність однієї з його деталей або ж заводський брак. Грітися може:

  • роздута батарея;
  • процесор;
  • сам корпус на сонці.

Якщо причина в роботі батареї, то її потрібно терміново замінити, не те вона не тільки перестане незабаром працювати, а й зашкодить інші комплектуючі.

Якщо ж це корпус – не страшно, але краще якось укрити його від сонця або купувати в наступний раз реєстратор з білим, хоча і більш помітним, але не таким нагрівається, корпусом.

А якщо справа в процесорі, то можна спробувати замінити термопасту, яка з'єднує його з кольором, або ж замінити сам кулер на більш потужний. Ще можна спробувати змінити роздільна здатність відео на більш низьке, якщо це прийнятно. Якщо і це не допомагає, то швидше за все процесор або інша деталь просто має заводський брак, і пристрій повинні замінити, а то й минув термін гарантії.

Проблеми з пам'яттю

Тому, що девайс не бачить флешку або пише, що вільного місця не залишилося – є кілька причин. Отже, чому ж новий або навіть старий апарат повідомляє про помилку картки пам'яті:

  • не той формат запису файлів;
  • низький клас флешки;
  • шлюб;
  • несправний адаптер;
  • проблема з прошивкою.

ПРО проблему з файлової системою і низьким класом флешки вже написано вище. Також може бути, що флеш-карта просто низької якості, тобто бракована і тут вже нічого не можна змінити, крім як купити нову або обміняти куплену на більш якісну. Те ж саме стосується і несправного адаптера, який просто потрібно замінити на інший.

Неисправности карты памяти или адаптера

Але перед тим, як купувати новий накопичувач, варто спробувати завантажити нову операційну систему, тобто прошивку на відеореєстратор. Це іноді допомагає.
Причина, чому відеореєстратор пише, що карта пам'яті заповнена, та ж, що і у випадку з неробочої функцією циклової записи, про рішення якого написано вище.

При купівлі нового відеореєстратора хочеться, щоб він прожив як можна довше. Щоб продовжити його роботу і вберегти від різного роду несправностей, потрібно дотримуватися всього кілька правил:

  1. Купувати якісну карту пам'яті не менше 8 класу швидкості запису.
  2. Перевіряти флешку на віруси.
  3. Вчасно міняти термопасту на процесорі.
  4. Надійно прикріплювати пристрій і дроти до нього. Наприклад, взимку вакуумна присоска погано кріпиться до скла. Щоб вона кріпилася надійніше, потрібно прогріти машину і прогріти саму присоски біля грубки, тоді вона добре прилипне до скла.
  5. Встановлювати останню версію прошивки.

Ніяких складних операцій і дій, але це допоможе відеореєстратора давати чітку картинку і працювати довше.

Коментарі
Залиште коментар