Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Pocketbook 700 Era: огляд гаджета за 10 основними параметрами

Дата публікації: 01.03.2024 16:03
Дата оновлення: 01.03.2024 16:10

У Pocketbook 700 Era покращені характеристики, що підвищують комфорт читання. Серед них низка інновацій — в їх переліку динамік для прослуховування аудіокниг. Розберемося, чим гарний цей гаджет і чи він коштує кожної витраченої копійки.

Дівчина за читанням електронної книги

До речі: Як завантажити словник в електронну книгу: гайд на 3 кроки та для 2 кейсів

Основні характеристики таблиці

Параметри
Опис
Дисплей Сенсорний, 7 дюймів, з розумним підсвічуванням екрана
ОС Linux 3/10/65, на додаток підтримує Windows, macOS
Формати файлів, що підтримуються PDF, DJVU, FB2, DOC, DOCX, HTML, HTM, TXT, MP3, ACSM, MOBI, CHM, EPUB, FB2.ZIP, PRC
Процесор Dual Core, 2 ядра, частота 1 ГГц
ОЗУ 1 Гб
Внутрішня пам'ять 16/64 Гб
Слот для карти пам'яті Ні
Інтерфейси USB-C, Wi-Fi, Bluetooth
Місткість батареї 1700 мАг
Клас водонепроникності IPX8
Підтримка словників Webster 1913, мова ABBYY
Додаткові можливості книгарня, калькулятор, ігри, галерея, годинник, книжкова бібліотека, прослуховування аудіокниг, плеєр, браузер

Дизайн та складання

У базову комплектацію входить сама електронна книга, шнур USB та перехідник USB-C. Останній дозволяє прослуховувати аудіокниги через навушники. У коробці з девайсом можна знайти інструкцію користувача. Більш докладний посібник завантажено на сам рідер у форматі PDF.

Для збереження пристрою доцільно користуватися захисним чохлом (в комплект не входить). Електронна книга Pocketbook 700 Era має нестандартний дизайн, універсальним чохлом не обійтися. Закріплення обкладинки проводиться до панелі позаду девайсу. Завдяки цьому корпус гаджета не потовщується, також видно рифлений візерунок на задній спинці

 зовнішній вигляд читалки Pocketbook Era

У читалки потовщена рамка з однієї зі сторін. На ній 4 клавіші: режим сну/пробудження/меню, дві — для перевертання сторінок, остання — для активації стартового екрана. Кнопки з чітким перебігом. Клавіша прокручування розташована на зручній висоті, всі дії можна виконувати однією рукою.

Тильна сторона з гуми для зручного хвату, щоб девайс не вислизав з рук. На правому ребрі знаходиться порт USB-C для підключення зарядки або навушників через адаптер. Динамік розташований у нижній частині пристрою. Рідер якісний та міцний, з ергономічним дизайном. Збільшена з одного боку, рамка така, що екран не закрити пальцями. Вага девайсу лише 228 грамів, тому при тривалому утриманні рука не втомлюється.

Читайте: Pocketbook 970 — огляд 9 важливих аспектів рідера

Екран

7-дюймовий екран із сенсорним керуванням. Має роздільну здатність 1264 х 1680 пікселів. Підтримує технологію E Ink Carta 1200. Тому час відгуку дисплея скорочено на 20% порівняно з попереднім поколінням. Картинка, що відображається, чітка і читабельна. Контрастність зросла на 15%.

Особливості монохромного екрана полягають у чотирьох аспектах:

  • Здатність відображати 16 відтінків сірого, зображення максимально схоже з друкованою книжковою сторінкою;
  • передбачене ручне та авторегулювання інтенсивності підсвічування, щоб не втомлювалися очі;
  • є можливість вибрати свою систему налаштування освітлення залежно від часу доби;
  • відсутній темний режим (білі літери на чорному тлі).

Виробником заявлено, що на екрані вбудовано додаткове захисне покриття, яке захищає дисплей від подряпин та механічних пошкоджень. Але це не означає, що пристрою не потрібний захисний чохол.

У рідері передбачено опцію автоповороту екрана, що дуже зручно для шульг. Завдяки цьому електронна книга може використовуватись у будь-якому положенні. Перемикання між орієнтацією відбувається за кілька секунд.

Інформація для користувача: Як завантажувати книги в електронну книгу: 4 дієві способи

Операційна система та процесор

Читалка працює на базі ОС Linux. В основі пристрою — двоядерний процесор, що працює на частоті 1 ГГц, з підтримкою 1 Гб оперативки. Для електронної книги таких параметрів вистачає. Користувачеві забезпечено плавний процес читання, швидке завантаження файлів та зручне перегортання.

Для виконання кожної дії достатньо 2-3 секунди. Деякі користувачі, які звикли до наворочених смартфонів, зазначають, що це занадто повільно. Але з огляду на доступний функціонал, рідер добре справляється з поставленими завданнями.

На замітку: Pocketbook 740 Pro: огляд 8 кращих характеристик та порівняння продуктивності

Пам'ять та сховище даних

Користувачеві доступні дві модифікації Pocketbook Era: зі сховищем на 16 Гб та з пам'яттю на 64 Гб. Другий варіант — ідеальний для людей, які звантажують книги у форматі PDF, який потребує більше пам'яті. Також велике сховище знадобиться любителям аудіокниг. Якщо взяти версію економ на 16 ГБ, такого потенціалу вистачить на зберігання приблизно тисячі файлів у форматі epub, mobi, FB2.

Модель, що варта уваги: PocketBook 633 Color: огляд 6 характеристик

Батарея та час роботи

У посібнику з експлуатації заявлено, що читалка Pocketbook 700 Era може працювати на одному заряді до кількох тижнів без додаткової підзарядки. Місткість акумулятора 1700 мАг.

задня панель електронної книги

Тривалість безперебійної роботи залежить від активності використання. На рівень заряду впливає запуск додаткових програм, збільшення яскравості екрана та гучності динаміка.

Формати файлів, що підтримуються

Pocketbook 700 Era підтримує більшість популярних форматів книг, включаючи PDF, DJVU, FB2, DOC, DOCX, HTML, HTM, TXT, MP3, ACSM, MOBI, CHM, EPUB, FB2.ZIP, PRC. Крім цього, пристрій має програвач для MP3. Передача файлів можлива декількома способами:

  1. Через USB-кабель,
  2. за допомогою електронної пошти Send-to-PocketBook,
  3. залучивши хмарні ресурси PocketBook або Dropbox,
  4. з використанням технології Calibre.

Користувач має можливість вибрати зручний спосіб. Завдяки наявності динаміка, рідер дозволяє не лише читати книги, а й слухати музику. Також підтримуються основні формати картинок — JPEG, BMP, PNG, TIFF, вдасться створювати фотогалерею на самому девайсі.

Корисна інформація: Як зробити скриншот на планшеті — гайд для 5 різних моделей

Вбудовані програми та функції

Встановлювати зовнішні програми можливості немає. За замовчуванням на девайсі безліч додатків — від Legimi та Empik GO і до браузера. Також на пристрої встановлено софт для створення нотаток, а також кілька ігор. Ярлики для запуску програм знаходяться внизу екрана. У верхній панелі розташовані значки для виклику диспетчера завдань, активації режиму польоту, вибору параметрів синхронізації та регулювання яскравості.

Прослуховування аудіокниги на читалці

Крім читання книг, рідер оснащений багатьма функціями:

  1. Прослуховування аудіокниг через вбудований динамік;
  2. користування послугами книгарні та бібліотеки;
  3. включення аудіотреків;
  4. читання у браузері;
  5. застосування калькулятора;
  6. переклад за допомогою словника;
  7. запуск найпростіших ігор: пасьянсу, судоку, шахів;
  8. галерея для зберігання фото.

Окремі опції доступні під час читання книги. Користувач може виділяти та зберігати окремі фрагменти тексту, змінювати шрифти, регулювати міжрядковий інтервал та вирівнювати краї. За бажанням можна змінити розмір літер та щільність тексту. На активному екрані відображається поточний час, обсяг прочитаного матеріалу та рівень заряду батареї.

Можливості підключення та синхронізації

У читалці підтримується формат Вай-фай 802.11 b/g/n. Його можна використовувати для завантаження книг за участю електронної пошти. Це відбувається таким чином: користувач надсилає книгу на e-mail, після чого файл автоматично з'являється на пристрої. Тому синхронізація через кабель не потрібна.

Якщо для користувача краще шнур, тоді зручніше завантажувати книги зі свого смартфона. Достатньо увімкнути телефон кабелем USB та передати книги на читалку.

Ще один досвід синхронізації — використання хмарного сховища. Для цього потрібно встановити на свій Android або iOS спеціальний софт від PocketBook. І тоді можна продовжувати читання книги на будь-якому з пристроїв — планшеті, смартфоні або рідер з того місця, де зупинилися. Зберігати всі книги у хмарі не вийде, але місця достатньо для того, щоб там знаходилися всі відкриті джерела.

До речі: Як використовувати ноутбук як монітор для комп'ютера: 3 способи підключення

Користувальницький досвід

Користувачів вразив вбудований динамік, що дозволяє прослуховувати аудіофайли. Ще одна особливість, яка сподобалася юзерам, — збільшена пам'ять. Враховуючи те, що обсяг 64 Гб потрібен далеко не всім читачам, але сам факт, що він є, не може не тішити.

 Рідер на книжковій полиці

Корпус надійно захищений від вологи. Рідер переносить занурення у прісну воду до 2 метрів глибини приблизно на годину. В інструкції є замітка, що гаджет не витримує дії солоної води. Також не можна користуватися електронною книгою під водою. Водночас допускається безпечне використання гаджета біля басейнів, на пляжах або у ванній кімнаті.

Зручне підсвічування екрана. Воно автоматичне з можливістю встановлення бажаної температури свічення. Любителі «теплого» і «холодного» кольору можуть вибрати відповідний варіант у кілька дотиків.

Ціновий сегмент

Для функціональної читалки встановлено цілком адекватну ціну — від 200$. Такі рідери купуються не на один рік. Тому при наявних характеристиках це покупка, що варта того. Якщо порівнювати Pocketbook Era з конкурентами, їх пристрої з аналогічними параметрами дорожчі як мінімум на 40$.

До відома: Як вибрати захисну плівку або скло для телефону: 3 кроки у правильному напрямку

Плюси та мінуси

Серед переваг:

  1. Комфортний для зору екран на 7 дюймів;
  2. вдосконалена матриця зі швидким відгуком;
  3. підтримка понад 20 форматів файлів;
  4. мультимовність та функція словника;
  5. зручне розташування кнопок, що управляють;
  6. вбудовані динаміки для прослуховування аудіокниг;
  7. сумісність з дротовими та бездротовими навушниками;
  8. надійний захист від вологи;
  9. якісне складання.

Мінуси:

  • Повільна робота сенсора в порівнянні зі смартфонами, для виконання дій потрібно зачекати кілька секунд;
  • немає слота для карти пам'яті.

Читання Pocketbook Era позиціюється позитивно. На великому екрані з яскравістю, що регулюється, легко сприймається будь-який текст. На дисплеї є пластиковий захист від подряпин. Але, попри це покриття, потрібно бути обережним. Саме екрани вважаються слабким місцем рідерів.

Хлопець, який читає електронну книгу

Функціонує електронна книга стабільно і без глюків, хоча трохи повільніше за смартфон. У ціновому співвідношенні девайс перевершує будь-які очікування. При великій кількості форматів, що підтримуються, і якісній збірці у користувачів не повинно бути жодних проблем з використанням девайса.

Золота добірка: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, що заслуговують на увагу

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини