Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Pocketbook 970 — огляд 9 важливих аспектів рідера

Дата публікації: 12.02.2024 10:39
Дата оновлення: 12.02.2024 11:21

Технологія, що дозволяє конвертувати літературу в цифрові формати, вже не викликає подиву. Мільйони студентів та викладачів, які хочуть зберігати текст на кишеньковому пристрої, перейшли на рідери у своєму повсякденному житті. У списку популярних моделей Pocketbook 970 огляд якого розберемо детально.

огляд читалки PocketBook 970

Електронна книга PocketBook 970 —  ідеальний вибір для тисяч користувачів. Розберемо інтерфейс та продуктивність окремих систем. З'ясуємо, наскільки просте налаштування читалки для рядового користувача та чи доведеться завантажувати додаток для відкриття всіх форматів.

Характеристики

Виробник рідерів PocketBook віддає перевагу надійним процесорам. Новий InkPad Lite працює на 2-х ядрах із тактовою частотою 1 ГГц, чого достатньо для читання та малювання. Електронна книга PocketBook 970 укомплектована 512 МБ RAM, 8 ГБ —  вбудована пам'ять. У технічному плані рідер порадує наступним:

Карта пам'яті
Type С Корпус Вага Екран
microSD Так 236,2×173,0×7,9 мм 369 г E Ink Carta

Читалка підтримує 15+ форматів: DJVU, FB2, DOCX, RTF, TXT, HTM та інші. Крім роботи з літературою, екран PocketBook InkPad Lite є ідеальним для простих ігор. У плані мультимедіа нарікань немає. Окремо виведено галерею, годинник з календарем, калькулятор та RSS.

універсальна читалка Pocketbook 970

Pocketbook — незалежний бренд, який не прив'язує читача до конкретної екосистеми. Рідер розрахований на роботу з різними сервісами електронних книг. Компанія щомісяця платить Адоб за контент-сервер, що дозволяє використовувати платформу Digital Editions для завантаження електронних книг у форматі EPUB або PDF, куплених в інших магазинах.

Цікава стаття: Samsung Galaxy S23: огляд смартфона в 9 моментах

Комплектація

У наборі посібник користувача, гарантія від виробника та картон, що служить наповнювачем. Ідея збільшити розмір коробки —  маркетинговий хід. Хоча подібне пакування дозволяє захистити пристрій під час транспортування.

Дизайн та колір

Акуратне складання корпусу — конкурентна перевага бренду. Кнопки «Home» та «Налаштування» ледь виступають за межі корпусу. Передня панель — металева, у лівому верхньому кутку напис PocketBook. Компанія використовує лазерне гравіювання при створенні кожної серії.

У дизайні все стандартно.

  1. Рамка навколо екрана — широка, фізичні клавіші керування виведені праворуч.
  2. Є світлодіод стану, що дає розуміння про стан батареї та режим підключення.
  3. Порадує незвичайний на дотик та зовнішній вигляд пластик.

На правій панелі три функції: живлення/меню, перегортання сторінок і вихід/крок назад. Є можливість призначити автоматичний запуск програм та інші функції під окремі комбінації. Порт USB C для заряджання рідера та передачі файлів знизу.

Екран

Роздільна здатність апарата — 1404 x 1872 пікселів. Компанія віддає перевагу базовій щільності 150 точок на дюйм. Завдяки подібному підходу, картинка на екрані чітка та деталізована. Додає комфорту підсвічування з температурою, що настроюється. Очі не втомляться навіть після 2-3 години вечірнього читання.

екран та рамка читалки PocketBook

Серед переваг моделі велика діагональ та інноваційність рішень. Система адаптації яскравості працює з урахуванням фірмової технології SMARTlight. ШІ автоматично визначає бажану температуру та видає необхідну кількість світла. У налаштуваннях можна встановити графік активації режимів, залежно від часу доби.

Модель від Pocketbook коштує дешевше за гіганта InkPad X та інших апаратів з великою діагоналлю. У своєму сегменті продуктивності рідер немає рівних. Важкі PDF-файли відкриваються швидко, майже завжди це займає 2-3 секунди. Але з цією збіркою не асоціюється продуктивність флагманських планшетів, особливо при відкритті браузера та завантаженні вебсторінок.

Корисно знати: Не заряджається ноутбук: ТОП 9 причин

Операційна система

Рідер працює під керуванням Linux. Інтерфейс виглядає сучасно та продумано. Яскраві іконки, шрифт читається ідеально, є вбудований магазин електронних книг та проста навігація. Досвідчених користувачів 100% порадує наступне:

  • Синхронізація з PocketBook та Dropbox;
  • вбудована функція Send-to-PocketBook для швидкого надсилання книг електронною поштою;
  • спеціальний додаток дозволяє робити нотатки пальцем або за допомогою місткісного стилуса;
  • збережені файли експортуються у форматі PDF чи PNG;
  • можливе відтворення аудіокниг.

Для робочого столу виробник пропонує 6 відтінків контрасту, включаючи чорний та білий. Система створення нотаток примітивна. Інструмент поступається за функціональністю Remarkable 2, Onyx Boox та Supernote, які мають кастомізовані рівні EMR або WACOM підвищення чутливості до тиску. Управління здійснюється через тачскрин, але можна використовувати 4 фізичні клавіші праворуч.

Автономність та батарея

Апарат конкурує з Amazon Kindle та Kobo. Акумулятора на 2200 мАч вистачить будь-якому студенту та любителю романів на 2-3 томи. Linux дозволяє на 20-30% продовжити автономність, оскільки система не має фонових процесів.

До відома: Як зробити голосування в Телеграм —  2 різних способи

Можливості та функції

Розробники інтегрували в платформу словники, пошукову систему та нотатки. Користувачеві доступно 5+ режимів кастомізації: перетягуванням можна збільшити/зменшити шрифт та зображення в коміксах або PDF-файлах.

режим читання PocketBook 970

У нижній частині екрана виведено основний toolbar —  бібліотеки, нотатки, магазин додатків та браузер. Команда PocketBook робить ставку на гнучкість та простоту рішень. Літературу можна відсортувати за форматами, автором, датою завантаження. Система зчитує метадані автоматично.

На головному екрані виводяться всі актуальні твори. Остання відкрита книга з великою обкладинкою. Три блоки меншого розміру — прочитана та завантажена література. Все це на головному екрані відкривається без відвідування бібліотеки.

Рейтинг, вартий уваги: ТОП 10 TWS навушників з ідеальним звучанням та пристойною автономністю

Зручність використання

Гаджет важить лише 369 г. Попри розміри, PocketBook InkPad Lite 970 легко тримати в руці. Хорошому захопленню сприяють рифлена частина корпусу та широкі рамки навколо екрана. Завдяки продуманому концепту, пальці не торкаються дисплея. Користувача позбавили випадкових кліків та плям

рифлена поверхня Pocketbook 970

За замовчуванням формат читання книжковий. У альбомний режим сторінка переходить через серію натискань та жестів. Комбінації запрограмовані на місткісному сенсорному екрані та в кнопках ручного перегортання сторінок.

Позиціювання та ціна

Апарат у бюджетному сегменті. Поставляється в акуратній, мінімалістській та тонкій обгортці. Усередині сам рідер, кабель, інструкція та гарантійний талон. У комплект входить шнурок USB-C-USB-A, але не адаптер живлення.

Плюси та мінуси

PocketBook InkPad Lite (970) — електронна книга з аскетичним та стильним дизайном. Недорога модель отримала визнання завдяки великому екрану та підтримці 20+ форматів. Хоча серія не позбавлена ​​вад. У загальному розрізі картина наступна:

Плюси
Мінуси
  • Вбудований G-сенсор;
  • батарея місткістю 2200 мАг забезпечить 4 тижні безперервної роботи пристрою;
  • встановлені словники Abbyy Lingvo;
  • додатково завантажуються до 24 мов
  • Рамка навколо екрану збільшена;
  • деяку літературу можна сплатити лише у євро;
  • поступається Kindle і Kobo по вибору контенту

Для любителів читати електронні книги на великому та яскравому екрані рідер PocketBook  970 ідеально підійде. Завдяки акумулятору з гарною автономністю та розширюваній пам'яті, модель незамінна для домашнього використання чи подорожей. Зі збільшеною діагоналлю зручно переглядати книги, журнали, комікси, наукову літературу, схеми, таблиці, малюнки та навіть сайти. Виробник відкриває доступ до широкого спектра форматів.

Корисно: Як правильно перевірити навушники та мікрофон: 5 порад

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини