Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Пошук по фотографії з телефону: 5 способів знайти картинку з галереї Google

Дата публікації: 23.04.2024 11:11
Дата оновлення: 23.04.2024 14:20

Пошук фотографії в Google серед мільйона файлів — найпростіше завдання, якщо використовувати правильні методи. Знайти необхідне фото вийде з телефону на ходу, як саме це зробити — розповімо зараз.

Як знайти картинку по фото в Google

Як знайти картинку з галереї в Гуглі, використовуючи смартфон

Якщо потрібне зображення вже у телефоні та шукаєте схоже в інтернеті, зробіть так:

  1. Знайдіть пошуковий рядок Google. На пристроях Android вона знаходиться за умовчанням на домашньому екрані або в Google. Користувачам IOS потрібно зайти в заводський браузер Safari та на головній сторінці вкладок натиснути на піктограму пошукової системи.
  2. Натисніть на піктограму камери в рядку пошуку. Вона виглядає як фотоапарат. На фоні Айфона при натисканні на кнопку з браузера відбудеться автоматичний перехід в АппСтор. Якщо фірмова програма Google не встановлена на пристрої, її потрібно завантажити.
  3. Надайте повний доступ до галереї. Це дозволить вибирати вихідні зображення, завантажувати їх у мережу та шукати схожі.
  4. Виберіть фото з галереї або зробіть знімок на камеру. Після натискання на піктограму пошуку на зображення з'явиться вікно, розділене на 2 частини. Внизу — знімки екрана та фотографії на пристрої, вгорі — кнопка відкриття об'єктива.
  5. Дочекайтеся, доки система згенерує схожі зображення. Пошук буде здійснено миттєво. Вгорі екрана висвітиться вибрана картинка, під нею ряд фотографій, які з нею ідентичні або схожі.

Як шукати зображення в Google

Знайти картинку по фото в такий спосіб можна менше, ніж за хвилину. Головне, щоб вихідник уже був у галереї. При цьому не треба ділитися даними про своє місцеперебування, що важливо для дотримання конфіденційності.

Корисна стаття: Як видалити історію пошуку в Google — алгоритм для різних пристроїв та 2 поради

Як шукати фото через Google Зображення (Google Image)

Сервіс зображень Google дозволяє знайти потрібний файл за ключовими запитами. Що потрібно робити:

  1. У рядку Google наберіть свій запит і запустіть пошук.
  2. Виберіть вкладку «Зображення», вона знаходиться поряд з опцією «Всі».
  3. Виберіть потрібне зображення. Якщо треба уточнити запит, поверніться до рядка і допишіть слова, наприклад, собака, паніка.
  4. Виберіть відповідний файл, завантажте його на пристрій або скопіюйте посилання.

Метод дозволяє знайти зображення за словесним описом, навіть якщо на смартфоні немає потрібного фото. Програма надає доступ до великої кількості знімків із різних джерел у мережі. Google використовує потужні алгоритми та технології машинного навчання для обробки запитів. Це забезпечує високу точність та релевантність результатів пошуку.

Пошук зображення в Google за запитом

Google Image інтегровані з іншими сервісами Google (Google Lens, Google Фото), що надає додаткові можливості для роботи з картинками.

Фотографам на замітку: Як увімкнути фотоапарат до комп'ютера: 2 технології

Як знайти фото через Google Об'єктив (Google Lens)

Ще один цікавий спосіб знайти потрібне фото — Google Об'єктив. Цей спосіб зручний тим, що допомагає отримати інформацію про об'єкт, що цікавить. Щоб використовувати Google Lens:

  • Відкрийте пошуковий рядок Google і натисніть на значок камери. З'явиться вікно, у нижній частині якого буде галерея, у верхній — вікно камери.
  • Наведіть камеру на потрібний об'єкт, текст, штрих-код і натисніть кнопку, де зображена лупа. Програма автоматично розпізнає об'єкт чи текст та надасть потрібну інформацію. Наприклад, якщо наведете камеру на годинник, Google не тільки знайде їх у мережі, але й вкаже їхню ціну у різних продавців. Якщо цікавить визначна пам'ятка, програма її визначить та надасть усю інформацію.

Як миттєво шукати фото в мережі через Google Lens

Також можна використовувати Google Об'єктив для перекладу тексту з іноземної мови. Програма розпізнає слова, щоб отримати переклад потрібно натиснути на відповідну кнопку під екраном. Для мандрівників функція буде корисною для розпізнавання написів, меню, інструкцій, чого зазвичай не вистачає в чужій країні.

Як зробити пошук по фотографії з телефону через CamFind

Крім Google, є також інші сервіси пошуку картинки по фото. Популярним є CamFind. Метод пошуку схожий на роботу з додатками Google:

  • Завантажте програму через App Store (iOS) або Play Market (Android).
  • Відкрийте програму.
  • Зробіть фото потрібного об'єкта або виберіть фото з галереї.
  • Натисніть кнопку пошуку.

Програми для пошуку картинки по фото

Додаток обробить та ідентифікує картинку, після чого відобразиться перелік згенерованих знімків, пов'язані з ними гіперпосилання, а також магазини, де можна купити предмет, якщо він продається.

Як і послуги Google, програма знаходить картинку по фото, словесному опису, здатна розпізнавати текст. Вона зручна, якщо потрібно розширити зону пошуку та порівняти результати пошукових програм.

Для користувачів IOS: Як вимкнути геолокацію на iPhone: 3 методи роботи з навігацією

Як знайти картинку через Pinterest Lens: інструкція

Pinterest — це соціальна мережа з пікчами, яка допомагає користувачам знайти ідеї для творчості у різних сферах: мода, декор, кулінарія, а також дозволяє робити покупки. Користувачі, які встановили програму на телефон, отримують також доступ до Pinterest Lens — інструменту, здатного розпізнавати предмети в реальному вигляді, фіксувати їх, шукати аналоги в каталозі мережі. Зробити це легко:

  • Відкрийте програму Pinterest і зайдіть в обліковий запис за потреби.
  • Знайти значок Lens. Вона знаходиться біля пошукового рядка або у правому верхньому кутку.
  • Натисніть на значок. Відкриється зображення з камери.
  • Наведіть камеру на об'єкт та сфотографуйте. За потреби наблизьте предмет двома пальцями. Якщо їх у кадрі багато, торкніться потрібного об'єкта на екрані, щоб сфокусувати камеру. Якщо потрібне фото вже є у вашій галереї, натисніть на нього.

 Як шукати зображення по фото в Пінтересті

Pinterest Lens швидко обробить зображення та виведе інформацію на екран. Результати можна переглядати та зберігати на дошках у Pinterest, щоб повернутися до них у майбутньому. Також можна ділитися ними з іншими користувачами, переходити на посилання для додаткового вивчення інформації.

Цікава стаття: Як зробити камеру спостереження зі старого телефону: огляд 7 популярних програм

Як зробити пошук по фотографії з телефону — вибираємо сервіс

Розробники пропонують величезну кількість інструментів для візуального пошуку та розпізнавання зображень, у кожного з них свої особливості та переваги:

Додаток
Особливості
Google Lens Інтегрований з іншими сервісами Google, що полегшує пошук інформації в найбільшій базі даних світу
CamFind Розширює зону пошуку та дозволяє знайти ті зображення, яких немає в Google
Pinterest Lens Допомагає знайти картинку всередині своєї мережі, що орієнтована на пошук творчих ідей, та надати всю пов'язану з нею інформацію.Фото в Пінтерест більш естетичні, а не базові, як у Гуглі. Виконувати пошук зручно з телефону та з комп'ютера

Розробники пропонують величезну кількість інструментів для візуального пошуку та розпізнавання зображень, у кожного з них свої особливості та переваги. Всі перераховані сервіси дозволять знайти картинку по фотографії або ключовому запиту. Кінцевий вибір програми залежить від особливостей пошуку. Наприклад, для стокових фото краще підійдуть сервіси Google, а для творчих знімків, зроблених професійними фотографами та художниками, підійде сервіс Пінтерест. Додатковою перевагою стане миттєвий пошук та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс кожного сервісу.

Стане в пригоді: Як видалити історію пошуку в Google — алгоритм для різних пристроїв і 2 поради

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини