Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Популярні смарт-годинники Samsung Gear S3 і Apple Watch Series 3: що вибрати?

Дата публікації: 22.01.2019 13:34
Дата оновлення: 04.06.2024 11:30

Суперництво між Apple і Samsung давно вже вийшло за межі виготовлення смартфонів. Кілька років тому змагання торкнулися новомодного девайса – розумних годин.

І Apple Watch, і перша модель годинника від Samsung були презентовані в 2014 році, а на ринку з'явилися в 2015-му. З тих пір годинник обох брендів перенесли велику кількість змін, і сьогодні входять в число кращих гаджетів в рейтингу світового ринку.

У цій статті розглянуто питання: що краще вибрати – Samsung Gear S3 або Apple Watch Series 3, щоб не прогадати?

 Альт: Samsung Gear S3 и Apple Watch Series 3

Зовнішній вигляд (дизайн, керування, ергономіка, пило-та вологозахист)

Apple Watch Series 3

Годинники цього виробника по дизайну недалеко відійшли від iPhone: циферблат, схожий з невеликим смартфоном; прямокутний простий корпус; на боці – кнопка живлення. Зовнішні параметри не сильно змінилися – різниця з попередніми серіями полягає в «начинці» гаджета.

Щодо матеріалу корпусу, тобто три варіації на вибір: алюміній, сталь і кераміка. Ціни на кераміку виявилися найвищими. Такий корпус продається тільки в білому кольорі, він середньої тяжкості і дуже приємний на дотик. Годинники з корпусом з алюмінію найлегшими. Вони представлені в рожевому, чорному, золотом і сріблястому кольорах. Що стосується корпусу зі сталі, то він може бути тільки металевого або чорного кольору. Не відходячи від традицій, розробник забезпечив модель пило і вологозахистом.

часы Apple Watch Series 3

Буде цікаво: Як правильно вибрати розумні годинник – 9 корисних порад

Samsung Gear S3

Samsung Gear S3 є симбіозом класичного годинникового механізму і сучасних технологій. У цьому поколінні є два варіанти годин: Frontier і Classic. Обидві версії мають діаметр корпусу 46 мм і операційну систему Tizen. Frontier виглядають більш спортивно, а Classic відмінно поєднуються з діловим стилем одягу. Крім того, Frontier комплектується шкіряним ремінцем, а Classic – силіконовим. На даний момент модель Classic знята з виробництва, а ось Frontier ще активно продається.

У обох моделей на циферблаті є насічки з позначенням хвилин, а з боків – кнопки. Родзинкою смарт-годин є крутиться бічній безель, за допомогою якого можна перемикатися між екранами, перегортати списки, налаштовувати параметри і здійснювати інші прості маніпуляції.

У годин Samsung покоління є міцне фірмове протиударне скло, а внутрішні механізми мають захист від вологи і пилу за стандартом IP68.

часы Samsung Gear S3

Можливості, функціонал, операційна система

Щоб зрозуміти, що краще, варто розглянути обидва гаджета з боку «начинки» і функціональності.

Apple Watch Series 3

Незважаючи на те, що більшу частину команд в новому годиннику виконує Сірі, для простих дій можна використовувати ручне керування шляхом натискання на кнопки або торкання дисплея.

В годиннику встановлена операційна система Watch OS 4. По суті, глобальних змін в технічні характеристики внесено не було, просто додалася пара нових циферблатів, оновилося додаток Workout, покращилися можливості Apple Music (слухати музику тут вже можна без смартфона). До речі, в Workout не тільки змінився дизайн, а й з'явилася можливість синхронізації зі спортивними тренажерами. Також додаток звертає увагу на підвищене серцебиття, аритмію в стані спокою і дає поради щодо активності.

Лікнеп: ТОП-10 найрозумніших годин для великих і маленьких

Samsung Gear S3

Обидві гілки Samsung Gear S3: Classic і Frontier, працюють на спеціальній ОС Tizen версії 2.3 .2. Інтерфейс і логіка цієї операційки дуже схожі на типову смартфону. Тому користуватися годинником дуже зручно. Варто звернути увагу на цей пункт при вирішенні питання, який девайс купити.

Серед достоїнств смарт-годин – матриця Super AMOLED, яка для користувача означає хороше і чітке зображення. У налаштуваннях є функція, яка розміщує на екрані картинку звичайного циферблата замість стандартної заставки.

В девайсе присутні всі звичні стандартні програми: календар, плеєр, погода, записна книжка і галерея. Що стосується спортивної тематики, то в продукції Самсунг зроблений акцент на використання сервісу S Health.

Додатково: Огляд смарт-годин Samsung Gear S3 Frontier Classic – крутіше не буває!

Автономність

Apple Watch Series 3

Незалежно від інтенсивності використання батарея на 273 мАг демонструє хорошу витривалість. Навіть якщо брати по буднях багато дзвінків і повідомлень, заряду вистачає на 2 доби.

В іншому показники автономності мало змінилися. І якщо власник регулярно користується спортивними програмами та постійно синхронізує годинник мобільним телефоном, то гаджет потрібно буде частіше заряджати.

Samsung Gear S3

Якщо треба переглядати повідомлення і працювати з додатками, батареї на 380 мАг вистачить на три дні роботи. А ось в режимі фітнес-трекера, судячи з відгуків, зарядка буде потрібно вже на другу добу.

Також буде цікаво: ТОП-7 найкращих дитячих смарт-годин

зарядные устройства часов Samsung и Apple

Робота Apple Watch з Android-смартфоном

Операційна програма Android завоювала популярність у всьому світі. Тому багато власників телефонів з цієї ОС пишуть: «Порадьте, як змусити Apple Watch з гаджетом на Андроїд?».

Компанія Apple дуже дбайливо ставиться до шифрування і захисту особистих даних, тому всі рекомендації стосуються лише їх ОС, а годинник будуть на сто відсотків функціонувати тільки з епловской технікою.

При спробі підключити їх до Андроїд доступні будуть тільки певні базові функції. Якщо користувача не бентежить таке обмеження, то можна підключити годинник за таким алгоритмом:

  1. Завантажити з Google Play на телефон утиліту Aerlink. З її допомогою будь- девайс на Андроїд безпроблемно працювати з прогами для iOS.
  2. Завантажити на смартфон універсальний помічник BLE Utility.
  3. Запустити Aerlink і активувати iOS.
  4. Увійти в BLE Utility і відкрити вкладку Peripheral.
  5. Прочитати в Aerlink повідомлення про появу нового пристрою, натиснути на нього. Якщо повідомлення не з'явилося, повторити дії, починаючи з пункту №3.

Якщо все зроблено правильно, на годиннику з'явиться інформація про успішне підключення.

часы Apple и Андроид

Можливості Samsung Gear в зв'язці iPhone

Незважаючи на те, що вже є офіційна iOS-утиліта Самсунг, яка дозволяє управляти годинами в зв'язці з iPhone, багато хто воліє синхронізувати їх наступним чином:

  • Установити iTunes на ПК або ноут.
  • Установити на свій комп'ютер програмне забезпечення Gear S3 (вибирати тільки перевірене джерело).
  • Підключити айфон до ноутбука або ПК, активувати iTunes.
  • Перемістити файл потрібної програми в iTunes.
  • Зайти в iTunes, вибрати пункт «програми» і скопіювати Gear S3 в Айфон.

Після того, як настройка буде завершена, необхідно від'єднати Айфон від ноутбука/ПК і натиснути «Дозволити» для запуску програми. Для цього потрібно зайти в параметри смартфона, перейти в «Управління пристроєм» і дати підтвердження на використання сертифіката. Усе! Залишилося тільки запустити додаток, підключивши до нього годинник.

 часы Samsung Gear S3 с Apple iPhone

Корисне: Розумний годинник і смарт-браслети Samsung тепер сумісні з iOS

Ціна

Сьогодні Apple Watch Series 3 коштує в середньому близько 9499 грн (340 $). Мінімальна ціна при цьому – 8499 грн, а максимальна – близько 10 000 грн.

Samsung Gear S3 оцінюється наступним чином:

  • Classic – від 180 до 300 $, в середньому близько 9 000 грн.
  • Frontier – від 200 до 400 $, в середньому близько 8 000-10 000 грн.

Підсумковий цінник залежить від цінової політики посередника і затребуваності гаджета.

Висновок

Однозначно відповісти на питання, який годинник краще – складно. Кожна з порівнюваних моделей смарт-годин має свої позитивні характеристики. Той, кому більше до душі брендована яблучна техніка і її лаконічний дизайн, вибере Apple Watch 3, а шанувальники якості і програмного забезпечення Самсунг будуть раді Samsung Gear S3. Як видно, вирішення питання вибору залежить від індивідуальних переваг і необхідного функціоналу. Якщо хочеться стовідсоткової віддачі, не варто ігнорувати логіку, яка підказує: для Андроїда краще Samsung, а для яблучного девайса – Apple Watch.

Технічна характеристика
Samsung Gear S3 Classic Samsung Gear S3 Frontier Apple Watch Series 3
Захист від пилу і вологи + + +
Заряд батареї 380 mAh 380 mAh 273 mAh
Тип матриці Super AMOLED Super AMOLED OLED
Розмір екрана 1,3 1,3 1,65
Можливість відповідати на дзвінки + + +
Протиударне скло + + -
Наявність GPS + + +
Wi- Fi + + +
Версія блютуз 4,2 4,2 4,2

 

Коментарі
Залиште коментар