Одеса
Не знищити наших усмішок!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Розпошивальна машина: що, як і навіщо – 3 детальні відповіді

Дата публікації: 10.10.2018 14:05
Дата оновлення: 04.06.2024 12:24

Часто майстрині, освоївши на достатньому рівні технічні можливості звичайної швейної машинки, стикаються з поняттям «Розпошивальні машина». Це слово на слуху, як правило, у професіоналів, для яких пошив одягу – бізнес. Але почути його можна і в напівпрофесійної середовищі, коли етап обшива вузького кола клієнтів пройшов, а більш серйозний проект – вже на підході. Стаття розповість про особливості Розпошивальні машинок і допоможе розібратися з необхідністю їх використання.

 Плоскошовна машинка

Що таке Розпошивальні машинка?
 

  Що таке Плоскошовні машинка
 

Якщо подивитися на виворіт футболки, майки або іншого трикотажного або спортивного одягу, можна побачити особливий шов в місцях підгину тканини. Низ, рукава горловина виробів з трикотажу підшивають таким чином, щоб строчка в потрібний момент сунула разом з еластичним матеріалом. Наприклад, коли власник одягу в спортзалі робить вправи. Прошиті на звичайній машинці підгини подібної навантаження не витримують. Таке «непорозуміння» і покликана виправити Розпошивальні машина.

Якщо хочеться смачно і швидко: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні
 
Що цікаво, так це чому її називають саме так. Адже справжня назва – Плоскошовні машина – походить від англомовного словосполучення flat stitch, яке перекладається як «плоский шов».
 
Пристрій спочатку розробили для промислових цілей – обробки великої кількості трикотажних виробів. Вважалося, що вдома така техніка ні до чого. Але виробники все ж оцінили попит на распошивальні машинки, і тепер моделі на кшталт Minerva M3040 можна без зусиль придбати і в Україні.

Як влаштована Розпошивальні машинка?
 

 Як працює Розпошивальні машинка
 

Незважаючи на спорідненість зі звичною швейною машинкою, працює Розпошивальні машина за зовсім іншим принципом. Відрізняється апарат і зовні – на перший погляд навіть модель на зразок Minerva M2000C може здатися громіздкою. Але в порівнянні з промисловими агрегатами, які використовують на великих фабриках, «домашній» варіант – компактний і акуратний.

Працювати під музику – веселіше! Накладні навушники – що це таке і як правильно вибрати: 6 головних критеріїв
 
Основними елементами таких пристроїв, як Minerva M2000PRO, є:

  1. Голки для верхньої нитки. У побутових Розпошивальні машинах їх зазвичай 2-4 – цього достатньо для виконання завдання. У промислових «монстрів» може бути до 12 голок.
  2. Нижній петлітель. Ця металева деталь візуально нагадує гачок і потрібна, щоб створити стібок. Петельник знімає верхні нитки в момент контакту голок з тканиною і повертається у вихідне положення. Коли голки знову проходять через тканину, то захоплюють нитку з петлителя.
  3. Диференціальний транспортер. Щоб трикотаж під час обробки можна було розтягнути або стиснути, в плоськошовних машинках встановлені дві рейки, кожна з яких може рухатися незалежно від іншої.

Корисно знати: Як вибрати швейну машинку?

Для чого використовується Розпошивальні машина?

 Розпошивальні машина і оверлок
 

Щоб вирішити, чи потрібна Розпошивальні машина або можна обійтися звичайною машинкою або ж оверлоком, варто з'ясувати, що вона може. Адже, незважаючи на досить вузьку" спеціалізацію", Розпошивальні машина дозволяє:

  • обробити на професійному рівні краю спортивної та трикотажного одягу;
  • пришити гумку на спортивний костюм або нижню білизну;
  • створити декоративні елементи одягу – стрічки, оборки, тасьму;
  • стачать деталі вироби, залишивши тільки одну робочу голку.

Працювати з комфортом: ТОП-10 кращих кондиціонерів Cooper & Hunter

Для роботи з трикотажем цей прилад – незамінний, адже правильна обробка робить одяг естетичніше і продовжує термін її служби. Але вкрай важливо використовувати тонкі, еластичні і міцні нитки високої якості. В іншому випадку не варто очікувати, що шов вийде без пропусків.
 
Іноді майстрині, добре знайомі з конструкцією і можливостями оверлока, вважають, що Розпошивальні машина – просто його підвид. Насправді, пристрої принципово відрізняються:
 

Особливості
Розпошивальні машина Оверлок
конструкція Голки, петлітель, диференційний транспортер Два петлителя і механізм обрізки
функціонал Обробка низу, горловини, рукавів вироби Обметування краю виробів з різних тканин
Виконує шов в будь-якому місці тканини Обробка виключно краю вироби
Трикотаж і тканини, які сильно тягнуться  
вид строчки  плоский шов Ланцюговий стібок з трьох, чотирьох або п'яти ниток

Розпошивальні машина полегшить обробку виробів тим, хто вважає за краще шити трикотажну або спортивний одяг. Виручить вона і майстринь, які створюють нижню білизну і купальники. Раціональної буде покупка апарату для ательє – процес пошиття істотно прискориться, а товар буде виглядати ще більш презентабельно. При цьому важливо дотримуватися правил експлуатації пристрою, використовувати якісну нитку і своєчасно проводити техобслуговування. Тоді Розпошивальні машина стане надійною помічницею на довгий час.

Коментарі
Залиште коментар