Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ревізії PS5 — що це таке? Детальний розбір 4 ревізій

Дата публікації: 24.07.2024 10:11
Дата оновлення: 24.07.2024 15:30

Sony PlayStation 5 вийшла 4 роки тому, але вона досі залишається однією з найбажаніших покупок. Ігрова консоль за цей час не отримала нового дизайну або pro версії. Однак деякі зміни все ж таки відбулися. Випустили версії Digital і модель Slim, а також різні ревізії PS5.

Яка ревізія ПС 5 краща

У статті розповімо, як швидко визначити ревізію консолі, яка ревізія PS5 краща та яку регіональну модель вибрати.

PlayStation 5 з дисководом VS Digital Edition

Дизайн та технічні характеристики двох консолей практично ідентичні. Єдина істотна відмінність — відсутність дисководу Blu Ray в Sony Playstation 5 Digital Edition. Тому її ціна і вага менші, а габарити компактніші. Ігри купити можна лише у цифровому магазині Playstation Store.

У таблиці наведено плюси та мінуси кожної з версій:

Варіант
Переваги Недоліки
PlayStation 5 с Blu Ray
  • Для встановлення не потрібний швидкий Інтернет.
  • Диски можна продавати або обмінювати.
  • На дисках часто випускаються колекційні та рідкісні видання ігор.
  • Запускаються диски з іграми для Playstation 4
  • Не можна швидко перемикатися між іграми, оскільки потрібен час, щоб змінити диски.
  • Різні патчі, оновлення та DLC виходять у цифровому форматі та завантажуються на консоль через інтернет.
  • Не можна відновити гру зі втраченого або пошкодженого диска
Playstation 5 Digital Edition
  • Приставка прив'язана до облікового запису, на нову консоль можна завантажити всі раніше куплені ігри без повторної оплати.
  • На підписках Playstation та Xbox часто бувають знижки та безплатні доступи до бібліотек ігор.
  • Новинки ігор можна попередньо замовити та завантажити в обліковий запис ще до офіційного виходу, а в день прем'єри, активувати гру.
  • На іграх автоматично встановлюються оновлення та патчі, оперативно усуваються баги.
  • Нижче ціна, менша вага та габарити консолі.
  • Можливість встановлення знімного дисковода
  • Цифрову копію гри не можна перепродати або купити в іншого користувача.
  • Потрібен високошвидкісний інтернет. При повільному з'єднанні гра може завантажуватись від кількох годин до цілого дня.
  • Може скінчиться пам'ять. Доведеться чистити цифрову бібліотеку або докупити гігабайти сховища.
  • При втраті доступу до облікового запису всі ігри пропадають

Більшість ігор для PlayStation випускаються у двох варіантах. При виборі відповідної консолі вирішальними факторами часто стає її ціна, габарити та ревізія.

На замітку: Sony Playstation Portal — огляд дизайну та заліза для новинки 2023 року

Як дізнатися ревізію PS5 за кодом на коробці

Ревізія PS5 — це певна версія консолі, що характеризує відмінності параметрів чи функцій від попередніх серій. Зміни можуть стосуватися зовнішнього вигляду, апаратної та програмної складових. Більш просунуті користувачі можуть відрізнити ревізії PlayStation 5 на вигляд консолі, але краще перевірити серійний номер прямо на коробці.

Дивимося на ревізію ПС5 на коробці

Якщо не знати, які є ревізії PS5, номер може здатися набором незрозумілих цифр. Але він може багато розповісти про консоль.

Як приклад візьмемо такий код моделі — CFI-1208A. Абревіатура CFI — це маркування PlayStation 5. Наступні цифри коду Playstation 5 — ревізії:

  • «12» у коді консолі — це третя ревізія PS5, яка з'явилася у 2022 році. Вона найновіша на цей час і в ній є певні покращення.
  • «11» — це друга ревізія консолі, що вийшла 2021 року.
  • «10» — це перша ревізія, яка з'явилася в момент виходу ПС5 у 2020 році.

Усі ревізії PS5 деякі закордонні продавці маркують у буквеному вигляді: A (перша ревізія), B (друга ревізія), С (третя ревізія). Такий номер ревізії використовується рідше, ніж цифровий.

Регіональні версії PS5

PlayStation 5 випускається у кількох країнах і різницю між пристроями можуть бути значними. Кожний девайс, випущений у певному регіоні, має умови, які можуть обмежувати можливості користувачів і вимагають додаткових дій для коригування роботи. Можна визначити належність PlayStation 5 до регіону-виробника за допомогою серійного номера консолі.

До уваги: ​​перша пара цифр серійного коду відповідає за ревізію, друга — позначає регіон консолі, в якому вона виробляється.

Корейська версія PS5

Консоль, випущена у Кореї, маркується номером «18». Єдине, чим вона відрізняється від інших, — це серійний номер. Всі ігри на ній запускаються залежно від мови облікового запису користувача та коду купленої гри певною мовою. Запитань із блокуванням деяких функцій чи можливостей не виникає.

Китайська версія PS5

PlayStation 5, випущена у Китаї, регіонально заблокована. Запустити її можна лише у відповідний PlayStation Network. Цифровий магазин ігор для китайського регіону дуже обмежений. У ньому можна знайти близько 20 ігор, більшість з яких працюють тільки в китайській PSN та озвучені китайською мовою. Такі жорсткі обмеження спричинені цензурою у Китаї.

Китайська версія PlayStation 5 коштує дешевше — трохи більш як 300 $. Серійний номер маркується «09».

Японська версія PS5

Японська приставка не має таких обмежень, як в китайській, вона працює у всіх регіонах. Середня ціна ігрової приставки 400 $. Серійний номер — «00».

Європейська версія PS5

Відрізняється від інших за серійним номером — «08» або «16». При покупці важливо, щоб на коробку було нанесено маркування EU. У європейській приставці обліковий запис можна зареєструвати мовою вашого регіону. Ціна вища, ніж в азійських моделей.

На додаток: Як встановити на Playstation 5 M.2 SSD: 6 пояснень та покрокова інструкція

Яка ревізія PS5 краща

Перша ревізія вийшла разом із PlayStation 5, і вона була базовою у 2020 році. Характеризується найбільшим радіатором, але знайти таку нову приставку складно.

остання ревізія PS5

2021 року вийшла друга ревізія, яка покращила деякі характеристики консолі. Апгрейд не можна назвати проривним, але дещо покращилося:

  • Зменшилася система охолодження, завдяки чому приставка почала важити на 300 грамів менше,
  • видозмінилася система кріплення підставки, її можна встановити без викрутки.

У 2022 році вийшла третя та остання ревізія PS5. У ній також зменшено розмір системи охолодження, завдяки чому цифрова консоль почала важити 3,4 кг, а з дисководом — 3,9 кг, проти 3,9 і 4,5 кг у першій ревізії.

Також було оновлено процесор моделі на 6-нм Oberon Plus. Проти 7-нм Oberon у 1 та 2 ревізіях, споживає менше енергії. У середньому на 20–30 Вт порівняно з першими двома. Істотного впливу на продуктивність та оптимізацію процесу ігор це не вплинуло.

Колосальних відмінностей між трьома ревізіями PS5 немає. Найновіша підійде тим, кому важлива вага консолі та те, що вона краще охолоджується. В інших випадках можна вибрати першу та другу, нічого при цьому не втративши.

До уваги: ​​ТОП 10 ігор для Steam Deck

PlayStation 5 Slim: що змінилося

П'яте покоління приставки Slim найтонше і найлегше, завдяки чому йому вдалося витіснити стандартну PS5.

Найзначнішою зміною, яка зіграла на користь тонкої консолі, стали зменшені габарити та вага. PS5 Slim без дисководу важить лише 2,6 кг, а з дисководом — 3,2 кг. Розміри версії з оптичним приводом зменшилися з 390х260х104 мм до 358х216х96 мм. Попереду лише два порти USB-C замість USB-A та USB-C.

Кількість пам'яті тонкої моделі більша. Виробник заявляє про 1 ТБ, з яких доступні користувачу 848 ГБ. У стандартній моделі PS5 825 ГБ на SSD, а фактичний об'єм для використання — 667 ГБ.

Модель Slim зовні відрізняється від старих версій. Встановлюється вона під кутом, тому видно бічну панель, розділену на частини. Права бічна панель у Digital версії плоска, а модель з дисководом — опукла.

З мінусів — у комплект постачання більше не входить тримач вертикального положення. Додаткову підставку потрібно докуповувати окремо.

Важливо знати: Що дає PS Plus — 5 варіантів активуватися і відключитися

Яку PlayStation 5 обрати у 2024 році

Найчастіше купують PS5 Slim. У неї більше пам'яті, вона набагато компактніша. Але все-таки, хоч стандартна консоль габаритніша, модель з SSD-накопичувачем надійніша. Якщо розміри не відіграють визначальної ролі та для зберігання ігор все одно потрібно буде докуповувати SSD, можна сміливо брати базову fat версію. Купити найкраще модель з третьою ревізією, оскільки друга вважається менш вдалою, а першу знайти складно.

https://www.shutterstock.com/ru/image-photo/new-console-game-controller-next-generation-2376731925 
Альт: Яку ПС5 краще купити у 2024 році

Вибираючи PlayStation 5, важливо розібратися, які характеристики приставки в пріоритеті. Всі консолі п'ятого покоління схожі між собою, проте важливими відмінностями є габарити, вага, наявність або відсутність дисководу. Все це впливає на ціну та мобільність пристрою. Тож вибір за вами.

На додаток: Яку PS5 вибрати — порівняння та аналіз 6 відмінностей

Коментарі
Залиште коментар