Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг кращих перегонів для Соні Плейстейшн 4 — 5 класних ігор 2023 року

Дата публікації: 18.05.2021 08:33
Дата оновлення: 23.11.2023 13:42

Перегони викликають азарт. В реальному житті далеко не кожен може дозволити собі поїздити навіть на картингу, а маючи консоль, відчути себе Шумахером біля керма зможе кожен охочий.

У цій збірці — 5 найкращих автосимуляторів, що вражають реалістичністю, адже зовнішність машин і управління опрацьовані на «ура». Всі ігри в рейтингу підходять для PS4. Але не кожна з них — ексклюзив: є варіанти, які сумісні з іншими платформами.

Project Cars 3

Цей автосимулятор задає драйв завдяки своїй аркадності. Гравець все ще може проводити тонке налаштування авто, але виграти заїзд можна навіть без тюнінгованого «залізного друга». Головне — призвичаїтися до управління.

гра Project Cars 3

У Project Cars 3 чотири особливості:

  • Варіативність режимів
    Шанувальники «покопатися в залізі» можуть змінювати деталі, аж до свічок та колодок, відстежуючи як вони впливають на швидкість і керування. Любителі «вибрав і поїхав» можуть обмежитися базовим вибором «автомат чи механіка» і залишити все за замовчуванням.
  • Можливість створити свій заїзд
    Можна як дертися по кар'єрних сходах, так і підлаштувати заїзд під себе у швидкій грі.
  • Динамічна зміна погоди
    У класичній версії гравець міг вибрати умови на трасі, тепер вони змінюються під час заїзду. І це ускладнює управління.
  • Незвична система отримання нових авто
    Необов'язково приходити першим — досить виконувати поставлені завдання.

Гра підійде для тих, хто любить перегони та обожнює експерименти, але не хоче напружуватися. Вона все ще реалістична, і при цьому в неї легко грати навіть тим, хто тільки познайомився з жанром гоніння.

Мобільні веселощі: ТОП 10+ безплатних ігор на Android: гаряче рубилово забезпечено

DriveClub

У базовій версії DriveClub 2021 доступний великий тур, що складається з 5 мінітурів. Всього в грі налічується 225 основних завдань та 45 бонусних заїздів в рамках турне Startline.

гра DriveClub

Також присутні кілька одиничних режимів:

  1. Гонка
    Потрібно прийти першим до фінішу серед всієї групи.
  2. Заїзд на час
    Потрібно встигнути в обмежений час.
  3. Драфт
    Ефектне ковзання на поворотах.
  4. Спринт
    Треба подолати всі «точки» в стислий термін.

Пройшовши всі рівні, гравець отримує технопарк з 45 машин. Якщо хочеться отримати додатковий контент (22 додаткових тури, режим гри на мотоциклах та 3 бонусних байкерських тури), доведеться попотіти. Потрібно знайти DLC (доповнення) Driveclub Bikes та Driveclub Season Pass і купити їх в онлайн ритейлерів. Завантажити безпосередньо з магазину PlayStation не вийде, колишня команда розробників пішла працювати в іншу студію.

Сама гра вражає своєю фотореалістичністю. Вона сподобається тим, хто не любить агресивну їзду. Суперники тут лояльні, не збивають зі шляху, а якщо гравець спробує «покалічити» авто конкурента, йому влетять штрафні санкції. Запаморочливі види та динамічна зміна часу доби виглядає чарівливо — так і хочеться зупинитися, і помилуватися шедевральними світанками та заходами сонця.

Топ-якість: ТОП-30 кращих ігор на Sony Playstation 4 — рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки (2022)

F1 2020

Один з кращих автосимуляторів на PS4 радує відсутністю докучливих мікротранзакцій та якістю, що зростає з року в рік. Управління залишилось таким же, як в класичному F1 2018. І це хороша стратегія — раз управління подобається мільйонам гравців, навіщо «ламати, аби щось будувати».

гра F1 2020

Серед особливостей — п'ять основних.

  1. Легкий режим 
    Суперспрощений режим створення та тюнінгу авто. Рівні гри не відрізняються своєю суворістю.
  2. Режим «Моя команда»
    Тепер можна створити не тільки головного пілота, а також команду і разом з нею проходити «розширену» варіацію кар'єри, замислюючись про менеджмент, спілкування зі спонсорами та розробки.
  3. Режим розділеного екрана
    Останній раз його бачили у 2014 році. Тепер же знову можна грати удвох на одному телевізорі.
  4. 2 нових траси
    Ханой відрізняється швидкісними прямими та незвичайними поворотами. Зандворт став швидше, у нього з'явилося нове покриття, змінилися пропорції зон та кути нахилу.
  5. При спілкуванні з журналістами доведеться замислюватися над відповідями
    Кожне слово, адресоване «акулам пера», змінює ігрові події.

Нова версія Формули 1 продовжує нести прапор «однієї з кращих перегонів для PS та ПК». Причина проста — розробники залишають те, що сподобалося гравцям і поступово розширюють всесвіт, не ускладнюючи його. Саме тому гра подобається не тільки фанатам гонитви, а і тим, хто вперше сів за ігрове кермо.

Піу-піу: Рейтинг 10 найбільш популярних ігор-стрілялок на PS4 і інші платформи

DiRT 5

Найбільш «брудна» гра з добірки! Нарешті розробники серії «Дьорт» пройшли кризу самовизначення. Якщо в DiRT 4 вони намагалися зробити все і відразу, тут не буде невиразних ралі з розсипом правил, а тільки добротні перегони на різноманітних машинах.

гра DiRT 5

Від минулої частини відрізняється наступними особливостями:

  1. Яскравий саундтрек і візуал
    Якщо DiRT 4 була приглушеною у всіх сенсах, тут повернулися до класичної естетики DiRT 2.
  2. Більше «життя» в сюжеті
    Після кожної гонитви включається подкаст, де обговорюються основні моменти заїзду.
  3. Нова фізика
    Гравець відчуває на собі кожну купину та перенесення ваги. Навіть легке натискання на педаль може вплинути на результати гоніння.
  4. Більш «живі» суперники
    Вони б'ються, повертають та підрізають тоді, коли зовсім не чекаєш. Іноді заїзди перериваються груповими аваріями.
  5. Режим Pathfinder
    Гравцю дається неймовірно примхливе баггі, в якому йому доведеться брати штурмом пагорби, гори та складні дороги.

Ця гра явно сподобається всім шанувальникам аркадних перегонів. Тут не вийде пропрацьовувати сотні тонких налаштувань авто, зате є можливість стати перегонником на найкрасивіших трасах світу.

На замітку: Найочікуваніші ігри 2022: 10 захопливих історій для будь-якої платформи

Gran Turismo Sport

Попри те, що ця гра побачила світ ще у 2017 році, вона все ще популярна у 2022. У неї є великі шанси залишитися в ТОПі перегонів навіть у 2022. А все тому, що тут відчувається любов Polyphony Digital до автосправи.

гра Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport виділяється такими особливостями:

  • Відсутність режиму кар'єри 
    Тільки перегони. Тільки хардкор. Не потрібно чекати, поки в кар’єрі щось розблокується — майже все доступно відразу.
  • Продумана школа навчання
    Ігрова фізика складна та реалістична. Школа вчить тонкощам і «дарує» машини.
  • Детальне налаштування 
    Тут можна виставити «асистента» та автоматичну коробку передач або морочитися з апгрейдом авто самостійно. Як показує досвід, якщо кастомізувати авто самому, шанси на перемогу стають вище.
  • Поведінка в мультиплеєрі впливає на проходження
    Чим більше гравець буде лихачити, тим нижче його рейтинг. І тоді він виявиться в лізі з такими ж далеко не чесними гравцями. Хороша поведінка заохочується. Гравець буде потрапляти в заїзди до справжніх «джентльменів».

У грі відмінні перегони та міжнародні чемпіонати. Головне — поводитися з іншими так, як хочеться, щоб вони поводилися з вами. І тоді Gran Turismo стане однією з найулюбленіших автоісторій!

Якщо все ще не зважилися, яку з ігор звантажити на свою консоль, ознайомтеся із загальною таблицею порівнянь. Зіставивши гри пліч-о-пліч, легше зрозуміти, до чого «лежить душа».

Параметр
Гра
  Project Cars 2 F1 2020 Gran Turismo Sport DiRT 5 DriveClub
Дата релізу 24 серпня 2020 6 липня 2020 17 жовтня 2017 6 листопада 2020 7 жовтня 2014
Платформи PS 4, Xbox One, Windows, Android PS4, Xbox One, Windows PS4 PS4, PS5, Xbox One, Xbox X, Xbox S, Windows, Stadia PS4
Онлайн-режим Так Ні
Точне налаштування Так Ні
Спрощене налаштування Так Ні
Фото-режим Так Ні
Динамічна зміна погоди Так Ні
Режим кар’єри Гравцю потрібно концентруватись не на перемозі, а на виконанні поставлених задач Доведеться працювати не тільки перегонником, а і менеджером — кожен вибір в режимі кар'єри й кожна відповідь після гонитви впливає на ігрові події Гра заохочує хорошу поведінку в кар'єрному режимі та мультиплеєрі. Чим гірше поводиться гравець — тим більше серед суперників «лихачів» Мінімальний. Після кожної гонитви включається подкаст з подіями, але він особливо не впливає на кар'єру Ні

Саме ці історії є ТОП 5 перегонів на PS4. Яку з них вибрати — вирішуйте самі, базуючись на любові до тонких налаштувань чи простоті управління.

Чесний огляд: Red Dead Redemption 2 — огляд, Або чому моя оцінка 9,5 з 10

Коментарі
Залиште коментар