Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг бездзеркалок — ТОП 10 апаратів для новачків та професіоналів

Дата публікації: 18.06.2024 16:45
Дата оновлення: 18.06.2024 16:45

Професійне фотографування вже не настільки затратне для пересічного поціновувача. Знайти 100500+ камер початкового рівня за ціною від $600 — не проблема навіть для «ламера» в оптиці. У пріоритеті моделі з передовими технологіями, без Bluetooth та NFC ніяк. 

огляд кращих бездзеркалок

Підковані покупці враховують мегапікселі, наявність режимів «Макро» та «Панорамне знімання». Розберемо ТОП 10 бездзеркальних фотоапаратів, які мають функції повноцінних дзеркалок. Невеликий гайд дозволить новачкам визначитись з бюджетом для старту, професіоналам — вдало підібрати байонет чи процесор.

Корпус CANON EOS RP

Компактний та легкий апарат. Завдяки тому, що передача кольору ідеальна на 99% знімків, повнокадрова камера зі змінною оптикою підкорила серця мільйонів професіоналів. Модель з роздільною здатністю 26,2 Мп потрапила на ринок у лютому 2019 року, виробник здивував матрицею Dual Pixel CMOS AF FF. 

Canon EOS RP 

Молодший брат EOS R зменшений у розмірах, хоча все ще належить до повнокадрових бездзеркалок. Відмовившись від all-in-one рішень «у коробці», японці пропонують примочки опціонально. Завдяки грамотному підходу, ціна базового набору знизилася. 

Враховуючи бюджетність, технічні відмінності Canon EOS RP вражають:

  • Вага (з батарейками) — 485 г;
  • корпус — магнієвий сплав/пластик;
  • відео — 4K, 25 кадрів за секунду;
  • чутливість автофокусу — до -5 EV;
  • порти: Mini HDMI, micro USB 3.1 Type C;
  • буфер на 50 RAW-файлів; 
  • є мініджек для мікрофона. 

Через компактність виробнику довелося встановлювати новий акумулятор. Замість LP-E6 використано зменшений LP-E17 з заявленим ресурсом у 250 фотографій.

SONY Alpha a6100

Недорога модель з Wi-Fi та NFC, розроблена для фотографів-початківців. Вбудований TFT дисплей на 3 дюйми повертається на 180 градусів, що ідеально для любителів селфі та портретних знімків.

Sony Alpha A6100

Керувати камерою можна віддалено, як і надсилати фотографії на комп'ютер або Smart TV. З APS-C та роздільною здатністю 24 МП вдасться зафіксувати максимум деталей, навіть якщо головний виклик фотографа весілля чи вечірка. Інші особливості Sony Alpha 6100:

  • Рік випуску — 2019, серпень;
  • вага (з батарейками) — 396 г;
  • відео — 4K, 30fps;
  • OLED-видошукач на 1,44 млн;
  • USB-зарядка;
  • компоненти — пластик, алюміній.

Розташування кнопок залишилося як в A6000, маркування С1 і С2 поміняли місцями. Зліва — порти USB та HDMI, як і міні джек. Місткість батареї складає 1020 мАг, чого вистачає на 400+ знімків. Не всі найкращі бездзеркалки мають подібну продуктивність.

Фотографам на замітку: Як під'єднати фотоапарат до комп'ютера: 2 технології

PANASONIC DMC-G7

Серія G була стартовою у японської корпорації з Кадома. PANASONIC DMC-G7 — сьома модель у грядці апаратів, які почали підкорювати ринок з 2008 року. Розумний автофокус робить обладнання ідеальним для кінематографістів, оптика підійде як резервний пристрій для B-roll.

PANASONIC DMC-G7

Фотопристрій отримав нову 16-мегапіксельну матрицю та можливість знімати 4K відео. Виробник інтегрував автофокусування з технологією DFD та механізмом самоочищення матриці за допомогою ультразвуку. Професійна оптика порадує наступним:

Матриця 
17,3 х 13 мм (4/3) Live-MOS, 4:3
Адаптери об'єктивів DMW-MA1, DMC-MA2M, DMC-MA3R
Серійне знімання 13 фотографій для RAW, до 100 JPEG знімків

Корпус фотокамери виконаний із пластику топ якості. Зручна ручка, мала вага, швидке автофокусування та 2 диски налаштування забезпечують ідеальний комфорт. Поворотний екран дозволяє знімати автопортрети та працювати у різних положеннях без необхідності лягати на землю. 

NIKON Z30

Випуск NIKON Z30, анонсований на 29 червня 2022 року, був орієнтований на відеоблогерів. Виробник покращив ергономіку, додав поворотний екран та якісний мікрофон, передбачив можливість підключення зовнішнього пристрою для запису звуку. В модель додали слот для карти SD, формату UHS-I. 

Діапазон ISO: 100–51 200. Підтримується безперервне знімання на 11 fps з автофокусуванням та визначенням експозиції. По суті, Nikon Z30 — вдосконалений Z50, але без видошукача. У «тридцятку» упаковані ті самі можливості, корпус доопрацьований:

  1. Кнопка видалення фотографій перенесена до лівої частини задньої панелі.
  2. Додано тригер керування режимом експозиції.
  3. Екран став компактнішим (3 дюйми проти 3,2 у попередника).
  4. Кнопкам лупи надали фізичної форми.

Функції, що дозволяють вести потокову передачу, — причина переходу професіоналів зі смартфона на гібридний об'єктив Z30. В цьому плані Нікон тримає лідерство. Компанія пропонує наступні програмні рішення для поціновувачів своєї оптики: 

Інструмент
Застосування
SnapBridge  Можливість редагувати та обмінюватися знятим контентом через кишеньковий пристрій
Creative Picture Controls  Ефекти для фотографії та відео прямо в камері Нікон

Z30 потрапив у ТОП беззеркалок заслужено. Порадує APS-C з роздільною здатністю 20,2 МП та механізм обробки Expeed 6. Заявлена ​​автономність — 2 години відео при живленні від USB. 

Обираємо фототехніку: Що краще — відеокамера або фотоапарат: 5 показників якості для вдалого знімання

Canon EOS 80D

Камера середнього класу, випущена у 2016 році. Завдяки APS-C зі збільшенням 1,6x видошукач захоплює найдрібніші деталі. Фоторушниця серії 80D має 24-мегапіксельний датчик та покращені характеристики ISO.

CANON EOS 80D

Команда Кенон зарекомендувала себе як «консервативний новатор». Меню апарата залишилося логічним та простим в плані навігації, інтегрована система Live View (DPAF). Обладнання створювалося з орієнтацією на ентузіастів, які потребують широкого діапазону автофокусування. У рейтинг бездзеркалок оптика потрапила завдяки наступному:

  • 100% охоплення видошукача з пентапризмою;
  • 45-точкова система розпізнавання;
  • серійне фільмування — 7 fps;
  • підтримка Dual Pixel; 
  • буфер для RAW матеріалу на 25 знімків;
  • витримка — від 1/8000 до 30 sec.

Заявлений термін служби затвора — 100 000 циклів. У комплекті нова батарея LP-E6n, хоча камера сумісна зі стандартними акумуляторами класу LP-E6. Японські інженери додали RGB+IR датчик вимірювання експозиції. Справжній сюрприз — підтримка NFC поряд із традиційним Wi-Fi. 

Fujifilm X-S10

Виробник зібрав модель на базі X-T30 та X-H1, поєднавши ефективність першої, дизайн та вбудовані функції — другої. Версія X-S10 найкомпактніша в лінійці. Любителям кастомних режимів експозиції розблоковано доступ до опції Auto Film Simulation. 

Fujifilm X-S10

З X-S10 професіонали не матимуть творчих обмежень. Головна фішка — інструмент Velvia для фільмування насичених об'єктів. Є Classic Chrome/Negative, який у пріоритеті у любителів ретро-стилю. Контрастний чорно-білий матеріал можна допрацьовувати Acros фільтрами.

Японські інженери не забули про управління, додавши сенсорний екран з роздільною здатністю 2,36 мільйона пікселів та збільшенням 0,62x. Вибір дотиком комбінується з автоматичним затвором, порт USB-C перетворюється на роз'єм для навушників. У наборі органів керування, розташованих на верхній панелі, 3 диски;

  • Джойстик, що замінює чотирипозиційний селектор;
  • програмовані кнопки;
  • регулювання ISO.

Апарат підтримує бездротовий контроль для спалаху. Регулюється потужність, компенсація, положення та масштабування. Порадує 5-осьова стабілізація зображення та можливість зробити 325 знімків на одній зарядці. Після підключення до ПК через USB оптика працює як вебкамера.

Початківцям: Обладнання для фотографа: ТОП 5 найнеобхіднішого

SONY Alpha a7 II Body

Повнокадрова бездзеркалка стала четвертою в лінійці Sony A7, зібрана на базі 24-мегапіксельного Exmor CMOS та процесора Bionz X. Підтримка гами S-Log 2 зі збереженням dynamic range незамінна при постобробці та спрощує корекцію кольору. Максимальна роздільна здатність — 4000 x 6000 пікселів. 

SONY Alpha a7 II Body

Гібридний автофокус з 25 точками визначення контрасту та 117 для фази — вагомий аргумент на користь даної оптики. Інженери Соні догодили любителям потокової передачі матеріалу. Підтримка кодека XAVC S забезпечує оптимальну швидкість в 50 МБ/с. 

За допомогою a7 II неможливо відстежувати рух, але є функція розпізнавання людей. Детекція очей доступна у режимі AF-S, працює не з усіма об'єктивами. Формати відео — AVCHD та MP4. При збереженні фото максимальна гнучкість: 

  • RAW (14-розрядний файл, нестиснений);
  • JPEG (стандартна, висока та надвисока якість).

Особливі плюшки — серійне знімання на 5 fps та 0,5-дюймовий видошукач OLED на 2,4 мільйона пікселів. Діапазон ISO варіюється в межах 100-25600. Передача зображень на Android або мобільні пристрої iOS можлива через Play Memories від Соні.

CANON EOS R6 Body

Революційна CANON EOS R6 Body+ адаптер кріплення EF-EOS R, з потужною багатовісною стабілізацією та ефективною чутливістю до 102 400. Надійна CMOS-матриця на 20,1 МП, 10-бітний вихід HDMI та підтримка відео 4K — все, що потрібно для старту. Хоча це тільки вершина айсберга, «під капотом» апарата чудова якість зображення та блискавичне фокусування. 

CANON EOS R6 Body

Збираючи обладнання, японські інженери зробили ставку на ШІ, балансуючи між швидкістю обробки матеріалу, продуктивністю відеознімання та портативністю моделі. При детекції об'єктів, людей, тварин та машин сенсор справляється «на тверду п'ятірку». Професіонали оцінять наступне: 

  1. Фільмування до 20 fps з електронним затвором, 12 fps — з механічним.
  2. Full HD без передискретизації.
  3. Камера оснащена маркерами формату, горизонтальними та вертикальними.
  4. 1053 точки фокусування.
  5. Акумулятор LP-E6 дозволить зробити 600+ знімків за стандартом CIPA.

Подвійні слоти для карток SD UHS-II — особлива фішка R6. При серійному зніманні матеріалу RAW контент групується. Перегляд колекції доступний після натискання на мініатюру. Подібна ергономіка незамінна для досвідчених користувачів.

Рекомендуємо до прочитання: Як вибрати об'єктив для фотоапарата

SONY Alpha a6400 Body

Компактна бездзеркалка зі змінною оптикою та матрицею формату APS-C випущена у 2019 році. Універсальна фотокамера SONY Alpha a6400 з функцією HLG ідеальна для сімейних документалістів. Якість відтворення HDR на сумісних телевізорах вражає. Опціонально модель комплектується зум-об'єктивами на 18-135 мм або 16-50 мм f/3,5-5,6.

SONY Alpha a6400 body

Модель славиться ефективною реалізацією автофокусування та простотою управління. Видошукач на 2,36 мільйона пікселів та з 0,7-кратним збільшенням. Оптика здатна записувати 4K (3840 x 2160) зі швидкістю 25 fps без обрізки поля зору. Ключові характеристики апарату:

Матриця 
Діапазон ISO  Запас акумулятора HDMI  Віддалене управління 
24 МП 100-32000 410 фотографій на одному заряді (за CIPA) мікро  PlayMemories Mobile для Android та iOS

Компактний корпус ідеальний для туристів. Простота управління, надійні компоненти, вологозахист та пилозахист дозволить сконцентруватися на матеріалі. Система автофокусування з чутливістю до -2EV покриває 84% кадру. 

PANASONIC 0DC-TZ200

Кармана Travel Zoom версія від Панасонік з об'єктивом на 24-360 мм, 15-кратним оптичним зумом та механічним кільцем управління. Виробник вбудував LVF з роздільною здатністю 2,33 мільйона точок та збільшенням 0,53x. Фокусується від 3 см, що ідеально для любителів предметного знімання.

PANASONIC 0DC-TZ200

Продумана архітектура дозволила апарату потрапити до ТОПу бюджетних бездзеркалок. «Під капотом» безліч програмних фільтрів, що дозволяють погратися з матеріалом. Автономність не вражає — 370 фотографій на одному заряді. 

DFD захоплює об'єкт за 0,1 секунди, є функція Focus Peaking. Екран на задній панелі стаціонарний, але сенсорний. Обмін матеріалом можливий через Wi-Fi або Bluetooth версії 4.2 LE (Low Energy). 

Компактні беззеркалки — відмінний вибір для фотографів, які віддають перевагу портативності більш ніж автономності. Перш ніж приймати рішення про покупку, новачкам важливо розібратися в потребах та уподобаннях. Тільки так вдасться знайти на 100% правильну модель з оптимальною продуктивністю. 

Цікава стаття: Як перевірити пробіг фотоапарата — 6 вичерпних тез та поширені методи

Коментарі
Залиште коментар