Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг індукційних плит: 5 настільних плит для дому

Дата публікації: 30.12.2020 19:01
Дата оновлення: 31.05.2024 13:13

На дачі, в гуртожитку, в офісі, та в будь-якому місці, де немає можливості встановити стаціонарну плиту знадобляться настільні індукційні моделі.

Рейтинг индукционных плит

Вибір варіантів великий. Пропонуємо не ходити навколо та навколо, а відразу ж вивчити рейтинг індукційних плит.

Цікава стаття: Індукційна плита або газова – що краще вибрати: 5 підводних каменів

Sencor SCP3201GY

Стильна міні-варильна поверхня. Модель 1 конфорку у класичному чорному відтінку. Гладка робоча зона зі склокераміки відрізняється механічною міцністю, служить довго та безвідмовно. Жирні плями, патьоки та інше без клопоту видаляються з поверхні вологою губкою. Плитка стійко стане на будь-якій площині завдяки упору з ковзаючих ніжок.

Настольная индукционная плита Sencor SCP3201GY

Плюси SCP3201GY:

  1. Легкість керування – сенсорні кнопки реагує з першого дотику, можна виставити потужність, t готування (60-240° C) і докрутити параметри за допомогою механічної ручки керування.
  2. Не можна обпектися – у процесі готування гріється лише посуд, поверхня навколо не гаряча.
  3. Автоматичне відключення – не переживайте, якщо забули вимкнути плиту, вона сама це зробить при невикористанні протягом двох годин.
  4. Наявність таймера – можна встановити час приготування від 1 до 180 хв. та займатися своїми справами. Плита вимкнеться без втручання користувача.
  5. Економічна витрата електроенергії – протягом декількох хвилин доводить воду до закипання і не витрачає зайві кВт.

ЗА допомогою звукового сигналу плита повідомить про необхідність зняти посуд з поверхні, про використання невідповідної ємності, закінчення готування по таймеру та ін Вентилятор у нижній частині корпусу починає працювати при включенні приладу і не дає йому перегрітися.

Ціна електричного варильного пристосування від Sencor доступна навіть за обмеженого бюджету покупця.

Мінуси:

  • лише 1 конфорка – тобто відразу перше, друге і компот готувати не вийде;
  • є обмеження по посуду – підійдуть ємності, у яких розмір дна від 120 до 190 мм.

Господаркам на замітку: Чим і як правильно мити плиту з нержавіючої сталі – 3 основних правила

Ardesto ICS-B218

Двоконфорковий варіант з індукцією. Компактна прямокутна підлоговадійно розміщується на будь-якій горизонтальній поверхні. Ніжки нековзні. Робоча керамічна зона (міцне, загартоване скло). Поверхня холодна на дотик і нагрівається лише під посудом.

Настольная индукционная плита Ardesto ICS-B218

Особливості ICS-B218:

  • Різні за потужністю конфорки – в залежності від особливостей страви, що готується, можна вибрати маленьку на 1300 або більшу на 1800 Вт конфорку.
  • Сенсорне керування – ніяких механічних кнопок, що виступають, тільки гладка, рівна поверхня. Під кожною конфоркою можна вибрати температуру (60-240°C), налаштувати час, збільшити/зменшити потужність (від 1 до 10).
  • Режим" Бустер" – дозволяє на короткий час багаторазово збільшити потужність конфорки, наприклад, якщо потрібно швидко розігріти страву.
  • Є таймер – дозволяє встановити час гасіння, варіння або смаження до 180 хв, потім плитка автоматично вимкнеться.
  • Безпека використання — передбачена можливість блокування панелі, щоб не можна було натиснути на сенсорні кнопки під час Приготування. Плитка самостійно вимикається при невикористання протягом кількох годин. Якщо на поверхню встановити порожню каструлю або рідину з неї википіла, пролунає звуковий сигнал.

Недочеты:

  • Не підходить для ємностей з дном менше, ніж 12 см, тобто для підігріву невеликої турки така модель не підійде. Зате Дозволяє готувати в досить великих каструльках і сковорідках діаметром до 26 см;
  • не підходить для ємностей із закругленим дном.

Придатні ємності для індукції: Вибір чавунного посуду: 10 нюансів, які бажано знати

Ardesto ICS-B118

Компактний варіант на одну конфорку, поміститься навіть на маленькому кухонному стіл. Корпус у нижній частині із міцного легкого пластику. Варильна зона – гладка, практична і не нагрівається склокераміка. Плита включається після встановлення посуду. Гріється тільки денце ємності. Пристрій витримує навантаження до 15 кг.

Настольная индукционная плита Ardesto ICS-B118

Плюси ICS-B118:

  • Сенсорна панель розташовується під конфоркою. Швидко реагує на дотики, що дозволяє змінити потужність в межах 200–1800 Вт, температуру з 60 підняти до 240°C.
  •  
  • Швидкий розігрів їжі – режим «Бустер» моментально збільшує до максимальної потужність плитки (на 3 хвилини) і дозволяє швидко нагріти воду, підігріти страву та ін. -180 хв. і можете не переживати, що картопля перевариться або википить бульйон, поки ви зайняті справами.

Плиточка хоч і невелика, але захищена і від перепадів напруги, і від перегріву. Є автовідключення за 2 години. Панель керування можна заблокувати одним натисканням зображення замочка, а якщо трохи довше потримати кнопку – ICS-B118 розблокується.

Мінуси:

  • конфорки – тільки одна;
  • вентилятор – за відгуками користувачів, досить галасливий.

Зате це один із мегабюджетних варіантів у рейтингу настільних індукційних плит.

Ardesto ICS-B216

Двох конфорочна індукція з сумарною потужністю 2900 Вт. Чотирикілограмова модель має прямокутну форму. Конфорки розміщені вертикально, за рахунок чого плитка займе мінімум місця.

Настольная индукционная плита Ardesto ICS-B216

Позитивні ЯКОСТІICS-B216:

  • Комбіноване керування – в нижній частині робочої зони розташовані сенсорні кнопки on/off, потужність, t і таймер (для кожної конфорки окремі налаштування). ЗА допомогою поворотних перемикачів можна зменшувати/збільшувати температуру та потужність.
  • 2 вертикальні конфорки – на 1300 і 1600 Вт, дозволяють ефективно використовувати енергію, вибираючи індукційну зону в залежності від необхідності готування певної страви, підігріву води і т. д.
  • Таймер до 180 хв. – потрібно враховувати, що при натисканні на таймер плита автоматично перейде на максимальну потужність. Потрібно не забувати, після виставлення часу відрегулювати цей показник.

Через 2 години після приготування ICS-B216 автоматично вимикається. Не вмикається, доки на неї не встановлять відповідну ємність.

Недоліки:

  • немає буст-режиму – враховуючи потужність конфорок, розігрів/готування їжі і так відбуваються досить швидко;
  • відсутня" замочок" на панелі керування – не передбачено блокування кнопок.

Підбірочка: Топ-7 електроплит зі склокерамічною поверхнею

Ardesto ICS-B217

Лаконічна та компактна варильна поверхня, що складається з конфорок та сенсорної панелі керування. Нічого зайвого в дизайні. Пластиковий прямокутний корпус із акуратно округленими торцями. Зверху – загартоване скло.

Основна фішка – дві горизонтальні конфорки, які можуть працювати одночасно або по черзі (для кожної доступні індивідуальні налаштування).

 Настольная индукционная плита Ardesto ICS-B217

Ще плюси ICS-B217:

  • Реагує тільки на посуд – конфорка починає грітися, якщо на неї поставити відповідну ємність, в іншому випадку вона не включиться або видасть помилку на екрані.
  • Легко розібратися з керуванням – фізичних перемикачів немає. Користувачам доступний базовий набір сенсорних кнопок: увімк./вимкн., «+» та «-» для регулювання температури, потужності, часу та меню.
  • Дві конфорки різною потужністю – одна на 1300 Вт, інша – на 1600 Вт. Мінімум ват на обох – 200, знадобиться, наприклад, якщо потрібно «Втомити» страву. Усього доступно 10 налаштувань потужності.

Ця настільна індукційна плита в рейтингу захищена від перепадів напруги та від перегріву пальника. Через дві години бездіяльності автоматично вимикається. Можна запрограмувати плитку на відключення за таймером: від 1 до 180 хв.

Минуси:

  • відсутня режим Booster,
  • не можна заблокувати кнопки під час готування.

Перед підбиттям підсумків, згадаємо основні характеристики індукційних плит у рейтингу:

Модель
Кількість конфорок Управління Робоча поверхня Діаметр посуду (см)
Sencor SCP3201GY 1 сенсорне + механічна ручка склокераміка 12–19
Ardesto ICS-B218 2 сенсорне склокераміка 12–26
Ardesto ICS-B118 1 сенсорне склокераміка 12–26
Ardesto ICS-B216 2 комбіноване склокераміка 12–26
Ardesto ICS-B217 2 сенсорне склокераміка 12–26

Всі 5 претендентів від виробників «Сенкор» і «Ардесто» можуть похвалитися ручним регулюванням потужності, температури і часу готування. Одна конфорочні моделі обійдуться трохи дешевше, ніж варіанти на 2 конфорки. потрібно робити вибір, виходячи з кількості їдків та об'ємів приготування. До якості претензій немає. Залишається визначитися, який спосіб керування зручніший для вас, чи потрібне блокування кнопок, режим Booster і яке розміщення конфорок більше подобається: горизонтальне або вертикальне.

Читайте: Топ-10 виробників кухонних плит: вибираємо свого лідера

Коментарі
Залиште коментар