Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг кормів для собак — 10 виробників з хорошою репутацією

Дата публікації: 27.02.2024 14:11
Дата оновлення: 27.02.2024 14:11

Щоб улюбленець добре почувався, необхідне харчування, що відповідає його віку, породі, стану здоров'я тощо. Розглянемо сухі найкращі корми для собак з корисним складом і високою якістю. У цьому ТОП 10 кормів для собак представлений суперпреміум, холістик і преміум — ті, що приносять користь тваринам. 

сухий корм для собак

ТОП кормів для собак: таблиця з рейтингом

Назва корму
Ціна Клас
Brit Premium від 166 грн/кг преміум
Carnilove від 486 грн/кг холістик
Purina One від 226 грн/кг суперпреміум
Monge від 376 грн/кг суперпреміум
Brit Care від 271 грн/кг суперпреміум
Josera від 288 грн/кг суперпреміум
Profine від 297 грн/кг суперпреміум
Savory від 338 грн/кг холістик
Pro Plan від 321 грн/кг суперпреміум
Dog Chow від 160 грн/кг преміум

Brit Premium

Це повнораціонний кращий сухий корм для собаки. Складається з натуральних інгредієнтів, які добре засвоюються в організмі вихованця. Білок у великих кількостях: 50% корму — це м'ясо курки або ягняти. Рекомендується годувати цим складом активних собак, оскільки витримано оптимальний баланс білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів, необхідних для підтримки здоров'я.

В асортименті Brit Premium є корми, призначені для цуценят, дорослих і літніх чотирилапих. Виробник враховує особливості міні та максі порід. Пропонує провіант для собачок із проблемним травленням.

корм Brit Premium в пакуванні

Серед переваг Брут преміум виділяють якість інгредієнтів: використання першосортного м'яса, ненасичених жирів, органічних мікроелементів, L-карнітину для хорошої поживності корму. При регулярному споживанні собака швидко насичується енергією. Корм сприяє здоров'ю шкіри, шерсті, зубів і кісток завдяки збалансованому вмісту омега-жирних кислот, кальцію та інших елементів. 

Наявність у складі зелених губчастих мідій і панцирів раків сприяють зміцненню суглобів, зубів і скелета вихованця. Для поліпшеної роботи імунної системи, складова провіанту на травах, куркумі та фруктах, багатих на вітаміни. Щоб не вироблялися вільні радикали, корм містить антиоксиданти у вигляді ромашки, чорниці, екстрактів фруктів. Чимало власників відзначають, що їхні собаки добре сприймають корм Brit Premium на смак.

На замітку: Як вибрати корм для собаки: 7 підказок

Carnilove

Бренд позиціює себе як виробник збалансованого харчування, близького до природного раціону хижаків. Вважається одним із найкращих кормів для собак, оскільки розроблений з урахуванням початкових харчових потреб. В основі 70% риби та м'яса диких тварин: оленя, дикого кабана, страуса. Решта 30% — овочі, лікарські трави та лісові ягоди. 

Carnilove

Зернові та картопля у складі відсутні, тому Carnilove можна сміливо пропонувати песикам із проблемним травленням та алергією на ці інгредієнти. Корм без штучних консервантів, підсилювачів смаку і кольору. При регулярному харчуванні Карнілів собачники помічають у своїх улюбленців гарний стан нервової системи, шерсть має блискучий і красивий вигляд. Єдине, для деяких собак перехід на беззерновий раціон може потребувати адаптації, особливо якщо вони звикли до зернових у своєму меню.

Purina One

Компанія Purina спеціалізується на виробництві повноцінного і збалансованого корму для домашніх тварин. Зокрема — для специфічних потреб чотирилапих різного віку та розмірів. У складі Purina One переважає курка або яловичина, також є цільні зерна, овочі та спеціалізовані добавки для підтримки здоров'я.

Purina One

Бренд прославився розробками формул для підтримки здоров'я шкіри, шерсті, суглобів, а також для підтримання ідеальної ваги цуценят, дорослих і собак похилого віку. У його асортименті продукти для конкретних порід і для особин зі специфічними дієтичними потребами.

Перший інгредієнт у складі Пурина Ван — це м'ясо, яке сприяє здоровому розвитку м'язів. Потім у розумних кількостях — омега-жирні кислоти, антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Вони позитивно позначаються на самопочутті наших Барсиків і Шариків. 

Однак власникам потрібно бути вибірковими, оскільки деякі формули містять зернові, штучні барвники або консерванти. Для собачок з алергією це має наслідки.

Monge

Monge прийшов до нас з Італії й зарекомендував себе як виробник якісно-збалансованого харчування з урахуванням потреб собак різних порід і віку. Корми відрізняються за складом, проте всі вони з акцентом на натуральні інгредієнти: свіже м'ясо та овочі.

гранули Monge

Бренд пропонує беззернові варіанти, а також лінійку продуктів для здорової шкіри та шерсті, оптимальної роботи травлення, контролю ваги. Продукція Монге збагачена вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Вони доброчинно впливають на імунну систему хвостатиків.

У скарбничку знань: Миска для собак — як вибрати за розміром, глибиною, матеріалом, стійкістю: 4 підказки

Brit Care

Brit Care — бренд кормів преміумкласу. Популярний завдяки гіпоалергенним і беззерновим формулам. У його асортименті провіант для тварин різних розмірів, порід і стадій активності. Беззерновий склад забезпечує вихованців енергією завдяки картоплі та бобовим, які легші для травної системи. 

корм Brit Care

Нові джерела білка, такі як лосось, ягня й оленина, не тільки смачні для наших чотирилапих друзів, вони також насичують організм амінокислотами. Це корисно для розвитку і підтримки м'язів.

  • М'ясо та риба займають близько 37% складу.
  • У продукті є вітаміни та мінерали: А, E, C, D3, B1, B2, B6, B12. 
  • Додатково склад збагачений цинком, селеном, марганцем, йодом, кальцієм.
  • Риб'ячий жир позитивно впливає на серцево-судинну систему і ШКТ. Він знижує шкідливий холестерин в організмі вихованця. А для гарного перетравлення їжі в корм додано сушене яблуко, яке також підвищує гемоглобін.

Рецепти добре збалансовані, в чітко вивірених пропорціях білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів. Для повноцінної роботи імунної системи, здоров'я шкіри, шерсті та рухливості суглобів це джерело у вигляді ласощів. Спеціалізовані формули спрямовані на розвиток цуценят, контроль ваги, догляд за літніми та підтримку активних собак. Кожен пес отримає харчування, що відповідає його способу життя. Підходить для вибагливих вихованців.

Однак у деяких різновидах провіанту вміст білка може бути нижчим, ніж в інших кормах преміум або суперпреміум класу. Власникам активних собак потрібно уважно вивчати етикетки, щоб переконатися, що купують те, що потрібно. 

Для повноцінного відпочинку: Який лежак для собаки краще вибрати — 4 ключові моменти

Josera

Josera — німецький собачий корм. Як основне джерело білка в ньому свіже м'ясо, яке добре насичує організм. У ролі клітковини виступають яблучні та бурякові вичавки. Джерело білка і натурального смаку — гідролізований білок з птиці. Крім того, у складі:

  1. Багаті на вітаміни дріжджі.
  2. Пребіотик, корисний для травлення, що містить інсулін, — корінь цикорію.
  3. Загущувач і смакова добавка натурального походження — борошно з ріжкового дерева.
  4. Багате на вітаміни та мінерали, корисне для суглобів борошно з мідій.

Для собачок, які часто хворіють, виробник пропонує продукти без зернових і алергенів.

корм Josera

У складі корму всіх лінійок немає генетично модифікованих організмів, штучних барвників, ароматизаторів та консервантів. Це абсолютно безпечний продукт, зокрема для малюків і постарілих собак, яким необхідний контроль ваги. У ролі клітковини виступають яблучні та бурякові вичавки. Джерело білка і натурального смаку — гідролізований білок з птиці.

Виробник Josera використовував у складі натуральний консервант — токоферол, який ідентичний вітаміну Е. Різноманітність цих кормів дає змогу підібрати відповідний варіант для великих і дрібних порід.

Profine

У кормах Profine виробник робить акцент на поєднання якісних білків, незамінних жирів і вуглеводів, а також життєво важливих вітамінів і мінералів. М'яса в них до 40%, овочів — до 20%. Недарма власники чотирилапих відзначають його як найкращий сухий корм для собаки. У складі легкозасвоювані білки з курки, ягняти й лосося, які необхідні для розвитку і підтримки м'язів.

Profine

У Profine безліч формул, розроблених з урахуванням різних потреб, включно з ростом цуценят, активним розвитком дорослих собак, контролем ваги та доглядом за літніми. Наприклад, той же глюкозамін і хондроїтин сприяють рухливості суглобів. Собачники можуть вибирати оптимальний варіант, що відповідає конкретному життєвому етапу хвостатого.

Примітно, що у Профайна немає в складі рослинного білка. Основа — лише м'ясні та рибні складові. Також домінує вітамінно-мінеральний комплекс: лососевий жир, вітамін Е, вітаміни групи B, морські водорості. Клітковина у вигляді сушених яблук, які займають 2% від складу. Присутні тільки натуральні консерванти — токофероли.

Savory

Джерело білка в кормі Savory — дегідратований кролик (28%) і свіжа качка (15%). Багатих на рослинний білок інгредієнтів немає. Основу білка займає м'ясо тварин.

Savory

У складі присутні:

  • Вуглеводи: горохове борошно, горох і рис.
  • Жири та жирні кислоти: олія лосося, курячий жир.
  • Клітковина: насіння кіноа і чіа, сушені яблука, помідори й шпинат. Ці продукти є джерелом вітамінів і антиоксидантів.

У кормі Сейворі немає кукурудзи та пшениці. Антиоксиданти виключно натурального походження. Харчування повністю задовольняє денну потребу собаки у вітамінах і мінералах.

Pro Plan

Pro Plan — одна з лінійок собачого преміумкорму, яку виробляє компанія Purina. Цей продукт розроблений з метою надання науково обґрунтованого харчування і сприяє здоров'ю та довголіттю тварин різних порід і вікових груп. У ньому достаток білка. Крім того, що куряче м'ясо займає 20% від складу, також присутні яєчний порошок, пшеничний, кукурудзяний глютен і сухий білок птиці.

корм Про План для собак

Рецептури корму базуються на останніх наукових дослідженнях у галузі харчування тварин, забезпечуючи належний догляд за здоров'ям собак. Роль вуглеводів у кормі виконують рис, кукурудза та пшениця. Як жирні кислоти, виробник використовує риб'ячий і тваринний жир. Також у складі є клітковина — м'якуш буряка в сухому вигляді.

Серед переваг Про План:

  • В основі білка тваринні інгредієнти, хоча рослинні теж використовуються.
  • Багато вітамінів і мінералів: вітамін А, Д3, E, C, залізо, йод, мідь, марганець, цинк, селен.
  • Тільки натуральні антиоксиданти.
  • Є вибір для маленьких, середніх і великих собак.

Пізнавальна стаття: Як вибрати іграшку для собаки — 5 підказок для визначення якості

Dog Chow

45% у цьому кормі — злаки з цільного зерна. М'ясо і субпродукти займають 21% складу. Серед інгредієнтів є тваринні жири. Основу клітковини складають овочі: сушений горох, морква, корінь цикорію. Вітаміни та мінерали представлені у вигляді харчової добавки. 

Dog Chow

У складі не вказано, чи є в ньому антиоксиданти. Dog Chow — корм преміумкласу, хоча за доступною вартістю. Він продається в зоомагазинах і в супермаркетах. 

Розбір складів цих кормів показує, що важливо читати склад перед тим, як купити якийсь продукт. Не на користь для здоров'я вихованця корми зі штучними барвниками та ароматизаторами. Також необхідно дивитися на термін придатності продукту. 
Хороший корм — не завжди дорого. Головне, щоб у його складі було багато тваринного білка і вітамінів. Тоді такий вибір принесе вашому вихованцеві тільки користь.

Стаття-підказка: Який шампунь вибрати для собаки — 3 підказки, націлені на результат

Коментарі
Залиште коментар