Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг морозильних камер — 15 найкращих агрегатів для дому

Дата публікації: 14.08.2024 13:23
Дата оновлення: 14.08.2024 15:24

Надійні морозильні камери оснащені ефективною системою охолодження. Вона підтримує стабільну температуру і швидко відновлює її після відкриття дверей. Також важлива функція автоматичного розморожування (No Frost), яка запобігає утворенню льоду і покращує довговічність пристрою. В описаних пристроях із цього рейтингу вона є не у всіх.

заготовини в морозильнику

Якісні агрегати працюють тихо, що свідчить про високий рівень технологій і добротні деталі. Шум може вказувати на проблеми з компресором або вентилятором. Тривалий гарантійний термін і доступність сервісного обслуговування свідчать, що виробник упевнений у надійності своєї продукції та готовий забезпечити підтримку в разі потреби. Представляємо найкращі з них, які гідно себе проявляють в умовах частого відключення електроенергії. 

ТОП морозильних камер: рейтинг найкращих в ознайомчій таблиці

Модель

Клас енергоспоживання

Загальний об'єм, л

Потужність заморожування, кг/добу

Час збереження холоду, год

Beko RFNM200E20W

А+

200

9

16

Samsung RZ32T7435AP/UA

А+

323

21

12

Gorenje FN619FES5

А+

280

13

15

Liebherr SFNE5227

А+

271

16

14

ARDESTO URM-N227E172

А+

227

15

15

Philco PCF 142 F JOKER

А+

142

6,5

30

ARDESTO FRM-145MCH

А+

142

6,5

30

Beko CF100W

А+

100

6

30

Snaige F10SM-T6002E

А++

98

9

17

Gorenje FH10EAW

А+

95

4,8

16

ARDESTO URM-85M90

А+

93

4

15

Philco PCF 1981

А+

198

9

34

Gorenje FH50EAW

А+

500

23

42

Beko CF 200W

А+

205

12

16

ARDESTO FRM-250ECM

А++

249

немає інформації

28

ТОП морозильних камер із системою No Frost 

Перед вами п'ять агрегатів із найзручнішою технологією — системою No Frost (без інею). Вона використовується в морозильних камерах і холодильниках. Примітна тим, що автоматично видаляє іній і лід, запобігаючи їхньому накопиченню на стінках і продуктах усередині камери коштом вентиляторів і випарників. Вони постійно циркулюють холодне повітря, не даючи утворюватися відкладенням. Таким чином у камері підтримується стабільна температура, продукти не пересихають, довше зберігаються свіжими.

Beko RFNM200E20W

У морозильній камері можна виставити температуру від -18 до -24 градусів. І є те саме швидке заморожування (значок сніжинки), яке дає змогу максимально зберігати користь продуктів, головне — не забути його натиснути ДО закладки продуктів. А якщо своєчасно не відключити, через 25 годин вона відключиться автоматично.

Beko RFNM200E20W

Під час експлуатації відчувається гідний обсяг камери — 200 літрів. У цій моделі кожна з п'яти поличок ізольована, що зручно для зберігання по порціях овочів і фруктів, а також пельменів, вареників та інших заготівель. Пластик ударостійкий, прозорий. Все видно, що і де лежить.

Beko RFNM200E20W працює тихо. 42 дБ можна порівняти з рівномірним приглушеним гулом, який не ріже слух. Відмінно тримає задану температуру і швидко її відновлює, якщо дверцята були довго відкриті. До речі, вона пищить, сигналізуючи, що час закривати. Гарантія від турецького виробника — 3 роки.

Характеристики

Габарити

145,7х54х57,5 см

Вага, кг

42, в упаковці — 49

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

249

Функції

Швидке заморожування

Плюси

  1. Зручна панель налаштувань. Кнопка SET дає змогу змінити налаштування температури в морозильній камері, що дорівнює -18, -20, або -24 градуси. Індикатор завжди показує задану температуру. QUICK — кнопка функції швидкого заморожування, вимикається через добу, якщо забули вимкнути вручну. Швидке заморожування розташоване біля сніжинки.
  2. Шухляди висуваються легко, що зручно. Так простіше маніпулювати з вмістом.

Мінуси

Немає поличок на дверцятах.

Samsung RZ32T7435AP/UA

На задній частині агрегату немає трубочок і спіралей. Поверхня абсолютно гладка, фольгована. Але попри це, камеру не можна ставити впритул до стіни. Для цього передбачено обмежувачі. Компресор внизу, свій рідний — корейський. На нього гарантія 10 років і він інверторний. Найтихіший, найнадійніший і найекономніший за споживанням електроенергії.

При своїх немаленьких габаритах, витрата електроенергії становить 302,95 кВт*год на рік, багато це чи мало — питання риторичне. Не клас А+++, звичайно, але А+ теж добре. Що впадає в око, так це ручка, що випирає. Попри те, що багато виробників відмовляються від таких, віддаючи перевагу потаємним, відкривати двері набагато легше. Закривати теж, оскільки передбачено притягувачи, які затягують дверцята до упору.

Samsung RZ32T7435AP/UA

Панель управління електронна, винесена над дверцятами. Не потрібно зайвий раз її відкривати, щоб змінити температуру/включити суперзаморозку/відключити сигнал про відкриття дверей. Кнопки ніби влиті в панель, не випирають.

Freezer регулює температуру в камері. Налаштовується натисканням від мінус 15 до мінус 24 з кроком на один градус. Після -24 йде -15, отже, по колу. Power Freezer вмикає режим супер заморозки. Door Alarm налаштовує звуковий сигнал відчинених дверей. Control Lock — захист від дітей. Трисекундне натискання блокує табло, на екрані з'являється замочок, і кнопочки не реагують на натискання.

У Samsung 4 висувні шухляди та 3 окремі полиці. За необхідності можна витягнути шухляди, зняти полиці й організувати один великий простір для заморозки. Такий, що можна заморозити тушку кабана. Температура по всій камері однакова зверху і знизу. Свіжі ягоди в ньому доцільніше зберігати в пляшках. При швидкому заморожуванні чорниці, полуниці, суниці, малина та смородина добре зберігаються. Коли їх розморожуєш, виходить не каша, а цілі, щільні ягідки.

Характеристики

Габарити

185.3 х 59.5 x 68.8 см

 

Вага, кг

85, в упаковці — 90

Компресор

Інверторний

Споживання електроенергії, кВт/рік

302.95

Функції

  • Швидке заморожування
  • Багатопотокова система заморожування
  • Сигналізація відкритих дверей
  • Еко режим

Плюси

  1. На зовнішній панелі розташоване електронне меню. На ньому встановлюється температурний режим, режим швидкого заморожування, сигнал відкритих дверцят. 
  2. Колір сріблястий — універсальний для кухні. 
  3. Відкривається без зусиль завдяки штовхачу, вбудованому в ручку.
  4. Гарантія від виробника 3 роки. 

Мінуси

Відчуття за шумом — муркоче, бурчить і булькає (39 дБ). Терпимо, до цього можна звикнути. Це особливість No Frost. 

Gorenje FN619FES5

Примітний тим, що зручна дверна ручка зі сріблястого металу розташована високо. Дитина, бавлячись, не дістане, тому не відкриє. Міцні ніжки надають стійкості. Вони регулюються за висотою, щоб морозилка стояла рівно. 

Gorenje FN619FES5

Шухляди великі, їх п'ять. Без жодних наворотів, Gorenje FN619FES5 простий в управлінні. Передбачено тільки один температурний регулятор. Не галасливий у роботі, всього 38 дБ, що можна порівняти з навпошепки.

Характеристики

Габарити

191х59,5х66,3 см

Вага, кг

в упаковці — 64,5

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

311

Функції

  • Швидке заморожування, 
  • Сигналізація відкритих дверей

Плюси

  1. Шухляди висуваються, скляна поличка під кожною знімається. Зручно мити.
  2. При вимкненому світлі морозильна камера підтримує температуру до 15 годин. М'ясо за цей час навіть не підтане.
  3. На поличках легко сортувати продукти, щоб вони не передавали один одному запахи.

Мінуси

  • У комплекті всього одна форма для льоду, цього мало.
  • Ящики з кволого пластику, завантажений доводиться дбайливо виймати.

Liebherr SFNE5227

У сім досить великих висувних ящиків можна покласти щось об'ємне. На кінці кожного пластикове піднесення — стопор, який не дасть випасти висунутому ящику, якщо тільки не підняти край. Вони з прозорого пластику — не для краси, а для зручності, щоб господиня, не висуваючи, відразу бачила, де що в неї лежить. Однак є момент: за такого об'єму морозильної камери й глибини шухляд те, що лежить ближче до задньої стінки, все одно видно не буде через продукти, що лежать спереду. Якщо не зберігати на кожній полиці тільки один вид заготовини.

Liebherr SFNE5227

Коли відкрито морозильник, тепле повітря миттєво випадає на цих прозорих «віконечках» каламутною парою, через яку хіба що контури якихось яскравих продуктів можна розрізнити. Тому не варто покладати великі надії на прозорі стінки. Практичніше маркувати вміст ящиків.

Є сигналізація відкритих дверей, лунає гучний писк. На дисплеї з'являється піктограма у вигляді миготливого дзвіночка. Звук можна відключити, натиснувши на кнопочку «Alarm». А миготливий дзвіночок пропаде тільки коли температура всередині камер стабілізується. Іноді спрацьовує із запізненням. 

Ще з корисного — перенавішувані двері. Ключ для того, щоб перенавісити, додається в комплекті. Він також служить для регулювання ніжок. У місцях кріплення передбачені заглушки. Вони акуратні, зливаються з корпусом і не впадають в очі. Збирається Liebherr SFNE5227 не в Китаї, а в Німеччині.

Характеристики

Габарити

185,5х59,7х67,5 см

Вага, кг

64,9 кг, в упаковці — 69,2

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

306

Функції

  • Швидке заморожування, 
  • Сигналізація відкритих дверей

Плюси

  1. Рівень шуму 40 дБ (бурчить).
  2. Морозильна камера оснащена РК-дисплеєм MagicEye з графічною індикацією температури. Працює в автономному режимі збереження температури до 28 годин.
  3. В інструкції детально розписано як змінювати налаштування.
  4. Товщина дверей посилена контуром ущільнення. Є ще певна глибина дверей, яка частково заходить всередину корпусу. Вона близько 1-1,2 см. Для поліпшеної герметичності.

Мінуси

  • Висока ціна, але вона виправдана. Якщо вимкнуть світло на добу, продукти не зіпсуються.
  • Коли часто відкривати дверцята, утворюється сніжок зверху камери над верхньою поличкою. Він не перетворюється на горбок, залишається памороззю — коли завантажувати продукти у великих кількостях.
  • Якщо відкрити морозильник, закрити й тут же спробувати відкрити його знову, доведеться докладати зусиль. Усе тому, що одразу після закривання відкривати справді не можна. Тепле повітря, що потрапило в камеру, стискається й утворює вакуум, поки рівномірно не розподілиться всередині камери. Тому 1-2 хвилини відкрити проблематично.

ARDESTO URM-N227E172

Морозильник електронного управління. У нього зрозумілі налаштування. Пластик камери міцний, з'єднання щільні. При повному завантаженні робоча температура в камері -18 градусів набирається за 15 годин. При першому запуску можуть грітися боки, коли набереться потрібна температура, все нормалізується.

 ARDESTO URM-N227E172

Передні ніжки регулюються за висотою, задні — ні. Дверцята щільно магнітить до камери, потрібні зусилля, щоб відкрити. Полиці глибокі та зручні, їх сім. ARDESTO URM-N227E172 оптимального розміру для дому. Температуру тримає в точності, яку задали. Сторонніх запахів немає. Працює тихо. Чути тільки клацання ввімкнення/вимкнення, якщо перебувати в одній кімнаті з приладом.

Усі шухляди місткі. Зроблені з товстого пластику. Відкривати та діставати їх зручно, тільки буває, що важко через вагу. Добре, що дно в них суцільне, а не у вигляді кліток, як трапляється в холодильників. Тоді навіть маленький помідор може провалитися. Завдяки швидкому заморожуванню і зберіганню при рівномірній мінусовій температурі, фрукти й овочі мають однорідний вигляд. Якщо правильно заморожувати, вони не злипаються, не втрачають колір і форму, свої корисні властивості. Коли відключають електрику, у морозильнику залишається мінусова температура протягом доби. У камері нічого не підтає і не розкисає.

Характеристики

Габарити

178х68х66 см

Вага, кг

60 кг, в упаковці — 66,5

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

291

Функції

Швидке заморожування

Плюси

  1. Низька витрата електроенергії, звідси, оптимальне споживання електрики на рік.
  2. У камері можна заморозити до п'яти кілограмів за одну добу.
  3. Низький рівень шуму.
  4. За допомогою сенсорної кнопки можна налаштовувати температуру від мінус 14 до мінус 24 градусів Цельсія. Виробник рекомендує -18.

Мінуси

  • Верхній відсік відрізняється від інших. У нього менше поміщається заготовини, оскільки трохи скошений углиб.
  • Немає полички для льоду.

ТОП недорогих морозильних камер

Бюджетні моделі часто з посередніх матеріалів, що може позначитися на їхній довговічності. У них обмежений функціонал і брак додаткових відділень і кошиків. Часто вони гучніші. Але, крім вартості, є незаперечні переваги найкращих недорогих морозильних камер. У них інтуїтивно зрозуміле управління, що особливо цінно для літніх людей, які не люблять складні пристрої. У разі ламання недорогий агрегат дешевше замінити, ніж ремонтувати.

Якщо не потрібні додаткові функції та шукаєте просте рішення для зберігання заморожених продуктів, на розгляд цілком підходять три варіанти.

Philco PCF 142 F JOKER

Це зручна добротна скриня з втопленою ручкою для відкривання. У наявності один кошик для дрібних продуктів, який бортиками чіпляється за краї агрегату. Заввишки з газову плиту або пральну машинку, тому на кухні не буде вибиватися в загальному ансамблі техніки. З тилу все стандартно: компресор, мережевий шнур. Пункт управління складається з одного регулятора й одного індикатора. Нескладно відкривати кришку через передню виїмку. Вона фіксується тільки у відкинутому положенні на 90 градусів.

Philco PCF 142 F JOKER

Корпус не нагрівається. Під час роботи чути клацання, коли вмикається компресор, про що свідчить зелений індикатор. Він розташований у нижній частині скрині. Виробник дає гарантію на справну роботу протягом одного року. У Philco PCF 142 F JOKER, як і в більшості апаратів такого типу, ущільнювальна гумка не магнітна, як у вертикальних, тому кришка податлива. Коли закрити, протягом 30 секунд присмоктується внаслідок вакууму. Відкривши, тримати кришку не потрібно, вона міцно фіксується на петлях, не бовтається.

Під час першого заморожування заготовляння бажано класти в кошик, тоді вони промерзнуть швидко й рівномірно. Якщо їх багато, тоді — на дно в один ряд, а не звалювати купою. При роботі з малим завантаженням з'являється на стінках крига близько міліметра. Чим більша заповнюваність продуктами, тим її менше. 

Характеристики

Габарити

85х63,2х55 см

Вага, кг

25 кг, в упаковці — 28,5

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

228

Функції

  • Захист від перепадів напруги
  • Лоток для льоду

Плюси

  1. Розміри оптимальні, без проблем поміститься на маленькій кухні або в передпокої. 
  2. Ручка для відкривання зручна.
  3. Рівень шуму прийнятний і багато в чому залежить, як і на що встановити морозилку. 

Мінуси

Якщо скриню підсунути впритул до стіни, під час відкривання кришка буде в неї впиратися. Доведеться відсунути скриньку від стіни та залишати зручний для відкривання люз.

ARDESTO FRM-145MCH

Вертикальне завантаження забезпечує найкраще примикання ущільнювальних гумок, відповідно, кришки скрині до корпусу. ARDESTO FRM-145MCH — наочний приклад. Скриня містка, об'ємом 142 літрів. Цього цілком достатньо для заморозки ягід, зелені, грибів, риби, фаршу та інших продуктів. Управління механічне, за допомогою тумблера можна виставляти необхідний температурний режим. Виробник рекомендує відправляти в заморозку не більше 6,5 кг продуктів, що для середньостатистичної сім'ї цілком підходить.

ARDESTO FRM-145MCH

Внизу тумблера розташований індикатор, який горить зеленим, коли агрегат під'єднано до електрики (горить постійно), а червоний вмикається тільки тоді, коли працює в режимі охолодження заготівлі. Якщо скриню необхідно розморозити, для цього передбачено зливний отвір, закритий пластиковим ковпачком на різьбі, який розташовано на лицьовій частині внизу зліва. Потрібно відключити пристрій від мережі, підставити місткість, відкрутити ковпачок. Проста конструкція найнадійніша.

Характеристики 

Габарити

85х63,2х55 см

Вага, кг

26 кг, в упаковці — 28,5

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

228

Функції

Швидке заморожування

Плюси

  1. Виробник ARDESTO — український. Немає нічого кращого підтримати вітчизняну фірму. Тим більше вона славиться бюджетними та добротними товарами. 
  2. Шум від морозилки як від стандартного холодильника — 42 дБ. Чути періодичні спрацьовування на ввімкнення/вимкнення морозилки. У ввімкненому стані чути характерний звук компресора, що працює. 
  3. Енергоспоживання залежить від завантаження, зовнішньої температури та від кількості відкриття і продовження цих відкриттів. Максимальна завантажувальна вага 6,5 кг на добу. 
  4. У кришці передбачено утримувальні механізми, під час закривання вона не плюхається вниз, пальці не прищемить. 
  5. Внутрішня частина агрегату зроблена з матеріалу, що затримує холод.

Мінуси

  • Короткуватий шнур живлення.
  • Для заморозки не можна багато продуктів складати один на одного в один захід.
  • Виробник рекомендує залишати хоча б 10 см на відстані від кришки.

Gorenje FH10EAW

Місткий, але не громіздкий. За дизайном має миленький вигляд. Формат скрині оптимальний: одна шухляда не приховує корисного об'єму камери, який становить 95 літрів. Приблизно як дві морозильні камери в стандартному холодильнику. Легкий в обслуговуванні, на нього завжди можна знайти будь-які запчастини.

Gorenje FH10EAW

Gorenje — морозилка китайської збірки, продуктивна і надійна в роботі. У неї невисока ціна. Із замком. Працює тихо, бічні стінки трохи гріються, це потрібно для запобігання конденсації. Тип управління електронний. В інструкції рекомендовано підтримувати температури на рівні -18 градусів.

Характеристики

Габарити

85,4х54,6х47,9 см

Вага, кг

22 кг, в упаковці — 24

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

167

Функції

  • Швидке заморожування
  • Можливість працювати в неопалюваних приміщеннях до -15 °C
  • Закривається на ключ
  • Підсвічування
  • Сигналізація відкритих дверей

Плюси

  1. Відмінне збереження продуктів у Gorenje FH10EAW.
  2. Хороша якість техніки.
  3. Нема потреби притримувати відкриті дверцята. Можна шукати потрібні продукти двома руками.
  4. Без запаху пластику.
  5. Лаконічний дизайн, нічого зайвого.

Мінуси

  • Важкувато відкривається кришка.
  • Коли вмикається компресор, шумить сильніше, але це чутно, якщо стояти поруч або вночі, в абсолютній тиші.

Пізнавальна стаття: Які бувають морозильні камери: чесний огляд

ТОП маленьких морозильних камер

Вони займають менше місця, тому доречні в невеликих квартирах, офісах, гуртожитках і в гаражах. Їх простіше переміщати, що зручно при переїздах або перестановці меблів. Такі моделі споживають менше електроенергії порівняно з великими морозилками, а це явна економія на рахунках за електрику. Мініваріанти дешевші за свої великі аналоги, відповідно, доступніші для широкого кола покупців. Пропонуємо на розгляд три найкращі маленькі морозильні камери.

Beko CF100W

Скриня китайського виробництва об'ємом 100 літрів, з одним підвісним кошиком, який можна переміщати з боку в бік. Або витягнути, якщо він не потрібен. Кришка на міцних кріпленнях, відкривається і закривається без зусиль. Усередині Beko CF100W квадратна містка камера, в яку поміщається багато ягід, риби, м'яса і зелені. 

Beko CF100W

Це бюджетна морозилка, з мінімальним функціоналом. Хоча при відключенні світла тримає холод 30 годин. Виробник дає три роки гарантії на її роботу. Протягом цього періоду можливий безоплатний сервіс у разі гарантійних випадків, прописаних у технічному талоні. 

Характеристики

Габарити

84,5х54,5х54,5 см

Вага, кг

24 кг, в упаковці — 27

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

166

Функції

Швидке заморожування

Плюси

  1. Займає мало місця в приміщенні, по висоті як стандартна кухонна плита і пральна машина. Поміщається під кухонну стільницю. 
  2. Немає полиць, як у морозильній камері, в ній зберігається більше продуктів, якщо складати заморожені раніше пакети один на інший. 
  3. Працює тихо. 42 дБ можна порівняти з бурчанням. 
  4. Оснащена мінімальним функціоналом, тому нема чому ламатися.

Мінуси

  • Не можна велику кількість продуктів накладати один на одного в незамороженому вигляді.
  • Немає No Frost, доводиться розморожувати самостійно. 

Snaige F10SM-T6002E

В агрегаті чотири відділення. Верхня шухляда з прозорою суцільною панеллю, інші вкриті пластиком. Камера за добу заморожує до 9 кілограмів продуктів. Якщо відключили електрику, тримає холод до 17 годин. Система управління механічна, дуже проста — відразу зрозуміло що до чого. На передній панелі розташована клавіша, яка вмикає режим суперзаморозки. Загоряється зелена лампочка. Коли не потрібна, перемикають клавіші у зворотне положення. Зелений індикатор гасне, горить тільки помаранчевий. Це говорить, що камера працює у звичайному режимі. 

Snaige F10SM-T6002E

Працює Snaige F10SM-T6002E тихіше за стандартні пристрої (38 дБ) — все одно, що шепоче. Бурчання і трісків не видає. Клас енергоощадження А++, на рахунках за електроенергію істотно не позначається. Запахів у камері немає. Ущільнювачі добре тримають температуру.

Характеристики

Габарити

85х56х60 см

Вага, кг

34 кг

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

167

Функції

Швидке заморожування

Плюси

  1. Не жовтіє і не лопається пластик, витривалий компресор.
  2. Місткі висувні шухляди, наперекір того, що компактний агрегат.

Мінуси

Не виявлено.

На замітку: Як правильно заморозити полуницю — 3 поради

ARDESTO URM-85M90

На заморожених продуктах немає льоду. Коли розморозяться, як свіжі, не переморожені. Морозильник найпростіший у використанні. Панель управління у вигляді коліщатка-перемикача, який встановлює потрібний режим із чотирьох одним поворотом. ARDESTO URM-85M90 на регульованих ніжках спереду, задня планка не регульована. Агрегат легко можна пересунути з місця на місце. За вагою не важкий (27 кг), з ним впорається будь-яка жінка. 

ARDESTO URM-85M90

Камера містка (93 кг), морозить добре, попри компактні габарити. Пластик міцний, ніде не прогинається, з'єднання щільні. При повному завантаженні робоча температура в камері -18 градусів набирається за 15 годин. Під час першого запуску можуть грітися боки, поки виробляється потрібна температура. 

Це бюджетний варіант, очікувати від нього суперпоказників не потрібно. Але. Працює тихо, гул не дратує (всього 39 дБ). Гумка ущільнювача дійсно герметична, відповідно, немає перевитрати електроенергії. При відключенні світла продукти залишаються замороженими до 15 годин. 

Характеристики

Габарити

84,5х57,4х55,3 см

Вага, кг

27 кг, в упаковці — 30,45

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

176

Функції

Швидке заморожування

Плюси

  1. Компактні розміри ідеальні для маленької кухні. 
  2. Швидке заморожування продуктів, а енергоспоживання мінімальне.
  3. Поспіхом повертає температуру в камері, якщо довго відкрита. 
  4. Контроль температури простий і зрозумілий, з можливістю налаштувати оптимальну за потребою. 
  5. Функція стрімкого замороження зберігає корисні властивості заготовленого. 
  6. Дверцята закриваються надійно.

Мінуси

  • Яскрава наклейка на дверцятах перетягує на себе увагу, спотворюючи лаконічний дизайн. Її непросто віддерти.
  • Розташування регулятора не в найзручнішому місці.

ТОП морозильних скринь

Контейнери об'ємніші за стандартні морозилки, тому місткіші. Вони енергоефективніші за вертикальні агрегати. Це пов'язано з тим, що холодне повітря, бувши важчим, залишається всередині скрині при відкриванні кришки, що знижує втрати холоду. До того ж у ній легше розмістити великі шматки м'яса або цілі рибини. Кошики та перегородки полегшують організацію простору.

Philco PCF 1981

Порівняно невелика, але містка морозилка. Не висока, зроблена в Китаї, в однокімнатній або хрущовці шум не турбує. Урожай з дачі в неї не влізе, для найнеобхіднішого — прийнятний варіант. 

Philco PCF 1981

Характеристики

Габарити

85х94,5х52,3 см

Вага, кг

36,6 кг, в упаковці — 37

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

219

Функції

Швидке заморожування

Плюси

Розмір, якість, тиша.

Мінуси

Не виявлені.

До слова: Як заморозити малину — 2 варіанти зберегти смак і корисні властивості

Gorenje FH50EAW

Місткий об'єм 500 літрів, з можливістю заморожувати 23 кг на добу. У комплекті два знімні кошики. Gorenje FH50EAW на колесах. Це дуже зручно, його можна пересувати навіть заповнений. Тільки слід стежити, щоб на шнур не наїхати. До речі, провід та вилка потужні. Довжина підходить для комфортного користування агрегатом. No Frost не передбачено, розморожувати доведеться двічі на рік при зміні сезонів.

Gorenje FH50EAW

Скриня працює досить тихо, на комфортних 40 дБ. А головне, довго тримає температуру, при відключенні світла — 42 години зберігається холод. Зручна в експлуатації, особливо якщо потрібно заморожувати великі обсяги заготовлянь.

Характеристики

Габарити

84,7 х164, 6х71, 7 см

Вага, кг

60 кг, в упаковці — 68

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

295

Функції

Швидка заморозь

Плюси

  1. Білий дизайн та зручний формат морозилки.
  2. Містка камера з дуже низькою температурою всередині камери (-24 °C).
  3. Зручна в управлінні та експлуатації внаслідок наявності коліс, замку, підсвічування та знімних кошиків.
  4. Скриня працює при температурі навколишнього середовища до -15 градусів, можна ставити в гаражі та в підвалі.
  5. Передбачено суперзаморожування, яке автоматично вимикається через 48 годин. Морозильник повертається до заданої температури.

Мінуси

  • Немає Ноу Фрост.
  • Об'ємний через габарити, займає багато місця.

Beko CF 200W

З електрикою Beko CF 200W не напружує. У рахунках за світло великого збільшення не буде, у нього клас енергоспоживання А+. Працює дуже тихо, адже це професійне обладнання. Містка, велика місткість розрахована на 205 літрів, холод налаштовується датчиком. Продукти добре заморожуються. Немає такого, що одні заготівлі переохолоджені, інші зовсім без льоду. Ідеальний для зберігання тушок птиці й кроликів, риби та великих шматків свинини й телятини.

Beko CF 200W

Дверцята щільно примикають до морозильної камери внаслідок ущільнених гумок. Кришка об'ємна, широко відкривається і фіксується в одному положенні, що дозволяє при укладанні продуктів не тримати її. Колір стандартний — білий.

Характеристики

Габарити

84,5х90,5х54,5 см

Вага, кг

32 кг, в упаковці — 35

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

249

Функції

Перевішування дверцят

Плюси

Хороша в роботі, добротно заморожує, містка камера.

Мінуси

  • У будинках із маленькою квадратурою займає достатньо місця через габарити.
  • Короткий шнур.
  • По краях морозилки виступає мряка.
  • Ні No Frost.

Читайте: Як заморозити баклажани — 5 варіантів заготовин, щоб не гірчили та не були рідкими

ARDESTO FRM-250ECM

Температура всередині скрині стабільно тримається -18С. Працює ARDESTO FRM-250ECM досить чутно, на рівні 41 дБ, але не торохтить як трактор. Що увімкнено, сигналізує лампочка зеленим кольором. Терморегулятор можна виставити на певну температуру. Якщо потрібне різке заморожування продуктів, ручку виставляють у положенні max. Євро-вилка із заземленням та високим захисним класом. Вона монолітна, у разі потрапляння на неї вологи, нічого страшного не станеться, потрібно лише добре просушити. Всередину вода все одно не потрапляє, а значить, контакти не окисляться.

ARDESTO FRM-250ECM

Ручка на кришці представлена ​​у вигляді виїмки, що зручно: не випирає, за неї не зачепишся. Кришка щільно тримається. Коли її закрити та одразу спробувати відкрити, то не вийде. Варто почекати деякий час або за допомогою лопатки, просунувши між ущільнювачами, розрядити тиск.

Передбачено два пластмасові кошики, що вішаються зверху. Тримаються внаслідок виступів. В них зручно зберігати продукти, які потрібно, щоб були «під рукою». Лід у камері практично не утворюється ні на самій поверхні стінок, ні на дні. У морозильника знизу в передньому лівому куті передбачено отвір для видалення рідини зсередини. Їм доцільно скористатися при розморожуванні пристрою, але оскільки льоду та конденсату за час експлуатації утворюється мало, воно часто не потрібне.

Характеристики

Габарити

98,5х85х60 см

Вага, кг

37 кг

Компресор

Звичайний

Споживання електроенергії, кВт/рік

216

Функції

  • LED-дисплей
  • Швидке заморожування

Плюси

  1. Передбачено дві місткі скриньки. 
  2. Добре заморожує, багато льоду не утворює. 
  3. Працює тихо, є індикатор заморозки.
  4. У даної моделі найвищий клас споживання електроенергії А++, скриня економічна.

Мінуси

Шнур не дуже довгий, тому, напевно, знадобиться подовжувач.

В огляді розглянули маленькі морозилки, об'ємні скрині, а також стандартні вертикальні моделі за різною вартістю. Невеличкі приваблюють компактністю, доступністю та простотою використання. Вони підходять для маленьких сімей. Ларі виділяються об'ємом. Прекрасно підходять для багатодітних і людей, які воліють запасатися про запас. У стандартних агрегатах зручніший доступ до продуктів, вони заощаджують площу на підлозі. Підходять для тих, хто цінує зручність.

При виборі камери важливо враховувати свої потреби та переваги щодо функціональності. Кожна модель, представлена ​​в рейтингу морозильних камер Ноу Фрост, має сильні та слабкі сторони, що дозволяє підібрати оптимальне рішення. Описані характеристики дають можливість знайти баланс між власними «Хочу» та «Можу», отримавши вигоду та комфорт у повсякденному житті.

Варто знати: Як заморозити кабачки на зиму — 4 найкращі варіанти зберегти врожай

Коментарі
Залиште коментар