Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг смартфонів 2024 року — 15 найкращих телефонів

Дата публікації: 27.05.2024 13:14
Дата оновлення: 30.05.2024 14:45

Щоб обрати найкращі смартфони 2024 року, враховують бюджет і власні потреби. Обирають пристрій на основі типу процесора, об'єму оперативної та постійної пам'яті, роздільної здатності дисплея, місткості батареї та інших характеристик. Проаналізуємо кілька варіантів телефонів, щоб було простіше визначитися з відповідним.

смартфон у руках

Рейтинг смартфонів 2024: таблиця 

Назва
Ціна в гривнях
Samsung Galaxy A05 від 3 499 
Blackview A100 від 3 999
TECNO POVA NEO 3 від 4 969
Xiaomi Redmi 12C від 3 899
TECNO Spark 20C від 3 952
Samsung Galaxy A34 5G від 11 175
OnePlus 9 Pro від 28 880
TECNO Spark 20 PRO+ від 9 599
Redmi Note 13 Pro від 12 549
Apple iPhone 11 від 17 499
Apple iPhone 15 від 30 999
Samsung S24 від 37 999
iPhone 15 Pro Max від 48 882
Samsung Galaxy Fold5 від 67 099
Xiaomi 13T Pro від 22 480

ТОП бюджетних смартфонів 2024 року

Телефони з бюджетної лінійки доступніші, при цьому зі стандартним функціоналом і можливостями. Розглянемо їхні ключові особливості та дослідимо переваги/недоліки. 

Samsung Galaxy A05

Samsung Galaxy A05 з рейтингу телефонів 2024 оснащений зручним екраном для управління однією рукою. Його розмір 6.7", роздільна здатність 1080 x 2400 і частота оновлення 90 Гц. Тандем цих цифр забезпечує плавне та реалістичне відображення контенту, перегляд відео та ігор на такому дисплеї приємний для очей. Технологія PLS LCD удосконалює контраст картинок, вони соковиті, виглядають природно.

Samsung Galaxy A05

Технічні характеристики

  • Оперативна пам'ять: 4 Гб — сприяє стабільній продуктивності при відтворенні мультимедіа, використанні соціальних мереж і вебсерфінгу. Але для більш вимогливих додатків і мультитаскінга потрібно більше пам'яті.
  • Внутрішня пам'ять: 128 ГБ — дає змогу зберігати багато фото, відео, музики та додатків. Це достатній обсяг для мінімальних потреб користувача.
  • 3 камери: 50 МП, 2 МП, 2 МП — для якісних фото з високою деталізацією і чіткістю зображення. Камера на 2 мегапікселі використовується для макрознімання, виходять фото професійного рівня. 
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 680 — гарантія продуктивності та енергоефективності. Процесор дає змогу збільшити термін служби батареї. Але він слабенький для графічних ігор і вимогливих додатків. 
  • Підтримка 5G — це швидкий і стабільний доступ до мережі для потокового відео, онлайн-ігор і вебдодатків.
  • SIM-картки: 2 — зручно мати одразу два номери телефону для подорожей чи міжнародних дзвінків, адже не потрібно перемикатися між пристроями.
  • Підтримка бездротових інтерфейсів: Bluetooth, NFC, Wi-Fi — можна під'єднувати гарнітури, розплачуватися в магазинах за допомогою телефона.
  • Вага: 194 г — компактний пристрій. 

Плюси

  1. Батарея місткістю 5000 мА·год забезпечує роботу смартфона протягом дня. Це зручно для тих, хто веде активний спосіб життя, — працює і подорожує. 
  2. NFC — для проведення безконтактних платежів.
  3. Android 13 з новими функціями та покращеннями, які включають покращений захист даних. Порівняно з попередньою версією, можна налаштовувати кольори, теми та мови в додатках. Тепер користувач сам вибирає, які додатки можуть надсилати сповіщення.

Мінуси 

Ширина пристрою 78.2 мм, він досить-таки об'ємний, тому не кожному вдало лягає в руку. Застарілий накопичувач стандарту eMMC 5.1 уповільнює роботу телефону.

Смартфон Blackview A100

Серед ТОПу смартфонів 2024 Blackview A100 вирізняється яскравим зображенням на екрані. Функції камери дають змогу проводити ширококутне фільмування, вона оснащена нічним режимом. У комплект доданий силіконовий чохол для додаткового захисту. У гаджеті можна швидко встановити nano-Sim. І ще практичним доповненням є зарядний кабель з підключенням Type-C, який не потрібно купувати окремо. 

Blackview A100

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6,67" — великий екран з роздільною здатністю Full HD+ забезпечує яскраві та чіткі зображення під час перегляду відео та ігор. Співвідношення сторін 20:9 зручне для перегляду мультимедійного контенту та читання.
  • Процесор: MediaTek MT6771T — 8-ядерний з хорошою продуктивністю підходить для багатозадачних додатків і контенту високої якості. 
  • Оперативна пам'ять: 6 ГБ, DDR4 + UMCP — для плавної й швидкої роботи, комфортного перемикання між додатками.
  • Вбудований накопичувач: 128 ГБ (eMMC 5.1) — дає змогу зберігати безліч фотографій, відеозаписів, додатків та інших файлів. 
  • Акумулятор: 4680 мАг + швидка зарядка 9 В/2 А — збільшує час автономної роботи. Швидка зарядка із захистом від перегріву і короткого замикання.
  • Сканер відбитків пальців і розпізнавання обличчя — для зручного блокування і розблокування пристрою.
  • SIM-карти: дві.
  • Бездротові інтерфейси: Wi-Fi 802.11, Bluetooth 4.2, NFC — для бездротового зв'язку та зручного під'єднання до інших пристроїв і мереж.
  • Габарити: 166,3 x 77,6 x 8,8 мм — компактні розміри, що роблять смартфон зручним для повсякденного використання та носіння в кишені або сумці.
  • Вага: 195 грамів.

Плюси

  1. ОС: Android 11 Oreo з надбудовою Doke OS 2.0 — надає доступ до широкого спектра застосунків з Google Play Store. Система з поліпшеним функціоналом, інтерфейсом і продуктивністю.
  2. Основна камера: 12 Мп дає змогу робити якісні фотографії з гарною деталізацією та передачею кольору.
  3. Фронтальна камера: 8 Мп допомагає робити чіткі селфі та відеодзвінки.
  4. Підтримка microSD до 128 ГБ додатково збільшує можливості зберігання даних.

Мінуси

Немає роз'єму на 3.5 мм під навушники. Не можна видалити деякі з вбудованих ігор. 

Дізнайтеся більше: Як перезавантажити iPhone — ТОП 5 способів для кожної моделі

TECNO POVA NEO 3

У ТОПі телефонів 2024 TECNO POVA NEO 3 — варіант для школярів і невибагливих користувачів. Процесор із 8 ядрами та максимальною частотою 2 ГГц забезпечує продуктивність при виконанні декількох завдань одночасно. Тактова частота сприяє швидкому опрацюванню даних і запуску додатків.

TECNO POVA NEO 3 (LH6n)

Технічні характеристики

  • Параметри 170.67 x 77.6 x 9.3 мм.
  • Процесор Helio G85 — підходить для стандартних ігор і додатків.
  • HD+ екран 6.8" з роздільною здатністю 720*1640 — пропонує яскраві та чіткі зображення, завдяки великій діагоналі екрана. Частота оновлення 90 Гц робить гортання екрана та прокручування контенту плавнішим і приємнішим для очей.
  • Енергомісткий акумулятор 7000 мАг і швидка зарядка 18 Вт дає змогу до 2-х діб використовувати смартфон без підзарядки.
  • 128 Гб ПЗП + 8 Гб ОЗП — для зберігання файлів, застосунків, фотографій і відео без необхідності використання додаткових пристроїв. 8 ГБ оперативної пам'яті забезпечує плавну роботу з додатками та швидкий доступ до даних, що особливо важливо для багатозадачних завдань та ігор.

Плюси

  1. Відеоконтролер Mali-G52 MP2 — забезпечує відмінну якість графіки й плавне відтворення відео. Підтримує запуск графічно інтенсивних ігор без затримок.
  2. Подвійна камера — робить якісні фотографії з ефектом розмиття заднього плану (боке), покращує якість зображень за поганого освітлення і дає змогу створювати 3D зображення. Основна камера 16 Мп і друга камера 2 Мп — робить деталізовані знімки з ефектом розмитого фону, створює портретні фото.
  3. Датчики орієнтації дисплея, освітленості, відбитка пальця та наближення забезпечують зручність використання та безпеку. Датчик відбитка пальця дає змогу швидко та безпечно розблокувати пристрій. Датчик наближення автоматично вимикає екран під час розмови, щоб уникнути випадкового натискання на кнопки.

Мінуси

Вечірньої пори знижується якість фотографії, оскільки 16 Мп не завжди достатньо для чітких фото при поганому освітленні. Але це можна вирішити, якщо вручну торкнутися дисплея і навести фокусування на бажаний предмет. Габаритний пристрій не зручно тримати в руці. Корпус постійно намагається вислизнути, тому потрібен чохол. Він дає краще зчеплення з долонею і захищає апарат від ударів при падінні.

Xiaomi Redmi 12C

У Xiaomi Redmi 12C восьмиядерний процесор і слот для карти пам'яті до 1 ТБ. Ця особливість дає змогу розширити пам'ять пристрою, додавши microSD карту. У задньої панелі ребриста поверхня, тому телефон не вислизає з рук. Для миттєвого розблокування гаджета служить датчик відбитка пальців. У девайсі є порт 3,5 мм для звичайних навушників. 

Xiaomi Redmi 12 8/256

Технічні характеристики

  • Процесор MediaTek Helio G85 з частотою 2 ГГц демонструє непогану продуктивність. Чуйний при виконанні різних завдань і запуску додатків.
  • Вбудована пам'ять 128 ГБ дозволяє зберігати велику кількість фотографій, відео, музики, додатків та інших файлів.
  • Супутникова навігація (BeiDou, Galileo, ГЛОНАСС, GPS) — для точного визначення місця розташування і надійної навігації, використання карт, навігаційних додатків.
  • Підтримка декількох мереж зв'язку (3G, 4G, EDGE, GPRS) дає змогу користувачам вибрати зручний варіант.

Плюси

  1. Велика діагональ екрана (6.71") та роздільна здатність (1650×720 HD+) забезпечують зручність під час перегляду контенту, ігор та мультимедійних додатків. Висока яскравість екрана (500 ніт) робить зображення чіткими та яскравими, що зручно на вулиці або при яскравому освітленні.
  2. Фотокамера роздільною здатністю 50 Мп з апертурою f/1.8 дає можливість знімати якісні світлини з відмінною деталізацією. Особливо в умовах низької освітленості або в приміщеннях.
  3. Фронтальна камера 5 Мп для знімання якісних селфі та відеодзвінків.
  4. Місткий акумулятор (5000 мА*год) для тривалої автономної роботи без можливості зарядки. Час безперервної автономної роботи у звичайному режимі становить до 14 годин, а в режимі польоту — понад 22 години.
  5. Швидка зарядка (10 Вт) дає змогу зарядити акумулятор приблизно за 1 годину.

Мінуси

Дисплею не вистачає яскравості. Повільна пам'ять eMMC 5.1 гальмує швидкість роботи пристрою. Замість удосконаленого порту USB-C використовується MicroUSB, тому передача даних і зарядка відбуваються повільно. Апарат сильно нагрівається при навантаженнях.

TECNO Spark 20C

Один із найкращих телефонів 2024 року вважається TECNO Spark 20C. Це похідний варіант із чохлом із прозорого силікону в комплекті. У нього захищений корпус за стандартом IP53 — від бризок, дощу і снігу. Інтуїтивно зрозумілий користувальницький інтерфейс дає змогу швидко звикнути до телефону і бути в курсі важливих повідомлень. У гаджета звук DTS LISTEN, який дає змогу оцінити чисте стереозвучання під час ігор і прослуховування музики. Пристрій дає можливість використовувати голосовий помічник AI з функцією ChatGPT, за допомогою якого легко проводити дослідження і пошук інформації.

TECNO Spark 20C (BG7n) 4/128GB

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.6" IPS LCD 720 x 1612 — забезпечує хороші кути огляду, природне перенесення кольорів і чітке зображення.
  • Чип: MediaTek Helio G36 розрахований для запуску додатків, ігор та іншого контенту. Для нього характерна робота без затримок і з високою чуйністю.
  • Камера: подвійна 50 MP дає змогу робити чіткі знімки з найточнішими деталями. Одна з камер може використовуватися для фотографій з широким кутом огляду, а інша — для фільмування з близької відстані.
  • Батарея: 5000 мАг на повній зарядці здатна програвати відео протягом 15,5 години, а музику — протягом 73,5 години. 
  • OS: Android 13 — має автоматичне видалення буфера обміну через 60 хвилин. Додана функція розділення екрана. З нею можна працювати одразу в кількох програмах одночасно.
  • Вага: 185 г — зручний для повсякденного використання.

Плюси

  1. 90-герцовий дисплей з непоганою передачею кольору плавно і реалістично відображає рухи на екрані. При цьому передача кольору яскрава, насичена.
  2. 128/8 ГБ пам'яті в тандемі з картою пам'яті microSD залишають достатньо місця для зберігання файлів і мультимедійних даних. Телефон працює плавно і швидко. 
  3. Якісні стереодинаміки забезпечують потужний і чистий звук, тож прослуховування музики, перегляд відео та ігри доволі-таки атмосферні та насичені.
  4. Тип пам'яті LPDDR4X і частота пам'яті 1600 МГц забезпечує швидке завантаження додатків, плавну роботу інтерфейсу та ефективне виконання багатозадачних операцій.
  5. Оболонка UI HiOS 12.6: HiOS 12.6 дозволяє смартфону працювати швидко та оптимізовано. 
  6. Швидка зарядка (50% за 40 хвилин) — функція корисна, коли час зарядки обмежений.

Мінуси

Повільна зарядка батареї від звичайного зарядного пристрою. Це вирішується використанням функції швидкої зарядки. 

ТОП смартфонів 2024 середнього класу

Цей огляд цікавий тим, кому потрібен телефон з усередненими технічними характеристиками й доступний за ціною. У представлених нижче моделей помітний дизайн, корпус з міцних матеріалів, функціональне оснащення — зручне для здійснення дзвінків і безперебійного використання інтернету. 

Samsung Galaxy A34 5G

У цій моделі ОС на основі Андроїда 14. Можна вибрати між 4 кольорами: лайм, фіолетовий, сріблястий і графітовий. Яскравість дисплея до 1000 ніт, тому на вулиці, навіть під сліпучим сонцем, легко прочитати повідомлення та переглянути фотографії. Пристрій зі стереодинаміками для прослуховування музики в ідеальній якості. 

Samsung Galaxy A34 5G 8/256Gb

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.6" Super AMOLED — з ним прокрутка вмісту в телефоні здійснюється дуже плавно, кольори яскраві, а очі не втомлюються. Дисплей з широкими кутами огляду, показує контрастні чіткі зображення.
  • Роздільна здатність 1080 x 2340. Внаслідок високої щільності пікселів трансльований контент з супер деталізацією.
  • Чип: MediaTek Dimensity 1080 — потужний і багатозадачний процесор для швидкої й плавної роботи додатків, ігор.
  • Підтримка 5G надає швидкісний інтернет і швидку передачу даних.
  • Камера: 3 (48 MP + 8 MP + 5 MP) забезпечує детальні та чіткі зображення. Дозволяє знімати пейзажі та групові знімки з широким кутом огляду.
  • Батарея: 5000 мАг — тримає заряд до 2-х днів помірного використання.
  • Вага: 199 г — комфортна для тривалого використання.

Плюси

  1. Екран із частотою оновлення 120 Гц забезпечує плавне відображення контенту без мерехтіння. Перегляд відео, ігри та прокрутка вебсторінок приємні для очей.
  2. Камера з оптичним стабілізатором дає змогу знімати чіткі, не розмиті фотографії та відео за несприятливих умов освітлення або в русі.
  3. Надширококутне знімання допомагає вміщати в кадр більше об'єктів або пейзажів без необхідності відходити далеко назад.
  4. Привабливий зовнішній вигляд корпусу захищений від вологи, тому надійний. Його можна використовувати під час дрібного дощу та снігу. 
  5. Підтримує запис 4K-відео. Навіть на фронтальну камеру виходить знімати якісні відео з роздільною здатністю Ultra HD.

Мінуси

Віртуальний датчик наближення позначається на точності та реакції пристрою, якщо підходити до об'єктів. У комплекті немає адаптера живлення. Частота оновлення дисплея завжди встановлена на 120 Гц. Це впливає на автономність пристрою через перевитрату енергії. U-подібний виріз для фронтальної камери здешевлює зовнішній вигляд смартфона.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro отримав екран з точною передачею кольору і 100% покриттям колірного діапазону sRGB. Користувач бачить чіткі реалістичні зображення. Фішка телефону — у частоті оновлення 120 Гц, яка відображає зображення максимально плавно. Гаджет із широким кутом огляду, що дає змогу насолоджуватися іграми та переглядом відео. Задня панель виконана з ударостійкого скла для додаткової надійності. Захист IP68 запобігає потраплянню пилу всередину смартфона. 

OnePlus 9 Pro 

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.7" (1440 x 3216) сприяє чіткому та деталізованому відображенню контенту.
  • Чип: Qualcomm Snapdragon 888 — флагманський процесор, продуктивний та енергоефективний. Забезпечує швидку і плавну роботу пристрою навіть при виконанні вимогливих завдань.
  • Камера: 4 (48 MP + 8 MP + 50 MP + 2 MP) — тандем із декількох об'єктивів дає змогу експериментувати з фільмуванням та створювати якісні фотографії й відео в різних умовах. Камера на 50 МР знімає фото з високою деталізацією та багатою колірною гамою з креативними ефектами: макрофільмування, нічний режим, автофокус, ручне налаштування для професійних користувачів.
  • Батарея: 4500 мАг — при активному використанні вистачає, в середньому, на 7-9 годин.
  • OS: Android 14 — можливість часткового надання повноважень для доступу тільки до обраних користувачем фотографій і відео. З'явилася можливість відкриття посилань в інших профілях — наприклад, посилання з робочого профілю можна відкрити в домашньому.
  • Вага: 197 г — зручний.

Плюси

  1. AMOLED-екран з яскравими, насиченими кольорами. Плавне і м'яке відображення контенту не перевантажує очі.
  2. Підтримка HDR10+ дає більш точне відображення контрасту і кольорів при перегляді HDR-контенту. Необхідна для поліпшення мобільних фотографій у різних умовах, наприклад, якщо сліпить сонце або фон на зображенні занадто темний.
  3. Телеоб'єктив з оптичним зумом 3.3x дає змогу робити якісні фотографії з віддалених об'єктів без втрати деталей, що корисно під час знімання пейзажів, тварин або далеких об'єктів.
  4. Лазерне фокусування забезпечує швидке і точне налаштування при русі або поганому освітленні, не потрібно вручну коригувати концентрацію.
  5. Швидка бездротова зарядка на 50 Вт дає змогу відновлювати заряд без під'єднання кабелю.

Мінуси

Відсутність окремого модуля макрофотографування обмежує можливості макрозображень високої якості. А це важливо для фотографів і любителів макрознімання, адже можна максимально підкреслити деталі, невловні неозброєним оком. Відсутність 3.5 мм входу для навушників не дає можливості використовувати дротові моделі. Відсутність слота під карту пам'яті обмежує користувача в питаннях збереження корисного для себе. 

На замітку: Що нового в iOS 17 — огляд операційної системи: 10 айфонів з її підтримкою

TECNO Spark 20 PRO+

Телефон TECNO Spark 20 PRO+ працює на процесорі MediaTek Helio G99 Ultimate. Мультимедійне відтворення та ігри на ньому відображаються плавно. Смартфон енергоефективний, батарея: 5000 мАг. Працює без підзарядки протягом усього дня за помірного використання: дзвінки, повідомлення, періодичне проскролювання стрічки в соціалках, нетривалий перегляд відео. 

TECNO Spark 20 PRO+ (KJ7) 8/256Gb

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.78" AMOLED (1080 x 2436) забезпечує яскраві та насичені кольори, глибокий чорний. Широкі кути огляду. Зображення деталізовані, чіткі.
  • Камера: 2 (108 MP + 2 MP) — подвійна, що містить головний і додатковий фотоапарати. Другий використовується для створення ефекту боке під час знімання портретів і макрофільмування.
  • OS: Android 14 — тут додано можливість розміщення власних ярликів на екран блокування. Є новий набір шаблонів оформлення інтерфейсу блокування екрана, з різними шрифтами, віджетами й кольорами. 

Плюси

  1. Екран AMOLED комфортний навіть при яскравому сонячному світлі. Деталізація і передача кольору роблять зображення реалістичними.
  2. Основна камера знімає ідеально чіткі фото при денному освітленні.
  3. Хороша якість селфі та відеодзвінків з передньої камери робить приємним спілкування по відеозв'язку.
  4. Захист від бризок за стандартом IP53. 

Мінуси

Відсутність надширококутної оптики обмежує можливості під час знімання розлогих пейзажів, групових фотографій і архітектурних об'єктів. Присутність ШІМ (стробоскопічне імпульсне модулювання) на дисплеї може викликати дискомфорт і втому очей при тривалому використанні пристрою. Відсутність підтримки HDR обмежує якість перегляду мультимедійного контенту.

Немає інформації про терміни підтримки програмного забезпечення, тому створюється невизначеність, як довго пристрій отримуватиме оновлення операційної системи та патчі безпеки. Не передбачено слот під карту пам'яті, що обмежує можливості розширення пам'яті телефону. Відсутній 3.5 мм аудіороз'єм, використовувати дротові навушники не вийде.

Redmi Note 13 Pro 

Смартфон Redmi Note 13 Pro з 200-мегапіксельною камерою і 4x кратним цифровим наближенням без втрати якості. Це дає можливість захоплювати зображення з неймовірною деталізацією. Можна збільшувати об'єкти, не побоюючись, що вони будуть розмитими. У гаджеті є спеціальний режим читання з теплим тоном екрана, регулювання шрифтів, темний режим. А завдяки надійній системі охолодження телефон не нагрівається при великих навантаженнях.

Redmi Note 13 Pro 5G 8/256 

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.67" AMOLED (1220 x 2712) — сенсорний шар у такому екрані розміщений прямо на матриці, що підвищує яскравість зображення, зменшує енергоспоживання та схильність до появи відблисків.
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 з разючою обчислювальною потужністю, плавним запуском застосунків і швидким опрацюванням даних. 
  • Камера: 3 (200 MP + 8 MP + 2 MP) — включає ширококутну камеру для панорамних знімків і додаткову камеру для глибини фільмування, що дає змогу створювати ефектні портрети з розмитим фоном.
  • Батарея: 5100 мАг — 8 годин роботи дисплея, до кінця дня залишиться близько 40% заряду.
  • OS: Android 14 — завдяки новому алгоритму запуску додатків, економиться енергія і знижується навантаження на процесор. Ця ОС працює до 30% швидше за попередню версію.
  • Вага: 187 г. Не відстовбурчує кишеню.

Плюси

  1. Дисплей забезпечує високу яскравість, що робить зображення живими й чіткими, навіть при яскравому сонячному світлі. 
  2. Захисне скло преміального рівня надійно захищає смартфон від подряпин, ударів та інших пошкоджень, зберігаючи екран.
  3. Повністю смартфон заряджається приблизно за 50 хвилин, завдяки швидкій зарядці.
  4. 16 ГБ оперативної пам'яті та 256 ГБ постійної забезпечують плавну та швидку роботу пристрою під час ресурсомістких завдань.

Мінуси

Попередньо встановлені додатки, які не можна видалити, займають додатковий простір на пристрої та знижують його продуктивність. При використанні надширококутної камери можуть виникати проблеми з деталізацією фотографій через обмежені характеристики сенсора. 

Віртуальний датчик наближення іноді некоректно визначає відстань між пристроєм і об'єктом, що незручно при використанні автоматичного вимкнення екрана під час телефонної розмови. Відсутність підтримки карт пам'яті microSD обмежує можливості розширення пам'яті.

Apple iPhone 11

Apple iPhone 11 працює на iOS 17.4, яка має великий вибір додатків в App Store. Розмір пам'яті від 64 до 256 ГБ — є що вибрати для завантаження об'ємних додатків та ігор. Камера зі світлосилою ƒ/1.8 допомагає робити професійні портретні фотографії. Стабілізація під час створення відео згладжує тряску, вібрацію, тремтячі руки.

Apple iPhone 11 128GB

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.1" IPS LCD (828 x 1792) відображає яскраві та чіткі кольори. Екран комфортний для перегляду контенту, фотографій і відео.
  • Процесор Apple A13 Bionic з високою продуктивністю та ефективним управлінням енергією. Він обробляє ресурсомісткі додатки та завдання, забезпечуючи швидкодію та плавність роботи.
  • Камера: 2 (12 MP + 12 MP) знімає якісні знімки з гарною деталізацією і відмінним колірним відтворенням. Дозволяє створювати ефектні портрети з розмитим фоном. 
  • Батарея: 3110 мАг — менш об'ємна, ніж в аналогів, проте її достатньо для використання Айфона впродовж усього дня.
  • Вага: 194 г — попри легкість, телефон міцний і надійний.

Плюси

  1. В iPhone великий і яскравий дисплей з високою чіткістю і насиченими кольорами. На ньому приємно дивитися фотографії, відео та вебсторінки.
  2. Оснащений потужним процесором і графічним прискорювачем для швидкої та плавної роботи пристрою під час виконання ресурсомістких завдань та ігор.
  3. Нічний режим дає змогу зробити якісні фотографії в умовах недостатнього освітлення, забезпечуючи яскраві та деталізовані зображення.
  4. Фронтальна камера iPhone вміє знімати ширококутні фотографії, що дає змогу вмістити більше людей або об'єктів на знімку.
  5. Машинне навчання Deep Fusion використовується для автоматичного поліпшення фотографій, забезпечуючи деталізовані зображення з кращими кольорами.
  6. iPhone підтримує технології HDR і Dolby Vision, забезпечуючи високу якість зображення з живими кольорами під час перегляду відео.
  7. Дисплей захищений загартованим склом, що робить його стійким до подряпин і відколів.

Мінуси

Виріз у дисплеї iPhone забирає частину корисної поверхні екрана і створює неоднорідність у дизайні. Немає адаптера живлення і гарнітури в комплекті. Будуть потрібні додаткові витрати на купівлю цих аксесуарів.

ТОП флагманів 2024 року

Флагмани 2024 року — телефони найвищої якості з функціями, яких немає в аналогів. Дізнаємося, що пропонує ринок найбільш вимогливим користувачам. Кожна зі згаданих моделей за замовчуванням наділена якісним 120-герцовим дисплеєм, що робить комфортним перегляд відео в TikTok, запис роликів і фільмування фото для соцмереж.

Apple iPhone 15

У ТОПі флагманів 2024 року Apple iPhone 15 з відмінною стабілізацією зображення і 2-кратним цифровим зумом з якістю оптичного. Якщо фотографувати, виходять не розмиті знімки навіть під час руху. Цифровий зум забезпечує можливість збільшення об'єктів на знімку без втрати якості. У 14 моделі на верхній частині дисплея був присутній чубчик, а в п'ятнадцятій з'явився динамічний острів, що додає унікальності дизайну.

Apple iPhone 15

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.1" OLED (1179 x 2556) забезпечує високу контрастність, глибокі та яскраві кольори. На екрані тільки чіткі зображення, оскільки пікселі світяться самі по собі, без використання стороннього підсвічування. У OLED більший кут огляду без спотворення передачі кольору.
  • Процесор Apple A16 Bionic з високою продуктивністю та енергоефективністю. Він здатний обробляти ресурсомісткі додатки та завдання. Порівняно з попереднім аналогом процесор 16 на 15% швидший, а графічний процесор збільшив свою потужність приблизно на 25-30%.
  • Камера: 2 (48 MP + 12 MP) — дають змогу робити якісні знімки з відмінною деталізацією і яскравими кольорами.
  • Батарея: 3349 мАг — не потребує частої підзарядки, її вистачає на робочий день. 
  • OS: iOS 17.4 — система забезпечує стабільну й оптимізовану роботу iPhone. Користувачам можна вибирати додатковий браузер, тож якщо є бажання, можна спробувати щось інше. Apple дозволила застосовувати сервіси на кшталт Amazon Luna, Xbox Cloud Gaming, NVIDIA GeForce Now.
  • Вага: 171 г — зручний у повсякденному використанні.

Плюси

  1. Дисплей iPhone з піковою яскравістю 2000 ніт — ідеальний для використання на вулиці. Забезпечує відмінну видимість і зручність при читанні, перегляді контенту і використанні додатків навіть на яскравому сонці.
  2. В Айфона стильний зовнішній вигляд, який приваблює своєю простотою. 
  3. Високий рівень вологозахисту оберігає корпус від проникнення всередину води й пилу.
  4. Зручний інтерфейс гаджета показує кількість циклів зарядки та розрядки, а також прогнозований ресурс батареї, що залишився.
  5. Дротова реверсивна зарядка дає змогу використовувати телефон для зарядки інших пристроїв, наприклад, смартгодинника або навушників iPhone.

Мінуси

Швидкість бездротової зарядки батареї iPhone слабка: до 50% приблизно за 30 хвилин. Дисплея з частотою оновлення 60 Гц недостатньо для тих, хто цінує плавність і швидкість відгуку інтерфейсу. Відсутність функції Always On Display, тому інформація на екрані в режимі очікування не відображається. 

Корисна стаття: Samsung Galaxy A54 — огляд за 15 пунктами

Samsung S24

Samsung S24 — телефон з інтерфейсом One UI, який пропонує багато функцій штучного інтелекту. Наприклад, Функція «Обвести й знайти» з Google дає змогу легко дізнатися більше про все, що зображено на екрані, не перемикаючись між додатками. Дисплей з адаптивною частотою оновлення дає змогу економити заряд батареї під час перегляду контенту. Він дуже яскравий для чіткого відображення відео в будь-яких умовах освітлення. Телефон тонкий і легкий, з плоскими гранями, без величезного блоку камер. Його приємно тримати в руці. Доступний у чотирьох тонах — фіолетовому, чорному, сірому та блідо-жовтому.

Samsung Galaxy S24 Ultra 

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.2" Dynamic AMOLED (1080 x 2340) — забезпечує яскраві та насичені кольори, широкі кути огляду. Максимальна яскравість екрана 2600 ніт, тому можна дивитися фото та смс за яскравого сонця. 
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 сприяє високій продуктивності. Легко обробляє ресурсомісткі додатки та завдання, забезпечуючи швидкодію та плавність роботи пристрою.
  • Камера: 3 (50 MP + 10 MP + 12 MP) — ця комбінація дає можливість знімати деталізовані знімки в соковитих кольорах.
  • Батарея: 4000 мАг — дає змогу бути на зв'язку протягом усього дня.
  • OS: Android 14 — має нові теми, генератор шпалер за допомогою штучного інтелекту та підтримку фотографій удосконаленої якості.
  • Вага: 167 г — смартфон легко утримувати в руці.

Плюси

  1. 10-ядерний процесор і 256 Гб вбудованої пам'яті забезпечують високу продуктивність, достатню для роботи з ресурсомісткими додатками та виконання складних завдань.
  2. Наявність 3-кратного оптичного зуму і відмінної стабілізації зображення дає змогу робити якісні знімки навіть на великих відстанях і під час руху.
  3. Смартфон стильний, з високим рівнем вологозахисту, тому привабливий зовні та надійний у негоду.
  4. Підтримка бездротової зарядки, включно з реверсивною, забезпечує зручність у використанні: потрібно лише покласти смартфон на поличку зарядного пристрою, а не шукати дріт. Також додатково вона служить джерелом заряду для інших сумісних пристроїв: смартгодинників і навушників.
  5. Обіцяна підтримка програмного забезпечення на 7 років забезпечує довгострокову актуальність і захист від застарівання.

Мінуси

Телефон іноді перегрівається, що може призвести до уповільнення його роботи.
Хоча пам'ять UFS 3.1 є швидкою та ефективною, базовий варіант телефону з об'ємом 128 ГБ може не відповідати потребам тих, хто зберігає велику кількість даних, фотографій, відео та додатків. Попри технологічний прогрес, потужність бездротової зарядки телефону не збільшується порівняно з попередніми моделями.

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max міцний і надійний. Цьому сприяє рамка з титану і матове скло Ceramic Shield нового покоління, які забезпечують захист від подряпин і пошкоджень. За замовчуванням камера знімає 24-мегапіксельні HEIF-зображення. Користувачі Pro Max можуть гідно оцінити 5-кратний зум. Функції комп'ютерної фотографії покращують кольори й чіткість зображень в умовах низької освітленості. А 5G робить роботу в інтернеті швидкою і комфортною. Вийде завантажувати та стрімити контент у високій роздільній здатності без затримок.

Apple iPhone 15 Pro Max 

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.7" OLED (1290 x 2796) — забезпечує високий контраст, насичені кольори, живі та реалістичні зображення на екрані. На великому екрані ефектно виглядає весь контент, ігри та мультимедіа. Підтримує технологію ProMotion для вищої частоти оновлення і плавної анімації.
  • Процесор Apple A17 Pro вирізняється високою продуктивністю, плавним виконанням завдань. Характеризується швидким завантаженням додатків і чуйною роботою пристрою при багатозадачності. Процесор оптимізований для роботи з iOS, що забезпечує стабільну роботу.
  • Камера: 4 (48 MP + 12 MP + 12 MP) з широкими можливостями знімання, включно з ширококутною, телеоб'єктивною та макрофотографування. А також портретний режим з ефектом розмиття заднього плану. Якість зображень на вищому рівні завдяки просунутим функціям і обробці зображення.
  • Батарея: 4441 мАг передбачає, в середньому, 10 годин автономної роботи, що зручно для любителів мультимедіа.
  • OS: iOS 17.4 — широкий вибір додатків, зручний інтерфейс. Система дає змогу безконтактну оплату через NFC у банківських додатках або гаманцях. Додано нові емодзі для листувань.
  • Вага: 221 г — може здатися трохи важкою, особливо при тривалому використанні. Однак великий розмір батареї та інші просунуті характеристики сприяють довгій автономності.

Плюси

  1. Камера iPhone пропонує високу якість знімання завдяки 5-кратному оптичному зуму. Він дає змогу отримувати чіткі та деталізовані зображення на великих відстанях. Стабілізація забезпечує відмінні результати навіть під час руху.
  2. Дисплей iPhone високої яскравості, що забезпечує контрастні зображення. Висока частота оновлення гарантує плавність відображення контенту. А ідеальна щільність пікселів — чіткість.
  3. Наявність порту USB-C відкриває можливості швидкого заряджання, передавання даних із високою швидкістю та під'єднання різних аксесуарів.
  4. Кнопку Action Button можна налаштувати під свої потреби, наприклад, для ввімкнення/вимкнення беззвучного режиму, відкриття камери, ввімкнення/вимкнення ліхтарика тощо.

Мінуси

Вага у 221 грам відчувається в руці, особливо якщо утримувати на вазі. Попри місткість батареї 3110 мАг, деякі користувачі скаржаться на повільну зарядку.

Детально і зрозуміло: Як відключити геолокацію на Айфон: 3 способи роботи з навігацією

Samsung Galaxy Fold5

Смартфон із підтримкою стилуса S Pen. Зручний для тих, кому потрібне точне керування або створення рукописних нотаток. На великому екрані можна не тільки відкривати кілька додатків, а й запускати їх на одному вікні. Гаджет можна відкривати, складати, фіксувати під будь-яким кутом. Flex Шарнір згинається.

Samsung Galaxy Fold5

Технічні характеристики

  • Дисплей: 7.6" Dynamic AMOLED (1812 x 2176) — йому притаманні насичені та глибокі кольори, яскраві та реалістичні зображення. 
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 здатний впоратися з найбільш ресурсомісткими завданнями й забезпечити плавну роботу пристрою. Це означає швидке завантаження додатків і чуйність системи.
  • Камера: 3 (50 MP + 10 MP + 12 MP) створює яскраві, ширококутні та деталізовані знімки.
  • Батарея: 4400 мАг — місткості вистачає на 8-11 годин при помірному навантаженні. Зарядка за 30 хвилин відновлює заряд з 0 до 40%.
  • OS: Android 14 — з поліпшеним функціоналом, безпекою та зручністю використання.
  • Вага: 253 г — важкий, особливо при тривалому використанні. Але великий розмір екрана, функціональність і потужні характеристики компенсують це.

Плюси

  1. Розкладний, тому зручний. Можна розгорнути смартфон для додаткової площі екрана і скласти — для перенесення.
  2. Флагманський 8-ядерний процесор і 12 Гб оперативної пам'яті дають змогу пристрою легко впоратися з найскладнішими завданнями, включно з багатозадачністю та запуском ресурсомістких застосунків, таких як ігри. Можна грати в ігри, одночасні з їхнім завантаженням без гальмування.
  3. Камера з 3-кратним оптичним зумом дозволяє робити більш деталізовані знімки на великих відстанях. Відмінна стабілізація забезпечує чіткість зображення під час руху.
  4. Можливість бездротової зарядки робить процес заряджання смартфона зручнішим.
  5. За допомогою смартфона можна підживлювати інші пристрої.

Мінуси

Попри зусилля зі збільшення місткості батареї, деякі тести показали, що автономність Samsung залишається на відносно низькому рівні. Зарядки телефону при інтенсивному використанні не вистачає на цілий день. Вага смартфона може викликати дискомфорт і стомлює під час використання.

Цікавий огляд: Рейтинг Айфонів 2024 — аналізуємо 9 моделей

Xiaomi 13T Pro 

Xiaomi 13T Pro з підтримкою eSIM. Це дає змогу користувачам легко активувати та використовувати мобільні мережі без необхідності фізичної SIM-картки. Тарифи eSIM обходяться дешевше. До того ж на один телефон вийде встановити до 5 різних номерів. Водо- і пилонепроникність відповідають сертифікату IP68. Продуктивність на 58% вища за попередню модель Xiaomi 13T. Телефон працює швидше, особливо при використанні складних додатків. Також екран на 16 % яскравіший (1270 ніт проти 1098), що дає змогу переглядати контент без дискомфорту на вулиці за сонячного світла.

Xiaomi 13T Pro

Технічні характеристики

  • Дисплей: 6.67" AMOLED (1220 x 2712) забезпечує насичені кольори, широкі кути огляду та деталізоване зображення.
  • Процесор MediaTek Dimensity 9200 Plus обробляє складні завдання і забезпечує плавну роботу пристрою.
  • Камера: 3 (50 MP + 50 MP + 12 MP) — включає кілька режимів знімання, наприклад, ширококутні знімки та макрофотографування. Доступні автофокус, діафрагма, оптична стабілізація, сенсори й зум.
  • Батарея: 5000 мАг — дає змогу без підзарядки використовувати пристрій до двох діб. 
  • OS: Xiaomi MIUI 14, встановлена поверх Android 13 — інтерфейс схожий на iOS: «шторка» та оформлення ідентичні. Від звичної користувачам ОС Android нічим не відрізняється — багато іконок у «шторці», налаштування.
  • Вага: 206 г — досить легкий для комфортного носіння в кишені або сумці. 

Плюси

  1. Екран телефону радує очі завдяки його високій яскравості та частоті оновлення. 
  2. Смартфон продуктивний, справляється з найскладнішими завданнями без гальмування. Можна швидко завантажувати об'ємні додатки.
  3. Сертифікація IP68 дає захист від води та пилу. На пляжі, біля басейну або в дощову погоду девайс працює безвідмовно.
  4. Наявність дворазового зуму розширює можливості камери, дозволяючи робити детальні знімки на відстані без втрати якості.

Мінуси

Немає підтримки функції бездротового заряджання батареї. Деякі користувачі помічають, що швидкість передачі даних по USB може бути нижчою, ніж у конкурентів. 
Є проблеми з точністю визначення місця розташування під час використання GPS. 

Отже, у вас є вся інформація для вибору найкращого телефону з рейтингу цього року. Якщо необхідний пристрій зі стандартними функціями та для користувача достатньо 4 або 6 Гб оперативної пам'яті, то бюджетні гаджети — ідеальний вибір. Для тих же, кому важлива хороша камера до 48 Мп, об'ємна батарея до 5000 мАг і великий дисплей, варто зупинитися на смартфонах середнього класу. Любителям новинок, високої якості, ідеального дизайну і швидкої роботи складних програм, більше підійдуть флагманські моделі. 

На замітку: Як скинути Айфон до заводських налаштувань — 8 роз’яснювальних розділів у цій статті

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини