Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг прасок за надійністю — найпопулярніший ТОП 10 прасок

Дата публікації: 30.07.2024 12:18
Дата оновлення: 30.07.2024 14:31

Праска займає ключове місце в арсеналі побутової техніки для дому. Вона забезпечує охайний вигляд нашого одягу, постільної білизни та іншого текстилю. Добре випрасувана одіж додає впевненості, справляє позитивне враження на оточення. Однак не кожен апарат здатний впоратися із завданням ідеально. 

парова праска в роботі

Представлений нижче за текстом, рейтинг ТОП 10 прасок, — може. Це потужні моделі з продуманою конструкцією і різними режимами роботи. Вони розгладжують навіть найскладніші складки на щільних і делікатних тканинах. Перед вами пристрої з функцією енергоощадження та автоматичного вимкнення через 30 секунд у горизонтальному положенні та через 8 хвилин у вертикальному. Девайси допомагають знизити споживання електроенергії та зменшують рахунки за світло.

До рейтингу найкращих прасок увійшли вироби провідних виробників:

Бренд

Особливості

Philips

Використовуються технології, які автоматично регулюють подачу пари залежно від типу тканини.

 

Девайси потужні. Розгладжують найщільніші тканини.

 

З легкими корпусами та зручними ручками

Tefal

З ефективними системами проти накипу, що подовжує термін служби пристроїв.

 

Потужний паровий удар для легкого розгладження складок.

 

Підошви стійкі до подряпин. 

 

Великі резервуари для води

Braun

Легкі та зручні для повсякденного використання.

 

Підошви легко ковзають і рівномірно розподіляють тепло.

 

Інтуїтивно зрозумілі налаштування та функції

Gorenje

З функціями, спрямованими на економію енергії.

 

Довговічні, прості у використанні.

 

За доступними цінами

Panasonic

Використовують двокамерні системи подачі пари та унікальні покриття підошви для поліпшеного ковзання.

 

Розроблені для зручності та легкості в роботі.

 

Забезпечують стабільну подачу пари та рівномірний розподіл тепла.

 

Славляться своєю надійністю та довговічністю

Electrolux

Виділяються стильним дизайном.

 

У них сильний паровий удар і висока ефективність прасування.

 

Легкі конструкції

Russell Hobbs

Привабливий зовнішній вигляд.

 

Хороша подача пари.

 

Широкий спектр моделей за розумними цінами

Philips 5000 Series DST5040/80

Philips відмінно справляється з прасуванням завдяки потужності та функціональності. Пар швидко проникає в структуру волокон і вигладжує кожну складочку. Philips 5000 Series DST5040/80 — симпатична модель благородного чорного кольору. Досить об'ємна, але зручна, за вагою трохи понад 1 кг. У руці тримати комфортно. Довжина шнура 2 метри, тому можна прасувати без подовжувача.

Philips 5000 Series DST5040/80

Кнопки подачі пари та води розташовані на ручці, користуватися ними зручно. Отвір для води закривається кришкою, що відкидається убік. Він широкий. Сам резервуар розрахований на 320 грамів. Пар потужний. Удар видає 200 грамів мряки за хвилину, а постійний потік — 45 г/хв. Підошва з антипригарним покриттям, до неї нічого не прилипає. Вона добре ковзає. Вузьким носиком зручно розгладжувати важкодоступні місця на одязі.

Плюси

  1. У комплекті зрозуміла інструкція з картинками.
  2. Резервуар для води, дійсно, великий. Це зручно, коли потрібно випрасувати гору білизни.
  3. Автоматичне вимкнення в стадії спокою. 
  4. Шнур, що обертається на 360 градусів.

Мінуси

  • Праска з повним резервуаром важка. При тому, що модель і так не з легких.
  • Запах пластику перші дні після купівлі.

Tefal FV9845E0

Чорний з бронзою добре поєднуються — Tefal шикарний. Завдяки найпотужнішому паровому удару, прасує білизну відразу у два шари. До керамічної підошви нічого не пристає, вона не дряпається. Якщо трапилося щось прилипнути, легко відстає під час чищення навіть без використання хімії. Прилад ковзає по тканині як пушинка. Форма підошви зручна для роботи: без зусиль пропрасовуються місця між ґудзиками на сорочках завдяки характерній формі «носика».

Tefal FV9845E0

Передбачена система фільтрації води Micro Calc, тому виробник позиціює апарат, як розрахований на роботу з водопровідною водою. Але доцільніше заливати 50% фільтрованої водопровідної й 50% дистильованої. Тоді дуже мало накипу. У центрі корпусу, під шнуром живлення, розміщена кришка знімного колектора для збору відкладень. За наявності окалини спалахує кнопка, значить потрібно очистити контейнер.

Також є система «Крапля СТОП» для виключення протікання води на тканину. Немає ніяких крапель і плям під час прасування — тільки пара. Також є автоматичне регулювання подачі парової хмари залежно від температури нагріву приладу. У ньому висока потужність нагрівального елемента — 3200 Вт. Наскільки це зручно стає зрозуміло, коли порівнюєш час нагрівання праски Tefal FV9845E0 з іншою, скажімо, потужністю 1000 Вт. Ця нагрівається миттєво, тому в будинку потрібна потужна електропроводка. Інакше буде вибивати пробки. Краще використовувати розетку, під'єднану до будинкового електрощита проводом із перетином 2,5 мм кв.

Плюси

  1. Швидко і рівномірно прогрівається.
  2. При натисканні на кнопку подачі пари агрегат на мить злітає в повітря через потужну віддачу.
  3. Кнопка подачі пари велика, її легко використовувати.
  4. Гладка поверхня підошви до якої нічого не липне.
  5. Коліщатко температури об'ємне, його добре видно, але розташоване так, щоб не вийшло випадково змінити температуру.
  6. Довгий шнур 2,5 метра.
  7. Стійко стоїть у вертикальному положенні.
  8. Приємне відчуття ручки. Праска однаково надійно фіксується в маленькій долоньці та в широкій чоловічій руці.

Мінуси

  • Регулятор температури люфтить — вільно переміщається між двома позиціями температурної шкали, не здійснюючи при цьому жодних регулювань. Він просто бовтається в досить широкому діапазоні завдання температур. Втім, на роботі це позначається мало, оскільки регулятор часто перебуває в положенні максимального нагріву. Тільки так відпарювання і паровий удар найефективніші. Якщо знизити, наприклад, у положення «Cotton», відбувається непропорційне зниження подачі пари. Тому для нормального відпарювання потрібно ставити Max. 
  • Пристрій важкий і масивний, до нього потрібно пристосуватися. 

Braun TexStyle 9 SI9281BK

Він важчий за бюджетні аналоги, дріт значно довший (2,5 метра), товстіший і еластичніший. Braun TexStyle 9 стійко переносить удари та падіння, працює безвідмовно. У комплекті з ним мірний стаканчик і документація. Отвір для заливання води широкий, тому стаканчик може не знадобитися. У праску можна заливати воду з-під крана. Передбачена функція видалення накипу. В інструкції заборонено користуватися засобами від накипу.

Braun TexStyle 9 SI9281BK

У руці лежить як влитий. Температура регулюється автоматично, підлаштовуючись під кожен тип тканини, тому відпадає необхідність налаштовувати режим, пристібати підошву, пробувати, як прасує в непомітних місцях. Стрілки на штанах виходять ідеальними, але костюми та штани все ж варто відпарювати через тканину або марлю. Інакше з'являється лиск. 

Braun сам по собі незвичайний. На ньому немає регулювання температури. Усю білизну — бавовна, вовна, льон, сатин — прасують однією температурою. Є тільки регулятор пари. Це праска-відпарювач потужністю 3000 Вт. Прасує посередньо. Тюль не палить. Якщо в планах взяти пересушену м'яту постільну білизну і пройтися, щоб залишився гладкий слід, такого не буде. Він хороший для злегка прим'ятого одягу.

Плюси

  1. Зовні красивий. Основний колір — чорний. Вставки сірі та червоні. 
  2. Провід добротний, довгий.
  3. Виглядає дорого, відповідає німецькій якості. 
  4. Прасувати — одне задоволення, алюмінієва підошва ковзає, як по хвилях, не дряпається.
  5. Прилад сам підлаштовує температуру під тканини.
  6. Передбачені кнопки тільки під уприскування і тиск пари.

Мінуси

Не вийде відпарити штани без марлі. Вони лисніють. 

Gorenje SIH2800TQC зелено-білий

Праска потужна — 2800 Вт. Підошва керамічна, швидко нагрівається до потрібної температури та стабільно тримає жар. Добре ковзає, тканину не чіпляє, не залишає підпалин. Носик вузенький, пролазить у невеликі складочки. Йде постійна подача пари під час прасування, не треба додатково натискати на кнопки. Якщо потрібно розгладити пересушену ділянку, варто залучити опцію «Паровий удар» і розбризкування. Є протикраплинна система. Крапельки не потрапляють на тканину навіть під час прасування на низькій температурі. Слідів не залишається.

Gorenje SIH2800TQC зелено-білий

Вистачає великого резервуара для води на 350 мл, щоб випрасувати стопку білизни без дозаправлення. У комплекті передбачений зручний мірний стаканчик. Можна наливати будь-яку воду. Gorenje SIH2800TQC зелено-білий захищений від накипу. Щоб позбутися його, досить наповнити відсік до упору, розігріти на максималці та увімкнути паровий удар. Окалини вийдуть через отвори в підошві.

Плюси

  1. Функція вертикального відпарювання економить час, щоб попрасувати сукню/костюм вранці на роботу. Результат такий самий як за горизонтального положення. Але час економиться. І дошку прасувальну діставати не потрібно.
  2. Швидко нагрівається, оскільки потужний, із сильним паровим ударом.
  3. Рука не втомлюється, попри вагу, пристрій добре збалансований, тому «ковзає» по речах.
  4. Довгий обертовий шнур робить прасування комфортним. Не заважає, ні за що не чіпляється. 
  5. У руці «сидить» як належить завдяки прогумованому руків'ю. 
  6. Пар виділяється рівномірно густою хмаркою. 

Мінуси

Іноді функція «Антикрапля» погано спрацьовує, під час прасування з'являються краплі на одязі.

Panasonic NI-U400CPTW

Корпус апарата з чорного пластику і прозорих темно-рожевих вставок, які дають змогу візуально контролювати рівень води. Місткість для води на 300 мл — об'ємна, не потрібно постійно доливати воду.

Panasonic NI-U400CPTW

Panasonic NI-U400CPTW потужний (2300 Вт), швидко нагрівається до робочої температури. Відмінна подача пари, розгладжує навіть пересушену білизну. Ручка зручно лягає в долоні, передбачений для чіпкого хвата прогин під великий палець. Тому за тривалого використання зап'ястя не втомлюється.

Шнур довгий (2 метри), із захистом від перекручування і перегинів, кулька на основі кріплення з можливістю обертатися на 360 градусів. Не доводиться впритул стояти до стіни під час прасування, даючи простір для маневрів з простирадлами та підковдрами.

Підошва керамічна, не дряпається, з великою кількістю отворів. Вони рівномірно розподіляють пар по тканині. Відмінно ковзає завдяки вигнутій формі та заокругленим краям, не закушує тканину. Звужений носик злегка піднятий, тому проникає у важкодоступні місця: район ґудзиків, між намистинами, випрасовує рюші, волани, складки.

Плюси

  1. Передбачена можливість вертикального відпарювання. Можна прасувати блузки та піджаки, не знімаючи з вішалки.
  2. Широка підошва і тонкий носик спрощують прасування. Носиком пропрасовується тканина між ґудзиками, а широкою підошвою захоплюється більше площі за мінімальної кількості рухів.
  3. Отвір для заливання широкий, можна доливати воду без побоювання пролити. 
  4. Пара рівномірно поширюється по всій підошві. У вертикальному положенні руки не обпікає.

Мінуси

Немає мірної склянки для води.

Electrolux E6SI1-4MN 2500 Вт

Дизайн лаконічний, приємний для очей. Важливо те, що апарат легкий, не громіздкий. Ручка зручна при хваті. Кнопки подачі пари та розбризкувача розташовані з нею врівень, що полегшує натискання. Воно без зусиль, клавіші опускаються вільно.

Праска Electrolux E6SI1-4MN 2500 Вт

Місткість для води на 330 мл. Отвір широкий, у нього можна набирати воду відразу з крана, є функція самоочищення. Але краще користуватися фільтрованою водою, в ній менше солей і домішок. У цій моделі потужний паровий удар 200 г/хв, тому відкладення будуть періодично вилітати з дірочок на підошві під час натискання кнопки пари. Це потрібно враховувати під час прасування: спочатку «пихнути» на шматок непотрібної тканини, щоб пластівці не потрапляли на білизну.

Керамічна підошва добре ковзає і швидко нагрівається. У ділянці носика передбачена термічна смужка, що йде спереду вздовж праски. Під час нагрівання/охолодження вона змінює колір, сигналізуючи про ступінь нагріву.

Мережевий дріт кріпиться на кульковому шарнірі у верхній частині ручки. Переміщається тільки в одному напрямку на 180 градусів. На зручність це ніяк не впливає. Довжина в Electrolux E6SI1-4MN майже два метри.

Плюси

  1. Паровий удар 200 г/хв розгладжує будь-які заломи, не потрібно додатково бризкати на білизну.
  2. Чудово працює зі щільними тканинами, рушниками та постільною білизною.

Мінуси

  • У розбризкувачі води слабенький струмінь. Доведеться кілька разів натискати, щоб добре промочити потрібну поверхню.
  • Вода в резервуарі, попри його значні розміри, закінчується швидко. Доводиться часто доливати. Але це якщо постійно користуватися паровим ударом.
  • На тонких тканинах з використанням пари залишаються сліди від крапель, що підтікають, з'являються розводи. Доведеться мочити все, щоб приховати оказію.

Аналізуємо: Що краще — праска чи відпарювач: 3 критерії якості

Russell Hobbs 23971-56 Supreme Steam Pro

Важить 1,3 кг — не важкий. Довжина кабелю 2 метри. Покриття підошви керамічне, до нього нічого не прилипає, прасування легке. Максимальний обсяг води, який можна залити, 310 мл. Резервуар матово-прозорий, видно, яка кількість води залишилася невитраченою. Рідина заливається спереду, у верхню частину ручки. На ній відкидний елемент у вигляді кришечки з символічним малюнком. Відкривається легко, а закривається щільно.

Russell Hobbs 23971-56 Supreme Steam Pro

Можна прасувати речі з парою (удар 145 грамів, а постійний потік 40 грамів на хвилину) і на суху. Для цього призначений важіль перемикання пари. Передбачено регулювання потужності нагріву дисковим регулятором на корпусі. На ньому позначено 3 режими нагріву. Але вони не фіксовані, можна викручувати регулятор у вільному положенні: більшою чи меншою мірою.

У Russell Hobbs 23971-56 передбачено вертикальне прасування і крапельний захист. Шнур електроживлення заточений у роликовий елемент, який обертається з поворотами праски. Він не перегинається і не заламується.

Потужність 2600 Вт, прасувати такою — одне задоволення. Вона легко справляється з льоном і джинсою. Витрачається вдвічі менше часу на випрасовування одягу. 

Плюси

  1. Комфортна довжина шнура не заганяє користувача впритул до розеток. 
  2. Зручна прогумована ручка не дає руці ковзати. 

Мінуси

Не виявлено.

Пізнавальна стаття: Яка підошва праски краща: 6 порівнянь

Tefal PUREGLISS FV8064E0

Важить трохи більше півтора кілограма. Пристойно. Тому такою праскою легко прасувати, не докладаючи зусиль, постільну білизну, рушники, скатертини. Паровий удар 280 г/хв і його подача до 50 г/хв. За відчуттями справді хороша подача пари на автоматичному режимі прасування бавовни та льону. Пара гаряча, удар потужний. Відмінно відпарюється пересушена постільна білизна, випрасовуються вовняні светри та м'ятий-перем'ятий льон. Щоправда, не в кілька шарів. Кнопка подачі розташована під рукою для швидкого доступу за потреби.

Праска Tefal PUREGLISS FV8064E0

Tefal PUREGLISS FV8064E0 підходить для стандартного прасування з відпарюванням і для вертикального. Не протікає, протикраплинна система працює відмінно. Потужний. 3000 Вт генерують щедрий вихлоп пари й швидке нагрівання прасувальної підошви. Прасує добре тільки з парою. Без неї складно довести до розуму бавовняні речі. На прасці є індикатор. Він повідомляє, що апарат розігрівся, — коли горить червоним.

Обсяг місткості для води 270 мл. Витрата істотна, але для повсякденного прасування вистачає. Коли треба перепрасувати стопку постільного та кухонного текстилю, доводиться підливати. Довжина шнура 2 метри. Не в натяг дістає до розетки, не заважає.

Плюси

  1. Захист від накипу дійсно працює. Частинки затримуються у фільтрі, прилад не плюється жовтою водою.
  2. Французька збірка надійніша і якісніша за китайську. Немає претензій до якості пластику. Tefal на компонентах не економить.
  3. Хороша постійна подача пари, додатковий захист від накипу і гладка підошва, до якої нічого не пристає.

Мінуси

  • Немає в комплекті стаканчика для води.
  • Вода витрачається швидко.

Варто знати: Як прасувати сорочку: 10 хороших порад

Philips DST7061/30 Series 7000

Потужність праски 3000 w, завдяки цьому апарат дійсно швидко нагрівається, готовий до роботи практично за лічені секунди. Оснащений підошвою з нержавіючої сталі, відмінно розгладжує, не прилипає до одягу. Пар подається автоматично під час розгладження. У Philips DST7061/30 цікава конструкція підошви: широка основа філігранно звужується до носика. Зручно прасувати біля ґудзиків, комірці та манжети. Завдяки системі «крапля стоп» на одязі не з'являються патьоки.

Праска Philips DST7061/30 Серія 7000

В інструкції вказана можливість вертикального відпарювання. Так і є. На шторах після прання не залишається пом'ятости. Парова хмара зволожує тканину, вона розпрямляється на вазі. 

У прасці передбачено вбудоване очищення від накипу. Є місткий резервуар на 300 мл, великий отвір, через який зручно наповнювати. Це можна зробити без склянки з носиком (він до комплекту не входить), прямо з-під крана.

Країна виробника Китай. Прилад з якісного пластику з прогумованою зручною ручкою.  Важить майже два кілограми, але не важкий. Передбачено кілька температурних режимів при виборі прасування. Управління механічне. Мережевий шнур міцний, досить довгий — два метри. Впадає в око стильний дизайн: приємний темно-ліловий колір.

Плюси

  1. Антипригарна підошва зі стійким покриттям для легкого ковзання. Не дряпається. 
  2. Потужність 3000 Вт — для швидкого нагріву та якісного результату.
  3. Система «крапля-стоп» не допускає плями на одязі.
  4. Постійна потужність подачі пари та паровий удар (250 г) — для легкого розгладження жорстких складок.
  5. Великий отвір для заливання води — для зручності. Можна працювати з водопровідною, але краще все-таки використовувати дистильовану.
  6. Шарнірне кріплення шнура, щоб не перекручувався.
  7. Зручна ручка.

Мінуси

Занадто легко прокручується диск з вибору температури.

На замітку: Як вибрати прасувальну систему: 10 основ для вдалої покупки

Braun FreeStyle 3 FI3194BK

Миленький дизайн, пластиковий корпус синьо-чорного забарвлення. Ручка не суцільна, заднє склепіння відсутнє, зручна, м'яка на дотик, в руці не ковзає. Під ручкою розташований диск регулятора температури, за допомогою якого регулюється сила нагріву. Нагрівається швидко: 15 секунд і готовий до роботи. Під час нагрівання загоряється світловий індикатор, по завершенню гасне. Коли повністю розігрітий, лунає клацання сповіщення. Braun FreeStyle 3 FI3194BK розгладжує будь-яку тканину: шовк, бавовну, трикотаж, бязь, крепи, льон, замшу.

Braun FreeStyle 3 FI3194BK

Шнур 2 метри, вилка європейського стандарту. Підошва з антикорозійною властивістю, гладка і міцна, з отворами для подачі пари. Іноді може підгоряти, нагар відчищається спеціальним олівцем. З боків підошви проходять жолобки, які призначені для прасування виробів із ґудзиками.

Спереду зверху праски розташований розпилювач води (спрей). Струмінь тоненький, але бризкає далеко і добре зволожує тканину. Вода розбризкується за допомогою двох кнопок темно бірюзового кольору на передній частині ручки: правою — паровий удар, лівою — точкове розбризкування на потрібне місце. Розташування зручне, легко натискаються в процесі прасування.

Воду, що залишилася після роботи, краще зливати, бо під час подальшого використання через отвори для пари можуть вилітати уламки вапняного нальоту. Якщо праска прогрілася погано, вода проливатиметься і псуватиме речі жовтими розводами. 

Плюси

  1. Підошва Eloxal — ноу-хау у фірми Браун. Вона придумала, як зробити алюмінієву підошву міцною внаслідок окислення алюмінію електролітом. Підошва і справді міцна. Були випадки, коли користувачі неправильно виставляли температуру і спалювали тканину. Прилипле відскоблювали залізною лінійкою, а слідів на підошві не залишалося.
  2. Ручка прогумована, дає змогу надійно утримувати апарат, ковзає в руці.

Мінуси

  • Немає самоочищення. При натисканні кнопки парового удару через отвори на підошві висипаються вапняні пластівці.
  • Резервуар для води буває повний на третину, а пара не утворюється.

Під час вибору найкращих прасок проаналізували потужність, зручність використання, особливості подачі пари та додаткові функції. Вони обладнані інтелектуальними системами управління парою і функціями захисту від крапель, тому безпечні у використанні.

Проте у більшості моделей є свої недоліки. Деякі з них важкі й громіздкі, з ними складніше працювати у висячому положенні. Висока ціна також може послужити відштовхувальним фактором. Але. Цей ТОП прасок підбирався не за цінами, а за критеріями функціонала, ергономіки, легкості в управлінні та об'єма резервуара для води.

Для тих, хто шукає оптимальне співвідношення ціни та якості, доступні апарати з хорошою потужністю і популярним набором функцій. Варто спочатку вивчити характеристики, і вже потім визначатися з відповідним варіантом.

До слова: Як почистити праску — 10 перевірених способів

Коментарі
Залиште коментар