Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy A14 — огляд 7 параметрів

Дата публікації: 13.08.2024 10:49
Дата оновлення: 13.08.2024 11:36

У Samsung Galaxy A14 яскравий дисплей на 500 нит, батарея на 5000 мАг та 50-мегапіксельна надширококутна камера. Він успішно справляється із повсякденними завданнями. Це ефективний мультимедійний гаджет. Для зберігання медіафайлів можна вставити в девайс картку пам'яті на 1 Тб, та отримати безмежні можливості для знімання фото та відео. 

Дизайн смартфона Samsung Галаксі А14

Samsung Galaxy A14 — огляд ключових характеристик у таблиці

Параметр

Опис

Дисплей

6,6 дюйма, LCD, 2408x1080

Тип процесора

MediaTek Helio G80

Внутрішнє сховище

128 Гб + підтримка SD-карти на 1 Тб

Оперативна пам'ять

4 Гб

Місткість батареї

5000 мАг, зарядка від адаптера 15 Вт

Основна камера

50 Мп + 2 Мп + 2 Мп

Селфі камера

13 Мп

Додаткові опції

Сканер відбитків, датчики освітлення та наближення, гіроскоп, акселерометр, роз'єм для навушників, окремий слот для microSD

Пристрій підтримує технологію NFC, за допомогою якої можна безконтактно розплачуватись банківською карткою. Є невеликі нюанси динаміка телефону. Через те, що він спрямований вниз, музичні треки позбавлені басів та глибини на максимальній гучності. Виправити ситуацію здатні якісні навушники, які можна увімкнути через відповідний роз'єм або через Bluetooth.

Опис зовнішнього вигляду смартфона

Задня панель Samsung Galaxy A14 оформлена у ніжних відтінках зеленого чи сірого з візерунком у рубчик. Традиційна класика — чорний варіант — виглядає ефектно, але швидше збирає пил. На задній стінці три об'єктиви — основний, для глибини фільмування та макроформату.

Корпус пластиковий, міцний. Його складно подряпати та розбити. Навколо камер передбачені облямівки, які захищають об'єктиви від пошкоджень. Тому носити смартфон в одній кишені з ключами та залізними монетами хоч і не бажано, але можна. 

Девайс важкий, через потужний акумулятор затягує на 200 грамів. Корпус зручно лягає в руку, не вислизає. Після покупки смартфона краще подбати про наклеювання захисного скла, щоб запобігти пошкодженню.

У кнопку живлення вбудований сканер відбитків пальців, який точно та швидко виконує свої функції. Внизу корпусу роз'єм для зарядного пристрою, мікрофон, динаміки та mini-jack під навушники. На верхньому торці розташований другий мікрофон, що виконує функцію шумозаглушення, що в даному ціновому сегменті вважається величезним плюсом.

Пристрій постачається у картонній коробці. У комплектацію входить сам телефон, кабель зарядки, скріпка для вилучення сімки, посібник користувача та гарантія від виробника. Бренд зареєстрований у Південній Кореї, перевірений роками досвіду.

На свій розсуд користувач може підібрати для девайса захисний чохол, що оберігає від ударів та подряпин. Виробники пропонують великий вибір однотонних, прозорих, із малюнком або у вигляді книжки. Є з чого вибрати. 

Тип дисплея в огляді телефону Samsung А14

У смартфон впроваджено LCD-панель розміром 6,6 дюйма. Роздільна здатність дисплея — 2408х1080 пікселів. Щільність пікселя висока (400 ppi), тому окремо їх роздивитись не вийде. Картинка — цілісна, чітка і яскрава.

З боків екрана рамка, внизу досить широка, що трохи старомодно. Але цей нюанс виправданий високою яскравістю на 500 ніт, що на 100-200 ніт перевищує аналогічний показник у середнього мобільного з цього цінового сегмента.

Екран має гарний кут огляду. 178° забезпечує комфортний перегляд контенту з будь-якого ракурсу. За бажанням користувач може регулювати температуру кольору (холодніші або тепліші тони), орієнтуючись на своє світосприйняття та звички.

Частота оновлення дисплея 60 Гц. Хоч і не така плавна, як у дорогих моделей, але цілком достатня для виконання щоденних завдань. Такого параметра вистачає для перегляду соцмереж та використання мобільних додатків.

Пізнавальна стаття: Як знайти Телеграм канали: 3 способи для 2-х пристроїв

Продуктивність

Смартфон працює на чіпі MediaTek G80 з 4 гігами оперативної пам'яті та внутрішнім накопичувачем на 64 або 128 Гб (опціонально). У цій моделі передбачена високошвидкісна пам'ять eMMC. Внаслідок цього можна розширювати віртуальну пам'ять з 4 до 8 Гб. Мобільник відмінно працює в режимі багатозадачності: одночасно відкриті сторінки та програми не гальмують роботу девайса.

Якщо внутрішнього сховища не вистачає, можна збільшити цей параметр, встановивши карту пам'яті. А14 оснащений слотом для microSD місткістю до 1 Тб. Тому для зберігання медіафайлів є багато місця, можна не заощаджувати.

Процесор виконаний за технологією 12 нм, що забезпечує значний запас продуктивності. Цей чипсет відносять до ігрових початкового рівня. Без проблем запускаються ігрові програми PUBG або Duty Mobile. Спочатку налаштування графіки виставлені за мінімумом. Але параметрів смартфона Галаксі А14 вистачає для ігор середнього рівня. Навіть при завантаженні батарея не гріється, а отже, менше зношується.

Галаксі А14 підтримує зв'язок за стандартами 2G, 3G та 4G. Це обмеження особливо помітне у регіонах зі слабким мобільним покриттям. Для оптимізації налаштувань смартфона можна використовувати фірмову програму Samsung Members, що дозволяє збільшити її продуктивність.

Читайте: Samsung Galaxy A54 — огляд по 15 пунктах

Основна та фронтальна камера

Однією з істотних переваг цієї моделі є набір камер з ключовими особливостями:

  • 3 сенсорні об'єктиви з роздільною здатністю 50 Мп, 4 Мп і 5 Мп;
  • датчик глибини для якісного портретного знімання;
  • надширококутний модуль для макро режиму.

Макрокамера невисокої чутливості, тому рекомендується знімати кадри за хорошого освітлення. Краще вдень чи вранці. Вночі або при сутінковому світлі втрачається деталізація картинки. Цей нюанс із лишком окупився головним сенсором на 50 Мп з автофокусом.

Просунуті алгоритми дозволяють знімати чіткі фото з двократним зумом. Для знімків властива висока деталізація за збереження максимальної природності. Фото виглядають дуже натурально. Окремо функція нічного фільмування не передбачена.

Хороші результати демонструє фронталка на 13 Мп. Вона дозволяє зняти чіткі кадри з максимальним відображенням деталей. У селфі режимі є опція розмиття фону. Вона стане в пригоді для знімання портрета.

Запис відео відбувається на швидкості 30 кадрів в секунду при роздільній здатності 1080р. Таких параметрів достатньо для щоденного фільмування. Тим, хто захоплюється фотографією, знадобиться смартфон з модулями потужніше.

Варто знати: Як видалити історію пошуку в Google — алгоритм для різних пристроїв і 2 поради

Акумулятор

У комплектацію адаптер не входить. Виробник обмежився лише шнуром Type-C. Швидше за все це спонукає споживача відразу замовити блок живлення. Смартфон підтримує швидке заряджання. Батарея заряджається на 50% лише за 30 хвилин. Для повного заряду потрібно дві години. Залишати девайс на зарядці на ніч не бажано з міркувань і безпеки та зносу АКБ (з часом може розряджатися швидше).

Автономність гаджета — висока — забезпечується батареєю на 5000 мАг. При роботі дисплея 8-10 годин на день Galaxy А14 може протриматися до 2 днів. Під час запуску ігрових програм заряд акумулятора витрачається швидше. Вистачить максимум на 7-8 годин, залежно від інтенсивності навантаження.

Програмне забезпечення

Пристрій функціонує на базі 13-го Андроїда з полегшеною версією оболонки. У ній менше набридливих рекламних програм, які засмічують пам'ять. Користувачам забезпечується високий рівень безпеки. Для цього передбачено функцію розпізнавання обличчя та сканер відбитків. Обидві опції можуть бути активними одночасно (включаються у параметрах смартфона).

Програмна оболонка One UI 5.1 від Samsung пропонує зрозумілий інтерфейс та зручну структуру меню. Попередньо встановлене ПЗ: Spotify, Linkedln, Netflix. У процесі налаштування пристрій рекомендує інсталювати ще кілька програм. На свій розсуд їх можна видалити, щоб звільнити більше місця у внутрішньому сховищі. Подвійний свайп зверху вниз дозволяє швидко перейти в меню налаштувань для керування медіапараметрами.

На замітку: Як змінити мову в Tik-Tok — 2 способи: зі смартфона та на комп'ютері

Сканер відбитків пальців

Для захисту особистих даних можна встановити розблокування за відбитком пальців (сканер знаходиться на кнопці живлення на бічній панелі). Ця функція дозволяє миттєво розблокувати девайс. Надійність такого захисту висока, сторонні навряд чи матимуть доступ до гаджета. При першому налаштуванні сканера важливо прикладати до панелі лише сухі пальці руки, інакше можливі збої.

Підсумовуючи огляд смартфона А14, позначимо його головні переваги:

  1. Стильний дизайн
  2. потужна батарея,
  3. яскравий дисплей,
  4. надширококутна камера,
  5. зручний інтерфейс,
  6. чутливий сканер відбитків,
  7. доступна ціна.

Висока енергоефективність у поєднанні з яскравим дисплеєм та надширококутною камерою роблять гаджет гідним варіантом серед бюджетної лінійки. Привабливий зовні, смартфон з плавними вигинами успішно справляється з простими завданнями, підтримує базовий функціонал, а отже, заслуговує на увагу.

Дільні поради: Як перенести дані з Андроїда на Айфон — 7 особливостей

Коментарі
Залиште коментар