Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy Watch 4: огляд преміального годинника 2021 року

Дата публікації: 27.10.2021 10:28
Дата оновлення: 22.05.2024 17:46

У III кварталі Samsung презентувала 4-е покоління Galaxy Watch, в яке увійшли звичайні моделі та й з приставкою Classic. На цей раз корейська компанія не тільки впровадила свіже залізо, а й подбала про розширення функціоналу шляхом заміни ОС Tizen на Wear — перевірений часом продукт від Google. 

Відповідь від купертіновцев: Apple Watch 7: огляд і 4 фішки на додачу 

Основні характеристики Samsung Galaxy Watch 4 

У звичайних і класичних моделей наступні загальні характеристики:

Чіп
Exynos W920
OC Wear
Пам'ять, гб  1,5+16
Оболонка OneUI Watch 3
Вологостійкість 5 атм

Відмінності полягають у наступному:

 
Звичайна версія  Класична
Корпус Алюмінієвий  Нержавіюча сталь 
Діагональ корпусу, мм 40 або 44 42 чи 46
Колір Для маленького корпусу — чорний, рожевий, сріблястий; для великого — чорний, сріблястий, оливковий.  Чорний або сріблястий 
Зв'язок  Блютуз, Wi-Fi Блютуз, Wi-Fi, опціонально — eSim

За розмірами годинник Samsung Galaxy лінійки Watch 4 на око не відрізнити від Watch 3. У покупців є можливість вибрати модель в залежності від ширини кисті. Обидві версії — звичайна та класична — офіційно позиціюються як унісекс, але більш масивний корпус з безелем (поворотним кільцем на циферблаті), мабуть, все ж актуальніше для чоловічої руки. Тож не дивно, що у класики максимальний діаметр циферблата та відсутні веселі кольори — рожевий та оливковий. 

Samsung Galaxy Watch 4: огляд фітнес годинника

Начинка у різновидів Watch 4 практично однакова. Виробник додав мощі комплектуючим: впровадив новий процесор, пам'яті стало в 1,5-2 рази більше. Вишенька на торті — нова операційна система Wear. Її впровадження — результат співпраці корейського гіганта з Google. Класичні годинники продаються з підтримкою eSim. За допомогою обох моделей можна оплачувати покупки, реалізована технологія Samsung Pay. Версії 4-го покоління за ціною відрізняються приблизно в 1,5 раза, що викликає деяке здивування. 

Дітям — простіше: Як вибрати смарт годинник для дітей: 6 ключових параметрів

Зовнішній вигляд і комплектація Galaxy Watch 4 

Обидва різновиди Watch 4 виробник пакує в однакові довгі коробочки дуже пристойного вигляду. Виглядають симпатично, подарувати не соромно. На коробці крім назви вказують розмір корпусу та наявність LTE, якщо стандарт зв'язку підтримується моделлю. Комплектація лаконічна: розумний годинник, бездротовий зарядний пристрій, документація. 

За зовнішнім виглядом годинники помітно відрізняються: 

  • Дизайн звичайної версії більш спортивний, молодіжний. Відсутність безеля можна розглядати як мінус в плані функціональності, але такий годинник виглядають сучасніше. 
  • Брутальний вигляд класичної моделі натякає на преміальність. Безель виконує 2 основні функції: допомагає в управлінні годинником, захищає скло екрану від подряпин. Смарт-годинник шикарно виглядає не тільки зі спортивним, але й з діловим костюмом. Дисплей злегка втоплений в корпус, і якщо годинник покласти циферблатом вниз, екран не буде стосуватися столу. Міцність корпусу не викликає сумнівів, обидві моделі захищені надійно, по армійському стандарту.

зовнішній вигляд Watch 4

Для управління в конструкції Watch 4 є дві кнопки, в цій лінійці вони стали прямокутними, трохи збільшилися у розмірах. Верхній кнопці можна привласнювати різні команди. На тильній стороні — оптичний датчик зі скла та пластика. Годинники комплектуються змінним силіконовим ремінцем товщиною 20 мм. 

Модний таблет: Огляд Samsung Galaxy Tab A 8.0 і 5 булочок, які приготували виробники

Дисплей смарт годинника Samsung 

Різниця в 4 мм між діаметрами корпусів стала причиною установки на годинник двох різних дисплеїв. На молодшої моделі класичного смарт-годинника — екран 1,2'' з роздільною здатністю 396х396, на старшій — панель 1,4'' з роздільною здатністю 450х450. Для кожної моделі забезпечена належна щільність пікселів. 

Що стосується звичайних смарт годинників Galaxy Watch 4 від Samsung, на них встановлені такі ж дисплеї. Завдяки високій контрастності та яскравим насиченим кольорам користуватися екраном — суцільне задоволення. Також варто відзначити широкі кути огляду та енергоефективність дисплеїв, вони економлять зарядку акумулятора. Для захисту від подряпин виробник пустив в дію скло Gorilla Glass. 

 настройки екрану Samsung Galaxy Watch 4

Виняткові технічні характеристики екрану доповнені просунутими налаштуваннями. Реалізовано ручне та автоматичне керування яскравістю, можна налаштувати чутливість панелі, пробудження дисплея та його виключення. В пам’ять годинника завантажено понад 20 циферблатів. Операційна система Wear дає можливість урізноманітнити їх колекцію, скориставшись магазином Google Play. Є функція ліхтарика

Смартфон, що треба: Samsung Galaxy A72: огляд 10 характеристик і 5 особливостей

Програмне забезпечення годинника Galaxy Watch 4 

Щоб повністю розкрити функціонал смарт-годинника, його необхідно подружити з телефоном. Оптимальний варіант — коли обидва пристрої самсунгівські. До айфону годинник під'єднати не вийде, з Андроїд-смартфоном іншого виробника спрягти гаджет можна, але будуть обмеження у функціональності, що стосуються ЕКГ і перевірки після калібрування артеріального тиску. 

Насамперед потрібно приєднати годинник до Galaxy Wearable — до додатка, який призначений для сполучення з самсунгівським телефоном гарнітур, фітнес-браслетів, смарт-годинника та інших пристроїв. З його допомогою оновлюють ПЗ, приймають дзвінки, встановлюють циферблати, налаштовують функціонал та т.і. 

Наступна актуальна програма — Samsung Health. Додаток встановлено на смартфони Samsung Galaxy. З його допомогою можна відстежувати фізичну активність, вагу, сон, вжиті та витрачені калорії, та інше. Для вимірювання тиску та ЕКГ є спеціальна програма Samsung Health Monitor. 

 функціонал смарт-годинника Galaxy Watch 4

Програмне забезпечення видає інформацію про показники пульсу, SpO2, про рівень стресу. У наш час особливо важливо стежити за рівнем кисню в крові. В смарт-годинниках працює деталізація спортивних навантажень. До просунутих опцій відноситься біоімпедансний аналіз, який показує відсоток жирів в організмі та інші дані, які корисно знати людям, що стежать за своєю фігурою. 

Актуальні виміри: SpO2 — що це: 6 підказок як смарт-годинник і фітнес-браслети зчитують дані

Автономність Samsung Galaxy 

У моделях з великими корпусами — 44 і 46 мм — встановлені акумулятори місткістю 361 мАг, в більш компактних годинниках цей показник — 247 мАг. За автономністю годинники Galaxy Watch 4 від Samsung не стали проривними. В результаті установки нового заліза, розширення функціоналу та впровадження нової операційної системи, час роботи без підзарядки навіть дещо скоротилося. Тепер мова йде про 40 годин, тобто частота підзарядки — раз в 1-2 дні в залежності від залученого функціонала. Якщо відключити автояркість, GPS і моніторинг показників тіла, цей результат можна поліпшити. З іншого боку, 40 годин автономності — це показник для звичайної моделі без LTE. Класичний годинник ще швидше витрачає ресурси батареї. 

Швидкість зарядки теж не вражає: за 30 хвилин можна забезпечити 10 годин автономної роботи. Для повного відновлення батареї піде до 2 годин. Слабка автономність — плата за великий функціонал, високу продуктивність процесора та швидкість роботи. Якщо не моніторити сон, ніяких проблем з підзарядкою батареї немає: можна підключати пристрій для живлення на ніч поруч зі смартфоном. Співробітникам офісів так взагалі турбуватися нема про що: завжди є можливість зарядити акумулятор протягом робочого дня. 

Середньобюджетний кореєць: Samsung Galaxy А71: огляд і 8 позитивних моментів

Можливості та функціонал смарт годинника 

Крім моніторингу здоров'я, годинник вміє багато: 

  1. Виробник не забув про мікрофон і динаміки. Можна приймати дзвінки, спілкуватися зі співрозмовником. Якість звуку можна порівняти з тим, що забезпечує смартфон з включеним гучним зв'язком. Є голосові замітки. 
  2. Відправка СМС, створення текстових повідомлень в месенджерах. Екран у смарт-годинника куди менше, ніж у смартфона, тому серед способів введення переважно голосовий. Альтернативні варіанти: клавіатурний та рукописний. 
  3. Оплата покупок за допомогою технології NFC. 
  4. Перегляд прогнозу погоди. 
  5. Установка будильника, таймера. 
  6. Управління гарнітурою Galaxy Buds
  7. Зміна гучності музики, перегортання треків. 
  8. Перегляд гуглівських карт. Зручна фішка для любителів покататися на велосипеді або самокаті. 
  9. Годинники оснащені компасом, висотоміром, мінібарометром, GPS. 

Модні навушники: Samsung Galaxy Buds: огляд і 5 вагомих аргументів профпридатності

Переваги та недоліки розумного годинника Watch 4 

В огляді Samsung Galaxy Watch 4 гріх не розписати плюси та мінуси годинника. Основні переваги: ​​

  1. Сучасне залізо забезпечує безперебійну настройку, швидкий запуск додатків. 
  2. Нова операційна система Wear дає можливість запускати на смарт-годинниках гуглівськи програми. 
  3. Корпус і ремінець зроблені з добротних матеріалів. 
  4. Наявність двох варіантів дизайну. Для кожної моделі є два розміри корпусу. 
  5. Аналіз біоелектричного імпедансу — нова функція, що дозволяє визначити склад організму. Можна дізнатися долю жирів, м'язів, швидкість метаболізму. 

Мінуси: 

  1. Для такого компактного гаджета хотілося б все ж більше часу автономної роботи. 
  2. Watch 4 не вийде подружити з айфоном. 

Ціни на Watch 4, в цілому, виглядають прийнятними. Класичні моделі коштують дорого, зате звичайні на 100% конкурентні в ніші преміальних гаджетів. Чи варто переходити з третього покоління годинника на четверте? Питання дискусійне. Якщо набрид старий смарт-годинник, хочеться погратися з новим софтом, поекспериментувати з інноваціями, тоді в переході є сенс. 

Битва гігантів: Що краще: iPhone або Samsung — який з 2 смартфонів вибрати? 

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини