Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Смартфон Tecno Spark 10 Pro — огляд та аналіз за 6 критеріями

Дата публікації: 13.08.2024 10:27
Дата оновлення: 13.08.2024 11:33

Техно Spark 10 Pro поставляється покупцеві у твердій упаковці з картону. В комплекті кабель USB-C та мережевий зарядний пристрій потужністю 18 Вт. У таблиці ключові характеристики телефону:

Операційна система

Android 13, HIOS 12.6

Кількість ядер

8 (2 ядра по 2,00 ГГц та 6 по 1,8 ГГц)

ОЗУ

4/8 Гб (опціонально)

Роздільна здатність дисплея

1080х2460, технологія IPS

Обсяг внутрішньої пам'яті

128/256 Гб (варіативно)

Nano-SIM

2 шт

MicroSD

Окремий слот

Бездротові технології

Bluetooth 5.1, Wi-Fi 5

Фронтальна камера

32 Мп зі спалахом

Основна камера

50 Мп з автофокусом, подвійним світлодіодним спалахом, відеознімання 2.5К

Місткість АКБ

5000 мАг

Потужність заряджання

18 Вт

Інтерфейси

USB Type-C, USB OTG

Датчики

Сканер відбитків, компас, датчик наближення, акселерометр

Захист від пилу та вологи

Ні

Вага пристрою

208 г

Габарити

168,4 х76,2х8,4 мм

Стереозвуку в гаджеті немає. Замість нього гучне (на високих частотах) звучання під час відтворення треків та перегляду відеоконтенту.

Зовнішній вигляд та ергономіка смартфона

У мобільника широкі бічні грані та плоскі панелі, що нагадують форму iPhone. Лаконічний корпус без слизьких обідків зручно лягає у долоню, не вислизає. Грані з боків з плавними переходами не врізаються в шкіру.

Смартфон Техно Спарк 10 Про у світлому корпусі

Переднє скло трохи підіймається над рамкою, але це не впливає на поверхню. Захисна плівка на екран не наклеєна, вона лежить у коробці, тому при покупці потрібно одразу подумати про наклеювання. Задня частина смартфона скляна, рамка збоку — із пластику. Глянцю на корпусі немає — все матове, відбитків пальців не видно.

Загальний вигляд Техно Спарк 10 строгий та стильний. Виглядає дорожче, ніж коштує. Поєднується з будь-яким стилем — діловим чи прогулянковим. За вагою важкуватий, понад 200 г, що відчувається через містку батарею на 5000 мАг. Кнопки на корпусі не випирають. У клавішу включення вбудований сканер відбитка, який швидко розпізнає власника.

Фронтальна камера розташована у матриці екрана за вирізом круглої форми. Передбачено світлодіодний індикатор, що реагує на події довкола. Смартфон підтримує відразу дві сімки Nano-SIM та одну картку пам'яті. Можлива заміна карток у гарячому режимі. Вгорі торця ніяких елементів немає, внизу динамік, Type-C роз'єм, мікрофон та аудіовихід під навушники 3,5 мм. Модель доступна у двох кольорах — темному (зоряний чорний) та світлий (перловий білий).

Аналіз параметрів: Samsung Galaxy S23: огляд смартфона у 9 моментах

Тип дисплея, його діагональ та роздільна здатність

У цій моделі встановлена матриця IPS з функцією люфт. Діагональ дисплея 6,8 дюйма — комфортна для виконання повсякденних завдань чи взаємодії з мультимедіа. Порівняно з попередньою версією, екран збільшений на 0,2 дюйма. Через це можуть виникати складнощі при утриманні однією рукою. Але для гортання стрічки новин і месенджерів такий розмір зручний. Є невелика рамка з відступами 3,5 мм з боків, 4 мм — вгорі та 8 мм — знизу. Екран підтримує частоту оновлення кадрів 90 Гц.

Поверхня дисплея — дзеркально-гладка, із захистом від подряпин. На ньому жиро відштовхувальне покриття. Коштом цього сліди пальців легше видаляються і з'являються рідше, ніж на звичайному склі. Максимальна яскравість дисплея до 540 кд/м2. Смартфоном зручно користуватися навіть при яскравому сонячному світлі. Мінімальний рівень яскравості — 10 кд/м2, що дає змогу переглядати контент на телефоні в нічний час доби.

Смартфон Техно Спарк 10 Про на підставці

Серед особливостей дисплея:

  • Авторегулювання яскравості за допомогою датчика на передній панелі;
  • кути огляду без зрушень, що забезпечує комфортний перегляд під будь-якими ракурсами;
  • насиченість кольорів із приємним зображенням.

Користувач може змінити частоту оновлення екрана, збільшивши до 90 Гц. Прокручування плавне. За замовчуванням смартфон самостійно вирішує, коли збільшувати частоту. Також є режим захисту зору. При його активації інтенсивність синіх відтінків зменшується, змінюючись м'якшими та теплішими тонами. Є функція «У кишені», яка знижує чутливість сенсора і запобігає випадковим натисканням клавіш.

Покрокова інструкція: Як зробити голосування в Телеграм — 2 різних способи

Продуктивність

Робота смартфона базується на 8-ядерному процесорі SoC Mediatek Helio G88. Графічний редактор — GPU Mali-G52 MP2. Ці два чіпи забезпечують базу для запуску сучасних програм. Щодо пам'яті:

  1. Об'єм ОЗП — 4 або 8 Гб, є можливість віртуально розширити цей параметр на 5 Гб;
  2. внутрішня пам'ять — 128 або 256 Гб;
  3. є роз'єм під карту пам'яті.

Такої продуктивності з лишком вистачає для щоденних завдань. Камера не гальмує під час знімання відео та фото. З іграми справа інакша. Найпростіші програми працюють без нарікань. Важчі ігри вийде запустити тільки при низьких або середніх налаштуваннях. Усі параметри вибираються вручну, що дає змогу оптимізувати пристрій під будь-яку гру.

До смартфона можна підключати зовнішні пристрої через порти USB Type-C, використовуючи режим USB OTG. Тут ефективна система охолодження. Навіть при стовідсотковому навантаженні пристрій не перегрівається. За таких умов корпус теплий, але не гарячий.

Додаткова перевага — наявність окремого слота для SD. Внаслідок цього можна розширювати внутрішнє сховище для завантаження більшої кількості додатків.

Характеристики основної та фронтальної камери

Блок камери виконаний у стилі iPhone. Основний об'єктив один — на 50 Мп. Другий — це додаткова камера ШІ, яка дозволяє краще сфокусуватися на об'єкті фільмування. Є спалах для знімання вночі. Вона працює добре, але сліпить очі. За умовчанням фільмування ведеться з роздільною здатністю 12,5 МП. Для використання максимальних можливостей необхідно встановити 50 МП вручну.

Селфі-камера на 32 Мп оснащена трирівневим підсвічуванням. Завдяки цьому власні знімки виходять краще навіть за умов недостатньої видимості. Є нічний режим знімання та елементи прикрашання для фото. Програма для керування камерою — типова. За бажанням користувач може вимкнути звук затвора, увійшовши до налаштувань. Приємний бонус — автозйомка при виявленні посмішки у кадрі.

Знімати відео можна в різних режимах: стандартному Full HD та кінематографічному. За допомогою другого зручно робити ролики для соціальних мереж. Відео пишеться з роздільною здатністю 2560х1440 пікселів. Для бюджетного пристрою вважається відмінним показником. Виробник додав у смартфон режим «гібридного» зуму.

Порада: Як перенести дані з Андроїда на Айфон — 7 особливостей

Автономність

За нинішніми мірками в Техно Спарк 10 Про стандартна батарея місткістю 5000 мАг. Смартфон економно споживає енергію навіть з урахуванням великого дисплея. При активному використанні девайс здатний безвідмовно працювати весь день. 

  • 17 год 30 хвилин — в режимі читання;
  • 11 год 45 хвилин — під час перегляду відео;
  • 8 год 00 хвилин — при запуску 3Д ігор.

Наведені значення вважаються максимальними, які можливі при «ідеальних» умовах. Насправді коли в смартфон вставлена ​​сімка, запускаються одночасно кілька додатків, здійснюються дзвінки, автономність помітно знижується. Для повного заряджання акумулятора потрібно 1 година 50 хвилин, до 60% — за 45 хвилин. Технологія зарядки — лише провідна.

У тему: Tecno Spark 9 Pro — огляд 10 параметрів, які визначають потужність та функціонал

Програмне забезпечення

Tecno Spark 10 pro працює на базі власної операційної системи HiOS, яка розроблена з урахуванням ОС Android 13. Серед її особливостей:

  1. Відсутність спливної реклами,
  2. немає додаткових панелей та складних кнопок,
  3. простота та доступність управління,
  4. поділ шторки з повідомленням на дві половини.

Серед додаткових можливостей у смартфоні є FM радіо. Для його використання необхідно увімкнути навушники, які виконують роль антени. Корисною опцією вважається компас, що робить телефон незамінним у поїздках та турпоходах. Пристрій підтримує технологію NFC щодо безготівкових розрахунків. Передача даних виконується мережами 2G, 3G, 4G LTE.

Бічна панель на смартфоні Техно Спарк 10 Про

Техноспарк 10 Pro — огляд тому підтвердження — це середньо бюджетний смартфон з базовим функціоналом. Приставка Про — більше рекламний процес, ніж реальні параметри. Його особливість у стильному дизайні зі скляною панеллю. З повсякденними завданнями гаджет успішно справляється. На дотик приємний, у руці зручний, з гарною автономністю. Переваг вистачає, щоби гідно виділятися на тлі суперницьких моделей.

Корисна стаття: Відновлення облікового запису Google: 5 перевірених способів

Коментарі
Залиште коментар
Е
13.08.2024 17:57

супер!