Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 болгарок: детальний огляд кращих моделей

Дата публікації: 26.11.2020 13:45
Дата оновлення: 03.06.2024 09:13

У болгарки завдання №1 – шліфувати. А поміняй диски, то ще й різати, зачищати, полірувати. Загалом, машина хоч куди, аби підібрати вдалу модель.

З цим допоможемо. Перед вами тямущий рейтинг добротних шліфувальних машин, який складався, на думку досвідчених користувачів. Читайте статтю до кінця, робіть висновки та вибирайте те, що сподобається.

На замітку: Шліфування бетону болгаркою: як правильно, насадки – 4 пояснюють розділи

Makita GA5030: японська, румунської збірки

Працює без вібрування (при необхідності, в в комплекті йде додаткова ручка, яка гасить тряску) і не перегрівається при тривалому використанні. Можна впевнено працювати однією рукою, якщо, звичайно, з інструментом на «ти». Можна різати плитку, потім шліфувати ніякого дискомфорту. Прилад маленький, в міру важкий, відчувається на 2 кг, хоча за фактом – кіло, вісімсот (грам). Корпус редуктора мініатюрний, з удароміцної пластмаси, можна підлізти будь-куди. Тож тим, хто займається ремонтом авто, цю модель можна сміливо брати, не пошкодуєте.

Makita в работе

Makita виготовляє професійні інструменти. Модель GA5030 є винятком. Мало того, що ця болгарка легка та міцна, пило- та вологозахист двигуна в ній теж на належному рівні. Це дає впевненість у тому, що УШМ відпрацює свій гарантійний термін, а він має три роки.

Потужність 720 Вт, її цілком вистачає для різання профлиста, куточка. Ця болгарка здатна день у день обробити 4-5 стиків труби діаметром 720мм, зносу їй не буде. Навіть якщо закусить диск, коли працюєш, затискна гайка відкручується легко, без зусиль. Для зручності затискну гайку можна змінити з ріжкового, під звичайний ключ.

Пускова кнопка м'яка, інструмент видає 11000 об/хв, хоча плавний пуск не передбачено. Коло її на 125 мм. Вартість демократична, в межах 1300–1500 грн. Порівняно з інструментами інших фірм, але таких же характеристик цілком обґрунтована ціна.

Позитивні якості
Недоліки
Професійний інструмент хорошої якості складання. Замало потужності до роботи з великими заготовками.
Невелика вага, за рахунок цього збалансовано лежить у руці. Передбачена переустановка кожуха лише для шульги.
Надійний захист двигуна, який практично не перегрівається. Шумна
Легко знайти комплектуючі і замінити навіть без допомоги майстра  

Читайте: 5 видів дисків для болгарки та їх призначення

Bosch GWS 9-125 S: виробляється в Німеччині

Це професійний інструмент. Тому для домашніх справ йому немає рівних. У руці УШМ лежить як влита, на повний обхват. Благо, рукоятка в діаметрі 56 мм, вузький прогумований корпус з поглибленнями. Машинку можна використовувати для різання сайдингу, металопрофілю, труб, залізних куточків. Навіть пиляти бетон. Щоправда, для цієї справи краще поміняти диск на металевий із зубцями та з алмазним напиленням. Не вислизає, ріже швидко.

За рахунок того, що болгарка легка (за паспортом 1,9 кг), можна зуміти працювати на вазі. Передбачено плавний пуск та регулювання швидкості, шумить помірно. Можна регулювати обороти, які видають на піках 110 тисяч об/хв. Перемикач двоступінчастий:

  • в одному положенні працює тільки при натисканні;
  • у другому фіксується, утримувати пальцем не потрібно.

применение Bosch GWS 9-125 S

Мотор у Bosch GWS 9-125 S мощара – 900 Вт. Машина при шалених навантаженнях не перегрівається (на боковинах є вентиляційні отвори) і ледь вібрує. У комплекті поставляється додатковий рукоятка і захисний кожух, які згладжують деренчання. Рукоятка встановлюється на ліву та праву сторону, тому шульга з таким інструментом буде зручно працювати так само, як і правше.

Ціна за таку шліфувальну машину більш ніж адекватна — в діапазоні 2 300-2 500 грн.

«Плюси»
«Минуси»
Лежить у руці як рідна. Немає кейсу.
Вібрації ледь відчутні Спочатку може гнати масло з редуктора (не у всіх виробах)

Einhell TE-AG 125 CE: тиха шліфмашина, без вібрацій

Вироблена в Китаї. Але за стандартами якості від німецького розробника фірми Айнхель. Користувачі неодноразово влаштовували жорсткий тест-драйв цієї моделі з розпилювання, зачищення виробів з металу та полірування авто. Швидкість болгарки цілком хороша для спокійної роботи без страху перегріти та затерти лакове покриття. Взяли насадку з липучкою, наліпили полірувальне коло, купили поліроль і вперед. За чотири години наполегливої роботи покриття машини перетворилося на дзеркальну поверхню.

Також, судячи з відгуків, інструмент використовувався для різання кахельної та гранітної плитки, шлакоблоків. Ним шліфували дерев'яні бруси та дошки. Машинка справляється. Не боїться ні пилу, ні бруду, ні холоду, ні вологості у дощову погоду. Захист перегріву спрацював лише кілька разів при тривалій роботі на мінімальних оборотах (3000 об/хв). Це цілком природно. Тому що такий режим — це випробування для однофазного інструменту без редукторного регулювання швидкості. Для регулювання оборотів є регулятор із нанесенням шкали.

Einhell TE-AG 125 CE режет металл

Einhell TE-AG 125 CE як по маслу металеві деталі, кам'яні блоки. Їй під силу зачистка, шліфування та полірування поверхонь, якщо використовувати відрізні диски та шліфувальні круги в діаметрі 125 мм. Швидкість обертання двигуна варіюється від 3000 до 11000 об/хв. Із приємностей спостерігаються три моменти.

  1. Шнур чотири метри.
  2. Передбачено три отвори для вкручування дод. ручки у зручному положенні.
  3. Рукоять зроблена з порожниною для зберігання фланцевого ключа.
«За»
«Проти»
Регульована швидкість. Немає фіксації клавіші живлення.
Довгий шнур. Важка, важить 2, 5 кг
Потужність – 1100 Вт.  
Плавний пуск.  
Ключ для заміни диска зберігається в ручці.  
Індикація наявності напруги.  
Захисний кожух на клямці, а чи не на болту.  
Гарантія від виробника 2 роки  

Пізнавальна стаття: Як правильно працювати болгаркою, щоб уникнути травм: 3 способи використання та 10 порад з безпеки

Sparky M 1050: зручна під праву ліву руку

Добре справляється з металом і з деревом, допомагає в роботі з бетоном і цеглою. На корпусі з двох боків передбачено отвір для бічної ручки – так зручніше прикручувати ручки у двосторонньому напрямку. Доцільно встановлювати тарілку з алмазними напайками, коли, наприклад, необхідно перед фарбуванням обдерти стару фарбу, що лущиться. Заодно можна шліфанути цегляні стіни, щоб стали рівнішими і виглядали пристойно. Добре, що захисний алюмінієвий абажур можна повертати без ключа, клацнувши застібку стяжного хомута.

Sparky M 1050ЗРУЧНО різати, вона забезпечена плавним пуском. Навіть Якщо працівник не набив поки руку, все одно вдається зробити точні контури і рівні краї. Прогумована Рукоятка захищає від вібрацій і не крутиться в руці. Інструмент Невеликий за розмірами, важить кіло сімсот, тому руки не втомлюються тримати апарат, що працює.

выносливая Sparky M 1050

Це витривала машина потужністю 1050 Вт. Її зручно регулювати, прокручуючи ребристе коліщатко з торця корпусу. Швидкість обертання на холостому ході 2800 об/хв. На піках розкручує до 10000 об/хв. Спарки зроблено у Болгарії, має гарантію від виробника до трьох років. У ній чудово все, за винятком шнура, який може переломитися від постійних перегинів вже за місяць активної експлуатації. Тож цей момент потрібно обов'язково мати на увазі, визначаючись для себе, яка болгарка краща.

Для довідки: у Sparky M 1050 приєднувальна різьба шпинделя М14, довжина різьблення 20 мм., Внутрішній діаметр диска 22,23 мм.

Переваги
Недоліки
Предбачено блокування кнопки увімкнення. Немає системи стабілізації оборотів.
УШМ оснащена плавним пуском. Слабкі підшипники.
Рукоять захищена від вібрацій, зручно працювати під різними кутами Не продумана кнопка фіксації диска.
  Шнур переламується від постійних перегинів

Bosch GWS 1400: витримує пекельні навантаження

Від перегріву двигуна захищають розумно продумані виробником вентиляційні отвори. Через них вільно гуляє повітря. Незважаючи на те, що потужність у GWS 1400 висока (1400 Вт), в руках не відчувається навіть найменший брязкіт. Благо, що рукоять зручна, хоч і важкувата, доведеться тримати двома руками. Вона однаково добре підходить для шульг і правшів.

Машина розрахована для шліфування та різання арматури, залізних стовпів для забору, залізних водопровідних труб, покрівельного заліза. Відрізки виходять рівними, інструмент не відводить убік навіть у недосвідчених, як буває з дешевими моделями.

Ріже все поспіль, не знижуючи обертів і буксуючи на великих навантаженнях. Дуже зручно встановлювати захисний кожух без ключа. Жодних додаткових інструментів для цієї справи зовсім не потрібно. Затискна гайка більшого діаметру, ніж інструменти китайських виробників. Це зручно.

Bosch GWS 1400 работает как часы

Щоб Bosch працювала як годинник (гарантія від виробника 3 роки), рекомендуємо час від часу змащувати ходові вузли літолом. Тоді апарату зношування не буде.

  1. Жирний" плюс" приладу – довжелезний морозостійкий трьох або чотирьох метровий кабель. У деяких випадках відпадає потреба користуватися подовжувачем.
  2. Мерзкий" мінус" – додаткова рукоятка має тільки два положення.
«За»
«Проти»
Фактично не гріється. Немає можливості регулювати обороти.
Великі обороти (11 тис. за хвилину) Тільки два положення для додаткової рукоятки.
  Швидко стираються щітки

У тему: Як вибрати болгарку для домашнього використання – 10 основних критеріїв

Metabo W 650-125: бренд німецький, збірка китайська

Цей зразок гарного заводського складання, хоч і Китай. Міцний пластик, зазорів та щілин не спостерігається. А якщо взяти до уваги ергономічно витриману форму корпусу, залишаються лише приємні враження від машинки. Вона зручно сидить у руках. Якщо пристосуватися, легко працюється і однієї. Хоча по ваги трохи більше 1,5 кг, рука швидко не втомлюється.

При постійних навантаженнях по 40 хвилин поспіль, болгарка не перегрівається. Вона досить потужна (650 Вт), але добра і слухняна. І спритна, видає 11000 об/хв на холостому ходу. Працює м'яко, без ривків, хоч плавного пуску немає. Вібрація не відчувається, з якими дисками не доводилося корпіти. А підходять до Metabo W 650-125 кола, диски та насадки, які продаються в будь-якому будівельному магазині, аби діаметр посадкового отвору був 22.23 мм.

добротная Metabo W 650-125

Шнур якісний: жорсткуватий, але це і вселяє довіру. За довжиною 2,5 метри, як кажуть, ні коротко, ні довго, але завжди можна скористатися подовжувачем за потреби.

На тлі суцільного меду, є в цій УШМ своя ложка дьогтю. Точніше, не одна, а чотири.

  1. Кнопка увімкнення і вимикання зроблена не продумано. Згодом вона забивається пилом та іншим сміттям, тому не реагує на дотик. Користувачі пишуть, що доводилося і шнур із розетки висмикувати, щоб зупинити машинку. Тож доведеться іноді прочищати пази цієї кнопки.
  2. Кожух поставити паралельно болгарці не вийде через те, що йому перешкоджає кріплення. Воно впирається в корпус, тому потрібно пристосовуватись до цієї особливості.
  3. У цієї болгарки немає плавного запуску. При включенні треба бути на сторожі, тому що вона сіпається і відразу ж починає молотити на шалених обертах. Хоча до цього швидко звикаєш.
  4. Немає швидкозатискної гайки SDS. Була б, працювати стало приємніше.
Переваги
Недоліки
З помірною потужністю. Без плавного пуску.
Обертиста – на неодружених видає до 11 тис. оборотів за хвилину. Не продумане кріплення кожуха.
Добре лежить у долоні. Іноді заїдає кнопка пуску
Гарантія 3 роки  

Бездротова Einhell TC-AG 115, EX: вібрує на низьких частотах

Хоч малопотужна (всього 500 Вт), зате проста – Підліток розбереться, щоб зробити підробку. Розрахована для декоративних робіт: зможе різати (зокрема, труби малого діаметра), шліфувати та зачищати метал, камінь.

Einhell TC-AG 115, EX с улучшенной управляемостью

Вона легка, важить трохи більше 1,5 кг. Для покращеної керованості м'яка рукоятка, що гасить вібрації, і регулюється, тому Einhell TC-AG 115, EX зафіксована. Плавного пуску немає, але працює без ривків. Тиск хоч і високий, патрон не вигинається.

Достоїнства
Недоліки
Вартість до 1 тис. грн. Маломощна.
За вагою 1,680 кг. Немає плавного пуску
Гарантійний термін 2 роки  

ДО слова: Як вибрати болгарку правильно?

Metabo WEV 15-125 Quick (600468000): пиляє метал як по маслу

Німецька збірка – і цим все сказано. Болгарка важка (2,5 кг), проте, враховуючи її потужність (1550 Вт) та широкий функціонал, на тягар заплющуєш очі. Запускається плавно і ця особливість береже двигун від перевантажень. Для зручності можна повернути редуктор кнопкою увімкнення вгору.

Metabo WEV 15-125 Quick найкраща болгарка для тих, хто не набив руку. Не дешевий пристрій для навчання, проте прощає помилки, компенсуючи своїми системами безпеки.

 фишки Metabo WEV 15-125 Quick

Три фішки цього інструменту:

  • захисний кожух можна встановити та відрегулювати вручну, без інструмента;
  • змінювати диски можна в рази швидше за допомогою швидкозатискної гайки;
  • передбачено віброручку та захист від перегріву.
«За»
«Проти»
Передбачено доп.захист. Немає кейса, в коробці зберігати не з руки.
Німецька заводська збірка. Важка.
Потужна і водночас безпечна. За вартістю – до чотирьох тисяч грн
Швидкість регулюється.  
Можна моментом змінити інструмент  

Bosch PWS 850-125: для домашніх майстрів

"Зелена" серія Bosch – суто для короткочасних робіт. Увімкнув на пару хвилин і вимкнув на півгодини. Щоб пахнути з 8 ранку і до шостої вечора — не годиться, бо швидко накаже жити.

У кейс Bosch PWS 850-125 стандартна комплектація. Крім інструменту передбачені 5 складових:

  • затискна гайка для кріплення дисків та шпиндель;
  • ключ для гайки;
  • рукояти з гумовим антивібратором;
  • захисний кожух;
  • паперова документація: інструкція, пам'ятка з інфою як зареєструватися на сайті виробника, щоб продовжити гарантію.

Все це багатство тягне на 3,5 кг. Цілком собі компактно.

Bosch PWS 850-125 режет, шлифует и кврацует

Болгарка працює за стандартними вимогами: ріже, шліфує і кврацует, тобто. обробляє поверхні металевою щіткою. Зі своєю роботою цілком справляється, потужність дозволяє (850 Вт) і спритність теж гріх скаржитися (12 тис. за хвилину).

Керується УШМ за допомогою повзунка «ВКЛ/ВЫКЛ». Коли увімкнено, можна заблокувати кнопку, притиснувши до корпусу. Так зручніше працювати, не контролюючи натискання. Друга кнопка на редукторі блокує оберти диска, якщо потрібно змінити його.

Прилад оснащений двожильним кабелем довжиною два з половиною метри. Він тонкуватий, ізольований ПВХ — тонким глянсовим пластиком. Це не найкраща ізоляція. Вона Дубіє на морозі або може луснути при частих вигинах (Краще Б вона була м'якою, схожа на гуму, тоді б надійніше захищала кабель). Але, Як то кажуть, що маємо, то наше. Живиться інструмент від однофазної мережі 220 В на частоті до 60 Гц.

«Плюси»
«Минуси»
Доброта валізка в комплекті. Гріється при тривалих роботах.
Зручна дод. ручки. Іноді заїдає вимикач
Збалансована робота двигуна  

Цікава стаття: Як вибрати металошукач?

Metabo WE 2200-230: пиляє бадьорком навіть товстий метал

У плані характеристик ця болгарка будь здоровий. При потужності 2200 Вт інструмент взагалі не напружується, пиляє без проблем навіть товстий метал. По оборотах не такий юркий, як інші, але 6600 об/хв цілком вистачає.

Metabo WE 2200-230 для профи

У Metabo WE 2200-230 входять стандартна гайка з двома торцевими отворами, захисний кожух, опорний фланець і зручна друга рукоятка. Остання тверда на дотик, тому пригнічує вібрування, хоч і не гасить їх повною мірою. Ручку можна встановлювати ліворуч, праворуч або зверху без допінструментів. І блокувати за потреби. Машинка сигналізує світловою індикацією, якщо перегрілася або повторно вмикалася.

«Плюси»
«Мінуси»
Німецька збірка, що апріорі має на увазі якість. Важка, більше п'яти кг ваги.
Переглянуто захист від перевантажень і від випадкового увімкнення. Вимикач не фіксується, тому доведеться пристосуватися працювати акуратно.
Потужна Допрукоять не гумова, вібрацій не придушує
Гарантія від виробника до двох років  

Шліфування, обрізка та зачистка не найприємніші процедури, але представлений ТОП-10 болгарок створені якраз для таких випадків. Працювати УШМ комфортно, незважаючи на те, що у деяких моделей значні розміри та вага. Вони протестовані та схвалені нашими читачами, тому рекомендуємо до покупки.

Вдалого вибору!

Корисна стаття: Як і чим потрібно змащувати перфоратор: засоби для змащення для 6 брендів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини