Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг 10 найкращих холодильників у 2023 році та їхні особливості

Дата публікації: 09.11.2023 14:22
Дата оновлення: 09.11.2023 14:38

Гігантський багатодверний чи крихітний однокамерний? Універсальний білий чи стильний графітовий? Для встановлення «соло» чи в нішу? Bosch, LG, Siemens чи Hitachi? Вибір холодильного агрегату не обходиться без цих нагальних питань. Актуальна добірка найкращих холодильників, станом на 2023 рік, суттєво полегшує завдання. У ній — пристрої, які відмінно вписуються в кухонний інтер’єр і показують клас у функціональному плані. Практичність збірок підкреслюється високою енергоефективністю та зносостійкістю.

Холодильники з рейтингу 2023 — на довгі роки. Можна вибрати модель, що не завдасть шкоди сімейному бюджету. На якій саме зупинитися — залежить від пріоритетів.

Samsung RT53K6340UT/UA

Сумніви щодо доцільності купівлі холодильника Samsung розбиваються об два аргументи. По-перше — це красиво, по-друге — якісно. А більшого і не потрібно, якщо знадобився пристрій для ефективного охолодження/заморожування/зберігання продуктів. Samsung RT53K6340UT/UA — один із тих холодильників, які називають «азійцями».

Samsung RT53K6340UT/UA

Морозилка вгорі, що спрощує завантаження продуктів і забезпечує природний захист від дітей. Дитина не зможе дотягнутися до дверцят і випадково залишити їх відчиненими або вивантажити вміст.

Основні характеристики холодильника

Перше і найголовніше для комфортної експлуатації — кількість камер. У цього Самсунга їх дві. Третьою можна вважати зону збереження свіжості, з тонко контрольованими налаштуваннями температури та вологості.

Рівень шуму середній — до 39 Дб. Керування здійснюється за допомогою електронної панелі. Ручне розморожування не потрібне завдяки технології Ноу Фрост.

Загальний об’єм 528 літрів, з них 403 займає холодильна зона, а решта — морозильна. Відмінними особливостями конструкції вважаються генератор льоду та дизайнерські ручки на дверцятах.

Крім ящиків, всередині 4 основні полиці та 3 компактні на дверцятах. Морозильна камера розділена на дві зони, також передбачені додаткові дверні полички для дрібниць.

Плюси двокамерного Самсунга

  • Гарний колір. Глибокий темно-ліловий має дорогий та ефектний вигляд.
  • Оптимальна висота. 185 см — не під саму стелю, але і не дуже низько.
  • Знімні дверцята. Можна перевісити на інший бік, якщо повному відкриттю заважає стіна або кухонні меблі.
  • Функції створення ідеальних умов зберігання. Суперзаморожування, прискорене охолодження, Twin Cooling Plus для формування мікрокліматичних умов у камерах окремо.
  • Цифровий інвертор. Швидкість компресора регулюється автоматично та підлаштовується під кількість продуктів усередині.
  • Гнучкі режими конвертації. Морозилка легко перетворюється на зону охолодження або тимчасово відключається з метою економії електрики.

Мінуси

Оскільки ТОП холодильників містить тільки найкращі моделі, мінусів у RT53K6340UT/UA — зовсім трохи:

  1. не бюджетна ціна,
  2. обмаль місця під сезонні заготівлі.

Читайте: Лід у морозилці Ноу-Фрост — 6 причин та варіанти усунення

Hitachi R-BG410PUC6GBK

Красивий і економний — саме такий Hitachi R-BG410PUC6GBK на 2 камери великого об’єму. Його специфікації відповідають субтропічному класу ST, тому діапазон робочих температур досить широкий. Характерною фішкою є стійкість до спеки. При 36-38 градусах за вікном агрегат продовжує працювати як і завжди.

Стильний холодильник Хітачі

Основні характеристики

У рейтингу найкращих холодильників Hitachi виявився неспроста. За корисного об’єму 330 літри він витрачає менш як 300 кВт електроенергії на рік. Морозилка на 115 літрів відмінно підходить для напівфабрикатів та домашніх заготовин, упакованих у контейнери чи пакети. Дотримуватись товарного сусідства дозволяє грамотно зонований внутрішній простір. У холодильному відділенні місткий відсік під овочі, а дверцята оснащені лотком для яєць та полицями для пляшок та банок.

Шум помірний, до 42 Децибелів. Механічна система керування надійна та довговічна.

Плюси Хітачі

  • Зручна конструкція: дверцята з перенавішуванням, полиці регулюються;
  • ідеальний відтінок для кухні з інтер’єром у темних тонах;
  • довговічні матеріали виготовлення;
  • висока швидкість заморожування та тривале збереження холоду в автономному режимі;
  • компресор інверторного типу та Ноу Фрост технологія для обох камер.

Мінуси

  1. Відсутність дисплея з відображенням налаштувань,
  2. добре помітні відбитки пальців на чорному корпусі.

LG GW-B509SMUM

Відмінні рішення із середнього цінового сегмента пропонує південнокорейська компанія. LG GW-B509SMUM — модель скромна в енергоспоживання та максимально зручна у використанні. Для безпечного охолодження використовує багатофункціональну фірмову технологію MultiAirflow, температура всередині завжди стабільна і не відрізняється на різних рівнях.

LG GW-B509SMUM

Якщо дверцята довго відчинені, звуковий сигнал нагадує про необхідність їх закрити. Щоб продукти, які швидко псуються, якомога довше зберігали гастрономічні властивості, передбачена вдосконалена зона свіжості.

Базові характеристики

Представлена ​​модель — класичне двокамерне складання в європейському форматі. Морозильна камера розташована знизу, а на дверцятах холодильної камери знаходиться цифровий дисплей, який тримає в курсі актуальних налаштувань.

Об’єм, виділений під продукти, — 384 літри (з 40-літровою нульовою камерою). Низький рівень шуму уможливлює експлуатацію у квартирах-студіях і на кухнях, де немає дверей.

Плюси LG

  • Додаткове охолодження дверцят, щоб продукти на їхніх полицях не псувалися раніше терміну;
  • антибактеріальне покриття, яке перешкоджає появі та розмноженню патогенних мікроорганізмів;
  • клас енергоефективності А++;
  • фірмові технології всебічного охолодження, розумної діагностики, смарткерування;
  • стійкий до навантажень та адаптивний інверторний компресор;
  • перенавішування дверцят.

Мінуси

  1. Ручка розташована у незвичному місці;
  2. потрібно ставати навпочіпки, щоб переглянути вміст верхньої полиці.

Господиням на замітку: Чому гріється холодильник: 5 можливих факторів

Bosch KGN49LB30U

Пристрої з преміального цінового сегмента в рейтингу холодильників на особливому місці. Елегантний Bosch KGN49LB30U є втіленням німецької якості та закохує в себе з першого погляду. Завдяки продуманому дизайну чудово вписується на кухні з темними меблями та технікою і з білим інтер’єром.

Bosch KGN49LB30U

Розморожування не потребує зусиль, оскільки підтримується система No Frost. Полиці з удароміцного скла легко витримують вагу металевого посуду і великих продуктів.

Основні характеристики

Морозилка на 105 літрів з висувними ящиками знаходиться внизу, 330-літрова холодильна камера прямо над нею. Компресор у міру гучний, видає близько 40 дБ. Для керування передбачена надійна електроніка, дверцята можна перевішувати. Є швидке охолодження та заморожування, оптимальний мікроклімат  усередині підтримується завдяки численним потокам повітря MultiAirflow.

Плюси

  • Чорний корпус та металеве оздоблення;
  • багато місця на полицях;
  • можливість запровадження в розумний будинок;
  • оптимальна кількість полиць (5 штук);
  • компактні грати для пляшок;
  • яскраве внутрішнє освітлення.

Мінуси

Чи не єдиний мінус агрегату Бош — висока вартість. Також недоліком можна вважати невеликий обсяг морозилки для тих, хто має власний сад і город. 105 літрів явно не вистачає, щоби зберігати заготовлене. Вирішується цей недолік просто: для зберігання врожаю можна придбати морозилку окремо.

Beko RCSA366K30W

Зібраний у Європі, Beko RCSA366K30W добре справляється зі своїми функціональними обов’язками. Він недорогий, місткий і створює мало шуму. Саме для кухні, щільно обставленої технікою і меблями.

Холодильник Беко

Технічні характеристики

Загальний об’єм — 343 літри. Співвідношення місткості холодильної та морозильної камер — 2:1. Енергоспоживання відповідає вимогам класу А ++. Крім основних секцій, в холодильник вбудований генератор льоду, для зміни налаштувань передбачена механічна панель. Висота 170 см підходить для приміщень із низькими стелями. Корпус — білий.

Плюси девайса від Беко

  • Гнучкі можливості встановлення завдяки куту відкриття дверцят 90 градусів;
  • полиці, що витримують вагу до 25 кг;
  • автономне збереження холоду — понад добу;
  • внутрішнє оснащення, що дозволяє дотримуватись правил товарного сусідства;
  • приємне для очей підсвічування, що не залишає сліпих зон у камері.

Мінуси

  1. Немає системи Ноу Фрост. Замість неї передбачено стандартне крапельне розморожування.
  2. Білий корпус потрібно часто протирати, інакше залишаються сліди від дотиків та осідає пил.

Важливо знати: Чому пищить холодильник: топ 7 причин настирливого звукового сигналу

CANDY CCE3T618FWU

У рейтинг холодильників потрапив саме CANDY CCE3T618FWU завдяки мінімалістичному дизайну та сумісності з мобільним помічником інвентаризації.

Кращий холодильник Канді

Характеристики конструкції та функцій

За дверцятами — дві основні камери та зона свіжості. Коштом просунутої технології Total No Frost про ручне розморожування можна забути. Гучність роботи залежить від налаштувань, за максимальної завантаженості компресора — всього 39 Дб.

Холодильна зона на 222 літри оптимальна для середньої сім’ї. У морозилці з трьома великими ящиками вистачає місця для морозива та десертів, фруктів та ягід, м’яса, риби та напівфабрикатів.

SuperCooling забезпечує швидке та рівномірне охолодження зі збереженням смакових якостей їжі. Для економії електроенергії в період відсутності попиту є режим відпустки.

Плюси CCE3T618FWU

  • Приємна ціна, що на 100% відповідає можливостям та характеристикам;
  • сумісність з різними видами продуктів та аксесуари для їхнього зберігання (дверні полиці, висувні ящики);
  • висока якість матеріалів та запчастин;
  • міцний ущільнювач з антибактеріальними властивостями.

Мінуси

  1. Мазке забарвлення,
  2. відсутність ґрат під пляшки.

Siemens KG49NLW30U

Цей агрегат уособлює стабільність. Siemens KG49NLW30U — високий і стильний девайс європейського типу, здатний прослужити багато років, зберігаючи продуктивність і ефективність.

Siemens KG49NLW30U

Характеристики

У Siemens якісний лінійний компресор, спільний для холодильної та морозильної камери. Об’єм — 330 й 105 літрів, відповідно. Зона збереження свіжості — з особливими температурними умовами та вологістю. Можна охолоджувати та заморожувати продукти у прискореному режимі. Дверцята без проблем переміщаються на інший бік, якщо їхньому відкриттю перешкоджають об’єкти поруч.

Розмір полиць регулюється вручну: насічки на внутрішніх бічних стінках дозволяють змінювати висоту.

Переваги Сіменс

  • Економічний та тихий компресор;
  • приємний дизайн, органічний у будь-якому стилі інтер’єру;
  • охолодження конвекцією; 
  • відсутність зон з нестабільними умовами;
  • автоматичне розморожування;
  • мінімальні витрати електроенергії за великої місткості.

Мінуси

  1. Дорожнеча. За девайс доведеться викласти круглу суму, він належить до найвищого сегмента.
  2. Мазкий корпус. Потрібно ретельно доглядати, щоб виглядав охайно.

Цікава стаття: Як вбудувати звичайний холодильник у гарнітур: 4 кроки

Snaige RF35SM-S0002F

У Snaige RF35SM-S0002F висота 195 см. Кращий для приміщень з мінімумом вільного простору.

Snaige RF35SM-S0002F

Характеристики, що впливають на експлуатацію

Об’єм холодильного агрегату середній — 310 літрів. Підходить для користувачів, які закуповуються продуктами кілька разів на тиждень та часто готують.

В автономному режимі Снайге працює до 20 годин, його можна купити для житла з нестабільною електроподачею. Завдяки компактності це ще й чудовий дачний варіант.

Енергоспоживання оптимізоване, клас — А+. Шум, як у більшості двокамерних агрегатів, 40-41 дБ. Звуки голосніші, коли компресор завантажений максимально, і тихіші — якщо працює на мінімальних обертах.

Плюси

  • Привабливий зовнішній вигляд та продумане розташування полиць, ящиків усередині;
  • електромеханічне керування точне та надійне;
  • багато місця для заморожених та свіжих продуктів;
  • прийнятна ціна.

Мінуси

У RF35SM-S0002F немає генератора льоду. Також у списку мінусів:

  1. Відсутність екранчика на дверцятах,
  2. компресор без інвертора,
  3. камери без Ноу Фрост.

Whirlpool W5811EOX

З недорогих двокамерних, у Whirlpool W5811EOX фірмове «шосте почуття». Ця запатентована технологія підтримує стабільну вологість та температуру за допомогою спеціального мікропроцесора.

Whirlpool W5811EOX

Характеристики

У висоту 188 см. Сукупний об’єм двох камер — 339 літрів. Морозильна камера внизу, під основним відділенням. Полиці з удароміцного скла стійко витримують вагу великих продуктів і важких місткостей. Можна залишити холодильник вимкненим на добу і нічого не розтане, час збереження холоду в автономному режимі — 24 години.

Переваги

  • Ергономічна та безпечна конструкція;
  • багато аксесуарів для зберігання (під банки, пляшки, контейнери);
  • висока потужність заморожування та охолодження;
  • зрозуміле інтуїтивне керування.

Мінуси

  1. На фронтальній частині корпусу відсутні індикатори, які б вказували на стан холодильника (включений, вимкнений);
  2. Можливість гучного шуму при першому запуску.
  3. Ручне розморожування.

Indesit LI9S1EW

«Європеєць» із внутрішнім освітленням та функцією перенавішування дверцят. Indesit LI9S1EW підкуповує компактністю корпуса при великій висоті. Вузький холодильник — чудове рішення для маленької кухоньки.

Indesit LI9S1EW

Особливості девайса

На дві камери один компресор, роботу якого направляють у потрібне річище за допомогою електронної панелі керування. Холодильна камера на 261 літр — у 2,5 раза місткіша, ніж морозилка. На останню припадає 111 літрів та 3 зручні відділення з гарним оглядом. Гучні звуки під час роботи девайса виключені, максимум — 39 дБ.

Плюси Індезіт LI9S1EW

  • Енергоефективність та вигідна експлуатація;
  • внутрішнє освітлення, яке спрощує пошук продуктів у «надрах» полиць;
  • нижнє розташування морозилки з можливістю заповнення із положення стоячи та сидячи;
  • ударостійке скло полиць;
  • вбудований генератор льоду.

Мінуси

Холодильник гарний за свої гроші, з мінусів у нього білий корпус, який швидко забруднюється, і дверцята, що туго відчиняються.

Рейтинг холодильників: підсумки у таблиці

Модель
Кількість камер Корисний об'єм (л) Відтінок Річна витрата електрики (кВт) Розташування морозилки
Samsung RT53K6340UT/UA 2 528 Темно-ліловий (фіолетовий) 325 Верхнє
Hitachi R-BG410PUC6GBK 2 330 Чорний <300 Нижнє
LG GW-B509SMUM 2 384 Сірий 290 Нижнє
Bosch KGN49LB30U 2 435 Чорний 303 Нижнє
Beko RCSA366K30W 2 343 Білий 235 Нижнє
CANDY CCE3T618FWU 2 341 Білий 286 Нижнє
Siemens KG49NLW30U 2 435 Білий 303 Нижнє
Сніжинка RF35SM-S0002F 2 310 Білий 270 Нижнє
Whirlpool W5811EOX 2 339 Сріблястий 309 Нижнє
Indesit LI9S1EW 2 372 Білий 305 Нижнє

Щоб не помилитися з вибором холодильника, варто враховувати бюджет, функціонал та габарити. Іноді краще пожертвувати кількома літрами корисного об’єму на користь свободи пересування на кухні.

Пізнавальна стаття: Чому гуде холодильник — 5 пояснень та дій на попередження

Коментарі
Залиште коментар