Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 кращих SSD-накопичувачів

Дата публікації: 16.05.2018 17:25
Дата оновлення: 05.06.2024 11:09

Яким би потужним і продуктивним ні комп'ютер, трапляється так, що всього об'єму необхідної інформації йому вмістити в собі не вдається. В такому випадку на допомогу приходять легкі і компактні SSD-накопичувачі . Вони з успіхом замінюють механічні диски, працюючи не тільки тихіше, але і в рази швидше.

 4 SSD-накопичувача

Вибір додаткової бази для зберігання даних - процес відповідальний. Адже потрібно врахувати об'єм необхідної пам'яті, способи підключення до інших пристроїв, швидкість роботи і т.д. Представлений в статті рейтинг кращих SSD-накопичувачів допоможе детально розібратися в перевагах цього сховища даних, а також визначити для себе підходящий екземпляр з усього асортименту флеш-дисків.

Стаття в тему: Особливості роботи з SSD-накопичувачем - відповіді на 9 важливих питань, щоб ССД пропрацював довше

SAMSUNG 2.5" 850 Evo 250 GB

Перший претендент на перемогу - модель SAMSUNG 2.5" 850 Evo 250 GB . Диск упакований в чорний матовий пластик, має невеликі розміри і легка вага. Карта підходить для комп'ютерної техніки з роз'ємом SATA III, це означає, що передача даних здійснюється в межах 6 Гб/с. 

 SSD-накопичувач SAMSUNG 2.5 "850 Evo 250 GB

На флеш-диску використовуються комірки типу V-NAND (циліндричної форми), розташовані в декілька шарів. Така будова дозволяє розширювати місткість моделі, а також усувати перешкоди під час запису/читання інформації.

Головними особливостями диска виступають:

  • Режим Rapid . При його активації швидкість роботи накопичувача зростає в 2 рази.
  • Економія енергії. Можлива при наявності функції «сну», під час якої пристрій споживає не більше 2 мВт. Крім того, енергоефективна флеш-пам'ять V-NAND гарантує на 50% менше витрати енергії.
  • Захист від перегріву. Накопичувач оснащений спеціальної теплозахистом, що оберігає карту під час тривалої роботи, підтримуючи в ній потрібну температуру.

Щоб перенести інформацію з жорсткого диска на SSD, не знадобиться багато часу або зусиль. Для цього використовуються оригінальні програми, що йдуть в комплекті з картою. Крім того, з їх допомогою можна швидко налаштувати оптимальну роботу системи.

Форм-фактор карти становить 2,5" , об'єм - 250 Гб. Час вироблення накопичувача - 1,5 млн. Годин. Виробник дає гарантію якості 5 років, що вже саме по собі означає довговічність і надійність сховища.

KINGSTON 2.5" SKC400 256GB SATA

Восьмиканальний KINGSTON 2.5" SKC400 256GB SATA в 15 разів перевищує темпи роботи механічного аналога. Це означає, що улюблені письменники і поети, об'ємні програми, а також програми для обробки фото і відео будуть працювати з блискавичною швидкістю в 550 Мб/с.

 SSD-накопичувач KINGSTON 2.5 "SKC400 256GB SATA

Переваги цього представника ТОПу:

  • Продуктивний контролер. Гарантує швидке читання послідовних даних і миттєву запис інформації.
  • Легкість керування. Для цього використовується брендовий програма KINGSTON SSD Manager, представлена на сайті компанії. Завантажити та користуватися нею можна без будь-якої плати. Утиліта показує інформацію про стан диска і оновлює прошивку, якщо вийде нова версія.

Диск підходить для всіх комп'ютерів з можливістю з'єднання SATA III. Легкість зберігання і транспортування карти забезпечена, особливо якщо захистити його від пошкодження стандартним чохлом для жорстких дисків . Також флешка забезпечена додатковим алгоритмом захисту і відновлення даних, а також захистом від помилок читання.

KINGSTON HYPERX FURY 120GB 

Невеликий пристрій HyperX Fury підходить для ноутбуків всіх брендів. Під кришкою ССД-карти знаходиться 120 Гб пам'яті, що цілком достатньо для зберігання величезної кількості інформації, важких ігор, для роботи в ФШ і ін. Варто зауважити, що компанія сама виступає виробником чипів пам'яті на своїх заводах, що помітно здешевлює накопичувачі бренду.

Якщо хочете купити новий ноутбук, цікава стаття в тему: Огляд 10 топових ноутбуків: Рейтинг 2017 року

  SSD-накопичувач Kingston HyperX Fury 120GB

У ролі «мозку» тут виступає контролер SandForce. Саме тому виробник класифікує дану модель як ігровий диск, на який можна в лічені хвилини встановити іграшку будь-якого формату або завантажити об'ємне відео (швидкість 500 Мб/с).

У списку достоїнств:

  • Невелика ціна. Диск відноситься до категорії бюджетних і більше орієнтований на домашнє використання.
  • Компактність. Вага карти 90 грам, розмір 2,5" , а товщина 7 мм. Завдяки таким параметрам диск можна поставити навіть в ультрабук, не розбираючи при цьому корпус.

SAMSUNG 2.5" 750 EVO 120 GB

Недорогий диск SAMSUNG 750 EVO побудований на найпростішої TLC пам'яті, об'ємом 120 Гб. Такий місткості вистачить з верхом для повсякденної роботи або зберігання найбільш важливої інформації.

  SSD-накопичувач SAMSUNG 2.5 "750 EVO 120 GB

Записуються дані на швидкості 520 Мб/с, відтворення відбувається швидше (540 Мб/с). При цьому виробник оснастив диск режимом RAPID. Крім того, у накопичувача є технологія TurboWrite, що відповідає за надійність зберігання файлів, правда, сама займаючи при цьому 3 Гб пам'яті.

Переваги моделі:

  • SMART Support. Інтелектуальна служба підтримки, що забезпечує доступ до інформації щодо сумісності карти, пакети оновлень, бази даних, всілякої підписці і т.д.
  • Auto Garbage Collection. Своєрідний автоматичний збирач «сміття», який самостійно видаляє старі додатки, а також інформацію, що більше не використовується встановленими програмами .

Після монтажу накопичувача виробник рекомендує відразу ж запустити фірмову «утилітки» SAMSUNG, що допоможе в майбутньому моніторити стан диска, тестувати пам'ять, оновити прошивку і багато іншого. Все це працює «під наглядом» потужного брендового контролера, зносостійкості якого вистачає на 3 роки щоденної записи. Надійність - 1,5 млн. Годин.

Функціонал накопичувача повністю виправдовується його ціною, що орієнтована на споживачів із середнім доходом. Крім того, зрозумілий інтерфейс і грамотні підказки техслужби допоможуть швидко розібратися в особливостях карти, використовуючи її потенціал по максимуму.

TRANSCEND 370 128 GB

Як і у попередніх аналогів, бренд пропонує для зручності експлуатації встановити фірмову програму SSD Scope. З її допомогою вийде не тільки швидко налаштувати роботу Transcend 370, але також відстежувати зміни, оновлювати систему, контролювати швидкість пристрою.

Почитати про інших накопичувачах компанії можна в статті: Огляд накопичувачів Transcend Jetdrive і Jetdrive Lite для MАС: простий апгрейд для Macbook

  SSD-накопичувач Transcend 370 128 GB

У карти 3 головні переваги:

  1. Система Error Correction Code . Відповідає за швидке виявлення помилок, зменшуючи тим самим знос осередків, де зберігається пам'ять.
  2. DevSleep . Нова енергозберігаюча технологія, що продовжує термін служби ноутбука від блоку живлення . Досягається це шляхом повного відключення інтерфейсу SATA по непотрібності. Відновлення роботи відбувається протягом 20 мілісекунд.
  3. Розширена комплектація. У наборі з диском йде спеціальна пластина для установки, що значно спрощує монтаж накопичувача.

Модель працює на базі MLC і брендового чотириканального контролера. Саме він забезпечує швидкий доступ до збереженої інформації, без перешкод і «зависання». Інформація записується на 460 Мб/с, а зчитується зі швидкістю 560 Мб/с.

SILICON POWER 2.5" S55 120GB SATA 

Недорого посилити свій комп'ютер можна за допомогою місткою флешки Silicon Power S55 . Карта підходить для всіх пристроїв з можливістю з'єднання SATA III. За продуктивність тут відповідає непоганий контролер Phison PS3108, що здатний забезпечити швидке відтворення випадкових файлів, а також оперативну запис.

Читайте також: Як правильно встановити SSD на комп'ютер і ноутбук? - 3 способи

 SSD-накопичувач Silicon Power 2.5 "S55 120GB SATA

Переваги «бюджетника»:

  • Маленькі розміри. Параметри компактного примірника складають всього 6,985х10 см при товщині 7 мм. Такий диск легко монтується на пристрої, а при транспортуванні його можна просто покласти в кишеню джинсів.
  • Флеш-пам'ять Toggle DDR. Пристрої на базі Toggle працюють в 3 рази швидше, ніж звичайні карти з NAND-пам'яттю, при цьому споживаючи набагато менше енергії.

Цей екземпляр з рейтингу SSD-дисків не оснащений додатковими можливостями, але цілком підійде для щоденного використання на домашньому комп'ютері.

SAMSUNG 850 PRO 256GB

Вдосконалений накопичувач з серії PRO ємністю 256 GB - дуже швидкий, продуктивний, а закладеного ресурсу вистачає не тільки для роботи в додатках, але і для запуску важких ігор, об'ємних файлів і т.д. Офіційна гарантія виробника на дану модель - 10 років, але фізично компактне сховище прослужить своєму власникові набагато довше.

 SSD-накопичувач SAMSUNG 850 PRO 256GB

У списку «плюсів» цього диска:

  • Пам'ять 3D V-NAND. Унікальна розробка компанії, де осередки з пам'яттю розташовані в 32 шару. Це збільшує надійність і робочий ресурс карти.
  • Система шифрування забезпечує два рівня зашифровуваної даних, зберігаючи тим самим важливі папки від сторонніх осіб в разі злому пароля користувача.

SAMSUNG 850 PRO дозволяє записувати щодня по 40 Гб на швидкості в 520 Мб/с, при цьому читання даних буде здійснюватися зі швидкістю 550 Мб/с. Час вироблення диска - 2 млн. Годин.

В даному рейтингу кращих флеш-накопичувачів представлені три екземпляри від компанії SAMSUNG. У чому ж між ними різниця? Щоб відповісти на питання, чи варто узагальнити всі екземпляри в одній таблиці.

Модель
Об'єм пам'яті, Гб Швидкість читання, Мб/с Швидкість запису, Мб/с Напрацювання на відмову, годин Тип пам'яті
SAMSUNG 850 PRO 256GB 256 550 520 2 млн. 3D V-NAND
SAMSUNG 2.5" 750 EVO 120 GB 120 540 520 1,5 млн. TLC
SAMSUNG 2.5" 850 Evo 250 GB 250 540 520 1,5 млн. V-NAND

TRANSCEND 2.5" 220 120GB SATA

Бюджетний Transcend 220   оформлений в металевий корпус, під яким ховається звичайна TCL-пам'ять і покращений контролер. Відносно останнього варто зауважити, що пристрій має автоматичні технології «сну» і «пробудження» для економного витрати енергії, а також підтримує черговість виконання до 32 команд.

 SSD-накопичувач Transcend 2.5 "220 120GB SATA

Карта синхронізується з інтерфейсом SATA III. Крім того, для легкого монтажу накопичувач забезпечений спеціальними гвинтами, що надійно утримують його на комп'ютерній техніці.

Перевагами SSD-диска виступає:

  • наявність технології NCQ;
  • підтримка SMART Support;
  • можливість читання даних на швидкості 560 Мб/с;
  • подвійний захист корпусу гарантійними пломбами.

Як і у попередніх моделей, для контролю за наповненням диска можна використовувати зручну сервісну утиліту, що йде в комплектації. З її допомогою вийде оновлювати систему, відстежувати важливі нюанси в роботі або звертатися за допомогою в службу підтримки.

AMD RADEON 120 GB (R3SL120G)

Невеликий накопичувач AMD Radeon 120 GB може бути використаний як в стаціонарних комп'ютерах, так і особистих нетбуках . Пристрій зчитує файли зі швидкістю 522 Мб/с, а записує значно повільніше (366 Мб/с). Непогані параметри, як для «бюджетника».

Гарна стаття в тему: Чим відрізняється нетбук від ноутбука: 8 пунктів, про які ви не знали

 SSD-накопичувач AMD Radeon 120 GB (R3SL120G)

Апаратна частина накопичувача представлена ​​контролером Silicon Motion SM2256KX і 16-нанометровій TCL пам'яттю. Цілком стандартна «начинка» для недорогих флеш-дисків, що не виділяється особливими можливостями.

Серед достоїнств моделі:

  • міцний металевий корпус, який гарантує надійність конструкції;
  • наявність необхідних програм для управління (Trim, SMART).

Модель має 3-річну гарантію, хоча накопичувач прослужить своєму власникові набагато довше. Такий диск підійде всім, хто хоче оновити домашній комп'ютер, при цьому маючи обмежений бюджет.

Порівнюючи з іншими пристроями цього цінового сегмента, вимальовується головний недолік моделі - відсутність енергозберігаючих систем. Даний нюанс буде особливо відчутним, якщо користуватися комп'ютером регулярно. До того ж, щоб подивитися стан оперативної пам'яті або виникли в роботі помилки, доведеться шукати додаткові програми, адже компанія не оснастила карту подібним сервісом.

HYPERX SAVAGE 240 GB SATA

Полегшений накопичувач бренду KINGSTON під назвою HyperX Savage заснований на новому контролері і радує розширеною комплектацією. Разом з картою в наборі йде зовнішній корпус для 2,5" пристроїв з інтерфейсом USB 3.0. Крім того, комплект доповнює викрутка-ручка з набором насадок і пластикова рамка, що збільшує товщину диска до 9,5 мм. 

 SSD-накопичувач HyperX Savage 240 GB SATA

переваги:

  • ефектний дизайн накопичувача, з блискучими металевими вставками і яскраво червоними блискавками з боків;
  • лінійний показник запису інформації становить 530 Мб/с, читання - 560 Мб/с.

Особливо добре ця карта працює з дрібними блоками і стандартними офісними програмами, копіюючи і відтворюючи їх за кілька секунд. Крім того, «начинка» диска дозволяє утримувати швидкість на належному рівні навіть після заповнення всього об'єму.

Декілька порад 

Перш, ніж відправлятися за покупкою SSD-диска, варто спочатку визначитися, для яких цілей необхідний накопичувач. Виходячи з потреби, потрібно детально вивчити характеристики відповідних моделей. При цьому особливий акцент робиться на ємність і тип пам'яті, швидкість виконання операцій, відповідний інтерфейс.
В ідеалі, правильним буде відібрати кілька варіантів, а потім порівняти їх основні показники з урахуванням особистого бюджету. Такий підхід точно допоможе вибрати кращий екземпляр, який буде радувати своєю продуктивністю довгі роки.

Коментарі
Залиште коментар