Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП 10 ігор для дівчат з амбіціями

Дата публікації: 28.06.2023 11:41
Дата оновлення: 28.06.2023 12:50

У дівчат не гірше за чоловіків розвинене стратегічне мислення та зорово-моторна координація. Дослідницьке агентство Quantic Foundry, яке спеціалізується на ігровій аналітиці, у своєму звіті про ігрові переваги серед дівчат відзначило цікаву тенденцію:

  • в межах 70% віддають перевагу симуляторам ферм;
  • на частку рольових ігор припадає майже половина опитуваних;
  • спортивні подобаються всього двом відсоткам;
  • тактичні шутери обирають 4%, а перегони — 6%.

Цілком нормально, що не всі ігри, яким віддають перевагу дівчата, повинні бути стереотипно «дівчачими» за своєю природою. Ідея розробників полягає в тому, щоб створити різноманітне ігрове середовище, в якому кожна може знайти те, що їй подобається і з чим вона ідентифікує себе. Нижче представлений рейтинг ігор для дівчат відкриє горизонти для гідного вибору. Ви з нами? Тоді погнали!

Life is Strange

Ця гра славиться пригодницьким жанром із закрученим сюжетом, в якій переплітається минуле та сьогодення. Вона розбита п'ять частин. Її розробила французька компанія Dontnod Entertainment, а видавець Square Enix.

Сюжет цікавий незалежно від статі, але є кілька аспектів, які приваблюють дівчат та жінок:

  1. По-перше, головними героїнями виступають сильні жінки — молоденька Максін Колфілд (Макс), яка вміє перемотувати час, та її найкраща подруга Хлоя Прайс. Обидві — всебічно розвинені, складні за характером, зі своїми сильними та слабкими сторонами та сюжетними лініями.
  2. По-друге, фокус у «Life is Strange» на стосунках між персонажами. Це емоційна і драматична гра, що стосується складності людських відносин, біль втрат і гіркота жалю.
  3. По-третє, гравці можуть приймати рішення, які впливають на перебіг історії гри та стосунки персонажів один з одним. Ця можливість лише додає залученість та занурення у поточні події, змушуючи гравців відчувати, що їхні дії справді впливають на ігровий світ.

Life is Strange у ТОПі ігор для дівчат

Гра допомагає розв'язувати соціальні проблеми та дає змогу гравцям розвинути співчуття до інших, чий досвід відрізняється від їхнього власного. Грати в «Life is Strange» досить просто: ви можете переміщати Макса ігровим світом і взаємодіяти з різними об'єктами й персонажами. Звичайно ж, доведеться часто вступати в діалог з персонажами, і вибирати, що сказати, з декількох варіантів. Ці діалоги безпосередньо впливають на розвиток історії та стосунків.

Оскільки Максін маніпулює часом, якщо ви ухвалили рішення, а потім пошкодували про це, можете все відмотати назад і вибрати інший варіант. Ця сила також має значення для вирішення головоломок протягом усієї гри. «Life is Strange» поділена на епізоди, у кожному з яких свої цілі та сюжет. Ви просуваєтеся по грі, виконуючи поставлені завдання та роблячи вибір, який просуває розповідь уперед.

Макс веде щоденник, у якому записує свої думки та спостереження. Ви також можете робити фотографії у певні моменти гри, що може додати глибини історії та надати додатковий контекст. Ця гра орієнтована на розповідь, тому вона більше про подорож та історію, ніж про досягнення «високого балу» чи «перемогу» у традиційному значенні. У ній особлива цінність полягає в атмосфері, знайомстві з персонажами та розвитку історії, темп якої задаєте тільки ви.

Ознайомтеся: ТОП 10 ігор, схожих на GTA: найкраща заміна екшн-пісочниці у 2023 році

The Sims

Серію ігор-симуляторів про повсякденне життя розроблено американською компанією Maxis, а видано Electronic Arts. Гра створена для творчих натур, які не бояться експериментувати та моделювати різні життєві сценарії, професії, стосунки. Таким чином можна непогано самовиражатися, адже гравчині зможуть провести своїх симів через різні етапи життя, переживаючи злети та падіння на цьому шляху.

У The Sims немає певної сюжетної лінії, гравці створюють свої власні розповіді, засновані на життя своїх симів. Ця відкрита структура дає необмежені можливості для оповідання. Ви можете будувати відносини між сімами, зміцнювати їхню дружбу, романтичні стосунки та сімейне життя.

Серія The Sims вважається найкращою грою для дівчат, оскільки дозволяє керувати персонажами кожним окремо у віртуальному світі. Ви починаєте зі створення Сіма (або сім'ї Сімів), будівництва або вибору їх будинку, а потім ведете їх по життю.

The Sims серед найкращих ігор для дівчат

Гра в The Sims включає ряд аспектів. При створенні своїх симів можна на власний розсуд вибирати їхній образ і подобу, одяг і навіть риси характеру. Також можна спроєктувати будинок своїх симів із нуля або вибрати готовий. У вас абсолютний карт-бланш у виборі архітектури, меблів, прикрас та ландшафтного дизайну.

Оскільки гравець може керувати своїми сімами та їхніми повсякденними справами, ви можете допомогти їм досягти цих цілей для більш щасливого життя: допомагати взаємодіяти з іншими сімами у своєму районі чи спільноті, формуючи стосунки та навіть створюючи сім'ї.

Краса The Sims полягає в її відкритому характері. Ви можете створювати свої власні цілі та сценарії, грати так, як хочеться, адже у грі переплелося поєднання творчості, стратегії та оповідання, які захоплюють не по-дитячому.

Ori and the Blind Forest

Відеогра в жанрі платформер-пригода, розроблена австрійською Moon Studios та видана Microsoft Studios. Іграшка фокусується на маленькому дусі-зберігачі Орі, якому доручено відновити життя в лісі, спустошеному таємничою подією.

Ось деякі з причин, з яких «Ori and the Blind Forest» може бути цікава дівчатам: у грі є потужна розповідь про кохання, самопожертву та надію. Ця щира історія, показана в поєднанні візуалу та підказок з навколишнього середовища. Сподобається тим, хто цінує емоційну напругу.

У грі чудово все: красиво оформлена атмосфера, персонажі. Кожна деталь наповнена яскравими кольорами та хитромудрими дрібницями, які сприяють забирущому досвіду.

Орі як головний герой постійно розвивається протягом гри, а гравці спостерігають його прогрес. Це динамічна історія про стійкість та наполегливість, оскільки Орі постійно стикається з негараздами та долає їх. Ці особливості надихнуть вас перед труднощами.

Ori and the Blind Forest у рейтингу ігор для дівчат

Посібник з гри цілком передбачуваний як для платформера — ви керуватимете Орі та переміщатиметеся по ігровому світу, стрибаючи, деручись і ухиляючись від перешкод. Головний герой може атакувати ворогів, використовуючи різні здібності, які можна покращувати по ходу гри.

Багато аспектів гри включають рішення головоломок з використанням здібностей Орі та навколишнього середовища. Розв'язання цих проблем може вимагати ретельного обмірковування та експериментів. У грі передбачена цікава механіка, в якій можете створювати власні точки збереження, використовуючи енергетичні осередки. Це вимагає ухвалення стратегічних рішень про те, коли й де економити.

Ori and the Blind Forest — саме та гра, в якій чудово поєднуються оповідання, мистецтво та геймплей, створюючи яскраві емоції. Тут залучається всебічний досвід для виживання і тішить око прекрасна графіка.

До слова: 30 найкращих ігор на Sony Playstation 4 — рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки (2023)

PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE

Динамічний шутер від третьої особи представлений у смішному комедійному всесвіті Plants vs. Zombies. Ви можете контролювати рослини й зомбі в розрахованих на багато користувачів і поодинчих режимах. Гра виділяє веселий, і тому забирущий, геймплей: від соняшників, що зцілюють, до потайливих ніндзя-пасльонів — тут прийнятний будь-який стиль гри.

BATTLE FOR NEIGHBORVILLE поділена на режими, у яких відіграють свою роль рослини та зомбі. Розраховані на багато користувачів, такі як Team Vanquish (по суті, це командний бій на смерть), Turf Takeover (режим, заснований на цілях) та інші. Загалом є де залипнути, адже вона підкуповує мультяшною графікою і простим управлінням.

огляд гри PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE

У гру можна грати з друзями як у кооперативних режимах PvE, так і в режимах змагання PvP. Примітно, що «Битва за Нейборвіль» регулярно оновлюється, з'являється новий захопливий контент, внаслідок цього розважалка постійно в ТОПі ігор для дівчат.

Суть гри полягає у стратегічному використанні здібностей кожного персонажа, командній роботі з іншими гравцями та, найголовніше, в отриманні задоволення від процесу. Якщо вам подобаються ігри, які легко засвоїти, «Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville», безумовно, варто спробувати.

FINAL FANTASY

Це найвідоміша серія рольових ігор (RPG), розроблена та видана японською компанією Square Enix (раніше Square). Іграшка славиться своїми складними сюжетами, деталізованим розвитком персонажів, стратегічним геймплеєм, якісною графікою та музикою. Кожна пронумерована частина серії «Final Fantasy» є окремою історією з унікальними персонажами, хоча є спільні елементи та теми, які проходять через усю серію.

Ось короткий виклад того, про що ігри Final Fantasy.

У кожній грі зазвичай бере участь група героїв, що вирушають у квест, щоб урятувати свій світ від могутнього антагоніста чи сили зла.

В іграх присутні складні персонажі, кожен із яких зі своєю передісторією та сюжетною лінією. Гравці ближче впізнають цих персонажів у міру проходження гри.

Бої в іграх Final Fantasy зазвичай покрокові, у них бере участь група персонажів із різними здібностями. Гравці повинні приймати стратегічні рішення про те, які здібності використовувати та коли.

У Final Fantasy є багато деталізовані фентезійні світи, що часто представляють суміш традиційних елементів і більш сучасних або навіть футуристичних технологій. Хоча кожна гра не взаємопов'язана, вона все одно вражає красивою графікою і знаменитим саундтреком, у серії є елементи, що повторюються. Наприклад, у багатьох іграх з'являються чокобо та магли, Phoenix Down та заклинання, такі як Fire та Cure. Так що якщо вам подобаються рольові ігри, особливо JRPG (японські рольові ігри), то, напевно, Final Fantasy теж сподобається. Адже у грі вдосталь подій, непередбачуваний розвиток персонажів та побудова світу.

Сюжет кожної гри різний, але як приклад ось вам опис сюжету Final Fantasy VII — однієї з найпопулярніших частин серії:

фрагмент із гри FINAL FANTASY

У «Final Fantasy VII» граєте за Клауда Страйфа, найманця, який приєднується до екотерористичної організації під назвою «ЛАВИНА», щоб боротися проти електроенергетичної компанії «Шинра», яка, на їхню думку, виснажує життєві сили планети. У міру розвитку сюжету Клауд та його друзі виявляються залученими до значно масштабнішого конфлікту, в якому бере участь Сефірот, легендарний СОЛДАТ та герой війни, що став лиходієм. Гра досліджує теми ідентичності, пам'яті та вартості прогресу.

Читайте: Рейтинг 10 найкращих ігор на двох на Sony Playstation 4,5 та інших платформах у 2023 році

Horizon Forbidden West

Є продовженням знаменитої пригодницької гри Horizon Zero Dawn, яку розробила студія Guerrilla Games з Нідерландів. Ця іграшка продовжує історію Елої, молодої мисливиці, яка живе у світі, наповненому роботизованими істотами з майбутнього, де люди повернулися до племінних громад через апокаліпсис.

Суть гри акцентує продовження подорожі Елою, коли вона вирушає на небезпечні рубежі Забороненого Заходу, щоб розкрити правду про «червону гниль», смертельну чуму, що вбиває рослини, тварин і племена. Гравці відкриють для себе нові землі, поселення, союзників та таємниці минулого.

Horizon Forbidden West для любителів пригод

У грі представлений гарний постапокаліптичний світ з піщаними пустелями, пишними джунглями, затонулими містами та гігантськими руїнами. Ви також зустрінете безліч істот, які схожі на тварин та динозаврів. Їхня поведінка незвичайна, хоч вони й уразливі. Horizon Forbidden West орієнтована на бої проти масивних, ретельно деталізованих істот-роботів. Ви можете використовувати різну зброю, пастки та інструменти, щоб їх знищити. Однак, буде потрібно вироблення стратегії та знання слабкостей кожного з них.

Гра заохочує дослідження та вирішення завдань із зірочкою, оскільки доведеться копатися в стародавніх руїнах, щоб розкривати секрети минулої цивілізації. Часто доведеться думати, думати та ще раз думати, щоб просуватися вперед.

«Обрій Забороненого Заходу» цікавий тим, хто тяжіє до боїв та досліджень, залучаючи стратегічне мислення. Адже у кожного ворога є свої сильні та слабкі сторони, які за вмілої маніпуляції перетворяться на вашу зброю. Гра виділяється своїм унікальним світом, захватним оповіданням, заплутаними боями та глибокою механікою дослідження. Вона доведена до досконалості, тому однозначно варта уваги будь-якого шанувальника пригодницького бойовика.

Cities: Skylines

Містобудівна гра, розроблена фінською Colossal Order та видана Paradox Interactive. Мета гри — проєктувати, будувати та керувати містом, починаючи від планування інфраструктури та закінчуючи наданням громадських послуг та управлінням бюджетом.

Cities: Skylines для раціональних гравців

Ось що робить гру особливою: потрібно навчитися керувати трафіком, наданням комунальних послуг, податками, політикою міста…. У гравців абсолютна свобода у проєктуванні та будівництві свого містечка. Вони можуть створювати галасливі мегаполіси або невеликі затишні поселення з заплутаними схемами доріг, проєктами будівель. Також можна завантажувати широкий спектр модів та ресурсів, створених іншими гравцями. Дівчатам така гра припаде до душі, якщо хочеться виявити свої творчі здібності у дизайні та плануванні свого містечка. Це може бути дуже приємно та весело, особливо для тих, хто любить дизайн та архітектуру.

Управляючи містом у «Cities: Skylines», доводиться балансувати ресурсами, керувати бюджетом та забезпечувати безперебійне функціонування свого міста. Така гра може дати базове розуміння міського планування та управління, що пізнавально та захопливо. Саме тому Cities: Skylines ідеально поєднує свободу творчості та складності управління. Спостерігати за тим, як поселення зростає та розвивається залежно від ваших рішень, що дуже корисно для особистого самовираження.

Пізнавальна стаття: Найкращі ігри на ПК + ексклюзивний Топ-10 очікуваних ігор 2023 року

Syberia

Графічно-пригодницьку гру видала компанія Microïds, що у Франції. І розроблена Бенуа Сокалем, бельгійським художником коміксів та розробником, відомим створенням атмосферних ігор зі складною розповіддю.

особливості гри Syberia

Ось що робить «Сибір» особливим:

Цікавий сюжет

Пригоди підкорюють гравців глибиною та складністю. Це дуже схоже на участь в інтерактивному романі чи фільмі.

Події розгортаються в сюрреалістичній альтернативній версії Європи, наповненій мамонтами та персонажами, що інтригують.

Світ гри деталізований та загадковий

Захватні головоломки Їх доведеться вирішувати, щоб просуватися вперед. Ці хитромудрі завдання органічно вписуються в сюжет

Сюжет «Сибіру» обертається навколо Кейт Вокер, юриста з Нью-Йорка, якого відправляють до віддаленого французького села, щоб завершити угоду із захопленням фабрики іграшок. Після прибуття вона виявляє, що власниця фабрики Анна Форальберг померла, а її брат Ганс, який раніше вважався мертвим, успадкував фабрику. Ганс все життя мріяв знайти міфічних сибірських мамонтів, і гра розповідає про подорож Кейт Європою, щоб знайти Ганса і завершити угоду.

У «Syberia» варто пограти, якщо цінуєте дослідження та рішення підступів. Атмосфера гри, прекрасне художнє та звукове оформлення створюють захопливий і незабутній ігровий досвід. Це особливо сподобається тим, хто цінує авантюру.

Alice: Madness Returns

Психологічно-пригодницька гра в жанрі хорор пропонує цікавий, хоч і похмурий погляд на «Пригоди Аліси в країні чудес» та «Задзеркалля» Льюїса Керролла. Вона розроблена шанхайською компанією Spicy Horse, видана американською корпорацією Electronic Arts, і є продовженням гри American McGee's Alice.

Тут розповідається про підлітка Алісу Лідделл, яка бореться з психотравмою, спричиненою загибеллю її сім'ї внаслідок пожежі. У трагедії вона звинувачує себе. Розум Аліси знітився і її помістили в лікарню. Протягом усієї гри дівчинка подорожує між похмурою лондонською реальністю вікторіанської доби та темною, спотвореною версією Країни Чудес, яка відображає її психічний стан. Аліса повинна протистояти та перемогти свої страхи, заглушити почуття провини, щоб відновити Країну Чудес та власну розсудливість.

сильні та слабкі сторони гри Alice: Madness Returns

Боротьба героїні зі своїми демонами створює захопливо-емоційне напруження. Тому ігровий процес включає платформер, вирішення складних завдань та битви з безліччю ворогів. Гра поєднує в собі елементи готики, вікторіанської доби та естетики стімпанк. Дизайн персонажів та оточення неймовірно деталізований та винахідливий. У цій історії використовуються символи та алегорії, які значущі для аналізу та інтерпретації.

Дівчатам може сподобатися головна героїня Еліс своєю сильною волею та рішучістю. Вона не традиційна дівчина в біді, а боєць, який намагається відновити контроль над своїм життям та розумом. Гра зачіпає теми травм, провини та психічного здоров'я. Оцінять ті, хто живе емоціями у своїх ігрових враженнях.

The Witcher 3: Wild Hunt

«Відьмак 3: Дике Полювання» — рольова гра з відкритим світом, розроблена CD Projekt Red. Заснована на серії романів Анджея Сапковського. Це третя іграшка в серії «Відьмак» із культовим головним героєм Геральтом із Ривії.

Гра підкуповує захватним сюжетом і добре опрацьованими персонажами. Її зміст сповнений моральної двозначності та складних рішень, які суттєво впливають на ігрову атмосферу та персонажів. Деталізований світ наповнений галасливими містами, безплідними пустками, топкими болотами… Попри те, що головний герой тут чоловік, у грі є кілька сильних жіночих персонажів. Наприклад, Цирі, чарівниці Єнніфер і Трісс, що впливають на перебіг історії.

графіка гри The Witcher 3: Wild Hunt

Бойова система у «Відьмаку 3» є стратегічною і вимагає від гравців підготовки до битв, дізнаючись про своїх ворогів, варячи зілля та встановлюючи пастки. Доведеться полювати на монстрів, займатися політикою, переживати расизм і наслідки війни, завдяки чому ігровий світ видається автентичнішим і живішим.

Не важливо для кого призначена гра, значно важливіша наскільки вона цікава вам як гравчині. Деяким дівчатам може сподобатися «Відьмак 3: Дике Полювання» за його багато реалізований світ, інших приваблює «Syberia» за сильну розповідь. Завжди знайдеться те, що до вподоби. Тож шукайте свої історії. Їх безліч. Успіхів вам на цій ниві!

Цікава стаття: Найкращі стратегії на ПК — розберемо 10 найактуальніших продуктів 2023 року

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини