Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Xbox Series X і S відмінності — 5 параметрів та нюанси, які враховують при покупці

Дата публікації: 25.09.2023 10:38
Дата оновлення: 11.06.2024 11:52

Xbox Series — новітні консолі, які виробник представив у 2020 році. З моменту виходу пройшло достатньо часу, але питання, чим відрізняється Xbox Series S від Xbox Series X, і яку з них краще купити, залишається актуальним. У цьому огляді розглянемо параметрами приставок і розберемо, для кого підійде та чи інша.

Порівняння Іксбокс Серієс С та Ікс

Чим відрізняється Xbox Series S від Xbox Series X: порівняння в деталях

Попри те, що консолі одного покоління, в їхньому дизайні мало подібності. Xbox Series S — це коробка середньої товщини, яка вміщується в рюкзак. Завдяки зручному формфактору консоль можна розмістити вертикально та горизонтально. Геймпад виконаний у стилі консолі, білий, із чорними стиками та кнопками.

Xbox Series X — потужна ігрова машина, яку важко возити із собою. За габаритами приблизно вдвічі більша свого побратима і може стояти лише у вертикальному положенні. Стиль кардинально протилежний — Total Black — джойстик такий самий.

І це далеко не всі відмінності Xbox Series S від X. Розглянемо важливу різницю в технічних параметрах.

Пізнавальне порівняння: Що краще Xbox або PlayStation: 12 паралелей між цими приставками

Характеристики

У моделей абсолютно різна начинка, хоча обидві працюють на 8-ядерному процесорі AMD з архітектурою Zen 2. Різниця відображена в таблиці:

 
Series S Series X
Частота процесора 3.6 ГГц 3.8 ГГц
Графічна потужність 4 терафлопси 12 терафлопс
Роздільна здатність зображення 1440p 4K
Оперативна пам'ять 10 ГБ 16 ГБ
Внутрішня пам'ять 500 ГБ 1 ТБ

У цифрах графічна потужність приставок відрізняється в 3 рази. Цей результат здається значним, але практично все не так однозначно. Показники продуктивності залежатимуть від вимог ігор, що запускаються. Найпростіша бродилка Don`t Starve або легка головоломка буквально літатимуть на обох консолях, а ось рімейк Resident Evil 4 може здатися більш плавним саме на Серії X. Хоча, користувачі «S-ки» не скаржаться на якість геймплею навіть у найвибагливіших розвагах.

Сховище — ще одна болюча тема для геймерів. 500 ГБ — відверто мало для сучасної консолі, враховуючи розміри деяких ігор. У кращому випадку вдасться встановити 10-15 новинок великого обсягу (по 50 і більше ГБ), після чого сховище закінчиться. Але й 1 ГБ у Series X — не набагато краще. Тим, хто планує постійно грати та поповнювати свою колекцію, знадобиться докуповувати окремий накопичувач SSD.

Яку роздільну здатність телевізора підтримує Іксбокс

На відміну від Series X «S-ка» не підтримує картинку в 4К, тому за наявності телевізора з таким дозволом доступ до деяких налаштувань графіки буде закритий. Чи варто оновлювати консоль на X — у такому разі залежить від фінансових можливостей. Формат 1440p на аналогічному ТБ виглядає не настільки деталізовано та яскраво, а при зануренні у гру кількість пікселів відійде на другий план.

Цікава добірка: ТОП 10 ігор для дівчат з амбіціями

Управління

Xbox Series S та X поставляються з одним геймпадом у комплекті. Тут маніпулятори відрізняються тільки за кольором: білий для S і чорний для X. За кнопками та способом керування різниці немає:

  • Праворуч — основні кнопки управління персонажем: X, Y, B, A.
  • Під вказівними пальцями — тригери для стрілянини та розгону.
  • По обидва боки по одному стику для регулювання руху.

Який джойстик в ІксБокс Series S

Геймпад від Series S підходить до «Ікса», і навпаки. Також виробник пропонує маніпулятори в цікавих колірних рішеннях: яскраво-червоний, рожевий, кислотно-зелений та інші. Їх доведеться докуповувати окремо.

Читайте: Який вибрати геймпад: 4 особливості, на які варто подивитися перед покупкою

Ціни

На старті продаж Microsoft встановили ціни для своїх консолей від 300 до 500 доларів. Різниця обґрунтована різними параметрами потужності. S вважається бюджетним сегментом, тому в ній урізані деякі опції: відсутній привід blu-ray, немає 4К дозволу та зменшена пам'ять. Ця консоль для тих, хто шукає якість за прийнятною ціною та хоче оцінити переваги ігор вечорами.

Ціна консолей Xbox Series

X — для тих, хто хоче отримати від консолі максимум, задовольняючись найкращою графікою та збільшеним сховищем. За бажання потрібно заплатити більше, тому варто вибирати між Xbox Series X або S, виходячи із запланованого бюджету.

Ігри

Асортименти розваг не відрізняється. Розробники адаптують старі ігри одразу під дві нові консолі, тож ніхто не залишиться ображеним. Єдина відмінність — спосіб встановлення та запуск ігор. Series X оснащена старим добрим приводом, що дозволяє запускати розваги з диска. Наявність приводу може бути вирішальним критерієм для колекціонерів. Все ж таки, купівля фізичних дисків для консолі з підтримкою приводу виглядає більш логічно.

Series S — повністю цифрова, і в цьому є кілька переваг:

  1. Через цифровий магазин купувати ігри дешевше та швидше.
  2. Можна придбати новинки ще до релізу, оформивши попереднє замовлення.

Ця ж опція доступна і в магазині Series X. За внутрішнім інтерфейсом консолі не відрізняються.

Як купувати ігри на Іксбокс онлайн

Якщо постійне придбання ігор здається дорогим задоволенням, врятує передплата Game Pass. Нею надається широка добірка розваг безплатно, потрібно лише оплатити саму передплату. Список ігор у Гейм Пасі постійно змінюється, часто до нього потрапляють платні позиції: Far Cry, Life is Strange, Need For Speed та інші. В Україні офіційного Майкрософт Стор поки що немає, тому при реєстрації знадобиться обрати іншу країну. Враховуйте, що ціни в кожній країні відрізняються, іноді суттєво.

Не пропустіть: ТОП 10 ігор у жанрі інтерактивне кіно

Підключення софту

У моделей ідентичні інтерфейси підключення: USB Type-A для зовнішніх накопичувачів, LAN для прямого конекту з роутером, HDMI для виведення картинки на монітор та телевізор. А також Wi-Fi — для підключення до бездротової мережі. Що важливо, консолі можна використовувати в парі з будь-яким екраном, оскільки тут є HDMI.

Інтерфейси підключення Xbox Series S та Xbox Series X

Геймпади бездротові, тому окремий інтерфейс підключення для них не передбачений. Якщо в планах купити дротовий контролер іншої фірми, підійде USB-роз'єм.

Xbox Series S або Xbox Series X: що краще?

Це залежить від того, які параметри стоять у пріоритеті при покупці. Якщо важлива бюджетна вартість і портативність, у цьому Series S домінує над X. Тим, кому в пріоритеті покращена швидкість роботи, графіка та пам'ять, варто поглянути на Series X. У планах потужності вона справді відчутно випереджає.

Чи варто оновлюватись з S на X? Це навряд чи. Вибираючи доступніший варіант, користувачі не втрачають у різноманітності ігор, адже це — головна мета покупки консолі. Куди краще зачекати на реліз нового покоління і вже тоді задуматися про зміну приставки.

Роз'яснювальна стаття: Як увімкнути геймпад до телефону: 2 покрокові інструкції та корисні поради.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини