Купити сушку для овочів і фруктів (дегідратор) популярних сучасних брендів на найпривабливіших умовах пропонує інтернет-магазин MOYO.
Сушка для продуктів призначена для швидкого і якісного висушування в домашніх умовах не тільки фруктів і овочів, але також:
- грибів;
- ягід;
- лікарських трав.
При сушінні фрукти і овочі здатні зберегти не тільки свіжий смак, але і набагато більшу кількість вітамінів і корисних для організму мікроелементів, ніж у консервованому або маринованому вигляді. Саме тому, прагнучи забезпечити собі найбільш здоровий і корисний раціон цілий рік, все більше людей вважають за краще заготовлювати на зиму саме висушені продукти.
Сьогодні сушки для фруктів і овочів представлені у величезній модельному різноманітності за цілком демократичними цінами, що дозволяє придбати це практичне і корисне пристосування до кожної оселі.
Види сучасних дегідраторів
За своїм принципом дії сучасні сушки для овочів і фруктів діляться на конвективні та інфрачервоні.
Сушарки конвективного типу з'явилися на ринку першими, і їх механізм роботи заснований на циркуляції гарячого повітря. Незважаючи на свою практичність і функціональність, ці апарати характеризуються досить тривалим процесом зневоднення і сприяють виникненню на продуктах специфічної сухої скоринки, оскільки поверхня підсушується набагато раніше м'якоті.
У свою чергу, інноваційна інфрачервона сушка для фруктів і овочів дозволяє домогтися «сонячного» ефекту. Обробляючи рослинний матеріал в більш щадному режимі, і впливаючи виключно на що міститься в них вологу, ІЧ-випромінювання забезпечує продуктам смакові якості і вид, як якщо б вони були висушені на вулиці під сонячними променями. Завдяки відносно невисокій температурі теплової обробки (до 60 оС), інфрачервоні моделі зберігають в висушеної їжі максимальну кількість корисних вітамінів.
Якою має бути сушка для овочів і фруктів?
Найбільш важливими параметрами сушарки буде справедливо вважати:
- потужність - від цього залежить не тільки енергоємність, а й ефективність моделі;
- кількість літаків, а точніше, корисна площа - визначає обсяг продуктів, які можна висушити за одне завантаження;
- висота ємностей - чим вище стінки контейнерів, тим менше часу і зусиль доведеться витратити на подрібнення об'ємних овочів і фруктів.
Час сушіння, як правило, становить 0,5-12 годин і залежить, головним чином, від потужних можливостей пристрою, а також від обсягу і якісних особливостей завантажуються продуктів.
Діапазон стандартної потужності становить 200 Вт - 1 кВт. Цей показник не стільки впливає на швидкість обробки продуктів, скільки розширює опціональні можливості сушарки. Так, найпотужніші агрегати з допустимим температурним режимом до 80 оС придатні для обробки рибної та м'ясної продукції.
Наявність термостата (регулятора температури), таймера і системи термозахисту, що має на увазі автоматичне відключення при перегріві пристрою, робить дегідратор особливо функціональним і істотно продовжує термін його служби.
Щоб зробити замовлення в Київ або іншого населеного пункту, зв'яжіться з нашими фахівцями зручним для себе способом.