Хоча те, що зараз стоїть на прилавках магазинів, скоріше можна назвати молочним десертом, ніж йогуртом. Пектин, желатин, крохмаль, консерванти – ось вічні супутники магазинних продуктів. Як їх уникнути? Та дуже просто – купите йогуртницю і готуйте натуральний йогурт самі!
Навіщо потрібна йогуртниця і як вона працює?
Цей девайс досить простий: підставка-нагрівач з вимикачем (в деяких моделях – і з таймером), кришка і 6-8 баночок об'ємом 125-150 мл. Ці баночки наповнюють закваскою з молоком, ставлять на нагрівач, закривають кришкою і включають йогуртницю. І через пару годин смачний і корисний йогурт готовий! Залишилося тільки остудити його в холодильнику і з апетитом з'їсти на сніданок або полуденок.
Ніяк не зважитеся купити йогуртницю? У нас є як мінімум 5 причин зробити це вже найближчим час! Спойлер: це корисно, смачно і вигідно! А тепер докладніше:
1) Натурпродукт і все, що з цим пов'язано
З йогуртницею ви отримуєте справжній йогурт, яким він і повинен бути спочатку – без добавок хімічних добавок і барвників, тільки з корисними молочнокислими бактеріями .
2) Не тільки йогурт
Деякі види йогуртниць вміють готувати не тільки цей вид кисломолочних продуктів, але і інші. Ви зможете самі приготувати і ряжанку, і першокласну сметану, і кефір.
3) Новий смак кожен день
Готуючи йогурт вдома ви абсолютно вільні у виборі начинки. Шоколад, варення, мед, горіхи, насіння, фрукти та сухофрукти, мюслі ... Та все, що Завгодно! Можна навіть поекспериментувати з солоним і гострим смаками: наприклад, додати в готовий йогурт зелені і часнику.
4) Усе найкраще – дітям
Йогуртниця – просто знахідка для сімей з маленькими дітьми. Адже зростаючому організму необхідні натуральні і екологічно чисті продукти, чим більше – тим краще. А з цим девайсом ви впевнені в тому, що даєте своїй дитині.
5) Економія повинна бути економною
Скільки зараз коштує баночка готового «йогурту» в магазині? Згадайте і порівняйте з тим фактом, що на 7-8 склянок домашнього йогурту вам знадобиться тільки один літр молока і трохи закваски. Так що окупається йогуртница дуже швидко.
Лайфхак з приготування йогурту
Пара важливих моментів для початківців користувачів:
● У теплому молоці активно розмножуються не тільки корисні, але й шкідливі мікроорганізми. Тому перед використанням ємності треба ретельно промити, а ще краще – простерилізувати окропом.
● З цієї ж причини молоко коштує прокип'ятити перед закваскою.
● Під час роботи йогуртница повинна стояти на рівній поверхні. Плюс корисні бактерії не люблять тряски, а значить – як включили – так і залишили стояти, поки працює.
● Стаканчики з готовим йогуртом треба відразу ж поставити в холодильник. Це запобіжить подальшому розмноження молочнокислих бактерій. Якщо ж залишити їх в теплі, то йогурт перекисне.