Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим хлібопічка відрізняється від духовки: огляд 2 видів техніки для кухні

Дата публікації: 13.03.2018 15:21
Дата оновлення: 20.05.2024 15:43

Обидва прилади відмінно справляються з випічкою домашньої здоби і не тільки, не займають багато вільного простору, мають в арсеналі від 2-х до більш ніж 20-ти автоматичних програм. То який же з них вибрати? Чим хлібопічка духовки навпаки? Головні переваги, все приховані нюанси і повний розклад по функціоналу апаратів представлений в статті.

Читайте також: Що краще – духовка або аерогриль: порівняння 2-х видів техніки

Чем хлебопечка отличается от духовки

Найголовніше про духовках

Це багатофункціональні апарати, які відмінно справляються з приготуванням як здоби, так і м'ясних, овочевих ласощів. Користувачам потрібно тільки визначитися з типом агрегату (газовий, електричний газоелектричний), встановити його на кухні – і можна приступати до готування.

Духовки

На що здатні прилади? Наведені нижче функції залежать від конкретної моделі:

  1. Самоочиска. Дозволяє ліквідувати внутрішні забруднення без особливих зусиль з боку користувача. Наприклад, в моделях з каталітичної очищенням функція працює під час приготування страв (жир не прилипає до стінок, а розщеплюється на органічні частинки).
  2. Гриль. Навіть без виїзду на природу, в домашніх умовах можна приготувати запечене ласощі з дуже смачною скоринкою. Усередині ж м'ясо, риба, овочі виходять м'якими і ніжними.
  3. Конвекція. Це означає, що всередині кулінарний шафа прогрівається рівномірно, не залишаючи жодного холодного куточка. Можна, наприклад, випікати одночасно 2 дека з пирогами і не переживати, що делікатеси підгорять або НЕ пропекутся.
  4. Нагрівання. Залежно від моделі в апаратах можуть використовуватися різні варіанти нагріву. Наприклад, для розморожування продуктів або для розігріву вже приготованих перших/других страв.
  5. Духовок. Характерний для газових агрегатів. Він дозволяє вмикати духовку без допомоги сірників, натискаючи певні кнопки на передній панелі пристрою.
  6. Термощуп. Їм оснащені більш просунуті, елітні агрегати. Являє собою своєрідний датчик, який вставляється в саме страву, і як тільки воно досягне потрібної температури, послання про це висвітиться на дисплеї.

Виробники додають різні «родзинки» в свої девайси. Це можуть бути функції: підсвічування внутрішньої зони, швидке і делікатне приготування, швидкісний розігрів, нижній/верхній нагрів та інше.

Плюси і особливості апаратів:

  • можливість готування більше десятка різновидів страв борошняні делікатеси, запечені м'ясні чи рибні страви, перші страви, будь-який гарнір;
  • наявність блокування від дітей з Beko BIM 24300, Bosch HBG 33В530 іншими агрегатами можна не турбуватися, що малюк відкриє прилад під час готування і отримає опік (є приховані замочки, механічне блокування і т.д.);
  • опція автоматичного відключення по закінченню готування деякі види апаратів вимикаються самостійно, тобто їх не потрібно контролювати і переживати, що продукти підгорять;
  • економне споживання електроенергії в електроприладах задається певний температурний режим, досягаючи якого, пристрій відключається і перестає споживати електрику, продовжуючи підготовку.

Сучасні агрегати оснащені величезним кількістю опцій, користувачеві залишається тільки уважно вивчити і визначитися з їх важливістю, адже чим багатша асортимент функцій, тим вище вартість девайса.

Цікаво дізнатися: ТОП-10 кращих виробників духових шаф

Все «фішки» хлібопічки

Сама назва приладу говорить про його головне призначення – створення хлібобулочних виробів. Але це ще далеко не все, що вміють робити апарати.

Хлебопечки

Ось перелік базових програм:

  1. Замішування тіста. Незамінна річ, коли потрібно не випікати здобу, а приготувати тісто для створення пельменів, піци, локшини.
  2. Джем + варення. Заздалегідь підготовлені подрібнені інгредієнти закладають в форму, активують потрібний режим і отримують готове ласощі.
  3. Вибір ступеня прожарювання. Можна отримати хліб з темною або світлою скоринкою, в Залежно від смаків власника девайса.
  4. Диспенсер. Прямо під час готування в потрібний час в блюдо додаються горіхи, сухофрукти та інші добавки.
  5. Підігрів. Готову випічку можна додатково потримати в теплі і подати до приходу гостей/домочадців на стіл ще гарячою.

Вже з переліку функція стає зрозумілим, чому хлібопічка відрізняється від духовки – вона відмінно справляється з цим всіляких варіантів хліба, солодких джемів, навіть йогуртів, здатна полегшити працю господині по замешиванию тесту.

Серед відмінних рис агрегату варто виділити:

  • таймер - можна відкласти початок готування на певний час, наприклад, в «Панасонік» SD-2510WTS час – до 13 годин;
  • пам'ять - стане в нагоді при раптовому відключенні електрики, тому що девайси запам'ятовують програму і продовжують роботу з місця зупинки;
  • захист від дітей кришку пристрою в процесі готування можна буде відкрити;
  • є ємність для випікання агрегати мають в комплекті спеціальну квадратну/круглу чашу для готування, окремо підбирати посуд не буде потрібно.

Більшість приладів оснащені опцією швидкої випічки, що дозволяють в стислі Терміни (ДО 1 години) приготувати Десерт. Дуже зручно, якщо раптово завітали Гості. Є цікаві моделі, НАПРИКЛАД,«Філіпс» HD9016/30, які можуть готувати хлібні буханки не одного, а 2-х розмірів. Залежно від потреб можна спекти середній або великий хлібець.

Для шанувальників домашньої, смачною, ароматної здоби, піци, найніжніших вареників і солодких джемів – це ідеальна «помічниця» на кухні, яка всю складну роботу зробить сама.

Корисна інформація: Як правильно вибрати хлібопічку?

Який апарат вибрати?

З переліку функцій і особливостей можна переконатися, що доцільність покупки одного або іншого пристрою залежить від потреб покупця. Для універсальної готування всіляких делікатесів оптимально підійде духовка (Indesit IFW 6230IX інша модель зі схожими функціями). У ній можна створити як святкові торти, так і перші/другі страви.

Чем хлебопечка лучше духовки

Хлебопечка в цьому плані має більш «убогий» функціонал, але зате відмінно справляється з приготуванням солодких або корисних, безглютенових, ласощів, хліба всіляких видів. ДО того ж приготування в цьому приладі можна відстрочити, засипавши потрібні інгредієнти і приурочивши готову здобу до сніданку або приходу гостей.

До відома: Кращі хлібопічки для будинки: огляд ТОП-10 моделей

За вартістю і духовку, і хлібопічку можна вибрати як з дорогих, так і більш бюджетних моделей. Тут діє загальне правило: багатий функціонал – висока ціна.

Наостанок варто ще раз поглянути на характеристики 2-х різновидів кухонної техніки, представлені в таблиці:

Прилад
Випічка Інші страви Самоочиска Захист від дітей Таймер
Духовка є перші, м'ясні, овочеві, гарніри, гриль є (не у всіх моделях) є (не у всіх моделях) є (не у всіх моделях)
Хлебопечка є джем, варення, йогурт немає є (не у всіх моделях) є

Обидва прилади порадують власників смачними стравами і зможуть функціонувати практично без нагляду. Потрібно тільки визначитися з потрібним набором опцій, які повинні бути присутнім в техніці і можна вирушати за покупками.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини