Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що приготувати, коли нічого немає в холодильнику — 10 рятівних варіантів

Дата публікації: 19.04.2022 15:45
Дата оновлення: 17.04.2023 17:08

Коли порожній холодильник, приготуємо найпростіше з того, що наскребли по засіках.

Картопляні драники

що приготувати, коли нічого немає в холодильнику

Знадобиться:

  • картопля — 3 бульби великих або 6 середніх;
  • одна середня цибулина;
  • яйце;
  • борошно — 2 ст. л;
  • олія, сіль, перець.

Бульби та цибулю натерти на дрібній тертці. Цибуля робить смакоту пишніше і смачніше і не дає картопляній масі потемніти.

Комбайн із насадкою для драників полегшує та прискорює рутинний процес. Заготівля виходить одноріднішою. Додати туди яйце, збити вилкою. Потім підмішати борошно. Солити та перчити до смаку. Сковороду розігріти, здобрити маслом і обсмажувати драники до рум'яності, перевертаючи в міру готовності.

Для драників найкраще підходять сорти картоплі, що розварюються: Синьоока, Рів'єра, Беллароза та інші. Бувають сорти, які швидко темніють і картопляні млинці виходять не дуже смачними. Потрібно підібрати добрий сорт.

На ваш розсуд: Що з 2 пристроїв краще: м'ясорубка або кухонний комбайн?

Французький цибульний суп

що приготувати, якщо немає продуктів

Складові:

  1. Плавлений сирок — 3 шт.
  2. Цибуля — пів кіло.
  3. Морква одна, середня.
  4. Картопля — 3-5 шт.
  5. Вершкове масло — 50 г.
  6. Вода — 2 л.
  7. Свіжий кріп — 5 г.
  8. Перець мелений — 1/2 ч. л.
  9. Сіль — 1 ч. л.

У трьох літровій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо нарізану цибульку, обсмажуючи 5 хвилин на середньому вогні. Потім туди ж дрібно подрібнену сиру моркву і плюсуємо пару хвилин на обсмажування.

Коли овочі стануть золотаво-рум'яними, додати картоплю, попередньо нарізану на шматочки, і залити двома літрами води. Перемішати, додати сіль, перець до смаку, довести до кипіння і томити 15 хвилин на слабкому вогні.

Плавлений сир порізати на шматочки та кинути в киплячий бульйон. Розчиняючись, він додасть насиченості супу та яскраво вираженого вершкового смаку. Для посилення аромату рекомендується додати трохи зелені, якщо ненароком завалялась у холодильнику. Подавати до столу із сухариками — так смачніше.

Якщо готувати в мультиварці, овочі обсмажити в каструльці на режимі «Смаження», потім, коли додали картоплю і воду, посоливши, поперчивши, включити режим «Суп». Після заданого програмою часу пристрій автоматично перейде в режим підігріву. Вимкніть прилад, додайте в каструлю плавлений сир і дайте постояти й настоятися, щоб отримати насичений бульйон.

Пізнавальна стаття: Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти

Омлет або фрітатта

що приготувати коли в холодильнику пусто

Знадобиться:

  • Картопля — 2 або 3 бульби.
  • Цибуля — велика головка.
  • Яйця — 5 шт.
  • Рослинна олія — ​​100 г.
  • Сіль та перець — по 1 г кожного.

Коли хочеться чогось ситного та смачного, а вдома лише цибуля, картопля та яйця, можна скапарити подобу омлету по-італійськи, яку називають фрітатта. Це запіканка, яку роблять із яйцями, овочами, м'ясом — тим, що є під рукою.

Наріжемо картоплю півколом, цибулю — півкільцями, олію на сковорідку та вогонь на повну. Масла не шкодувати, нехай воно добре прогріється, а тим часом вся увага — яйцям: їх треба розбити в мисці та збити віночком. Посолити.

На розігріту сковорідку викладають картоплю та цибулю. Коли з'явиться на часточках золотиста скоринка, вилити зайву олію в окрему посудину. Вона більше не знадобиться. Залити овочі збитими яйцями. Зменшити вогонь нижче середнього. Сковороду накрити кришкою або тарілкою та стежити, щоб яйця «зацементували» овочі. Потім перевернути запіканку, щоб пропеклася друга сторона. Пару хвилин і можна викладати на тарілку. Фрітатту добре б приправити меленим перцем, так вона набагато смачніша.

Шніцель із капусти

що приготувати коли порожній холодильник

Якщо немає продуктів, але знайшовся 1 качан капусти, а для панірування 2-3 яйця, борошно — 70 г, подрібнені сухарі — 100 г, щіпка солі, тоді можна приготувати смачний перекус.

Капусту помити, видалити пошкоджене листя, зробити надрізи навколо качана. Відварити у підсоленій воді до готовності, викласти на сито, щоб зійшла вода. Коли охолоне, розібрати по листочках. У листя зрізати товсту частину стебла. Кожен листок скласти конвертиком.

Яйця збити, підсолити. Конвертик спочатку обваляти в муці, потім у яйці, потім, не шкодуючи, у сухарях. У сковорідку влити олію і розігріти. Викласти заготівлю і довести кожну зі сторін до золотої скоринки.

Шніцелі з капусти їдять гарячими та зі сметаною. Вона освіжає і вдало відтінює смак, а хрумка скоринка — це просто м-м-м.

Пудинг із манки

Складові:

  • 1 л молока
  • 150 г манної крупи
  • 1 ст. цукру
  • дрібка солі
  • пакетик ваніліну
  • 2 яйця (білки відокремити від жовтків)
  • вершкове масло для змащування форми.

Манний пудинг — це та сама манна каша, тільки запечена в духовці. Спочатку потрібно зварити манну кашу в каструльці з товстим дном: довести до кипіння молоко, солити на смак і тонким струмком всипати манну крупу.

Суміш зручніше вимішувати віночком, він краще розбиває грудочки. Каша виходить однорідною. Коли звариться, треба їй трохи охолонути. Тим часом відокремлюємо жовтки яєць від білків і перетираємо їх із цукром. А білки потрібно збити у густу стійку піну. Це простіше зробити за допомогою міксера. Кашу та піну ретельно перемішати до однорідності.

Форму для випікання змастити вершковим маслом (бортики та дно), попередньо розтопивши. Викладають суміш у форму, верх краще покрити сумішшю з яйця та сметани (співвідношення: 1 яйце та 1 ложка сметани). Поставити в духовку і випікати за 170-180°C п'ятнадцять або двадцять хвилин.

За готовністю дати пудингу трохи охолонути та потім виймати з форми. Для подачі кожен шматочок викладати на тарілку і поливати солодким: варенням, згущеним молоком, розтопленим шоколадом або топіком.

Цікава стаття: Посуд для духовки: 8 типів кухонної місткості

Гороховий суп

гороховий суп нашвидкуруч

Продукти з розрахунку на дві літрові каструлі:

  1. горох — неповна 200 г склянка;
  2. свинина, ребра — 400 г;
  3. морква — 1 шт., невелика;
  4. цибуля — 1 головка, невелика;
  5. картопля — 3 шт.;
  6. сіль — 1 ч.л, до свого смаку;
  7. перець — 0,5 ч.л, на смак;
  8. лавровий лист — 2 шт.;
  9. олія — для смаження.

Виходить ніжний суп через правильно приготовлений горох. Засипку беруть у двісті грамову склянку на пару сантиметрів не повну. Якщо бульйон м'ясний, то виходить наваристий. При приготуванні супу горох потрібно тричі заливати холодною водою.

Горох помити й засипати в каструлю, залити холодною водою на палець вище, ніж горох. Варити. І паралельно готувати засмажку: натерти на великій тертці моркву, нарізати кубиками цибулю, обсмажити до рум'яності.

Суп варять у три етапи.

Крок 1
Тим часом горох розбухає, долити в каструлю холодної води до рівня трохи вище за горох
Крок 2 Буквально через 5 хвилин він знову набухає, час додати м'ясо
Крок 3 Долити втретє холодної води до потрібного рівня, посолити та варити до готовності м'яса, знімаючи пінку, що з'являється

Коли м'ясо приготується, відправити в суп картоплю, засмажку, посолити, додати лаврушку, мелений перець та варити ще 10 хвилин з моменту закипання.

До слова: Як вибрати емальовану каструлю: визначаємо найкращу за 7 критеріями

Запіканка з макаронів

 

солодка запіканка з макаронів

Це найпростіший рецепт до чаю із мінімуму продуктів. Запіканка виходить смачною та ситною. Знадобляться:

  • 250 г молока,
  • 200 г макаронів,
  • 150-170 г цукру,
  • 3 яйця,
  • 40 г вершкового масла.

Варити макарони у підсоленій воді до готовності з розрахунку на два літри води чайна ложка солі. Готову вермішель обдати холодною водою і процідити в друшляку.

В окрему миску розбити яйця, додати до них цукор і перемішати вінчиком чи виделкою. Додати в яєчну суміш молоко і розтоплене масло — добре перемішати й додати макарони, знову таки все перемішати.

Вилити тісто у форму, змащену вершковим маслом, і випікати запіканку при 200°C приблизно 50-55 хвилин.

Гарячі бутерброди «Економка»

Бутербродів виходить багато, а продуктів мінімум:

  1. Батон і картоплина.
  2. Шматок моркви та цибулина середнього розміру, а також яйце.
  3. Солити, перчити за бажанням.

Цибулю подрібнюють дрібно-дрібно. Картоплю та моркву труть на тертці з усередненими ножами. Усі інгредієнти змішати, збите яйце туди ж. Поперчити і посолити.

На дно сковорідки, не шкодуючи, налити олію. Поставити на усереднений вогонь, щоби нагрілася. Тим часом на батон наносити начинку в помірній кількості та рівномірно розподілити по площі скибки. На розпечену олію класти бутерброди начинкою донизу. Смажити доки золотяться, а потім перевернути, щоб інша сторона теж зарум'янилася і батон виходив хрустким. Викладати на тарілку, застелену паперовим рушником — для того, щоб увібралися надлишки олії.

Смажений рис

смажений рис з куркумою та паприкою

Знадобляться склянка рису (бажано пропареного), дві — води, приправи куркуми та паприки на власний розсуд, сіль. Такий рис виходить зернятко від зернятка і смачним. Для початку його промивають під струменем, поки піде каламуть.

У сковорідку влити олію для смаження та нагріти. Рис у неї, вогонь зробити помірним і, безперервно помішуючи, обсмажувати. Спочатку зернятка будуть каламутніти від зіткнення з маслом, потім посвітлішають. Це означає, що настала черга спецій: час приправляти куркумою, паприкою і сіллю. Перемішати й відразу додати в сковороду воду. Важливо дотримуватися співвідношення одну склянку крупи — дві води.

Суп із консервів

 

суп за 15 хвилин із консервів

Суп на основі консерви готується швидко. Він ситний та корисний.

Складові:

  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Рибна консервна 1 банка (240 г).
  • Приправи: базилік 2 ч. л, куркума 1,5 ч. л, сіль та перець до смаку.
  • Зелений лук пір'їни.

Нарізати овочі: моркву соломкою, цибулю дрібними кубиками. Подрібнити пір'їни зеленої цибулі, якщо є у господарстві. І нарізати картоплю. Обсмажити цибулю та моркву до м'якості та додати сіль, перець, сушений базилік та куркуму. Періодично перемішувати та смажити до золотистості.

У киплячу підсолену воду додати картоплю, зняти пінку, варити до напівготовності й туди відправити пасеровані овочі. Проварити 2-3 хвилини. Покласти рибу та зелень у суп і варити до готовності. А хто любить вершковий рибний суп, наприкінці приготування можна додати вершки.

Корисна стаття: Як очистити сковороду: 5 способів для різних покриттів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини