Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке аерогриль — 10 докладних роз'яснень

Дата публікації: 14.06.2024 14:40
Дата оновлення: 14.06.2024 16:44

Багатьом цікаво, а іншим зовсім незрозуміло: аерогриль — що це таке? Це мультипіч, оснащена безліччю програм, у тому числі «Аерогриль». Прилад здатний замінити плиту, мікрохвильову піч, пароварку, гриль та навіть тостер. У ньому можна готувати м'ясо та рибу без додавання олії, варити суп, тушкувати печеню, сушити зелень, овочі та фрукти. А також стерилізувати тару для консервації.

овочі в аерогрилі

Розглянемо докладніше, що таке аерогриль та як ним користуватися. Бонусом — таблиця з переліком параметрів, на які варто звернути увагу при виборі.

Як влаштований аерогриль і як він працює

Принцип роботи аерогриля полягає в оптимальній комбінації випромінювання та конвекції для приготування їжі. Нагрівальний елемент, розташований у верхній або нижній частині кришки випромінює тепло і нагріває повітря до потрібної температури. Гаряче повітря циркулює всередині завдяки вентилятору та обдуває продукти, розміщені на решітці чи піддоні. Таке поєднання створює дуже інтенсивну теплопередачу, у результаті процес більше схожий на обсмажування, ніж запікання в духовці.

конвекція в камері аерогриля

У сучасних агрегатах передбачена можливість регулювання температури від 60 до 260 градусів та швидкості обдування.

Порівняння: Мультиварка або аерогриль: ваш докладний гід на вибір

Можливості аерогриля та ключові функції

Пристрій справляється з приготуванням страв зі свіжих та заморожених продуктів, а також закусок із хрусткою скоринкою. Йому під силу випічка борошняних десертів, копчення, сушіння та розігрів страв.

Удосконалені моделі доповнені опціями:

Функція аерогриля
Особливість
Підтримка температури готової страви Після приготування температура страви підтримується певний час
Вибір програми Налаштування для виготовлення певного виду страви.Будь-яка з програм не вимагає залучення користувача до процесу та контролю
Самоочищення Спрощує та скорочує час догляду за пристроєм після кожного використання
Відкладений старт Можна задати час початку та закінчення приготування страви
Попередній розігрів

Сподобається тим, хто любить золотисту скоринку зверху та соковиту консистенцію всередині.

Функція використовується під час смаження, запікання та випікання. Завдяки їй на приготування страви потрібно менше часу

Регулювання конвекції

Передбачено 3 режими конвекції: 

  • Слабкий — для випікання, сушіння зелені;
  • середній — для запікання та тушкування рибних, м'ясних та овочевих страв, для сушіння овочів та фруктів;
  • сильний — для страв з м'яса, риби та овочів як на грилі

Для чого потрібний аерогриль ще, так це для стерилізації посуду для дитячого харчування.

Переваги аерогрилів

Головна перевага полягає в універсальності. Мультипіч саме для тих, хто для приготування їжі не використовує олію або додає мінімальну кількість.

Серед інших переваг приладу:

  1. Рівномірне прогрівання та приготування їжі, що виключає пригорання;
  2. за допомогою таймера можна запрограмувати час приготування та відключення приладу, тому постійна присутність на кухні необов'язкова;
  3. в місткість апарату можна поміщати будь-який термостійкий посуд, наприклад, горщики для приготування жаркого порціями;
  4. під час приготування страв практично не виділяється запах.

курка в мультипечі

Деякі моделі оснащені функцією самоочищення. Достатньо залити в колбу теплу воду із засобом для миття посуду та почекати поки прилад розм'якшить бруд. Потім протерти стіни.

Якщо сумніваєтеся: Пароварка або аерогриль: 4 пункти, які допоможуть визначитися

Які страви можна приготувати в аерогрилі

Можна готувати майже все: каші, супи, розморожувати продукти. Він добре справляється з тушкуванням овочів та фруктів, випіканням, засмаженням та грилюванням. У мультипечі виходить чудова піца, курка та картопля фрі. А також всі види стейків, свинячі відбивні, лосось з овочами та запечена картопля із травами.

Щоб їжа вийшла смачною, достатньо використати спеції. Наприклад, приготувати стейк із травами, які подобаються, — для аромату. Якщо потрібно полити м'ясо соусом барбекю або медом, краще це зробити на останніх хвилинах приготування.

Пісне м'ясо, продукти з мінімальним відсотком жиру або взагалі без нього іноді вимагають додавання невеликої кількості олії. Так вони краще підрум'яняться. Для приготування в аерогрилі бажано використовувати рослинну, оливкову або олію каноли. Вони витримують високу температуру.

засмажена курка в мультипечі

З овочевих страв смачними та хрусткими вийдуть суцвіття броколі, брюссельської капусти та половинки молодої картоплі. Також можна запікати гарбуз, батат та буряк. Овочі пропікаються рівномірно і стають ще солодшими. Для приготування спаржевої квасолі та солодкого перцю, як на грилі, потрібно, в середньому, 15 хвилин.

Використання аерогриля підходить і для приготування шашликів, різних копченостей. Багато господинь вибирають аерогриль, тому що в ньому без особливих зусиль можна досягти ідеального прожарювання м'яса та риби з м'яким та соковитим філе всередині та підрум'яненою скоринкою. При грилюванні — ще й із заповітними смужками.

На тему: Овочі в аерогрилі — 4 важливі поради, щоб зберегти соковитість і заповітну хрустинку

Як користуватися аерогрилем

Щоб правильно, швидко та безпечно приготувати їжу, важливо зрозуміти, як працює аерогриль, точніше як правильно налаштувати режим приготування та регулювати параметри.

Панель управління аерогриля

У мультипечі, як і будь-якої просунутої дрібної техніки для кухні, є панель управління. На ній розташовуються органи керування — кнопки або сенсорний екран для налаштування параметрів:

  • Температури, щоб точно встановити оптимальний режим за вимогами рецепта;
  • таймера, що сигналізує про закінчення циклу приготування;
  • налаштувань, серед яких, як варіант, «Темп приготування», «Скидання/пауза», «Додавання/зменшення часу». У моделях дорожче передбачені «Розморожування», «Випічка», «Овочі на пару», «Картоплина часточками», «Каші».

Який посуд використовувати для аерогриля

Із загартованого та боросилікатного скла, а також силіконове приладдя. Папір для запікання або пергамент, яким покривають лист для духовки, теж придатні для використання в мультипечі. Оскільки можливості аерогриля, по суті, аналогічні мікрохвильовкам, будь-яка тара, придатна для використання в них, також аналогічна.

Поради щодо вибору: Посуд для духовки: 8 типів кухонної місткості

Аерогриль: інструкція щодо застосування та рекомендації щодо догляду

У правила експлуатації входять загальноприйняті аспекти: очищати прилад щоразу після приготування. Протирати стінки зволоженою серветкою. Навіть якщо колба (кошик) здається чистим, її все одно потрібно сполоснути водою і витерти насухо. Або можна помити в посудомийній машині.

Чи можна класти фольгу в аерогриль

Потрібно! Аби фольга не торкалася нагрівального елемента. Якщо скористатися нею, після приготування їжі в колбі буде менше залишків жиру та їжі. А при правильному розташуванні на решітках, фольга запобігає витіканню соусу та соку з їжі.

На що звернути увагу при виборі аерогриля: параметри в таблиці

Характеристики
Особливість
Об'єм чаші

Від 7 до 17 л.

Об'єму від 3 до 7 літрів достатньо для приготування їжі на кілька осіб. Сюди навіть може поміститися ціла курка

Потужність приладу

Від 700 до 2100 Вт.

Оптимальний показник — від 1350 до 1500 Вт. Цього достатньо для досить швидкого приготування їжі без пересушування

Спосіб управління — механічний або електронний

Механічне управління представлене у вигляді ручки, що повертається. Воно передбачає лише перемикання температури та конвекції.

Електронне керування з сенсорними кнопками. Можна скористатися запрограмованими режимами

Використовуючи аерогриль, про постійний контроль за приготуванням страв можна забути. Він створений для тих, хто прагне готувати здорову та смачну їжу.

Гідний список: Список мультипечей — 7 варіантів для різноманітних рецептів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини