Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що вибрати – кухонний комбайн або блендер: 3 основних відмінності приладів

Дата публікації: 19.07.2018 11:09
Дата оновлення: 22.05.2024 11:21

Автоматизовані «підмайстра» на кухні для господині – компактні, швидкісні, з багатим функціоналом комбайни і блендери. У них загальне призначення – переробка продуктів. Але зовні, внутрішньо, по вартості і деяких опцій девайси кардинально відрізняються один від одного. Що ж краще вибрати і купити: невеликий блендер або більш масивний кухонний комбайн? Стаття допоможе дізнатися головні відмінності апаратів і підштовхне до вибору потрібного девайса.

Господиням на замітку: 5 видів коктейлів, які запросто можна приготувати вдома!

 Что выбрать: кухонный комбайн или блендер

Комбайн і блендер для кухні – в чому різниця?

Перший тип включає в себе величезну кількість різноманітних аксесуарів, наприклад:

  • ножів – подрібнення;
  • насадок – різка кубиками і інше;
  • чаш – для тесту, рідин;
  • терок і інших інструментів для готування.

Комбайн (наприклад, Sencor STM3771GR) з легкістю впорається з переробкою твердих продуктів (морква, буряк та інше). Другий варіант кухонного помічника – на «ура» подрібнює більш м'яке сировину, відмінно змішує між собою рідини, пюре (наприклад, Gorenje BSM600PR).

Стаття для вегетаріанців і не тільки: 5 смачних веганських рецептів, які сподобаються всім!

Что лучше: кухонный комбайн или блендер

Чим ще кухонний комбайн кардинально відрізняється від свого більш компактного побратима – блендера:

Установки
Кухонний комбайн Блендер
Призначення Основний функціонал: шинкування, нарізка, нарубки, натирання, перемішування твердого та м'якого сировини. Деякі «просунуті» апарати вміють замішувати тісто. Також агрегати використовуються для приготування фаршу, створення стійкої білкової піни, перемелювання кавових зерен, заготовок для локшини. Призначений для подрібнення і збивання. Відмінно перетирає в пюре м'які продукти (сливи, банани, помідори). Більш потужні агрегати справляються з перекручуванням фаршу, подрібненням льоду, замешиванием тесту, перемелюванням зерен кави. Найчастіше використовується для готування соків, смузі, різноманітних коктейлів, пюре.
Розміри Через більш широкого функціоналу і великої кількості різних пристосувань прилад досить громіздкий, для нього потрібно звільнити окреме місце на кухні. Наприклад, габарити Sencor STM3700WH 45,3х32,6х58,8 см, а вага трохи більше 9 кг. Компактний пристрій, займає мінімум вільного місця на кухонній поверхні. Наприклад, розміри Gorenje B600BG см, маса – 2,2 кг.
Вартість Початкова ціна самого простого девайса стартує від 450-500 грн. Але мінус тут – мінімальний набір можливостей. Максимальний поріг – приблизно 10-14 тис. Грн. У цій категорії справжні кухонні «монстри» (Електролюкс EKM4200), які вміють: збивати, замішувати тісто, працюють на різних швидкостях і багато іншого. Тут також старт вартості починається від 400-500 грн. За таку ціну можна придбати ручний агрегат (Мулинекс DD100141), який впорається з цим соків, подрібненням овочів в супі, соусів. Вищий поріг вартості значно нижче – близько 4-5 тис. Грн. Такі девайси (Кенвуд HDM708WH) можуть не тільки збивати і перемішувати, але і різати, працюють на декількох швидкостях.

За складністю обидва девайса приблизно на одному рівні. Кожен з них управляється за допомогою натискання 1-2 кнопок, подробиці про призначення та встановлення окремих інструментів для готування можна дізнатися з інструкції.

Цікаво дізнатися: чому різниця між кухонним комбайном і кухонної машиною: відмінності 2 приладів.

Що вибрати в підсумку – кухонний комбайн або блендер?

Перший девайс – більш функціональний агрегат, другий відрізняється простим пристроєм і невеликою кількістю допоміжних пристосувань.

Цікаво дізнатися: Як вибрати хороший блендер на кухню?

 Кухонный комбайн и блендер

Є деякі завдання, з яким один агрегат впорається краще іншого, наприклад:

  1. Комбайн на відмінно зарекомендував себе в переробці твердого сировини, а блендер – рідкої, м'якшою продукції.
  2. Якщо потрібно перемішати і приготувати ексклюзивні смачні коктейлі (молочні, алкогольні та безалкогольні) варто вдатися до допомоги блендера, наприклад, JB 3060 Tribute.
  3. Комбайн більш місткий, а значить за один раз зможе переробити більшу кількість продуктів.
  4. Блендер підійде для щоденного використання, якщо потрібно перемелювати невеликі порції.

Тому для нескладних страв, якщо в будинку малюк, оптимальним стане придбання доступного за вартістю блендера. Також цей девайс забезпечить всю родину і гостей смачними, корисними, швидко приготованими соками і коктейлями.

Раніше писали: вибрати занурювальний блендер для приготування різних страв?

Блендер и комбайн для кухни

Тим же, хто вважає за краще мати під рукою багатофункціонального помічника, варто придивитися до комбайнів. Прилад значно полегшує готування різноманітних салатів, фаршу, заміс тесту на пасту. Тут варто пам'ятати – чим більше вміє прилад, тим дорожче обійдеться його покупка.

Читайте також: ТОП-10 кращих кухонних комбайнів.

В ідеалі на кухні можна виділити куточок і знайти заняття кожному з 2-х кухонних девайсів. Але якщо вибір тільки за одним – варто врахувати меню домочадців на кожен день і для урочистих випадків, і визначитися з потрібним набором опцій, щоб не переплачувати за зайвий функціонал.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини