Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Гаджети для офісу: ТОП-7

Дата публікації: 19.02.2021 14:08
Дата оновлення: 19.02.2021 14:08

Ловіть добірку 7 рішень для офісних працівників, щоб робочий час було ефективними, а трудовитрати менше. Докладний огляд в статті.

БФП

Пристрій замінює відразу декілька апаратів: принтер, сканер, ксерокс. Окремі моделі йдуть з розширеною функцією – факс. По Інтернету до БФП можна підключати одночасно декілька комп'ютерів.

БФП

Два популярних виду БФП.

1. Лазерний
Тонкий промінь лазера передає зображення на чутливу поверхню фотобарабана. Для друку використовується твердий барвник – тонер, який дає стійке зображення на папері. Швидкість друку документів висока.

2. Струменевий
Для роздруківки застосовуються розчинні рідкі барвники різних кольорів. Вони наносяться на папір за допомогою сопел. Нагрівачі всередині сопел піднімають температуру до 100 градусів і пар витісняє мікрокраплі чорнила на папір. Чорнило автоматично безперервно подаються в сопла, у міру витрачання. Друкуюча головка переміщається від одного краю листа до іншого, рівномірно розбризкуючи фарбу.

Потужні БФП йдуть ємністю від 50 000 сторінок. Найбільш поширений вид – до 10 000 сторінок. Щоб пристрій працював без збоїв, при виборі звертайте увагу на чотири параметри:

  • швидкість друку – для великого офісу це важлива характеристика;
  • розігрів – У залежності від моделі потрібен час для прогріву деталей;
  • двосторонній друк – значно заощадить час, оскільки не вимагає перекидання сторінок вручну;
  • шум – надмірне гудіння машини викликає дискомфорт в роботі.

Читайте: Як відсканувати документ і навіть без сканера: 15 способів

Кавомашина

Кавомашина робочий інструмент і частина оргтехніки офісу. Здатна видавати чималий об'єм готового напою, головне, щоб резервуар для кави і води був повний. Розглянемо варіанти ТОП-кавоварок для офісу.

Кавомашина

Принцип дії крапельної моделі не мудро. А напій виходить смачним за рахунок того, що краплі просочуються через паперовий, нейлоновий або металевий фільтр (в залежності від приладу), і вбирають в себе смак і аромат кавових зерен. Працює таким чином:

  1. Вбудований бойлер кип'ятить воду.
  2. Пара піднімається і конденсується у верхній частині пристрою. Температура крапель конденсату становить 87-95° C. Вони проходять через заварювальний вузол і скупчуються в ємності для готової кави.
  3. Ступінь помелу кавових зерен впливає на вміст кофеїну в напої. Оптимальний варіант – помел середньої фракції. Цей варіант містить невелику кількість кофеїну і не шкодить здоров'ю. Професійні машини здатні видавати до 40 л готового кава.

Капсульная спеціалізується на приготуванні еспресо. Працює з одноразовими паперовими капсулами з спресованим кави. За вагою капсули 7-9 г, у них ідеальна ступінь обсмаження для приготування порції. Це зручний пристрій і хороший варіант для офісу. Паперову капсулу з кавою необхідно зафіксувати в тримачі гаджета і повернути важіль. Через пару хвилин еспресо готовий.

Цікава стаття: Рожкова або автоматична кавоварка – що краще: вибір і 3 ключових моментів

Мікрохвильовка

В офісі без мікрохвильовій печі функцією розігріву (соло) не обійтися. З такою зручно, оскільки можна швидко, розігрівати свій обід або готувати нескладне блюдо. У хорошій СВЧ повинна бути потужність від 500 до 1500 Вт. Чим вище показник, тим швидше гріє. Благо, можна підібрати СВЧ з оптимальним типом керування. Їх чотири види.

  1. Механічним перемикачем встановлюють час і потужність звичайним поворотом на потрібний режим.
  2. Кнопковий задають параметри натисканням на кнопки.
  3. Сенсорний – чутливий, досить лише торкнутися клавіш панелі керування.
  4. Комбінований – зручний, оскільки суміщений кнопочно-механічний або сенсорно-механічний вид керування.

 Микроволновка

Офісний гаджет заощадить час, відведений на відпочинок, на більш приємні справи. А функція затримки старту дозволить точно в потрібний час отримати вже розігріте блюдо.

В тему: Як вбудувати мікрохвильову піч: 5 Лайфхак

Шредер

Офісна робота вимагає ведення документації, в тому числі на папері. Рівень секретності документів різний. Після закінчення терміну зберігання частину документації викидається, але певна категорія, наприклад, копії паспортних даних, договору з печаткою, необхідно знищити.

Шредер за кілька секунд перетворить документ, компакт-диск або банківську карту в дрібне конфетті. Усередині гаджета для офісу знаходяться ротори з ножами. Вони розташовані таким чином, щоб не стикатися один з одним. Валики обертаються в різні боки, подрібнюючи ножами матеріал.

Шредер

При покупці шредера, варто звернути увагу на тип різання:

  • поздовжня – поріже на смужки;
  • перехресна – на дрібні фракції.


Високий рівень безпеки забезпечують шредери з перехресним розташуванням ножів. Ножі розташовуються під кутом відносно один одного. Найдрібніші частинки документа відновленню не підлягають.

Пізнавальна стаття: Чому комп'ютер не бачить флешку: 8 основних причин

Проектор

У проекторів виведеного зображення обмежується тільки лише розміром екрану або стіною приміщення. Це їх жирний плюс, на відміну від телевізора або монітора. Пристрій підключається до ПК. Відеосигнал надходить на блок формування зображення. Отриманий світловий промінь йде до об'єктиву проектора і через нього фокусується на стіні (екрані).

Проектор

При виборі проектора варто враховувати два важливих параметри.

1. Яскравість
Для презентації вибирайте по загальноприйнятому стандарту ANSI – від 3000 люмен. Якщо показник нижче, картинка буде каламутною, розмитою і нецікавою. Порада: чим більше екран, тим більше розсіюється світло від проектора, тим самим більшою яскравістю він повинен володіти. На кожен 1 метр екрану закладайте 1000 люмен для роботи в темряві і плюс 1000 люмен для денного освітлення.

2. Фізичний роздільна здатність матриці
Плавне і чітка картинка вийде при більш високому її вирішенні. Коли Full HD сигнал від ПК подається на слабку матрицю, на виході буде зображення з роздільною здатністю саме матриці проектора.

Офісний гаджет вміє читати файли з флешки (вона вставляється в проектор) і виводити на екран картинки, фотографії, відеоролики. Це корисна функція, адже проект розробляє часто група людей, яким необхідний доступ до вже наявної інформації.

В тему: екран – що це, як вибрати, особливості типів пристроїв: 10 підказок

Принтер для друку на пластикових картах

Пластикові карти міцно увійшли в сучасний побут населення: будь-то банківські карти, пропуск в організацію, бейджи, електронні ключі і т. д. Спеціальний принтер пластикову продукцію. Розумний механізм спеціалізується на нанесенні інформації на карту. Штрих-код, лазерне гравіювання, вбудовування мікрочіпів або магнітної смуги, виготовлення перепусток для співробітників офісу – йому все під силу.

Принтер для печати на пластиковых картах

Принтер компактного розміру. У нього входить лоток для завантаження заготовок, друкований механізм і піддон для готової продукції. Моделі відрізняються один від одного дизайном, набором функціоналу і різновидом нанесення відбитків:

  • термопечать – на стрічку принтера надходить фарба, яка наноситься на заготівлю під впливом високої температури;
  • реверсивна друк – фарба наноситься на прозору плівку і фіксується на ній. Потім, при високій температурі, вона клеїться на карту.

При виборі принтера враховуйте об'єм, призначення карт, кількість необхідних відтінків. Для офісів, це економічно вигідне придбання. Пропуску співробітників вимагають частого оновлення, оскільки вони губляться або виходять з ладу.

Читайте: ТОП-5 кращих 3D-принтерів

Ламінатор

Ніхто так не збереже і не захистить документи від пошкоджень, як ламинатор. Прилад оснащений функцією внутрішнього нагріву вала (150 градусів) і здатний працювати тривалий період часу, що важливо для офісів.
Документ необхідно помістити в спеціальну плівку і вставити в відсік. Машина сама прокотить лист. Запевняю відбувається по всій площі листа. Багато моделей автоматично визначають товщину плівки і виставляють необхідну температуру для ламінування.

Ламінатор

Опція холодного ламінування підходить для матеріалів, які чутливі до високих температур. Вал не нагрівається, а плівка на клейовий основі. Принцип дії – це здавлювання, в процесі якого плівка приклеюється до оброблюваного матеріалу. Заламінований документ виглядає респектабельно. Захист від забруднень продовжує термін служби продукції.

Підсумуємо, для чого і яка ж користь від Топ-7 гаджетів для офісу.

Пристрій
Переваги використання
БФП Замінює три пристрої: принтер, сканер і ксерокс
Кавомашина Дає можливість відволіктися від роботи, випити кави і розслабитися на хвилиночку
Мікрохвильовка Дозволяє працівникові підігріти їжу для перекусу. Відкладений старт запускає розігрів в потрібний час
Шредер Допоможе за лічені секунди позбутися непотрібних паперів
Проектор Гаджет корисний для проведення конференцій, не займає багато місця, підключається до ПК і читає флешки
Принтер для друку на пластикових картах Допоможе виготовити оригінальні пластикові карти, пропуску для співробітників офісу і т.д.
Ламінатор Ламінує документи в спец. плівку, яка оберігає їх від пошкоджень

Нашим гаджетам з огляду притаманні швидка швидкість роботи, раціональність використання і зручність. Це вірні помічники в офісній рутині. Нехай же вони служать вам безвідмовно!

ДО слова: Як відсканувати документ і навіть без сканера: 15 способів

Коментарі
Залиште коментар