Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Італійська паска краффін: 7 рецептів для випікання в духовці, мультиварці та хлібопічці

Дата публікації: 08.07.2024 12:59
Дата оновлення: 22.07.2024 12:35

Ця випічка поєднує в собі хрустку скориночку круасана і м'якість мафіна. Італійська паска краффін, рецепт якої може бути найрізноманітнішим, чудово підходить для святкового столу.

великодня випічка

Його часто печуть замість звичної паски напередодні великого свята, тому пропонуємо 7 рецептів, з подробицями приготування.

Краффін: класичний рецепт 

Рецепт розрахований на 3 невеликі паски, діаметром 9 см. За бажання пропорції можна збільшити на необхідну кількість краффінів. 

як закрутити краффін 

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 320 г,
  • молоко — 120 г,
  • цукор — 100 г,
  • вершкове масло — 50 г,
  • яйце — 1 шт,
  • жовток — 2 шт,
  • сухі дріжджі — 2 ч. л,
  • ванільний цукор — 1 пакетик,
  • лимон — 1 шт,
  • дрібка солі. 

Для прошаровування тіста:

  • Вершкове масло — 100 г,
  • родзинки — 100 г.

Як приготувати краффін

  1. Опара. У місткість налити тепле молоко, додати дріжджі, по 2 ложки цукру і борошна (взяти із загальної кількості). Перемішати все вінчиком, накрити харчовою плівкою і помістити в тепле місце на пів години.
  2. Заміс тіста. У мисці з високим бортом змішати 1 ціле яйце і 2 жовтки, звичайний і ванільний цукор, цедру 1 лимона. Отриману суміш збити до утворення світлої маси. Влити в неї опару і перемішати. Поступово додати борошно, вимішуючи тісто спочатку ложкою, а потім руками. Під кінець замісу додати розтоплене вершкове масло. Тісто має бути середньої щільності, ніжним і м'яким, не прилипати до рук. Накрити місткість рушником або харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1-1,5 години. Вимішана маса має збільшитися в об'ємі у 2-3 рази.
  3. Формування краффінів. Тісто розділити на 3 рівні частини. Кожен шматочок розкачати в тонкий пласт: приблизний розмір — 25х35 см. Поверхню щедро змастити розтопленим вершковим маслом і посипати родзинками. Згорнути рулетиком, починаючи формування з ширшого боку. Розрізати рулет навпіл уздовж на дві частини, не дорізаючи до самого кінця. Одну половину згорнути «равликом», зверху розмістити недорізаний край, а потім закрутити спіраллю другу половинку. Має вийти башточка з тіста, де зовні видно всі шари. 
  4. Підготовка до випікання. Форми діаметром 9 см змастити вершковим маслом і присипати тонким шаром борошна, помістити в них заготовляння. Тісто має займати 1/3 форми. Накрити рушником і поставити в тепле місце на пів години. 
  5. Випікання. Паски, що піднялися у формі, помістити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Пекти 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки. За необхідності накрити верхівки краффінів фольгою. 

Щойно паски охолонуть, посипати їх цукровою пудрою через ситечко. Пудра підкреслить ажурний малюнок випічки, зробить булочки красивішими. 

Краффін із шоколадом

Шоколадна начинка надає десерту багатого смаку, який відрізняється залежно від використовуваного шоколаду: молочного, темного, білого або з добавками. Під час випікання солодка маса плавиться і змішується з тістом, створюючи аромат, що наповнює дім затишком і теплом.

краффін із шоколадом

Шоколад чудово поєднується з горіхами, ягодами та карамеллю, тому можна експериментувати зі смаками й вигадувати особливі варіанти краффінів.

Інгредієнти

  1. 350 г борошна;
  2. 20 г сирих дріжджів;
  3. 110 мл молока;
  4. 80 г цукру;
  5. дрібка солі;
  6. 2 яєчних жовтки;
  7. 160 г вершкового масла;
  8. 10 г ванільного цукру;
  9. 100 г шоколаду;
  10. 200 г суміші з горіхів, родзинок і цукатів. 

Як спекти паску краффін

У теплому молоці розвести дріжджі та 1 ч. л цукру. Накрити місткість рушником і помістити в тепле місце на пів години. В окремій мисці змішати 40 г розтопленого вершкового масла, ванільний і звичайний цукор, жовтки. Отриману суміш збити вінчиком до утворення пишної піни. У місткість із високим бортом просіяти борошно і зробити в ньому заглиблення, куди потрібно влити опару і збиту яєчну суміш. Гарненько все перемішати та замісити тісто. 

Вимішування може зайняти близько 10 хвилин. Важливо, щоб тісто перестало липнути до рук, тоді воно точно готове. Потім слід накрити місткість рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 години. Заміс має збільшитися в об'ємі вдвічі. 

Щойно тісто підійде, розділити його на 3 рівні частини. Кожну розкачати качалкою в тонкий пласт, змастити розтопленим вершковим маслом і посипати шоколадом, горіхами та сухофруктами. Згорнути тісто в рулет, розрізати його вздовж навпіл не до кінця. Сформувати краффіни й помістити у форми на вистоювання, яке займає 15-20 хвилин. 

Випікати великодню паску краффін із шоколадом потрібно за 180 градусів приблизно 35 хвилин. Час може відрізнятися залежно від потужності духовки. Охолоджену випічку прикрасити цукровою пудрою або великоднім декором.

На замітку: Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Краффін із маком

Макова начинка надає випічці характерного горіхового смаку з легкою гіркуватістю, яка гармонійно доповнює солодкість тіста. Мак змішують із цукром або медом, що підсилює його смак і надає солодкість.

краффін із маком

Під час випікання макове наповнення виділяє тонкий і приємний аромат, який робить булку набагато апетитнішою. Крім того, в зернятках багато кальцію, магнію і заліза. Це робить краффін не тільки смачним, а й корисним. А ще красивим, оскільки чорні зерна вдало контрастують із золотистою скоринкою. Таке наповнення чудово поєднується з цедрою лимона чи апельсина, із сухофруктами та ваніллю.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 11 г сухих дріжджів,
  • 230 мл молока,
  • 50 г цукру,
  • 1 яйце,
  • 100 г вершкового масла,
  • 520 г пшеничного борошна,
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 100 г маку,
  • 100 г цукру,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Приготування

  1. У тепле молоко додати сухі дріжджі, ванільний цукор, 1 ст. л звичайного цукру і кілька ложок борошна. Отриману суміш ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і помістити в теплому місці для активації дріжджів. 
  2. У мисці з'єднати просіяне борошно, яйце, розм'якшене вершкове масло і цукор, що залишився. Сюди вмішати опару і замісити тісто. Накрити кухонним рушником і дати тісту піднятися — об'єм має збільшитися вдвічі. 
  3. Поки тісто підходить, приготувати начинку. Мак промити, пересипати в каструлю і залити холодною водою, щоб вона покривала шар на 3 см. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 40-50 хвилин, після чого відкинути на друшляк. Відварений мак пропустити через кавомолку. Начинка готова!
  4. Щойно тісто підійде, розділити його на 3 рівні частини. Кожен шматочок тіста розплескати в тонкий прямокутник, змастити розтопленим вершковим маслом. Посипати цукром і маковою начинкою. Скрутити пласт тіста в рулет, розрізати вздовж, відступивши від краю кілька сантиметрів. Сформувати паску, закручуючи по черзі кожну смужку так, щоб начинка була зовні. Має вийти заготовина, що нагадує равлика. 
  5. Форми змастити маслом і помістити в них булочки. Тісто має займати не більше 1/3 від об'єму форми. Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на пів години. 
  6. Випікати паски за температури 180 градусів протягом 35-45 хвилин. Готовність тіста перевіряти дерев'яною шпажкою. 

Глазур для краффіна з маком недоречна, адже його головна родзинка — запечені красиві завитки листкового тіста, щедро обсипані маком. 

Шпаргалка: Як приготувати бісквіт у хлібопічці — 2 хороших рецепти

Краффін із вишнею

Вишнева начинка надає булочці кислуватого смаку, який ідеально балансує солодкість тіста. Свіжі або заморожені вишні роблять наповнення соковитішим і красиво відтіняють рум'яну скоринку. Вишню можна поєднувати з горіхами, сиром або вершковим кремом, щоб визначитися зі своїми смаковими вишукуваннями.

 краффін з вишнею

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 2 паски діаметром 10-12 см. 

  • Борошно — 350 г,
  • молоко — 120 г,
  • яйце — 1 шт,
  • жовток — 2 шт,
  • цукор — 100 г,
  • вершкове масло — 50 г,
  • сухі дріжджі — 8 г,
  • ванільний цукор — 10 г.

Для начинки знадобляться 100 г м'якого вершкового масла і 100 г сушеної вишні. 

Приготування

  1. У мисці змішати тепле молоко, 1 ч. л цукру і дріжджі. Накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 20-30 хвилин. 
  2. У великій мисці з'єднати 1 ціле яйце, 2 жовтки, звичайний і ванільний цукор. Отриману суміш збити, щоб маса побіліла і збільшилася в об'ємі. Додати розтоплене вершкове масло і перемішати.
  3. У збиту яєчну суміш влити опару і додати просіяне борошно. Замісити тісто. Воно має бути гладким, не прилипати до рук. Не варто додавати борошна більше, ніж зазначено в рецепті. Інакше паска не вийде повітряною. Накрити вимішану масу кухонним рушником і дати піднятися в теплому місці.
  4. Грудку розділити на 2 рівні частини. Кожну розкатати в тонкий шар, змастити розм'якшеним вершковим маслом і посипати вишнею. Скрутити в рулет, розрізати вздовж, але не до кінця. Сформувати пасочки так, щоб вони нагадували «равликів». Перекласти в змащені маслом форми, накрити плівкою і поставити на вистоювання. 
  5. Відправити форми з заготовляннями в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Щойно вони гарненько пропечуться, почнуть підрум'янюватися. Тоді саме час дістати паски з духовки й дати повністю охолонути. 

Щоб прикрасити краффін із вишнею, достатньо присипати верхівку цукровою пудрою. 

Краффін: швидкий рецепт

Спрощена технологія виключає етапи вистоювання тіста. Однак булочки все одно виходять шаруватими та смачними, повітряними та хрусткими.

 краффін швидкий рецепт

Інгредієнти

  • 1 кг готового листкового тіста,
  • 150 г цукрової пудри,
  • 50 г вершкового масла,
  • 150 г родзинок,
  • 50 г коньяку. 

Приготування

Перед тим, як братися до формування пасок, потрібно підготувати родзинки. Їх промивають під проточною водою, просушують на паперових рушниках. Поміщають у миску і заливають коньяком. Дають настоятися 30 хвилин. Потім слід злити коньяк і просушити родзинки паперовим рушником. Така начинка надає випічці стійкого аромату. 

Тісто дістати з морозильної камери, дати йому розтанути й нагрітися до кімнатної температури. Розрізати на 3 рівні частини. Кожну частину розкачати в тонкий пласт, злегка змастити вершковим маслом і щедро посипати цукровою пудрою. Зверху викласти родзинки, згорнути рулетом. Розрізати вздовж, але не до кінця. Закрутити краффін так, щоб розріз із начинкою був зовні. Повторити процедуру з кожним шматочком тіста. 

Укласти заготовляння у форми, накрити плівкою. Залишити в теплому місці на 1 годину, щоб тісто підійшло. Випікати за температури 200 градусів 7 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і випікати до утворення рум'яної скоринки ще хвилин 20. Готовність тіста перевіряти дерев'яною шпажкою. Якщо верхівка підрум'янилася, а всередині паска ще сира, потрібно прикрити фольгою (блискучою стороною всередину) і довести до готовності. 

Читайте: Сирна паска — рецепт 7 десертів із різними смаками та ароматами

Краффін у мультиварці

У мультиварці тим добре пекти, що агрегат нагрівається рівномірно, тому булочка пропікається з усіх боків.  Закрита конструкція зберігає вологу всередині, що робить випічку м'якшою і соковитішою. Пропонуємо приготувати дуже смачний краффін — рецепт із живими дріжджами, горіхами та курагою.

краффін у мультиварці 

Інгредієнти

Для тіста:

  • 150 мл молока,
  • 80 г цукру,
  • 25 г сирих дріжджів,
  • 1 ціле яйце,
  • 2 жовтки,
  • 400 г борошна,
  • дрібка солі,
  • 40 г вершкового масла,
  • 1 пакетик ванільного цукру. 

Для начинки:

  • 100 г волоських горіхів,
  • 100 г родзинок,
  • 100 г кураги,
  • 50 г вершкового масла. 

Приготування

Спочатку готується опара — у тепле молоко додають дріжджі, 1 ч. л цукру й 1 ст. л борошна. Отриману суміш перемішують, накривають і ставлять у тепле місце на пів години.

В окремій місткості з високим бортом з'єднують яйця, жовтки, ванільний і звичайний цукор, сіль, збивають до пишної піни. Борошно просівають у глибоку миску, роблять заглиблення і вливають опару. Перемішують. Додають яєчну суміш і вимішують тісто доти, доки не перестане липнути до рук. Накривають кухонним рушником і прибирають у тепле місце на 1 годину.

Підготовка начинки:

  1. Родзинки й порізану на шматочки курагу промити та залити окропом на 15 хвилин;
  2. горіхи порубати;
  3. злити воду із сухофруктів і просушити на паперовому рушнику;
  4. з'єднати інгредієнти. 

Щойно тісто збільшиться в об'ємі у 2 рази, розділити його на 3 частини. Кожну розкочувати в тонкий пласт і щедро змастити м'яким вершковим маслом. Посипати начинкою із сухофруктів і горіхів. Пласт згорнути в рулетик, розрізати вздовж, але не до самого кінця. Сформувати краффін, згорнувши «равликом». Помістити в паперову форму. Повторити з усіма трьома частинами. Накрити форми кухонним рушником і дати тісту піднятися — приблизно пів години. 

Формочки поставити в чашу мультиварки, закрити кришку і вибрати програму «Випічка». Натиснути кнопку «Старт». Час приготування буде задано автоматично. Він залежить від потужності пристрою. У середньому, це 1,5 години. 

Готові краффіни дістають із чаші мультиварки, охолоджують і прикрашають за бажанням цукровою пудрою або іншим декором. 

Варто знати: Як приготувати плов у мультиварці: 5 рецептів — таких, що пальчики оближеш

Краффін у хлібопічці 

Хлібопічка бере на себе замішування тіста, немає потреби займатися цим вручну. Таким чином проводиться велика робота, адже потрібна текстура виходить саме внаслідок ретельного вимішування.

В апараті передбачено режим для підйому тіста, який підтримує оптимальну температуру. Тісто добре підніметься, краффін виходить пишним.

випічка в хлібопічці

У хлібопічки спеціалізовані режими випікання, їх можна налаштувати під конкретний рецепт. Прилад сам виставляє температуру і час приготування, тому рівномірне пропікання — родзинка такого девайса.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 350 г пшеничного борошна;
  • 3 яйця (1 ціле і 2 жовтки);
  • 110 мл молока;
  • 90 г цукру;
  • 1 ч. л ванільного цукру;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 40 г вершкового масла;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 100 г вершкового масла,
  • 50 г родзинок,
  • 50 г подрібнених горіхів,
  • 50 г цукатів.

У хлібопічці можна приготувати краффін із сухими дріжджами, або ж замінити їх на сирі. Пропорції: замість 7 г сухих потрібно взяти приблизно 25 г пресованих. 

Приготування

Процес відбувається у чотири етапи.

  1. Заміс тіста
    Кладуть у відерце хлібопічки спочатку рідкі інгредієнти (молоко кімнатної температури, яйця), а потім сухі (борошно, цукор, сіль, дріжджі).
    Вмикають режим «Тісто», дають машині замісити та підняти тісто. Це зазвичай займає 1,5 години.
  2. Шарування з маслом
    Коли грудка піднялася, викладають її на посипану борошном поверхню і розгортають у прямокутник.
    Розділяють холодне вершкове масло на невеликі шматочки й рівномірно розподіляють по поверхні тіста.
    Складають тісто навпіл і розгортають знову. Повторюють цю операцію 3-4 рази, щоб створити шари.
  3. Формування краффінів
    Розкочують тісто востаннє, щоб воно було товщиною до 1 см. Розрізають його на квадрати або кола.
    Поміщають наповнювач (наприклад, шоколад або ягоди) у центр кожного шматка тіста, потім защипують краї, щоб сформувати кульки.
  4. Випікання
    Укладають кульки тіста у форму для випічки, яку можна помістити в хлібопічку.
    Вмикають пристрій на режим «Випічка» і встановлюють таймер на 20-25 хвилин або до золотистого кольору.

Дають краффінам трохи охолонути перед подачею. Вони мають бути злегка хрусткими зовні та м'якими всередині.

Цей рецепт потребує вправності, оскільки під час роботи з листковим тістом не завжди все виходить ідеально. Однак результат безперечно того вартий!

Розповіли як приготувати паску краффін — оригінальні рецепти, запропоновані в статті, мають такі особливості:

Спосіб приготування
Для випікання краффіна використовують духовку, мультиварку або хлібопічку
Начинка Класичний варіант — сухофрукти, можна також шоколад або мак
Прикраси

Посипають цукровою пудрою. Вона підкреслює мереживний візерунок тіста.

За бажання можна прикрасити великоднім декором 

Краффіни порадують своєю ніжністю, смаком і ароматом, тому стануть головною прикрасою святкового столу.  

Пізнавальна стаття: Кухонні ваги: як вибрати точний і зручний прилад для зважування продуктів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини