Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як приготувати майонез в блендері: 4 простих рецепти і 6 секретів

Дата публікації: 30.09.2018 10:05
Дата оновлення: 24.05.2024 10:26

І в салати, і в м'ясо по-французьки і до закусок - всюди потрібен майонез. Але що робити, якщо в магазин бігти пізно, а вона потрібна терміново? Або якість і смак магазинних заправок не задовольняють? Звичайно ж, сфабрикувати свій власний соус за допомогою блендера ! Так можна і смакові якості підправити, і в свіжості, натуральності продуктів переконатися. Кожен з 4 рецептів в статті - по-своєму особливий. А маленькі секрети кулінарного мистецтва допоможуть отримати бездоганну заправку.

 Як приготувати майонез в блендері

Майонезний соус на жовтках

 Рецепт майонезу з яєчних жовтків в блендері

Щоб приготувати апетитний поживний майонез на жовтках в блендері на кшталт HR2642/40, потрібно:

  • три желточка, якщо є домашні - краще їх;
  • 10 грам улюбленої горчічкі;
  • третину склянки соняшникової олії - без виражених смакових і ароматичних якостей;
  • 2,5 столових ложки соку лимона;
  • сіль і цукор - по 5 грам.

приготування

Дбайливо відокремивши желточкі, їх перекладають в мірний стаканчик або мисочку для збивання. Туди ж відправляються гірчиця з цукром і сіллю, і все гарненько перемішується.

Якщо є сумніви: Який блендер краще купити - занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Чи не зупиняючи роботу насадки, по чуть-чуть доливають масло, домагаючись однорідності суміші. Тоді вже можна без побоювань влити весь потрібний об'єм масла і гарненько збити.

В кінці вливається сік лимона. І вся маса ретельно перемішується.

Майонез з цілих яєць

 Майонез з цілих яєць блендером

Домашній майонез таким блендером, як DD653832, можна зробити за цією технологією швидко і не турбуватися про використання решти білків. Для цього знадобляться:

  • 50 грам яєць (зазвичай 1 середнє);
  • третину чашки масла;
  • столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • по половинці чайної ложки гірчиці, цукру і солі.

приготування

Компоненти закладають в будь-яку відповідну посуд і змішують з допомогою основної насадки блендера. Заправка досягає готовності, коли маса утворює однорідну консистенцію. Цей спосіб зручний мінімальними витратами часу і зусиль з продуктів, які завжди є в холодильнику .

молочний майонез

 Молочний майонез в блендері

Ніжний соус з густою консистенцією можна приготувати в домашніх умовах, навіть якщо ні яєчка в будинку немає. Головне - щоб було трохи молочка. Пропорції для цього майонезу будуть такими:

  • молоко - ⅗ склянки;
  • рослинне масло - 1¼ склянки;
  • 20-25 грам гірчиці;
  • по половині чайної ложки цукру і солі.

приготування

Блендером, наприклад HB643138, збивають олійно-молочну суміш. Робити це слід до утворення однорідної маси, за консистенцією схожою з жирною сметаною. Після чого вводять інші компоненти і ще недовго збивають - секунд 5-7. Соус вийде нітрохи не гірше яєчних аналогів, до того ж, він буде мати більш ніжним і м'яким смаком.

Для майонезу і не тільки: ТОП-10 кращих заглибних блендерів

Майонез з перепелиних яєць

 Майонез з перепелиних яєць

Якщо хочеться зробити вдома не тільки смачний, але і корисний соус, який містить більше вітамінів та інших необхідних організму речовин, є сенс замінити курячі яйця перепелиними. Використання такого блендера, як SHB4364RD, прискорить підготовку, і кожен член сім'ї зможе поласувати вишуканим і здоровим майонезом. 
Потрібно запастися:

  • півдюжиною перепелиних яєць;
  • ⅓ чашки рослинного масла;
  • столовою ложкою лимонного соку;
  • по половині чайної ложки гірчиці, цукру і солі;
  • чвертю чайної ложки меленого чорного перцю;
  • зеленню - за бажанням.

приготування

У відповідному склянці або прямо в баночці змішують всі компоненти, крім масла. Отримана маса збивається на протязі 60 сек.

Купити краще: ТОП-12 кращих виробників блендерів

Продовжуючи змішувати, потроху вводять масло. Мета - домогтися згущене суміші. У загуслий соус вводять лимонний сік, після чого знову включають режим збивання

Після при бажанні акуратно втручаються зелень. Після закінчення приготування соусу потрібно деякий час побути в холодильнику, щоб придбати потрібну густоту.

Рекомендації для ідеального соусу

 Секрети домашнього майонезу

Щоб майонез, зроблений власноруч, за смаковими якостями дорівнював на соуси французьких шефів і був корисним для здоров'я, слід дотримуватись таких правил:

1. Готувати тільки зі свіжих інгредієнтів кімнатної температури.

2. Щоб отримати насичений жовтий колір, доведеться використовувати яйця домашніх курочок. Звичайні магазинні не дадуть бажаний відтінок - результат буде світліше.

3. Якщо маса не загусає при збиванні, можна долити трохи більше рослинної олії. До речі, так вийде згустити соус в процесі приготування.

4. При всіх позитивних якостях оливкового масла збивати майонезний соус виключно на ньому - не найкраща ідея: готову страву буде гірчити. Професіонали рекомендують змішати його з звичайним соняшниковим навпіл. А краще взяти більшу частину соняшникової та меншу - оливкового.

Для здорового харчування: ТОП-10 стаціонарних блендерів

5. Термін придатності майонезу, приготованого своїми руками, не перевищує чотирьох днів. І це за умови, що ємність, в якій він зберігається, герметично закрита і зберігається в холодильнику.

6. Якщо хочеться нового, незвичного смаку, можна додати в соус щіпку меленого чорного перцю або дрібно нарізаного часнику. Прянощі і трави начебто паприки і кропу також надають пікантність.

продукт
Калорій на 100 г
куряче яйце 155,1
перепелине яйце  158,5
жовток курячого яйця 321,7
соняшникова олія 884,1
молоко 42,3
лимонний сік 21,7

Домашнє - завжди смачніше і безпечніше магазинних аналогів. І навіть якщо з першого разу результат не блискучий - це не привід впадати у відчай. Трохи тренувань і свіжі компоненти допоможуть підкорити кулінарні висоти і радувати родину соусами, створеними власними руками. Головне - не зупинятися, експериментувати і на повну використовувати можливості улюбленого блендера!

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини