І в салати, і в м'ясо по-французьки і до закусок - всюди потрібен майонез. Але що робити, якщо в магазин бігти пізно, а вона потрібна терміново? Або якість і смак магазинних заправок не задовольняють? Звичайно ж, сфабрикувати свій власний соус за допомогою блендера ! Так можна і смакові якості підправити, і в свіжості, натуральності продуктів переконатися. Кожен з 4 рецептів в статті - по-своєму особливий. А маленькі секрети кулінарного мистецтва допоможуть отримати бездоганну заправку.
Майонезний соус на жовтках
Щоб приготувати апетитний поживний майонез на жовтках в блендері на кшталт HR2642/40, потрібно:
- три желточка, якщо є домашні - краще їх;
- 10 грам улюбленої горчічкі;
- третину склянки соняшникової олії - без виражених смакових і ароматичних якостей;
- 2,5 столових ложки соку лимона;
- сіль і цукор - по 5 грам.
приготування
Дбайливо відокремивши желточкі, їх перекладають в мірний стаканчик або мисочку для збивання. Туди ж відправляються гірчиця з цукром і сіллю, і все гарненько перемішується.
Якщо є сумніви: Який блендер краще купити - занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів
Чи не зупиняючи роботу насадки, по чуть-чуть доливають масло, домагаючись однорідності суміші. Тоді вже можна без побоювань влити весь потрібний об'єм масла і гарненько збити.
В кінці вливається сік лимона. І вся маса ретельно перемішується.
Майонез з цілих яєць
Домашній майонез таким блендером, як DD653832, можна зробити за цією технологією швидко і не турбуватися про використання решти білків. Для цього знадобляться:
- 50 грам яєць (зазвичай 1 середнє);
- третину чашки масла;
- столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
- по половинці чайної ложки гірчиці, цукру і солі.
приготування
Компоненти закладають в будь-яку відповідну посуд і змішують з допомогою основної насадки блендера. Заправка досягає готовності, коли маса утворює однорідну консистенцію. Цей спосіб зручний мінімальними витратами часу і зусиль з продуктів, які завжди є в холодильнику .
молочний майонез
Ніжний соус з густою консистенцією можна приготувати в домашніх умовах, навіть якщо ні яєчка в будинку немає. Головне - щоб було трохи молочка. Пропорції для цього майонезу будуть такими:
- молоко - ⅗ склянки;
- рослинне масло - 1¼ склянки;
- 20-25 грам гірчиці;
- по половині чайної ложки цукру і солі.
приготування
Блендером, наприклад HB643138, збивають олійно-молочну суміш. Робити це слід до утворення однорідної маси, за консистенцією схожою з жирною сметаною. Після чого вводять інші компоненти і ще недовго збивають - секунд 5-7. Соус вийде нітрохи не гірше яєчних аналогів, до того ж, він буде мати більш ніжним і м'яким смаком.
Для майонезу і не тільки: ТОП-10 кращих заглибних блендерів
Майонез з перепелиних яєць
Якщо хочеться зробити вдома не тільки смачний, але і корисний соус, який містить більше вітамінів та інших необхідних організму речовин, є сенс замінити курячі яйця перепелиними. Використання такого блендера, як SHB4364RD, прискорить підготовку, і кожен член сім'ї зможе поласувати вишуканим і здоровим майонезом.
Потрібно запастися:
- півдюжиною перепелиних яєць;
- ⅓ чашки рослинного масла;
- столовою ложкою лимонного соку;
- по половині чайної ложки гірчиці, цукру і солі;
- чвертю чайної ложки меленого чорного перцю;
- зеленню - за бажанням.
приготування
У відповідному склянці або прямо в баночці змішують всі компоненти, крім масла. Отримана маса збивається на протязі 60 сек.
Купити краще: ТОП-12 кращих виробників блендерів
Продовжуючи змішувати, потроху вводять масло. Мета - домогтися згущене суміші. У загуслий соус вводять лимонний сік, після чого знову включають режим збивання
Після при бажанні акуратно втручаються зелень. Після закінчення приготування соусу потрібно деякий час побути в холодильнику, щоб придбати потрібну густоту.
Рекомендації для ідеального соусу
Щоб майонез, зроблений власноруч, за смаковими якостями дорівнював на соуси французьких шефів і був корисним для здоров'я, слід дотримуватись таких правил:
1. Готувати тільки зі свіжих інгредієнтів кімнатної температури.
2. Щоб отримати насичений жовтий колір, доведеться використовувати яйця домашніх курочок. Звичайні магазинні не дадуть бажаний відтінок - результат буде світліше.
3. Якщо маса не загусає при збиванні, можна долити трохи більше рослинної олії. До речі, так вийде згустити соус в процесі приготування.
4. При всіх позитивних якостях оливкового масла збивати майонезний соус виключно на ньому - не найкраща ідея: готову страву буде гірчити. Професіонали рекомендують змішати його з звичайним соняшниковим навпіл. А краще взяти більшу частину соняшникової та меншу - оливкового.
Для здорового харчування: ТОП-10 стаціонарних блендерів
5. Термін придатності майонезу, приготованого своїми руками, не перевищує чотирьох днів. І це за умови, що ємність, в якій він зберігається, герметично закрита і зберігається в холодильнику.
6. Якщо хочеться нового, незвичного смаку, можна додати в соус щіпку меленого чорного перцю або дрібно нарізаного часнику. Прянощі і трави начебто паприки і кропу також надають пікантність.
продукт
|
Калорій на 100 г |
---|---|
куряче яйце | 155,1 |
перепелине яйце | 158,5 |
жовток курячого яйця | 321,7 |
соняшникова олія | 884,1 |
молоко | 42,3 |
лимонний сік | 21,7 |
Домашнє - завжди смачніше і безпечніше магазинних аналогів. І навіть якщо з першого разу результат не блискучий - це не привід впадати у відчай. Трохи тренувань і свіжі компоненти допоможуть підкорити кулінарні висоти і радувати родину соусами, створеними власними руками. Головне - не зупинятися, експериментувати і на повну використовувати можливості улюбленого блендера!