За допомогою невеликого, але функціонального блендера можна здійснювати безліч операцій з приготування їжі:
- змішування інгредієнтів;
- збивання повітряної маси;
- виготовлення тіста;
- нарізка овочів і фруктів;
- пюрірованіе страв;
- колка льоду і горіхів;
- помел кави і спецій.
Якщо ви вирішили обзавестися цим корисним і практичним інструментом, то наші рекомендації допоможуть вам розібратися з тим, як правильно вибрати блендер. Ми розглянемо зустрічаються на сучасному ринку моделі і з'ясуємо, чим вони відрізняються і для яких процедур підходять найбільше.
Стаціонарний блендер
Стаціонарний блендер являє собою чашу з ножами в нижній частині, що встановлюється на платформу. Запуск і керування швидкістю виробляються за допомогою перемикача в механічних моделях або кнопками в електронних виробах.
До найбільш важливим можна віднести наступні характеристики стаціонарного блендера:
- розмір;
- матеріал;
- потужність.
Містка чаша в блендері стаціонарного типу дозволяє змішувати і збивати великий об'єм продуктів. При цьому у вас будуть вільні руки для інших маніпуляцій в процесі приготування.
Чаші блендерів даного виду виготовляють з таких матеріалів, як:
- пластик – легкий і міцний, але може мутнеть і дряпатися в процесі експлуатації;
- скло – легко мити, екологічно чисте, не мутніє, але досить важке і крихке;
- метал – найбільш практичний, але дорогий, використовується в промислових апаратах.
Потужність блендера впливає на швидкість обертання ножів і можливість помелу твердих інгредієнтів.
Стаціонарний блендер
Погружной є ручний пристрій з мотором і ножами в нижній частині, а також кнопкою увімкнення і регулювання швидкості вгорі. Може оснащуватися різними насадками, що в значній мірі розширює його функціональні можливості.
Вибираючи блендер погружного типу, найбільшу увагу слід приділити таким аспектам:
- матеріал;
- потужність;
- додаткове обладнання.
Ніжка погружного блендера може бути виконана з пластмаси або металу. Пластмасовий прилад легше і дешевше, але справляється лише з м'якими продуктами невисокої температури. Металевий блендер дозволить змішувати гарячі супи та соуси, колоти горіхи, лід, кавові зерна. Однак він більше важить і дорожче коштує.
Чим вище потужність, тим більше продуктів ви зможете переробити за один раз. Однак заглибні блендери розраховані в основному на приготування невеликих порцій, тому не відрізняються високою продуктивністю.
Головним достоїнством ручних блендерів є різноманітність насадок, що підключаються до основи:
- віночок для збивання;
- терка;
- вакуумний насос;
- подрібнювач;
- ломтерезка.
Робимо правильний вибір
Щоб грамотно відповісти на питання, як вибрати блендер на кухню, варто визначитися з головним призначенням приладу і об'ємами продуктів, які ви збираєтеся обробляти. Для приготування рідких сумішей, супів-пюре і коктейлів для всієї родини варто придбати місткий і зручний в застосуванні стаціонарний блендер .
Якщо ж вам потрібен прилад для виготовлення дитячого живлення, невеликих порційних страв, соусів і приправ, то ручний блендер виявиться досить до речі. Він не займе багато місця, але при цьому з легкістю впорається з великим числом різноманітних завдань.